Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Trónok Harca 08x04 - The Last of The Starks (18+)

2019. május 12. 09:17 - sixx

vlcsnap-00126_1.png

5lic1iyzgix21.jpg

Deres

 

Csúsztam. Ismét. Nem szóltam előre, mert minden nap volt egy olyan, háromórás ablak, amikor majdnem leülhettem, aztán meg nem. Kedd reggelre terveztem, vasárnap lett belőle. Sajnálom, és frusztrál, megértem, aki kurvaanyázik, de előre szólok, a jövő hetit csütörtök előtt tuti nem tudom szállítani.

Temetés. Ritkán vidám, inkább szomorkásabb tevékenység világszerte, az őskor óta űzzük, kábé azóta, hogy már nem megettük a szomszéd kislányt, ha elhullott, hanem elástuk. És amikor valamelyik önjelölt orvostudor elkúrta, és a kis Ilonka csak kicsit volt halott, és reggelre kiásta magát, megszületett a zombimítosz is. Ezt mostan azért fejtegethetem, mer' az első hat percben a szomorkás nézés és könnyes szem mellett csak halotti máglyák vannak, meg egy nagyon fura dolog: aki itten harcolt, annak az arcát seb/horzsolás/plezúr tarkítja, mintha kötelező lenne a zombiktól legalább egy pofont kapni. Jon mondja a beszédet, hősök mind, értünk mentek el, sose fizetjük vissza, sad. És tűz.

Este bulika. Mivel ugye a potenciális vendéglista meg lett kurtítva, nem batyus, hanem Sansa kontójára. Kicsit szomorkás hangulatban indulunk, de amikor Dany húz egy királynőhöz méltót, és Gendryt, Robert király balkézről való fiát, a véréért a vörös rébék által megpiócáztatott(?) kovácsembert kinevezi Lord Gendry Baratheonnak, Viharvég urának, akkor oldódunk. Ser Davos vezeti a hiphiphurrát, Tyrion meg elismerően bólogat, baszki, csak nem hülye ez a nő, egy szövetségese mán van. Gendry szegény nem tudja, mit kezdjen a számára felfoghatatlan vagyonnal, de azt tudja, hogy asszony kell a házhoz, és elmegy megkeresni A Lányt, Akinek Se Neve, Se Mellbimbója, Se Szüzessége, De Töke Bazdmeg Az Akkora Mint Egy Hőlégballon. Kár volt, Arya nem akar Viharvég úrnője lenni, neki még dolga van Királyvárban, ki kell nyírnia Cerseit. Gyerekjáték.

Vissza a kevésbé bosszú- inkább amúgy szomjas túlélőkhöz, Tormund szeretné Havassal megismertetni a hányásig ivás gyönyöreit, és azt üvöltözi, mekkora májer vót már Havas a csatában. Amiből egy szó sem igaz, a haszontalanság élő szobra volt a jövendőbeli király, de ráhagyja, és így indult el az első tudatos fake news kampány a sorozatban, ha jól emlékszem. Aki tudja, miről van szó, az csak morog maga elé és iszik. Közben mennek a hogyvoltok, Davos elmeséli Tyrionnak, mi lett a vörös rébékkel, majd Bran és Tyrion értékeli a korabeli kerekesszék-manufaktúrák tevékenységét egy 1-5-ös skálán, és Bran persze Tyrionra is a frászt hozza rá, amikor arról hablatyol, hogy ő a múltban él, és eleve nem is Bran, szóval a szokásos parákkal. Tormund egyre jobb kedvűre hányja magát, éjjen a sárkányasszon, mondja, répa a szakállban, korrekt.

Dany Aryára emeli poharát (nem a kávésat) és pont annyira felszabadult, mint Bayer Zsolt lenne az 1. Interszexuális Világkonferencia Bukakke a Furry-közösségben előadás szemléltető eszközeként. Dany estéje amúgy sem a legjobb, mert észreveszi (duh) hogy ez itten férfivilág, Havas default hősnek számít, és a faszik 99%-a tűzbe menne érte, amiből Dany azt teszi el magának, hogy lófasz leszek én itt, nem királynő, hacsak nem teszek a hatalomért valami meredeket. Varys ezt szépen le is figyeli a háttérből.

A legjobb hangulat Jaime Lannister asztalánál van, Brienne, Tyrion, Pod és Jaime játszanak ivósat, amiből kiderül, hogy Brienne szűz. Ettől megborul picit, felpattan, menne, de Tormund pont odaér, hogy udvaroljon, ami teljesen beteszi a kaput Brienne agyában, és szó nélkül elviharzik. Tormund ettől még rámozdulna, de Jaime időben áll elé, és ingatja a fejét. Aztán Brienne után megy. Igen, kúrni. Tormund a szerencsétlen Vérebnek önti ki a szívét, aki csak inna eszméletvesztésig, leginkább egyedül. Két kézilány pusztul rájuk, Tormund elviszi az egyiket, a másikat a Véreb elmarja magától, de még mindig nincs nyugalma, mert Sansa ül le vele szembe, akit igyekszik elriasztani, de ez a Sansa már nem az a Sansa, aki annak idején rettegett tőle, és nem ment el vele Királyvárból akkor, amikor nagyon muszáj lett volna. És igen, akkor nincs Ramsay és a nemi erőszak és nincs Kisujj, az opportunista geci sem. Sansa aszongya, hogy ezek nélkül egy taknyos kamasz maradt volna örökké. (Igen, ki tetszettek találni, Sansa szavai a #metoo mozgalomban felhorgadást bírtak okozni.)

Miközben Jaime elveszi Brienne szüzességét, Dany és Havas végre elkezd valamiféle kommunikációt arról, hogy akkor most miafasz van. Az álláspontok meglehetősen távol állnak egymástól: Dany szereti Havast, Havas szereti Danyt, ez világos. De csak egy uralkodó lehet, aki mostan Havas, hiszen farka van, viszont Havas nem akar király lenni. Dany rámutat, hogy ja, északon sem akartál az lenni. Havas erre térdre rogy, te vagy a királynőm és slusszpassz, visszautasítom a Vastrónt, érted. Jó, de akkor kussolsz arról, hogy ki vagy, mondja Dany, ami nem fog menni, mert Havas a családnak el akarja árulni az igazat. Bennük lehet bízni, mondja, és itt megakad a kommunikáció, mert Dany nem hülye, és tudja, hogy Sansa úgy ki fogja ezt használni, mint a kisangyal.

vlcsnap-00052_18.png

Másnap haditanács, ember, na az nem nagyon van. Hajó? Pár van, igen, két sárkány is, de a sereg lefeleződött. Dothraki alig, Makulátlan sem sok. Sebaj, menni kell, nekimenni Királyvárnak, írmagját is megsemmisíteni Cerseinek. Izé, jegyzi meg Tyrion, oszt a város nem felégetésével hogy állunk? Dany nem éppen az a türelmes fajta, leszarom, ki támogat és ki nem, kiverem a várból azt a rohadékot. Tyrion azt szeretné, ha a nép zavarná el Cerseit, de kinek van arra ideje, ugye. Havas megoldása: ostromgyűrű, aki kaját vinne be, a sárkányok elégetik. Oké. Legyen, mondja Dany. Sansa szerint a seregeknek pihenésre van szüksége, addig nem kéne elindulni, amit Dany persze úgy értelmez, hogy Sansa beintett neki seregileg, Havas ezen a ponton közbelép, észak hűséges a királynőhöz. Tyrion vázolja a remek tervet: Davos és Havas a gyalogosokkal elindul délnek, Dany és a sárkányok mennek a kikötőbe, és az udvarral együtt irány dél, Jaime meg marad északon és ájulásig dugja Brienne-t. 

Starkék kimennek a fához, mert Arya és Sansa töke tele van Danyvel és panaszkodnak egy sort. Hogy nem közéjük tartozik, hogy nem bíznak benne, stb. Tartsunk össze, mi Starkok, mondja Sansa, mire Havas csak azért nem röhög, mert volt gyerekszobája, igaz, barlangszerű, de akkor is. Bran menti ki, és aszongya, beszélj, ha akarsz. Havas megesketi a lyányokat, hogy soha, senkinek sehol nem mondják el, amit hallanak, majd Branra néz, aki borít. Este Tyrion és Jaime beszélgetnek a pináról, amikor beront Bronn, és mesél Cerseiről, vérdíjról és az ő korrumpálhatóságáról. Ha Cersei nyer, övé Zúgó. Ha nem, övé Égikert - ezt spec Tyrion ajánlotta fel, akit menet közben azért pofán vert.

- Betörted az orrom!
- Dehogy törtem be! Gyerekkorom óta török be orrokat, annak más a hangja.

És lelép. Azt most hagyjuk, hogy az írók megint a teleportot használják közlekedési eszköznek, és a nézőnek kéne valahonnan megsejtenie, hogy egyébként mennyi idő telik el két jelenet között, mer tényleg csak oda jutunk, hogy hálistennek már csak két rész, azt meg kibírjuk fél lábon is. Másnap(?) a Véreb poroszkálva indul Királyvárba, de csak 5 percig van egyedül, mert megjelenik Arya, akinek gyilkolnivalója van Királyvárban, csak úgy, mint Sandor Clegane-nek, és egyikük sem tervezi a visszatérést, sőt, a gyilkolászás után leginkább a halál néz ki nekik, amivel láthatóan semmi bajuk, mert röhögnek az abszurd helyzeten.

Tyrion búcsúzik Sansától, aki a tíz perccel ezelőtt (egy hete?) tett fogadalmát máris megszegve elárulja neki Havas valódi származásának titkát. Bezzeg az apád, Sansa, na ő tudott titkot tartani, baszki, bevállalt egy tányércsapkodást anyáddal és egy zabigyereket is, de nem járt el a szája, MERT MEGÍGÉRTE. Sansa szimplán azért árulja el a titkot, mert nem bízik Danyben, és szeretné, ha Havas ülne a trónra, hiszen akkor Deres mindenképpen az övé lenne (Bran szarik a farmra), és észak lenne a birodalom legfontosabb része, ide jönnének a zsíros állami megrendelések, tán még pályázni sem kéne egy kisvasútért a Falig. Amit, teszem hozzá menten, starkbarát vállalkozók építhetnek majd újjá, jóhogy. Mindenki búcsúzik, Tormund a vadakkal megy vissza a Falon túlra, és viszi Szellemet is, Havas kutyáját, akitől ez a faszkalap még csak el sem búcsúzik. Meh. Sam és Szegfű a kis Samuval, illetve a következő gyerekkel (terhes a lyány) vagy a Citadellába, vagy a családi birtokra igyekszik majd, szóval aki arra fogadott, hogy ők túlélnek, jól járt.

Viharvég alatt

Vágás, a flotta Viharvég felé közeleg, a fedélzeten Missandei és Szürke Féreg romantikus pillantásokat vet egymásra, a kapitányi kabinban Varys meg bekerül a beavatottak körébe, mert Tyrion elmondja neki, kicsoda is Havas.

- Hányan tudják még?
- Nyolcan.
- Akkor ez nem titok, hanem információ.

Ez volt az évad első olyan dialógusa, amit Martin is írhatott volna. Varys pragmatizmusa az, amit én a legjobban hiányoltam az előző évadból is, szépen továbbgondolja a dolgot: oké, amikor kiderül (mert ez már nem "ha"), akkor lőttek Északnak, a Völgynek, Sansa Dany ellen hangolja fél országot, és ugye joggal, hiszen HavasAegon a törvényes trónörökös. Hát ja. És ha közösen uralkodnának? Férj és feleség? Délen ez oké, de északon még nem olyan felvilágosultak a népek, jegyzi meg Varys, hogy hullámozzanak, ha Havas Jon elveszi a nagynénjét. Dany meg eleve nem az az osztoszkodós típus, teszi hozzá, vagy te másképp látod, alkolholbeteg barátom? Egyre kevésbé bíznak bármiféle megoldásban.

Királyvárat még nem foglaltuk el. Lehet, Cersei nyer, és megöl mindannyiunkat. Azt megoldaná a problémát. (Tyrion)

Ezzel a végszóval a flotta megérkezik Sárkánykő alá, és minden fasza és szép, Dany Drogon hátán menőzik, Rhaegal mellette repül, és bumm, egy baszott nagy nyíl beleáll a mellyébe, mi a faszból vannak ezek a sárkányok, hát nem úgy volt, hogy a bőre acél, nem viszi semmi, amit ember készített? Mire ezt végiggondoljunk, Rhaegal gyors egymásutánban kap még két találatot, és szevasz légierő, jó volt veled, egy sárkány nem sárkány. 

page_1_19.jpg

page_2_21.jpg

A tettes persze Euron, akit fentről sem látott Dany, mert vak, gondolom, de nem is ezen borultam ki én, hanem azon, hogy baszki, a Skorpiókról (bazinagy nyílpuska) Jaime is tudott, ott volt a csatában, mér nem szólt? Euron Rhaegal után rámegy Drogonra, de hiába lövi az egész kurva flotta, a plot armor olyan erős rajta, hogy nem találják el. Euron a sárkányok után a Skorpiókat vízszintbe állítja, és szarrá lövi Dany flottáját. Hőseink kiúsznak a partra, vagyis majdnem mindenki. Missandei ugyanis sehol.

Királyvár

Cersei betereli az összes embert a várba, lesz neki így élő pajzsa, Dany meg ha emberkedne, akkor fel kell gyújtania az egész várost, hogy hozzá eljusson - úgy kezdeni az uralkodásodat, hogy a Vastrón tíz kilométeres körzetében mindenkit ropogósra sütöttél, nem biztos, hogy jó ötlet. Nagy geci ez a Cersei, akin nem látszik, hogy terhes, pedig Euronnak ezzel tömi a fejét, mármint hogy a gyerek amit Jaime csinált neki, az Euroné. És megvan Missandei is, láncra verve, remegve.

Na, ennyit a láncok leverőjéről. (Cersei)

Sárkánykő

Idegesség és feszkó van. Szürke Féreg a klasszikusokat szereti, Kill 'em All, mondja, burn this motherfucker to the ground. Dany hajlana rá, Varys igyekezne jobb belátásra deríteni. Ez mostan hiba lenne, mármint a sóval bevetős, erőszakos fellépés. Dany erre aszongya, látta, ahogy a gyerekét kilövik mellőle és elvitték Missandeit, szóval bekaphassák. Varys nem Cerseit védi, hanem a zembereket. Dany küldetéstudatot emleget, Tyrion meg két hetet nyer az ügynek, mert Havas még a fasorban sem, addig max. annyit lehet, hogy odavonulnak Királyvárhoz, és követelik, hogy Cersei adja meg magát, és akkor nem ölik meg, vagy valami ilyesmi. Dany nem nagyon látja értelmét a dolognak, de belemegy, mert hát mit tehetne, meg eleve, így majd látják a népek, hogy ő nem geci, Cersei meg az.

vlcsnap-00141_1.png

Varys és Tyrion a trónteremben folytatják a beszélgetést, amit a hajón elkezdtek, és ezt én itt most nem tudom visszaadni, mert remekbe van szabva, a lényeg: Varys szerint Havas lenne jobb király, Tyrion meg nem akar felségsérteni. Varys attól tart, hogy Dany egy újabb veszett Targaryen lesz, szóval ő innentől szabad ügynök, mert neki a birodalom fontosabb, mint egy félőrült nőcske valami mutáns gyíkkal a lába között.

varys.jpg

Deres

Jaime észreveszi, hogy Brienne és Sansa valamit titkol előle, miafaszvan, kérdi kedvesen, hát Euron van, Rhaegal meg nem van, Missandei túsz. EZ van. Sansa megjegyzi, hogy Cersei kivégzésénél nagyon szeretett volna ott lenni, de ez úgy tűnik, most nem jön össze. Jaime hoz egy döntést, neki bezony mennie kell, így reggel otthagyja Brienne ágyát, felnyergel és elindul, mert a lelkiismerete így diktálja, és mert nem fog megfutamodni. Brienne erre: de te hát jó ember vagy, Jaime! Hát, nem, mondja Jaime, és egy hogyvolt highlight reelt tol a geciségeiből, Bran, rokonfojtás, stb. Szóval, Brienne, szia.

Királyvár

Dany és a jelenlegi lófasznyi serege Királyvár kapui előtt, és... ÁJJÁ' MÁ' MEG, EZ MI A PÖCSÖM? Hol vannak az erdők? Mi ez már? Ne szórakozzunk már egymással.

king-s-landing-reddit-1557407852.jpg

A várfalon Cersei, Euron, a Hegy, meg Missandei, akinek ezek szerint meszeltek. Nyílik a kapu, Qyburn jön ki rajta, Tyrion megy elé, wassup? Cersei megadja magát és kiküldi Missandeit, utána beszélhetünk, mondja Tyrion. Qyburn röhög, Dany megadja magát, vagy Missandeinek annyi. Tyrion aszongya, utolsó lehetőség, hogy ne kelljen elevenen elégetett gyerekek sikolyait hallgatni, ami, ismeri el a tapasztalatból beszélő Qyburn, nem kellemes. DE, Cersei a királynő, szóval... Tyrion szerint Dany a királynő, Qyburn legyint, egy sárkány, fáradt sereg, szerintem hagyjuk.

vlcsnap-00167_1.png

Tyrion a várfal alá megy, hogy onnan beszéljen Cerseivel, cserébe 500 íjász tart célra (a feje), de Cersei inkább beszél vele, csak az öccse. Tyrion a lelkére hat, ne a nép miatt, a gyerek miatt légy észnél. Mellékes, de ha a gyerek Jaime-é, és Cersei nem vetélt el, akkor most legalább 4. hónapos, azt lehet látni, különösen olyan közelről, amilyen közel Euron jutott, szóval valami itten nem kóser. Az uralmadnak annyi, de meghalnod nem kell, mondja Tyrion.

cersei.jpg

És van egy kb. kétezred másodperc, amikor azt hiszed, sikerült, de persze nem, Cersei arckifejezése a régi lesz, Missandei kedvesem, ha valami közlendő van a családi ezüstről vagy PIN kódokról, azt akkor most kéne, mire a területi szemöldökbajnokság különdíjasa, egyben Szürke Féreg kiskedvese aszongya, Dracarys!, ami ugye a sárkány csibészeltetése+tűz. A Hegy meg lecsapja a fejit, kettőben hullik alá a várfalról.

Szürke Féreg és Dany arcán az áll, hogy

ezt kurvára nem kellett vóna.

Címkék: 18+ trónok harca
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

,, 2019.05.12. 12:21:56

@atandora: “I think Euron, he’s not paying that much attention,” Nutter said

/legyint

,, 2019.05.12. 12:47:38

"Sansa aszongya, hogy ezek nélkül egy taknyos kamasz maradt volna örökké. (Igen, ki tetszettek találni, Sansa szavai a #metoo mozgalomban felhorgadást bírtak okozni.)"
hm. azért nem mindegy, h az emberrel szar dolgok történnek ÉS vannak olyan belső stratégiái (pl amiket a családtól v a környezetétől tanult) amikkel fel tudja ezeket dolgozni és ezáltal megerősödik, vagy csak simán szar dolgok történnek vele és pont. Mármint önmagában attól h szar dolgok történnek veled, nem leszel erősebb.

Cérnahuszár 2019.05.12. 12:57:58

@atandora: á ezt könnyű kivédeni, azzal hogy tyrionnak vannak kémei (varys ott van mellette)

Cnere 2019.05.12. 13:04:23

Igazából így néz ki egy szokásos sorozat, csak ugye hozzászoktunk az első pár évad minőségéhez, realitásához. Egy átlagos forgatókönyvíró ilyent tud írni, ezeket a fordulatokat ismeri és kész. Mind unalmas, mindet már 100x lehetett látni, dehát ha valami bevált, akkor miért változtassanak?
Ha belegondolunk Martin se csinált különösebben semmi rendkívülit, csak írt egy történetet, ami reális és nem fogta vissza magát, nem védte meg az utolsó pillanatban valami "váratlan" fordulattal a főhöseit. Mert ugye főhöst nehéz találni, szerződése van, meg kell védeni. Alapszabály a filmekben és sorozatokban, de ettől lesz hiteltelen gyakorlatilag az összes film és sorozat. Mert nem lehet mindent túlélni és Martin történetében ez így is történt. Hiteles volt. Ez meg nem hiteles, amit nem ő írt, hanem a forgatókönyvírók a bevált sémák alapján.

szerethetetlen 2019.05.12. 13:12:35

Dany fel fog égetni mindenkit a várban, ezért Sansáék megöli egy valériai acél tőrrel és így ő lesz a következő éjkirálynő. Jon feleségül veszi Tyriont és bémnh.

Sada1988 2019.05.12. 13:14:24

Tele van a várfal skorpiókkal :D nem lett volna egyszerűbb azokkal szépel lenyilazni mindenkit? vagy pontosan kiszámolták,hogy mennyi a lőtáv? :P

nota19 2019.05.12. 13:23:36

Na végre el tudom mondani. A sárkányt miazmárhogyan, lelőtték. A Sárkányok tánca idején Jacaerys herceg sárkányát simán kinyírták a Csatorna csatában a herceggel együtt. Az ellenséges flotta nyírta ki. Sőt ugyanott az ifjabb Aegon herceg sárkányát is lelőtték. Vajon hogyan?
Ezt megelőzően Hódító Aegon feleségét, Rhaenyst is kilőtték Dorne-ban a sárkányával együtt. Jobban mondva először a sárkányt lőtték le, Rhaenys csak mellékes veszteség volt. Pedig ezt Martin írta, nahát!
Az persze hülyeség, hogy Dany nem látta a flottát a magasból, és van más logikátlanság is, de a sárkány lelövése (mármint hogyan) pont nem az.

BobAlice 2019.05.12. 13:29:45

Azok az óriásnyilak bizonyára rakétameghajtásúak lehetnek, ha több kilóméteres magasságban sem veszítik el a lendületüket és átfúrnak egy sárkányt. De a hajók ellen is ezek szerint erősebbek mint az ágyúk. Bármely modern hadsereg megirigyelhetné azt a precíziós célzóberendezést, ami lehetővé teszi, hogy egy imbolygó hajóról centire pontosan célba lehessen venni egy sárkányt, de persze a másik sárkány esetében már nem működik olyan jól.
De legjobban az zavar, hogy az első sárkány halálakor legalább volt valami drámai hatás, itt meg hopp, simán lelőtték egyszerű halandók, mert az mostmár ilyen könnyű, csak haladjon a sztori. Ez valahogy iszonyúan gagyi.

Azt a szerencsétlen kutyát különösen ahogy megtépázták a zombik, senki sem ölelgeti meg, ad neki jutalomfalatot, és a végén el is küldi a gazdája. Nem is érdemli meg.

BobAlice 2019.05.12. 13:35:51

Az érthető, hogy Jaime-t fel akarják vonultatni a fináléban, de azért kitalálhattak volna egy olyan indokot is arra, hogy visszamenjen, ami legalább nem negálja a több évados karakterfejlődést. A gyors lezáráshoz tehát várható a karakterek visszabutítása kétbitessé.

Cérnahuszár 2019.05.12. 13:37:32

@BobAlice: ezek nem egyszerűen megerősített nyilak, hanem huncut dolgok, nem egyszerűen beleállník valamibe hanem
kilövés után ha célt érnek, kinyílnak és szétszednek-roncsolnak mindent ami épp ott van. Mint a nemtomhogyhíjják golyó.
talán előkaparom avideót ahol elmondják

2019.05.12. 13:39:01

@atandora: Euron nem nőgyógyász, nem ért hozzá :)))))))))

rowi 2019.05.12. 13:44:51

nekem azt mondja meg vki, hogy az 5. rész trailerének a végén az mi? jönnek a hollók??

Balfars 2019.05.12. 13:50:40

@BobAlice: Vagy Jamie sejti, hogy a "megyek és megölöm Cerseit mielőtt porrá égetik a várost ami miatt 20 éve kapom a beszólogatást" terv egy nem retúr jegyes út és ez az egyetlen módszer amivel eléri, hogy Brienne ne tartson vele.

beetee 2019.05.12. 13:50:58

@rowi: Nem hollók.
Itt van kikockázva:
imgur.com/8o85TyU

beetee 2019.05.12. 13:53:38

@Cérnahuszár: Dumdum. Mármint a robbanós golyó.

Viszont az baromság, hogy ezek a nyilak is olyanok. Nézd meg a sixx által kikockázott képsorozatot.

rowi 2019.05.12. 13:54:27

továbbá: azzal, hogy dany tkp elismerte gendryt robert fiának, azzal nem generált egy újabb valakit jogos trónigénnyel?

pocokman 2019.05.12. 13:58:38

A legjobb beszólás megint Tormundé volt: "Ki szart bele a gatyámba?!" :D

Visceroid 2019.05.12. 13:59:16

Az egész sztori úgy ahogy van szétesett, teljesen karakteridegen dolgokat csinálnak a szereplők, random történésekkel. Ezt már a magasságos Lord of Light sem hozza vissza a sírból!

BobAlice 2019.05.12. 14:05:03

@Cérnahuszár: Ez a képeken nem nagyon látszik, de a sebességen akkor sem segít. Ugye ebben a mesevilágban elfogadhatjuk, hogy van gravitáció és közegellenállás, tehát a felfelé lőtt cucc veszít a sebességéből, majd leesik. Na most akármilyen erősen lövök ki valamit, az messze fent csak nagyon picit üt ebből kifolyóan. Tehát ha koherens sztorit akarunk akkor legyen valami magic, és akkor azzal meg van magyarázva a hülyeség is, de erre sem vették a fáradtságot.

Georges Thenault 2019.05.12. 14:09:19

Izé... ezeknek az irasoknak ki a celkozonsege? Akit erdekel a TH, amugyis megnezi, akit erdekel es nem latta, az nem olvassa el a spoilerek miatt, akit nem erdekel, az ugyse olvassa el, vagy ha megis, akkor nem erti, szoval... wtf is this?

pocokman 2019.05.12. 14:09:59

@rowi: Erről valamelyik évadban volt egy eszmecsere, hogy akkor most kit és miért illet a trón, nem tudom visszaadni, pedig zseniális egy párbeszéd volt. Az volt a lényege, hogy igazából ígyis-úgyis az erősebb kutya baszik elve érvényesül, mert minden jogos uralkodóról le lehet vezetni jogosan, hogy nem jogos uralkodó, hiszen minden új dinasztia csak elrabolta a trónt az előzőtől.
Amúgy meg szerintem nem para amit mondasz, ha Gendry úgy lett volna elismerve Barinak, hogy egy Targaryen sincs Westeroson, akkor övé a trón.
(Amúgy északon a fattyakat Havasnak, Dorne-ban Homok-nak nevezik, akkor Gendrynek mi volt eddig a családneve?)
Pont azért űzték el Dannyéket, mert a Barik csak addig legitim uralkodók, amíg nincsenek Targik (amúgy a Baratheonok nőágon a múltban kapcsolódnak a Targaryen házhoz, azért volt az, hogy miután Robert győzött, állt ott, hogy na most mi a túró legyen, ekkor jött Ned, aki közölte, hogy barátom, a családfa miatt te vagy most a jogos uralkodó, tessék megenni amit megfőztél).

pocokman 2019.05.12. 14:10:50

@Georges Thenault: Engem egyrészt szórakoztat, mert jól meg vannak írva ezek a posztok, másrészt utána jókat lehet csevegni az aktuális részről itt a kommentek között.

rowi 2019.05.12. 14:15:52

@pocokman: na jójó, ezt értem, de ettől még dany csak hátrébb került a sorban. már targaryenből sem a legelső, de pluszban épp már kihalnának a baratheonok egy cersei elleni győzelemmel, amikor hipp-hopp, itt van mégegy... ez nem tűnik túl okos megmozdulásnak úgy összességében

Cérnahuszár 2019.05.12. 14:30:49

@Georges Thenault: én anno az 5 évad körül ennek hatására kezdtem el nézni a TH-t. Valahogyan idekeveredtem, és elkezdtem olvasni miről is szól. Megtetszett.
Valamire azért jó ez :)

Cérnahuszár 2019.05.12. 14:40:08

@beetee: írhatod hogy baromság, de nézd meg a hbo-gon a színfalak mögött 4 rész, 9 perc körül szépen kivesézik hogy először zárt a bizbasz vége, de repülés közben kinyílik és roncsol.
Hát lehet a szándék megvolt, az animátorok szabotáltak XD
Mint amikor a jégkirályt leszúrja arya, azon a képen amit alulról mutatnak úgy látszik hogy hasba, de a kisfilmben meg elmondják hogy szíven volt szúrva.

Cérnahuszár 2019.05.12. 14:43:25

@pocokman: folyó gendry vagy folyami gendry ilyesmi rémlik

konrada 2019.05.12. 15:00:23

@atandora: Jaime-t Cersei a gyerekkel akarta marasztalni, így ő elmondhatta az öccsének.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2019.05.12. 15:00:27

ez a rész sokkal konzisztensebb, mint deres ostroma, de 2 dolog azér' csak szeget ütött:
1. Euron és serege(hajói) pont így találkozik Dany seregével(hajóival), szóval ez majdnem "teleport" kategória, (akkoriban nem volt radar meg GPS, de még hollókról sem volt szó, itt minimum hetekről van szó, ld. vitorláshajók, stb), (Dany meg vak volt, hogy fentről semmit sem látott).

2. Cersei vs Dany Királyvárnál: csupán egy kérdés:
Cersei miért nem öleti meg Dany-ékat, maroknyi sereg, egy db sárkány, skorpiók, stb.. Dany kiváló célpont lenne maroknyi serege előtt..... Cersei NEM is (olyan) GONOSZ ???

sezlony 2019.05.12. 15:26:59

@rowi: Ha a Targaryenek trónlása a jogos, akkor már Robert Baratheon is trónbitorló volt, ergo a fia sem formálhat jogot a trónra.

2019.05.12. 15:32:04

@szorokin: Cersei vacakul kormányoz, nincs pénze, nincs rendes hadserege csak méregdrága zsoldosai, és amíg egy jól védett várban ül, civil embereket tartva maga elé pajzsnak, addig neki áll a zászló, minek kockáztassa a drága zsoldosokat?

,, 2019.05.12. 15:41:42

@sezlony: és ha Jon+Dany örökös nélkül hal meg?

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2019.05.12. 15:51:28

@croc: Konkrétan ott volt fent a várfalon a sok skorpió és a mégtöbb ijász, konkrétan rácélozhattak volna Dany-re aki épp nem volt takarásban a vár felől és akkor már nincs Mother of Dragon(s), és ennyi.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2019.05.12. 16:43:57

Szürke Féreg és Dany arcán az áll, hogy HOGY A PICSÁBA LEHET ILYEN ELBASZOTTUL A MEGRENDEZNI EGY RÉSZT?

Javítottam neked Sixx. :)

2019.05.12. 17:17:13

@szorokin: ja, hát hacsak úgy nem :))))))))))))))))) én már régen elengedtem, hogy ilyen jellegű logikát keressek a GoTban, most már csak a látvány miatt nézem :)))

Lily1218 2019.05.12. 17:17:31

Sixx: Köszönjük a hogyvoltokat, mindig nagyszerűek és szerintem ne kérj folyton elnézést. Egyik olvasó se a főnököd.
Egy apróságot javítanék: Dany nem a férfivilágtól lett durcis, hanem arra, hogy Tormund feltette a Vastrónt érő kérdést: MILYEN EMBER ÜL MEG EGY SÁRKÁNYT??? Itt esett le neki, hogy tényleg nem ő a jogos örökös. Nagyon fura, hogy csak neki, és senki más nem csodálkozik ezen.

Tyrion meglepően hűséges, nekem kicsit karakteridegen is, ennél ő racionálisabb volt idáig.

Az utolsó jelenet, amikor Dany és Cersei nézik egymást és az embereik arról tárgyalnak, hogy melyik királynő adja meg magát.... az egész sorozat legrosszabb, legfeleslegesebb és legröhejesebb jelenete volt. Tyrion is hülye volt, tudnia kellett volna, hogy ezzel a "már úgyis buktad, úgyse nyerhetsz, stb. szöveggel, csak még jobban provokálja a nővérét. Ennyire ismernie kellett volna, hogy ilyen lesajnálásra erőfitogtatás lesz a válasz.
Arya és Véreb: ismét együtt a legjobb páros! :)

nota19 2019.05.12. 18:21:04

Nem tudom ki hogy van vele, de én Sansát jól pofán b*tam volna, jó sokszor. Az előző részben már kezdtem megkedvelni, de amit itt előadott! Pffhh.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2019.05.12. 18:21:58

@Lily1218: Maga az egész jelenet röhej, volt ahogy éppen egy flottát és egy sárkányt követelő csúfos lebőgés után odamennek kemény 50-en hogy Cersei adja már meg magát ha kedves az élete.

Cartman 2019.05.12. 18:25:00

@atandora: Az elozo evadban, amikor elmentek targyalni Cercei-vel (megmutatni a zombit), volt egy privat meeting Tyrion es Cercei között. Ott simogatta Cercei a hasat, amiböl Tyrion levette, hogy mi van, ki is mondja ("you are pregnant").

sezlony 2019.05.12. 18:31:59

@,,: Akkor szabad a gazda, indulhat az újabb harc a trónért, senkinek nem lenne bérelt helye rá.

lilcsi manó 2019.05.12. 19:02:00

@nota19: en is, de minden egyes reszben ebben az evadban
Nem fogom sajnalni ha ugy alakul h nem eri meg a sorozat veget, de erre nem sok esely van..

Lily1218 2019.05.12. 20:32:30

@lilcsi manó: sárkánygyerekeknek én is örülnék, de nem lesznek. Ha léteznének, Drogon nem hagyta volna őket hátra védtelenül. Vagy ha ott is hagyja őket egyedül, most mégis honnan tudnák, hogy a világ melyik sarkában van a mami?
Én inkább arra tippelek, hogy a sárkányok halála mindig egy sárkánylovas halálával együtt járnak, így a következő részben Dany vagy Jon meghal. Dany esélyesebb.
Vagy teljesen bekattan, így Tyrion is folytatja a családi hagyományt, megöl egy őrült Targaryent az ártatlanok védelmében, vagy Varys beáldozza majd a birodalomért.

szani12inda 2019.05.12. 21:38:27

@konrada: és @cartman

a kérdés nem az volt , hogy Tyrion honnan tud a gyerekről, hanem , hogy Euronnak feltűnik-e ez , hiszen Cersei állítása szerint ő ejtette teherbe pár nappal ezelőtt

atandora 2019.05.12. 21:51:13

@konrada: Jamie tavozta utan volt a nasz Euronnal. Ezt bizonyara Euron is tudja. Tehat ha Jamie mesel egy gyerekrol Tyrionnak, akkor az semmikepp sem lehet a hajos utodja.

Cartman 2019.05.12. 22:42:52

@szani12inda: visszaolvastam az eredeti bejegyzest, igazad van!

ellepank 2019.05.12. 23:10:46

@nota19: tényleg geciség volt továbbadnia, de nem lehet azért hibáztatni, hogy taktikázik, és nem Dany érdekeit nézi. Kevés igazi játékos maradt, rajta kívül talán Cersei, Tyrion, Varys plusz valamilyen értelemben Bronn, úgyhogy egy kis szarkavarás nem ártott szerintem. Ráadásul nem adott rossz tanácsot azzal, hogy pihentetni kellett volna a sereget (meg a sárkányokat).

silverrant 2019.05.12. 23:26:07

Jajj, koazi. Mentettel nekem 80 perc. Nem nagyon akarodzott 80 percet elbaszni erre. Eddig mindent megnéztem, de mintha ez mar nem fogna meg annyira.

Treff Bubi 2019.05.13. 00:09:36

A finálé legvégén megérkezik Mycroft Holmes a Vasbankból, felül a trónra, és közli, hogy hát ez bizony akkor mind az övék, szorri.

Goyo 2019.05.13. 00:30:03

"Bezzeg az apád, Sansa, na ő tudott titkot tartani, baszki, bevállalt egy tányércsapkodást anyáddal és egy zabigyereket is, de nem járt el a szája, MERT MEGÍGÉRTE."

Elképesztő mélységbe sikerült vinni a történet minőségét. A meguszós, gyáva befejezések koronázatlan királya lesz ez az utolsó két évad a tévé történetében.

lilcsi manó 2019.05.13. 05:39:21

Az 5. resz, te jo eg, mennyire imadom!! :-) meg fogom nezni vagy tizszer es kivancsian varom az utolso reszt :-)

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.05.13. 05:46:39

Az első évad első részénél abbahagytam a sorozatot, akkor megéreztem, hogy rossz.

nota19 2019.05.13. 06:12:11

Hát az új részre csak annyit mondhatok, hogy aztakurva. Persze a szakértőknek ez se fog tetszeni.

nota19 2019.05.13. 06:15:35

@közíró MAXVAL bircaman: nagyszerű, szevasz, jő volt veled beszélgetni.

,, 2019.05.13. 07:04:57

Én nagyon utálom, ne haragudjatok. Sajnos szóról szóra beigazolódtak a leakek, ez a rész és a finálé számomra egy rossz vicc:/

Exploiter 2019.05.13. 07:37:54

@atandora:

Na ezért gáz a teleport. Mér ugye ha nem ment volna össze a világ a mosásban, mire felcuccolnak északra, aztán egy nap alatt kinyírják a főbosst, majd visszahajókáznak délre, onnan még visszasétálnak a fővárosba, ez seregekkel együtt annyi idő, hogy már lassan még is szülhetne az a szerencsétlen nő. Itt meg eltelt vagy két hét.

bontottcsirke 2019.05.13. 08:15:36

Felesleges volt a nyolcadik évad, nagyon látszik rajta, hogy erőltetett. A hetedik után esetleg mellékszálakként lehetett volna egy hasonló fantasy de ez agy kezd a szonszédorka hasonlítani, lehet hogy Sümeghy úr feltűnik majd a várban.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2019.05.13. 08:43:25

@ellepank: egyetértek; Sansa igyekszik jól helyezkedni, kihasználni a lehetőségeit, ami még maradt.
szóval van két, hataloméhes nő és egy srác, aki nem vállalja a terhet. ez a lehető legjobb felállás a háttérben maradóknak.

ascii 2019.05.13. 09:17:38

@közíró MAXVAL bircaman: csak mély nyomott hagyott benned, ha ennyit kellett várni, h ezt megoszd velünk

csillagporszem 2019.05.13. 09:19:11

Ez az utolsó 2 rész nem bejövős, annyira sajnálom, mert imádom ezt a sorozatot.
A mai rész annyira látványos volt, de valahogy nem üt meg az ami történik benne. Én szerettem nagyon a 3. részt is, de azóta az egész történet összecsapottnak tűnik és nem hatnak a történések az érzelmeimre, így meg nem tudom azt mondani, hogy de szuper volt. Nagyon szép volt a mai rész, nagyon látványos, de ennyi, egy trónok harcától sosem azt vártam hogy látványos legyen :(

konrada 2019.05.13. 10:37:06

@szani12inda:
Na igen, ez tényleg kérdéseket vet fel Euronnal kapcsolatban (Cersei lehet, hogy ezért kattant be, mert lejött neki is), viszont:
Euron szvsz. nem akar a trónon osztozni, így neki Cersei csak egy lépcső, és gondolhatja úgy, hogy ahogyan Cersei a feleség jogán lett a Vastrón úra, úgy ő lehet a férj jogán is, így neki mindegy, hogy kié a gyerek, ha ők győznek, akkor elintézné Cerseit is...

Voyoshka 2019.05.13. 10:56:23

@BobAlice: Köszönöm szépen, hogy nemcsak engem piszkál a karakterfejlődés teljes semmibe vétele (Jamie).

Ez egy borzasztó összecsapott rész volt.

Annak a kommentelőnek is igaza van, aki Tyrion eddigi karakterétől jóval eltérőnek érzi az ő mostani reakcióit is.

Hát szóval ez a 4. epizód ez tényleg mélyrepülés volt. (Pedig én az elmúlt hetekben toltam le az egészet egyben, életemben először. Szóval nálam nem az idő szépítette meg a történetvezetést. Hanem valóban hiányzik a koherencia most.)

Lehetne még, hogy az este 8-as abszolút premier előtt magunkban tartsuk az 5. résszel kapcsolatos észrevételeinket??? Köszi...

Zacskóstej 2019.05.13. 12:41:41

Nekem az a bajom, hogy amit 10 év alatt a sorozat és főleg a könyvek kidolgozva és időt hagyva neki felépítettek rendesen, azt most 6 rész alatt összecsapják és csak kapkodom a fejem...miközben tök fontos szálak simán kimaradtak a sorozatból, vagy nem lettek kibontva teljesen:
- Az Arany kompánia vezetője Griff - Egy Targaryen és "jogos" trónkövetelő. Ezért követi a kompánia.
- Euron Grejyoy sárkány kürtje ugyebár...
- A csak félig halott Benjen Stark...Ő most mi vagy ki és miért?
- Az éjkirály motivációja...Azor Ahai...Lord of Light...stb
- Bran..?? Ennyi?

Egyszerűen túl nagyívű volt ez az egész történet ahhoz, hogy lezárják 6 résszel. Kicsit olyan összecsapott-nak hat így ez a vége.

Raven! 2019.05.13. 21:49:29

De legalabb a kiralynojelolt tenyleg megorult. Ez is vmi...

Barca De Real 2019.05.13. 22:54:04

@Raven!: nem, nem a királynő őrült meg, hanem a sorozat készítői - de nagyon.

Alhazred 2019.05.14. 08:14:24

itt és most kell megjegyeznem: az 5. rész eddig a legjobb.

Hizdahr zo Loraq 2019.05.14. 09:01:03

@Leadfoot: Azért nem lőttek, mert elbizakodottak voltak: gecó, itt vannak a légvédelmi ágyúim, meg a tengert is telepakoltam velük, neked meg van 5 embered? Hagyjál már a hülyeségeiddel, gyere ide bazmeg, és kiskanállal vájom ki a puncidat. Ez volt Cersei arcán, nem volt oka kételkedni.

nota19 2019.05.14. 09:07:08

@Alhazred: szerintem iszonyat jó volt.

Hizdahr zo Loraq 2019.05.14. 09:19:52

@Barca De Real: Te amúgy miért kínzod magad? Hozott anyagból dolgoznak ez speciel ha valaha megjelenik, a könyvben is hasonlóképp lesz.

Hizdahr zo Loraq 2019.05.14. 09:24:50

@Zacskóstej: Amit te hiányolsz, az a sorozatban meg sem lett említve, minek hoznák elő most az utolsó részekben? Az Arany kompánia itt elég, ha csak a világ legnagyobb zsoldos hadserege. GRRM amúgy már elspoilerezte vagy két éve, hogy igen, Bran, és az éjkirály az ennyi, csak senki nem hitt neki. A háromszemű holló az emberi világ emlékezete, az éjkirály meg egy biológiai fegyver, ami elszabadult. :)

,, 2019.05.14. 09:29:35

@Barca De Real: ugyanezt gondoltam én is.

polpetti 2019.05.14. 09:52:08

Live kommentelés az utolsó részre?

Barca De Real 2019.05.14. 09:53:35

@Hizdahr zo Loraq: "Hozott anyagból dolgoznak" Mi van?? Már régen nem hozott anyagból készül a forgatókönyv, és George R. R. Martin a büdös életben nem fogja befejezni (nem is tudná, annyira szana-széjjel zavarosan hagyta félbe).
Hogy miért kínzom magam? Nem rossz kérdés, nincs jó válaszom.
(szerintem már Sixx is régen hagyná a francba, csak a fórum miatt szenvedi végig)

csillagporszem 2019.05.14. 10:24:43

@Barca De Real: nem őrültek meg, csak nincs tehetségük bonyolultabb történetek megírásához ezért inkább leegyszerűsítették a sztorit és rámentek a látványra. Amíg voltak könyvek a sorozat is zseniális volt. Amióta nincsenek azóta gyengébb a sorozat és most így a végét meg sikerült hiperszupersebességben összecsapniuk.

,, 2019.05.14. 11:12:00

konkrétumokkal várjuk meg a csütörtököt?

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2019.05.14. 11:16:01

@Barca De Real: ha csak egy kicsit is érdekelne, tonnányi helyen elmondták már, hogy a végét jó 3 éve közösen beszélték meg Martinnal. mindössze másodlagos, kisebb karakterek esetén lesz különbség a sorozat és a soha meg nem jelenő könyvek között.
amúgy az 5. rész fordulatai abszolút Martinra vallanak, nincs benne különösebb meglepetés.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2019.05.14. 11:23:18

@nota19: @Alhazred: nekem is tetszett. ugyan nem 10/10es epizódként (mint a Red Wedding vagy a Hound feléledése valahol Riverrunban a kis közösségben) jegyzem, de erős 9es, jó eséllyel az utolsó két évad legjobbja.

megfigyelhető, hogy az ellenzők többsége a saját elvárásait akarja beteljesítve látni a sorozatnál, ami ezzel szemben öntörvényűen halad. utólag nézve nem sok meglepetés van benne, viszont a kanyarokat egészen élesen veszik be.
abban van igazság, hogy néhol illogikus, plot armour megoldások is voltak az lezáró évadokban, de számos karakter sorsának végét korábban is jó eséllyel meg lehetett mondani.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2019.05.14. 11:35:10

@Zacskóstej: jó reggelt kívánunk a sorozatban!
ezeket a felsorolt pontokat már az ötödik-hatodik évad során többször megbeszéltük itt is. akkor spoilerrel együtt:
- a Golden Company a könyvekben erősebbnek tűnik még, de hogy pontosan milyen erősek is, még nem tudjuk. Jon Connington kapja el a kőbőr kórságot, a Young Griff legjobb esetben is Blackfyre származék - Illyrio Mopatis gyermeke? furcsa lenne, mert Illyrio nélkül a fiatal Viserys és Daenerys már föld alatt feküdtek volna - és nem jogos örökös.
- Euron a kürtöt Victarionnak adta a könyvekben, hogy tényleg működik-e és egyáltalán, milyen hatása van arra, aki megfújja, fogalmunk sincs
- a könyvekben Coldhands és ha jól emlékszem, csak Samékkel találkozik, nem Branékkel. emiatt nem is derül ki egyértelműen, csak sejthető, hogy ő Benjen Stark volt eredetileg. amúgy teljesen mindegy, Benjen sorsa már beteljesült és a Children, Night King halálával együtt ő is elenyészik
- a Night King motivációját Bran Stark a nézők arcába mondja a második epizódban és semmi csavar nem volt ebben. az Azor Ahai prófécia még simán megvalósulhat, csak egészen más körülmények között, mint azt eddig gondoltuk vagy Melisandre gondolta. a prince v princess egyébként Aryára is igaz, hiszen mind Robb Stark, mind Jon Snow Észak királya volt
- Bran számára a Night King volt a nagy ellenfél. semmi sincs kizárva a végén, lehet, hogy pont akkor és úgy avatkozik be az utolsó epizódban, ahogy páran felvetették a harmadik részre várva (warging Drogon).

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2019.05.14. 12:03:45

@adamskij: Sansa nem hataloméhes, hanem simám ostoba.

GENERATI 2019.05.14. 12:10:05

ez egy nagy fos volt, a 08,05... Látvány megvan, de a forgatókönyv kurvára nincs!
- 100 hajót és az egész várfalon vagy 50 skorpiót biztosan lezúzott egymaga. ezt megtehette volna 2 sárkánnyal is előző részben nagyobb eséllyel, de senki se tudja lőni, hát bazdmeg, 500 sima íjász elég lett volna hogy Daenyt lelője, nem kell Drogont...
- mi a fasztól őrült meg és rage-lte szét az egész várost? már az övé volt, egy hét éheztetés a toronyban (de akár ostrom is, amit végignéz egy ház tetejéről zabálva) és kész...
- 7 évada megy hogy ő born to rule, milyen faszán készül rá, ehhez képest 2 rész alatt sikerült egy picsogós kis kurvává tenni, aki besértődött és durci hogy őt nem szereti senki, és elárulták, ezért dögöljön meg MINDENKI (Mereenben se szerették, mégis a nép érdekét nézte, kímélni akarta ártatlanokat)
- gazdaságilag: kin fog ő és honnan uralkodni? a kopár fos helyen lévő Sárkánykőről? Északi emberek 8ada ha megvan, Égikert 0, Lannister területek 0, Folyóvidék talán fele, Dorne megvan, de ők nem valami engedelmesek, Vas-szigetek 5öde talán megvan... de ő simán feléget 1millió embert MERT CSAK...
- Jamie 7 évados karakterfejlődése trágyára dobva (és jó részben Daeny-é is)
- ha ilyen őrült, és kb Jon árulása a baja, miért nem égette fel a fél északi sereggel meg pár Makulátlannal együtt?
fú de gáz ez az egész évad, a lassú röhögős első két résszel, a 0 párbeszédes 3adikkal, ami egy homályos zombicsata 200 wtf dologgal, a 4. részben van jó párbeszéd ami megszokott, de ebben már az se, csak 20 perc égetés ÉSZ NÉLKÜL... :(

Dauda András 2019.05.14. 12:13:12

Na még 1 rész és mi lesz veletek balfaszokkal!
Ki fog spoilerek miatt hisztizni gyökér prolik!

Na sebaj majd az HBO csinál újabb kardozós-baszós sorozatot sok csöccsel, kurvával és művérrel!
És elmondhatjátok magatokról a kocsmában a hozzátok hasonlóknak hogy ti "Értetek" a fantasyhoz!
MUHAHAHAHA!

GépBalta 2019.05.14. 12:32:02

Régebben az ilyen váratlan fordulatokat elő tudtak úgy készíteni, hogy a bekövetkeztükkor teljesen váratlanok legyenek, mégis legyen annyi finom utalás rájuk, hogy utána logikusnak és jól előkészítettnek tűnjenek. Az első pár évad lassan csordogáló eseményfolyama erre tökéletes lehetőséget adott. Sajnos most a sorozat talán egyik legnagyobb fordulatának előkészítésére meg annyi időt hagytak maguknak, hogy az előkészítésénél annyira túl kelljen tolni a szekeret, hogy már mindenki fél órával előre (de talán már a múlt héten is) tudta, hogy mi lesz a "váratlan" fordulat, miközben a karakterfejlődésre mostanában csak annyi időt pazaroltak, hogy inkább tűnt úgy az egész, hogy egyes szereplők bal lábbal keltek fel, minthogy a korábbi fejlődésük egyenes következményeként jutottak volna erre a pontra. Tán jót tett volna, ha (főleg a forgatókönyvírók) megfogadják Sansa tanácsát, és pihennek a seregek vagy 1-2 résznyit Deresben, hogy legyen idő előkészíteni a nagy finálét. :D
Ennek ellenére egyébként tetszett a rész nagyon, csak hiányzott előle 1-2 résznyi régi stílusú szobában/sátorban beszélgetős rész. Annó egy kisebb sztorit kitett egy-egy Deres-Királyvár túra, akár az első évadot nézzük, akár azt amikor Robb indult el a seregei élén, akár Arya és a Véreb útjára. Egyész más oldalait ismertük meg egy-egy karakternek mire az útjuk végére értek. Végülis a 4. és az 5. rész közt hónapok teltek el, azalatt változtak a karaktereink, de sajnos ebből az egészből kb. 15 percet mutattak, nem egy fél évadot, mint a régi szép időkben.

Alhazred 2019.05.14. 12:41:36

@Dauda András: várjál, kitalálom: tévéd sincs!

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2019.05.14. 12:50:33

@molnibalage: az attól függ, mi lesz a vége ;)
ha Jon uralkodik majd, esetleg független királyságok lesznek ismét, akkor kifejezetten jól döntött. sokkal erősebbek most a Starkok, mint a sorozat elején.

Dauda András 2019.05.14. 13:10:16

@Alhazred: lol. Valami jobbat balfasz proli!

Dauda András 2019.05.14. 13:10:41

@bontottcsirke: Fantasy? Ez? Megalol!
Nyomokban

,, 2019.05.14. 13:33:46

én legjobban emiliát és NCW-t és gwendoline christiet sajnálom, szar lehetett ennyit beleinvesztálni a karakterbe h a végén ez a 2 köcsög röghögve összetapossa, amit felépítettek. egyébként amit láttam/olvastam az interjúkból, ők is csalódottak.
RIP GOT

,, 2019.05.14. 13:39:19

ja és ezek után KÖVETELEM, hogy Robin Arryné legyen a vastrón, LOL

Duke Silver 2019.05.14. 14:47:59

@adamskij: egyébként a Dorne-i sereg még érintetlen, nem? Úgy ki fognak vállni, mint a szemét. Ök csak néhány (kretén) nemest veszítettek.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2019.05.14. 15:23:50

@Duke Silver: a negyedik részben hangzott el, hogy az új dorne-i herceg (!) hűséget esküdött Danynek, ám a seregei meg sem jelentek King's Landing alatt. Dorne-nak biztos nem fájna az önállóság.

,, 2019.05.14. 15:46:59

index.hu/kultur/media/2019/05/14/tronok_harca_akikert_a_harang_szol/

Köszi Sixx, minden szavaddal. (Btw azóta Martin cáfolta a hírt h a fiókban vannak a könyvek.)

ellepank 2019.05.14. 23:25:05

@,,: pedig pont NCW elég megtévesztő volt, azt mondta a lehető legjobb befejezést kapta a karaktere, és amikor elolvasta a forgatókönyvet, rögtön gratulált az íróknak, hogy mennyire fasza lett a vége.

,, 2019.05.15. 07:36:18

@ellepank: NCW-ügyben nem tudok kiigazodni én sem, az a nyilatkozata pl, amit az utsó jelenetéről olvastam, nekem nincs összhangban azzal, ami a 8x05-ben történt (valami nagyon szép, számára eddig ismeretlen helyen forgatták le, nemtudom ez valami szándékos fake nyilatkozat? a Cersei-s jelenetet green box-ban vették fel sztem) másrészt meg az eddigi interjúkból úgy tűnt h nem igazán Jaime/Cersei párti...

ellepank 2019.05.15. 16:12:56

@,,: azt lehet az utolsó leforgatott jelenetére értette, ami az Euron-os tengerpartos párbajra pl. illik, mivel azt inkább Spanyolországban vehették fel Belfast helyett. A másik, hogy nyilatkozta valahol azt is, hogy mindig azt gondolták Lena-val, hogy együtt vagy közel egyidőben fognak meghalni, ami persze nem zárja ki azt, hogy nem rajong a J/C romantikus befejezésért.

,, 2019.05.15. 16:25:19

@ellepank: hmmm. érdekes. ezt találtam, itt valami tényleg nem stimmel:

"It was the perfect ending. I shot in this beautiful location. Obviously, I have to be careful here — it was the most beautiful place in northern Ireland. We had this amazing scene we'd been shooting for a couple days. It ended. The sun was setting. It was really spectacular.""I kept telling myself, listen, don't start getting all teary eyed. It's just a job, it's just a job, move on. And then they started talking and, I don't know," he said in the interview. "I think it's something… I got a bit of sand in my eye."
www.eonline.com/ap/news/1028848/nikolaj-coster-waldau-gets-emotional-about-the-last-season-of-game-of-thrones
Nem lehet h 2 különböző endinget forgattak le vele??
(nem is mondom miben reménykedtem, na jó, Tarth-ban) /elnézést, kikisérem magam

ellepank 2019.05.15. 17:39:26

@,,: itt lehet a megoldás: www.vulture.com/2019/05/pilou-asbaek-talks-euron-greyjoys-fate-on-game-of-thrones.html
The reason it was also very emotional was because it was Nikolaj’s last day of shooting Game of Thrones. He was wrapped after that fight, so when I said, “I’m the man who got Jaime Lannister,” it was also me saying, on a private level, I’m the man who did the final scene with Nikolaj.

,, 2019.05.15. 17:59:14

@ellepank: és tényleg, de ügyes vagy!:) csodálkoztam, hogy min érzékenyülhetett el a párbajon, de így teljesen érthető és tényleg megható.
süti beállítások módosítása