Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ízig-vérig – 3-4. rész

2019. május 02. 13:00 - Gillotte

Küzdök a Viasattal, mert a józan ész teljes zárójelbe tételével pakolják fel az epizódokat a honlapjukra. A harmadik rész fent volt, megnéztem, majd mire az íráshoz jutottam, levették, és most fent van a második és a negyedik. Nem vagyok vele ki a vízből. Nézzétek el nekem, de ezúttal a harmadik epizódot emlékek és az ,,előző rész tartalmából” snittek segítségével vázolom fel Nektek. A harmadik epizódban leginkább a Pálfalvai Gasztrofesztiválról láttunk képeket, Mátyás király stílusú zenei aláfestéssel. A fesztivál megnyerése vérre megy – legalábbis András és Éva között, ugyanis fogadást kötnek: ha András nyeri a fesztivált, lelép a faluból. Éváék András régi receptjével, szarvassal próbálkoznak, ám Andrásnak sem kell a szomszédba menni ihletért: pontosabban de, ugyanis arról panaszkodik neki a szomszéd, hogy a szamara már annyira öreg, hogy nem sokáig húzza. András nem várja meg, hogy a szamár természetes halált haljon, de szerencsére már csak a gasztrofesztiválról kapjuk a következő bejelentkezést. Mivel Andrásnak sok ellendrukkere van – így az előző részben megismert Asztalos és a polgármesternő – tesznek róla, hogy jöjjenek plusz szavazók, sőt, szavazatok, de mindennek ellenére András nyeri a versenyt három szavazat előnnyel, Éva legnagyobb bánatára.

2_1.jpg

A negyedik epizód ennél eseménydúsabb, lett új szereplőnk, csókunk és elfuserált randink is. András megkapja az összes engedélyt a szőrösszívű hivatalnoktól, hiszen annyira ízlik neki a főztje, úgyhogy be is indul a biznisz. Foglalás nincs, hiszen nincs Internet a hegyen, úgyhogy oda lehet menni, ha van hely le lehet ülni. Nyitás akkor, amikor András felébred, zárás akkor, amikor már nem bírja tartani a poharat.

2_2.jpg

Éváéknál nem egyszerű az élet. Sári épp a volt fiúja miatt sírdogál a szobájában, mikor Éva beront. ,,Kopogás?!” – kérdi könnyeit törölgetve Sári, mire anyja rávágja, hogy a saját házában nem fog kopogni. Kedves. Viszont hírrel érkezik: jön idősebb kiadása, az anyja, aki folyton beleszól mindenki életébe. Érkezik is a néne, kiöltözötten és szépen, és meg is tudjuk a háttértörténetet: egyrészt azt, hogy Andrásék esküvőjén Tunya elkapta a szénaboglyában az öreglányt, meg azt, hogy nekik is van éttermük, olyan jó magyarosan zsíros, de aztán András elvette tőlük az egyetlen kislányukat, hogy idehozza vidékre az Isten háta mögé. Az öreglány úgy állít be a konyhába, mintha az egész falu az övé lenne, elmondja Éva összes hibás döntését, beleértve a gyereknevelési módszerét is. Bejelenti hát, hogy ősztől Sári nála lakik, mert bejuttatta őt egy hotelbe gyakornoknak. E mondatnál András is ott van épp, s biztatja Évát, hogy az életben egyszer szólaljon már fel az anyja ellen, de persze hasztalan.

2_3.jpg

Évát Asztalos vigasztalja, s ettől a nő úgy ellágyul, hogy még egy csók is elcsattan. Kamillával beszéli ki az esetet, aki nem örül a túl közeli barátságnak, mert ennek a fickónak vannak simlis ügyei, nem jó, hogy Éva körül szaglászik. A barátnő egyébként Andrásnak is besegít a pincérkedésben, amikor tömeg van, és megsúgja neki, hogy Asztalos már igencsak kopogtat az ajtón, a kérdés csak az, hogy Éva mikor engedi be…

2_4.jpg

Eközben az André étterem konyhájában alakul is a románc: Peti a sous chef elhívja Sárit randizni egy hajóra, csak úgy, mint minden más lányt szokott. Persze nincs hajója, ,,majd lopok egyet” – mondja természetesen. A lány először nemet mond, ám Peti kisegíti a bajból. Történik ugyanis, hogy a főszakács 30 tyúktojást töret fel a tökéletes süteményébe Sárival, ám az utolsó tojást elejti a lány, így a hűtőben lévő egyik kacstojással pótolja. Peti érzi a sült sütemény szagán, hogy valami nem stimmel, és a hiányzó kacsatojást is észreveszi, úgyhogy ,,véletlenül” lelöki a kész művet a pultról. Ezután azért felvilágosítja Sárikát, hogy kacsatojást cukrászsüteménybe tenni szigorúan tilos, mert nincs hőkezelve. Most már ezt is tudjuk. Sári így mégis amellett dönt, hogy elmegy randizni a fiúval, azt beszélik meg, hogy a kikötőben találkoznak. Peti egy hajón várja a lányt, ki is mennek a vízre, közben kellemesen elbeszélgetnek. Már épp csattanna a csók, amikor a vízirendőrség lecsap rájuk. Sári értetlenkedik, pedig már az elején mondta a srác, hogy elköti a hajót. Peti kiugrik és elúszik, de Sárit hazaviszik a rendőrök és elmondják a szüléknek, hogy szerencsére Asztalosé a kikötő és nem jelenti fel a fiatalokat, sőt, a hajó orrsérülését sem fizetteti ki, ami akkor keletkezett, amikor a hajó immáron üresen nekiment a stégnek. Ezután Peti bocsánatot kér Sáritól ,,bocsika” de Sári elküldi a francba. Nem köpte be a zsaruknál, de ettől még nagyon pipás a srácra.

2_5.jpg

András és Éva kellemesen elborozgat az eset után, és kell is a nőnek a lazulás, hiszen végre kijön a több évtizednyi visszatartott stressz, és elmondja az anyjának, hogy ahelyett hogy kárörvend Sári esete miatt, elhúzhatna az első busszal a fenébe. Az anyja érti a célzást, s úgy dönt, hogy ahelyett hogy mindenbe beleszól, inkább odaköltözik a lányához és beleszólás nélkül egyszerűen megoldja azt, amit a lánya elront.

2_6.jpg

Ez a szál inkább a következőkben fog gondot jelenteni, de most Éva ismervén Andrást, megesketi, hogy nem megy át Asztaloshoz. ,,Esküszöm minden angus marhák, hízott libák és fürtös mangalicák teremtőjére”. Nyilván mit sem ér az eskü, a következő jelenetben már ott is van. András ki akarja fizetni a lánya által okozott kárt, ami Asztalos szerint munkadíj nélkül egymillió forint – a műhely az övé, ez csak az anyagköltség. Whiskysgetnek, András már elég jó állapotban van a piától, amikor Asztalos felajánlja neki, hogy húzzon el minél messzebbre, és ő fizet neki. Ha Új-Zélandig megy, akkor például 36 millió forintot kaphatna. Ennek az a vége, hogy András belöki a medencébe Asztalost, és nekiállnak verekedni a vízben. A problémák igen férfias megoldása ez…

Címkék: Ízig vérig
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csillepityu 2019.05.02. 21:08:38

Nagyszerű lesz ez a sorozat,ha dilettáns beavatkozók nem próbálnak változtatni az eredeti ötleten. Gillotte ,nagyon jó a Hogyvoltod!!! Nagyszerűen passzol a történéshez. És jól sikerült az alkotók részéről a kaszting is.Kornél és Dorka nagyon jók,de a többiek is elsőrendűek.A kutyaütő mocskos "tollúaknak"nincs is mit hozzászólni.
süti beállítások módosítása