Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A mi kis falunk – 3. évad 11. rész

2019. május 07. 17:00 - Gillotte

Nagyon jól összepakolt rész volt a mostani. Gyurival kezdünk, aki izzókat szállít, ugyanis cserére értek a falu utcai lámpáinak izzói. Olcsón vette az újakat, mert ezt a fajtát betiltották, hiszen sokat fogyasztanak, de azért Gyuri a polgármester villanyszerelője, hogy ezeket a dolgokat olcsóbban megússzák. Laci pakolja le a rohadt nehéz izzókat, de hát kell az izomzat Ildikó miatt. Na meg a barnaság, hiszen az is bejön a lánynak, így Laci az egész epizódot annak szenteli, hogy lebarnuljon, és ezzel imponáljon Ildikónak.

11_1.jpg

Laci a gyors barnuláshoz a leghatékonyabb módot abban találja, hogy a bazi erős új izzókra bízza a barnítást, ám kéne belőle jópár. Károly persze nem ad, de a rosszakból vihet Laci, ha annyira kell neki. Nemes gesztus. Az izzók cseréje a három jómadár dolga, és hát éjszakai meló, de forró a kiégett izzó, fájdalmas a munka. Laci javasolja nekik, hogy éjszaka csak tegyenek egy x-et arra a lámpaoszlopra, amelyik cseréért kiállt, és másnap ejtsék meg a cserét. A részegesek így is tesznek, s mivel jó hangulatban iszogatnak munkavégzés közben, Laci gondoskodik róla, hogy olyan lámpaoszlopokra is kerüljön x, amelyiknek semmi baja, így egy egész talicskányi hibátlan izzót a magáénak tudhat. Ki sem néztem volna Laciból, hogy ennyire rafinált tud lenni! Megvannak az izzók, úgyhogy Gyuri segít neki egy deszkára felszerelni őket, s estére már meg is van a szolárium! Kár, hogy őket szénné égeti, a faluban pedig leveri az áramot…

11_2_1jpg.jpg

11_2_2.jpg

Szent érkezik ma a faluba – pontosabban a szobra. A 15. századi csodát egy dobozban veszi át a pap és a város első embere, s két nap múlva odalátogat a püspök, hogy közös misével köszöntsék Szent Agenort és az ő szobrát. A pap és a polgármester viszi a fitneszterembe/templomba a régi ládába tett műkincset. Nem sikerül egyszerre felemelni a színpadra a ládát, így az egyik sarka kicsit megütődik, s feltételezhetően ennek következtében a szobrot a fejétől elválasztva találják a dobozában. Rohannak a doktorhoz, aki ezúttal restaurátorként tevékenykedik, s asszisztencia segítségével Technocollal rögzíti a fejszerkezetet a testen. Így remélhetőleg a falu becsülete megmarad, és még templomépítésre is kapnak pénzt. Ez jó lenne mindenkinek, a papnak, a falunak, és Erikának is, hiszen végre Gyuri elvehetné feleségül. Ja nem, Gyurinak ez nem olyan jó…

11_3.jpg

Gyuri a tősgyökerek segítéségét kéri ahhoz, hogy megakadályozza a templom épülését, s ezzel egy újabb, ezúttal sikeres házasságot Erikával. 1-1 üveg piáért cserébe ez a három a terv szerint az éjszaka leple alatt ellopja a szobrot. Igen ám, csak éppen amikor kiemelnék a műemléket a dobozából, megszólal egy ház szirénája, ők ezt égi jelnek veszik, és dolgavégezetlenül elrohannak. Csupán azzal nem számolnak, hogy a nagy kapkodásban a Baki által félig elfogyasztott alma a szobor fejének helyére kerül, így másnap maguknál találják meg a szent kobakot. Matyi visszavinné, Szifon még gondolkodna, Baki pedig retteg, hiszen Stoki a félig megrágott almát hordozza körbe, és fognyomokat tesztel, hisz ez alapján tervezi megtalálni a harapást elkövetőt. Nincs más választás, ki kell húzni Baki egy fogát, hogy megváltozzon a fognyoma. Gyuri épp időben rohan hozzájuk, hogy visszavigye a fejet a templomba, hiszen rájön, hogy ha elkezdik a templom építését, Erika megnyugszik, és úgy is lesz kényelmes 4-5 éve az esküvőig, míg megépül a templom. Visszarohan hát a fejjel, ami a doktor által újra felragasztatik amaz szent nyakra. Érkezik a püspök, hogy misét tartson, és elszörnyedve látja, hogy Szent Agenor feje nem a lábánál van, hanem a nyakán. Úgy történt ugyanis, hogy a török támadások idején a szobor egy templom őrzője volt, s ebbe a templomba menekültek az emberek. Egy janicsár érkezett, s levágta a szobor fejét, majd ekkor egy villám agyonütötte, így mentett meg a szobor több száz ártatlan életet. A püspök nem tér magához a történteket látván. Elviharzik, s viszi magával a majdani templom ígéretét is.

11_4.jpg

Címkék: A mi kis falunk
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása