Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egynyári kaland 4x02 – Nehéz nap

2019. május 10. 10:00 - szde

Zsófi búcsúztatja Törcsit, aki megy fel a nagy Budapestre, mert terápiára van időpontja. A lány nem érti, hogy miért megy most el a barátja, új időpontot kéne kérni – a terápiának a lényege a rendszeresség, ráadásul most van is miről beszélgetni; érzelmileg még nem tudta ugyanis Törcsi feldolgozni, hogy a barátnője nem mondta el Bencét meg az eljegyzést. És ha még tudna Márkról… A kocsiban csatlakozik hozzá Csónakos, ő is megy fel a fővárosba, hogy tisztázza Encsivel a kapcsolatukat, mert neki elege van a nyitottságból. Törcsi merev, zenét nem hallgat, mert az zavarja, beszélgetni viszont lehet, így Csónakos rögtön rázúdítja élete fájdalmát, amire kedvenc pszichológusunknak az a válasza, hogy

Az élet egy aknamező.

vlcsnap-2019-05-07-10h41m42s806.png

vlcsnap-2019-05-07-10h47m35s404.png

Lakótárs egy rockbandával próbál, ahol a frontember nője az előző részből a szőke, akivel Lakótárs kavart. A srácnak vannak zseniális ötletei, de mivel az egyik őstagot érinti a helyzet, inkább ne fúrjon senkit. Kint közeledik valaki, aki miatt Lakótársnak gyorsan le kell lépnie. Csónakos tovább fárasztja Törcsit, közben Kökény bombázza fényképekkel meg érdeklődik a napjáról, aki ezzel próbál nem foglalkozni.

Már felérve Budapestre Csónakos felhívja Encsit, aki éppen egy bemutatóra készül, és egy festmény helyét akarja meghatározni a falon, mert ahova eredetileg akarták az emberek, ott „nagyon elnyomják a hatást”. A telefonrezgést a főnöke is észreveszi, de csak ugratja, átvitt és szószerinti értelemben is, mert kell neki egy lazacos-avokádós bagel meg egy chai latte, de nem jeges, mert hát most éppen cicás a torka. Encsi itt látja az időt bevallani, hogy Donát, a sztárvendég a kiállításon, nem elérhető. Ejtse túszul a hörcsögét, csak keresse meg a pasast, ráadásul, ha már úgyis a városban lesz, akkor a tisztítóba is menjen be a főnök öltönyéért.

vlcsnap-2019-05-07-10h48m15s018.png

vlcsnap-2019-05-07-10h50m28s944.png

vlcsnap-2019-05-07-10h51m54s629.png

Encsi egy lepukkadt lakásba jön, ahol egy beállt fazont talál, elvileg a Donát lakásán dekkol, és még a lány kezébe is nyom két zsákot, amik a művészeti projektjéhez kellenek. Xéniánál lehet a fotós. Lakótárshoz jön a frontember nője, előbbi pakol a Balatonra, a koncert után megy lefelé, főleg Lucához. Ha összejönnek, akkor a kettejük viszonya az már a múlté lesz, ezt láthatóan a lány rosszul fogadja.

Xénia terhes, most nem tudom, hogy ez egy kórház vagy pszichiátria, a magyar viszonyokat ismerve bármelyik lehet, az biztos, hogy a nő nem százas, mert elkezdi fojtogatni Encsit, aki csak szakmai ügyben keresi Donátot. Xénia végül csak kinyögi, hogy valami kocsmában lehet, de a pasas nagyon szemét, figyelmezteti Encsit. Eközben Lakótárs a nőjével, Noémivel beszélgetnek, amikor is befut Csónakos. Noémi csak egy haver, aki néha feljön, Csónakos szerint, ha ezt megkérdeznék a lánytól, lehet, hogy nem ezt mondaná.

vlcsnap-2019-05-07-10h54m55s342.png

vlcsnap-2019-05-07-10h56m13s478.png

vlcsnap-2019-05-07-10h56m53s253.png

vlcsnap-2019-05-07-11h03m35s426.png

Encsi végre visszahívja Csónakost, nemsokára végez és megy haza, a srác vacsorát is főz. Lakótárs feje nagyon vicces, Encsi meg beérkezik a kocsmába, ahol a pultos rásózza Petit, a kutyát. Donát a moszkvai kutyáscirkusz tagja volt, állítólag beszél is az állatok nyelvén, Petinél jobban senki sem tudja, hogy merre lehet a művész. Este a koncerten Noémit meglepi a barátja István, a király on ice belépőkkel, mindezt Lakótárs előtt. A színpadra fellépve frontember kérdőre vonja, látja, amit lát – és nem a nőjét, hanem a dobszerkót, amit folyamatosan előrébb tol Lakótárs.

A dobolás az alázatról szól.

Csónakos nagyban készül az estére, amikor is befut a hullafáradt Encsi a két zsák szeméttel művészeti kellékkel meg a kutyával. A koncert a kocsmában zseniális hangulatban zajlik, a zene szar, a közönség meg maximum öt főből áll. Ismét a bárpultnál Lakótársnak Noémi bevallja, hogy szerelmes belé és nem akarja, hogy lemenjen a Balatonra. A srác szerint a koktélok az okai, aki imád a lánnyal lenni, aki csodálatos, de mindig úgy gondolta, hogy a köztük lévő dolog azért jó, mert hülyültek. Noéminek ez szarul esik, de Lakótársat hívja a kötelesség, mennie kell vissza dobolni.

vlcsnap-2019-05-07-11h06m45s843.png

vlcsnap-2019-05-07-11h10m37s379.png

Csónakos végre kinyögi, hogy mit akar Encsitől, aki ugyanezt akarja, és ő sem volt senkivel. Fürdés után pizsiben kapja Encsi az sms-t, hogy Donát ott van a kocsmában és kéri vissza a kutyát; ahogy van, indul is. Lakótárs nem kap pénzt a melóért, mert nem promózta a koncertet, ezt a hozzáállást pedig frontember nem díjazza. Mielőtt kilépne, leszólja a zenét, majd a kasszából is elveszi az egyetlen papírpénzt, amit talál a sok apró között.

Encsi megérkezett a kocsmába, és rögtön a tárgyra tér, Donát meg nem ismeri fel. A művész teljesen elfelejtette, hogy másnap lesz a bemutató, és ha megiszik vele valamit, akkor megkapja azokat a képeket. A lakásba hazaérve Lakótárs az egyedül iszogató Csónakost találja, és nekiindulnak Budapest utcáinak, amikor is jólöltözött embereket meg ingyen kaját észlelnek, és besurrannak, vendégnek eladva magukat. Miközben a tányérjukat pakolják, odajön hozzájuk egy srác. Lakótárs svéd, Csónakos meg olasz, pechjükre az érdeklődő pont beszéli a nyelvet, így kénytelenek bevallani, hogy magyarok. És minő meglepő, hogy az érdeklődő srác is magyar.

vlcsnap-2019-05-07-11h16m11s952.png

vlcsnap-2019-05-07-11h17m34s784.png

Encsi és Donát isznak, előbbi szabadulna a főnökétől, Zoltántól. Donát nagy mesélő, de Encsi elhiszi neki, amiket mesél, a szívecskék ennél jobban nem is pattoghatnának ki a szeméből. Később, amikor búcsúznak (a kutyát sosem látta Donát, milyen meglepő), Encsi nem meri elengedi Ferihegyre a művészt, és beszáll mellé a kocsiba. Visszatérnek a lakásba, ahonnan Encsi indult, reggel elterelésre kell mennie – megelőző felvilágosító tájékoztatás alkalmi szer használóknak –, ha kihagy egy alkalmat, akkor eljárást indítanak ellene. Donát azért marasztalja, majd paradicsomos koktélt kever, amitől nem lesz másnapossága. A pasas betalál a lánynál azzal, hogy olyan emberek, akik mindent elrontanak és csak remélik, hogy egy nap találnak valamit, amit nem tudnak tönkretenni – ez mondjuk így igaz is, és ennyit arról, hogy kizárólagosak lesznek Csónakossal.

Aki tovább eszik a vacsorán, Ifjú diplomaták köre estjén, még csak most jön a buli: először az ázsiaiak dőlnek ki, majd a britek, végül a norvégok, és utána jön a magyarok ideje. Bulizós képek, és nem csak a szereplőnek van nehéz napja, de valószínűleg az íróknak és rendezőknek is, amikor arra gondoltak, hogy ezt a részt le kell forgatni. Tökéletesen meglettünk volna nélküle, mert semmit sem adott hozzá a sztorihoz, az egyetlen értékelhető momentum, hogy Zsófi nem volt benne sokat.

vlcsnap-2019-05-07-11h20m09s108.png

vlcsnap-2019-05-07-11h21m06s403.png

Encsi meztelenül ébred Donát lakásán, mennie kell az elterelésre, és végül nem volt köztük szex, és remélem, hogy nem az lesz, hogy a művész képein a meztelen lány lesz a megnyitón… Az elterelésen Encsi nem egészen van jelen, ráadásul stresszes – de ez a stressz jó! –, mert lemondta a cateringes meg a zenekar is a bemutatón való részvételt, a telefonja is folyamatosan rezeg.

Az igazság az, hogy a Jézus elfogad minket, és ez az elfogadás nem a teljesítményen alakul. Én úgy érzem, hogy mindenki szívében van egy Isten alakú lyuk, amit próbálunk betölteni, piával és drogokkal, ahogy te fogalmazol, Enyikő. (Elterelés vezető)

Igen, határozottan felesleges ez a rész. A lakásban Encsi épp érkezik, amikor is befutnak a srácok egy rakás ingyen kajával – még szerencse, hogy étel van, zenész meg lakik a lakásban, szóval nekiállnak felszolgálni normális módon a dolgokat (kevés sikerrel), majd csinosba vágva magukat indulnak a megnyitóra.

vlcsnap-2019-05-07-11h25m47s025.png

vlcsnap-2019-05-07-11h30m45s849.png

vlcsnap-2019-05-07-11h31m41s523.png

A galériában ott van Donát, de a főnök, Zoltán intézi a dolgot, Encsi kapja a sajtót, aki egy szigorú művészettörténész. A nő jött, látott és menne, de amikor látja Donátot, akkor mégis marad, bár szerinte egy ideje csak önmagát ismétli a pasas. Aki igen, lefotózta Encsit. A lány rohan Csónakos után, hogy megmagyarázza a helyzetet, aki ki van akadva, mondjuk, ez a színészi játékon nem látszódik. Az sem hatja meg, hogy nem volt szex, meg az sem, hogy Encsi nem adta beleegyezését a képekhez. A lány próbált rendes lenni, de inkább elcseszte. Csónakos szerint a rendőrségre kéne menni, nagyon helyes, de Encsi nem tenné, mert szereti ezt a munkát. A srác szerint nem boldog, mert folyamatosan sír, én meg nem látom, hogy ez a meló minden másabb/jobb, mint az előző évadi irodai állása.

Lakótárs zenél, amikor is felfedez valakit a nézők közt, a rész leírása alapján „megjelenik valaki a múltjából, aki alaposan felkavarja az életét”, itt van vissza 4 perc a részből. Csónakos a lakásban találja a részeg Noémit, majd összekavarnak, Encsi pedig befenyíti Zoltánt, hogy feljelenti a galériát, aki viszont ad neki egy saját kiállítást, a költségeket ő fedezi, csak felejtsék el az egészet. Ez aztán a példamutató magatartás, nem meglepő, lány bele is megy. Lakótárs meg odamegy a nőhöz, aki nézte, és tádámm, ha még nem tippeltünk volna, hogy ki lehet az, akkor most kiderül, hogy ő Lakótárs anyja.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása