Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Originals 5x02 – One Wrong Turn on Bourbon

2019. május 01. 13:00 - A_Rézi

Hope az ágyában fekszik, aludni próbál, miközben zenét hallgat és a múltba réved… A kis Hope előkészül: a zenét felhangosítja, az ajtót kulcsra zárja, leveszi a mágiablokkoló karláncot, sóból varázskört rajzol és gyertyákat gyújt, majd egy igét kezd mormolni. Asztrális kivetítéssel próbálkozik. A varázslat sikerül is, csakhogy az apját éppen egy mészárlás kellős közepén, nyakig véresen találja. Klaus megilletődik, amikor meglátja, de amint észbe kap, ordítva kiparancsolja lányát, aki ijedten visszatér a testébe. Aha, szóval emiatt nem beszélnek évek óta…

vlcsnap-2019-04-27-16h27m36s484.png

vlcsnap-2019-04-27-16h29m08s171.png

Freyát öccse érkezése szakítja ki a gondolataiból. Klaus tudja, hogy nem maradhat, és amint megvan Hayley, már megy is vissza oda, ahonnan jött. Viszont feltűntek neki a véres utcák – az 1812-es háború óta nem voltak ilyen véresek. Mi történt? Hát, ez annak a mellékhatása, hogy Klaus meglátogatta Elijah-t (mondjuk inkább Bex vizitje lehetett a hunyó, de ezt ők nem tudják…). Nem túl jó ómen, szóval minél előbb el kell tűnnie a városból! Hope szobájában elsorvadnak a virágok, ami a lány számára egyértelmű jelentéssel bír, és már rohan is, hogy lássa az apját. Klaus azonban meghallja a lépteit és gyorsan köddé válik, otthagyva Freyát, valamint a csalódott Hope-ot.

vlcsnap-2019-04-27-16h29m54s093.png

Marcel már vissza is tért a városba, és éppen pohárköszöntőt mond az elhunyt vámpír, Poppy emlékére, aztán kezdetét veszi a buli. Josh megjegyzi: ha netán ő halna meg, ne legyen tequila a virrasztáson, mindenki őt sirassa, a szivárványszín lobogót pedig engedjék félárbócra. Főni részvétet nyilvánít, de jön Greta és belerondít a pillanatba, szerinte ugyanis Poppy nem a város, hanem egy korcs félvér miatt halt meg – hol itt az igazság? Majd a Félholdasok gondoskodnak Henry-ről, mondja Marcel, de a nő fején látszik, hogy nem hiszi, hogy büntetés lesz a dologból. Miután lelép, Josh mondja róla az infót: Greta pár éve van itt, átlagpolgár, de a véreső most eléggé megbolondította a vámpírokat. (Na, többek közt ezért Marcel a főnök, mert ő már most sejti, hogy bajok lesznek Gretával.) De van még más is: egyesek megkérdőjelezik a főni királyi státuszát, mivel már nem vámpír és a hibridek harapására is immunis – és ebben van igazság! Marcel kimegy a sikátorba, mert Klaus üzent neki. Igen, az ősi tudja, hogy nem lehet itt, nem is marad soká, de vannak olyan, talán Hayley-hez vezető nyomok, melyeknek ő nem járhat utána. Segítség kell, na!

vlcsnap-2019-04-27-16h33m27s281.png

vlcsnap-2019-04-27-16h35m08s156.png

Freya egy nagy adag kávéval várja Vincentet a téren, és tett bele egy lórúgásnyi whiskyt is, mert a régensnek szüksége lesz rá, mert Hayley eltűnt, Klaus pedig a városban van. Bár a Mikaelson-vészhelyzet a véreső alapján borítékolható volt. Freya vázolja a tervet: amint Anyuci megvan, Klaus dobbant, Keelin és ő is, de addig érdemes lenne megkérdezni a Jackson tér jövendőmondóját, Ivy-t, hogy hogyan tovább. Nevezett hölgy roppant csinos, akin, úgy fest, nem először akad meg Vincent szeme… A nyilvánvaló utalgatás mosolyt csal a férfi arcára, és belátja, mennyire fog neki hiányozni a legidősebb Mikaelson, ha egyszer majd elmegy a városból.

vlcsnap-2019-04-27-16h37m55s640.png

Odahaza Hope éppen rendet rak, amikor zajt hall az erkély felől. A helyes pasi az a suliból, amúgy Romannek hívják, és mivel gyakran rájár Alaric bourbonjére a Roxfortban, pontosan tudja, hol találhatóak a diákok aktái a szülők címével. Hope totál zavarba jön, még azt is elfelejti, hogy hangosan kell behívni a srácot, merthogy ugye vámpír a lelkem. Hát ez jól kezdődik… Mint kiderül, a suliban arról pletykálnak, hogy Henry öngyilkos lett, neki meg bűntudata van, mert hagyta, hogy szerencsétlent folyton szekálják. Ó, te szegény! Hope megsajnálja, és közli, hogy Henry él és rendben lesz, de részleteket hál’ isten nem mond. Viszont felöltözne, szóval Roman forduljon el addig – és ahogy lenni szokott, naná, hogy van egy tükör, amiben lehetne leskelődni, de a srác mégsem teszi. Piros pont! Közben szóba kerül, hogy Lizzie (Alaric egyik ikerlánya) látta Henry toronyugrását, amit ugye egy vérfarkas nem élhetne túl – hja, Lizzie azt is mondta, hogy Hope nyolcévesen felrobbantott egy árvaházat a gondolatai erejével… Ennyit a szavahihetőségéről! Touché! Azt is pletykálják amúgy, hogy Hope valami elveszett román hercegnő, de vajon mi lehet a valódi titok? A lány kitérő választ ad és elmenekül elmegy a dolgára, arra kérve Romant, hogy várja meg itt. Mellesleg közli, hogy valójában egy árva román hercegnőt robbantott fel anno – bár a csaj megérdemelte… Mivan???

vlcsnap-2019-04-27-16h39m48s312.png

Declan éppen a Rousseau’s konyhájában sürgölődik, amikor Klaus felkeresi, hogy igézéssel némi infót csikarjon ki belőle Hayley lehetséges ellenségeiről. A séf azonban Hayley-t csupán egy szingli anyukának látja, aki a házába zárkózott és igyekszik érzelmileg elérhetetlen lenni. Azt viszont eltalálja, hogy az ismeretlen férfi lehet Hope apja, aki alaposan tönkrevágta mindkét csajt. Klaus erre dühbe gurul, de Declan nem szívbajos, szembeszáll vele: Apucival ellentétben ő itt volt a szülinapokon, ünnepeken, még vezetni is megtanította Hope-ot, mellesleg tele a konyha a lány rajzaival… Ez csak olaj a tűzre, de mielőtt Klaus kikapná a konyhafőnök gégéjét, betoppan Hope és közbelép.

Apuci megigézi Declant, hogy menjen vissza a henteshez, mert elfelejtett valamit. Amikor a séf magához tér és meglátja Hope-ot, rövid üdvözlés után közli, hogy a lány kedvenc pudingja a hűtőben várja, ő pedig rögtön jön. Klaust kicsit szíven üti ez a közvetlenség. Amikor azonban kettesben maradnak, rá sem akar nézni Hope-ra, távolságot tart – de ahogy a lány közelebb lép, a Sivár suttogása felerősödik, mire az ősi szabályosan elmenekül. Az asztalon tekergőző mérges kígyók sem sok jóval kecsegtetnek a jövőre nézve.

vlcsnap-2019-04-27-16h43m11s578.png

A mocsárban a farkasok békésen készülődnek Mardi Grasra, amikor megjelennek a vámpírok Marcellel és Gretával az élen. Josh viszonylag rendes: legalább bocsánatot kér a rendbontásért. A főni az alfával akar beszélni, mire Lisina lép elő, Hayley ugyanis eltűnt. Erre felvetődik a kérdés, vajon a fakunyhóban reszkető Henry-nek nincs-e köze ehhez az eltűnéshez? Biztos, ami ziher, Marcel váltana a sráccal néhány szót. Lisina kijelenti, hogy a kunyhóba nem léphetnek vámpírok, és ez így is marad, mire Marcel öngyújtót villant, és Greta önelégült vigyorával kísérve belengeti, hogy ha kell, hajlandó kifüstölni onnan a srácot. Az alfahelyettes nem esik hasra New Orleans „királyától”, nem engedi a vérszívókat Henry közelébe és pont!

vlcsnap-2019-04-27-16h48m00s781.png

Vincent összeszedi magát és beszél Ivy-val: arra kéri, hogy mondja el, mit tartogat számára a jövő. A jósnő kedvesen, de elutasítja. Most nem új munkáról vagy friss szerelemről van szó, hanem nagyobb horderejű dolgokról, ő pedig nem tekint ennyire előre. Hoppá! Egy jósnő, aki nem hisz a jövőben? Valójában abban nem hisz, hogy a dolgok előre elrendeltettek – Vincent viszont a végkifejletre kíváncsi. Hát, leginkább útmutatás kellene, ugyanis, ha csak neki vannak baljós előérzetei, akkor elképzelhető, hogy csak ő képes bármit is tenni. Meggyőző érv!

vlcsnap-2019-04-27-16h50m38s703.png

Közben a tér másik felén Freya Klaustól várna híreket, de helyette Keelin tűnik fel mellette. Korábban jött. Szuper! Végre Freya is mosolyog egy kicsit.

Henry elég rossz bőrben van, de Lisina biztatja, hogy minden rendben lesz, Hayley és a falka meg fogja őt védeni. A fiú azonban ebben valamiért nem hisz. Josh lép be a kunyhóba mindenkit megdöbbentve, de kiderül, hogy nemrég, Aiden tesójának a buliján már behívták. A vámpír Marcel mellett kezd korteskedni: főninek két szabálya van, egy: nem ölünk vámpírt, kettő: nem bántunk gyerekeket. Szóval, ha Henry velük megy, büntetést kap, de nem fog belehalni. Becsszó! Lisina némi gondolkodás után belátja, hogy hosszútávon csak így védheti meg a fiút, úgyhogy végül behívja Marcelt, aki egy szempillantás alatt eltűnik Henry-vel. A srácot átmenetileg Josh kéglijében verik láncra, aminek a tulaj nem igazán örül. Marcelnek lenne pár kérdése hozzá, mert kihallott valamit a szavaiból, és ennek szeretne utána járni. Miért is nem fog Hayley többé megvédeni? Nincs válasz, csakúgy, mint a „hol van?” és a „mit tettél vele?” kérdésekre sem. A két vámpír kiszúrja, hogy Henry valakit véd, és a főninél hangosan koppan a tantusz: a teremtőjét. Bakker, Hope elrabolta a saját anyját???

vlcsnap-2019-04-27-16h53m37s656.png

Amíg Hope távol volt, Roman felfedezőútra indult a házban. Visszatérve a lány rajtakapja egy szekrénynél, amiben boszis cuccok vannak. Roman nem szégyelli magát, mondván az iskolai aktájában is benne van, hogy lázadó természet és nem csípi az autoritást. Mondjuk a lázadást és a hülyeséget szerintem egy hajszál választja el, de mindegy, mert Hope rózsaszín ködben úszik a sráctól, és engedi neki, hogy kérdezzen. Na ja, tiszta horror az egész: viking grimoirok, furcsa kések, egy halott vörös nő bebugyolálva (nocsak, Aurora 12 év után sem lett még az enyészeté?). Hope erre kiböki, hogy kvázi a nagyanyja találta fel a sötét mágiát, az anyja a Félhold-farkasok alfája, az apja pedig Niklaus Mikaelson… és ebből már rá lehet jönni, hogy ki is ő valójában…

Hamarosan az is kiderül, hogy Hope vére hibridet csinál a farkasokból. Ja, a csókja pedig a hercegekből békát, bár ez még nincs tesztelve… És a srác érti a felhívást, de rárepülés helyett végül csak annyit mond, hogy ez a titkolózás biztos magányossá tette őt. Ekkor Klaus hangja hallatszik odalentről, és Hope-nak van annyi esze, hogy a saját biztonsága érdekében rögvest elküldi Romant. Érkezik Apuci, mint Isten haragja – úgy fest, Marcel már leadta neki a drótot.

vlcsnap-2019-04-27-16h54m44s671.png

Ivy kevésbé zsúfolt helyre viszi Vincentet, noha ez nem olyan romantikus, mint a botanikuskert, ahová a férfi vitte volna randizni… Hja, gondolatolvasó előtt nincs értelme titkolózni, de azért nem ilyen egyszerű a sztori: ő csupán feltesz egy kérdést a földnek, a választ pedig megérzi. Szóval, mi legyen a kérdés? Hát, ha valaki elpusztíthatja a várost, az Klaus, tehát mi van vele? Ivy kipattintja a tarotkártyát, mire az egész pakli a levegőbe emelkedik, majd egy kivétellel az összes lap az asztalra hullik. „Császárnő” Ez a sztori talán nem is róla, hanem a lányáról szól…

vlcsnap-2019-04-27-16h57m37s718.png

vlcsnap-2019-04-27-16h58m23s625.png

Akit épp most kapnak le a tíz körméről. Hope-nak ugyanis „fantasztikus” ötlete támadt: hogy hazahozza az apját, eltünteti az anyját. Anyuci egyébként jól van, egy szép koporsóban alszik, egy Hope által írt, betonbiztos bűbájjal elrejtett helyen – Henry amúgy csak a cipelésben segített. Klaus viszont egyre csak azon rugózik, hogy a jelenléte veszélybe sodorja a lányt, és elpusztíthatja a várost – Apuci kedves kislánya sosem vetemedett volna ilyesmire… Aztán, mintegy varázsütésre, a vázában levő virág sorvadni kezd, és egy kígyó mászik elő belőle. Na ja, csakhogy az a kislány még nem olvasta a Cami által legépelt memoárt. Klaus mosolyogva megjegyzi, hogy a lánya tanulhatott tőle néhány trükköt, de nem az összeset! Egy szempillantás alatt belép Hope elméjébe és meglátja a koporsó helyét: első blikkre a Szent Anna padlását.

vlcsnap-2019-04-27-17h03m36s843.png

Freya és Keelin pár szobával arrébb hallgatja a hangos szóváltást. A nagynéni nem lepődik meg a történteken: Hope csak folytatja a családi hagyományt, méghozzá elég lájtosan – amikor ő volt tini, madarak hulltak az égből és egész falvak égtek porig… Keelin szerint ezt jó lesz észben tartani, ha nekik is lesz gyerekük. Azt is mondja, sokat gondolkodott, mióta elment. Ez a város mindkettejüket fojtogatja, ideje levegőhöz jutni. Ámen. Ennek örömére szexelnek egyet.

vlcsnap-2019-04-27-17h01m09s703.png

Josh előkészíti Henry-t az induláshoz. Marcel azt akarja, hogy a vámpírok számára a srác legyen a bűnbak, Hope-ról ne is essen szó. Josh viszont nem ért egyet: Hope egy valós probléma. Megérti, hogy a főni nehéz időszakon megy keresztül, de évekig távol volt New Orleanstól. Ő itt volt. Hét év alatt nem vesztett embert és ehhez baromira hozzászokott. Szóval, igenis készen kell állniuk, ha érkezik az újabb Mikaelson-féle szarcunami. Király! Josh eddig is lényeglátó és tökös volt – de ezt most Marcel is észrevette…

vlcsnap-2019-04-27-17h06m55s109.png

Most Klaus áll a szőnyeg szélén – Hope nem hagyta elmenni, és jön a számonkérés: miért nem jött több levél, sem telefonhívás??? Apuci szokás szerint felüti a közhelygyűjteményt a „te érdekedben történt” és a „meg akarlak védeni” lapoknál. Bevallja, hogy a lány arca, ahogy akkor este ránézett, beleégett a memóriájába. Nanáhogy! Kilenc éves volt, nem tudta összeegyeztetni az ott látott szörnyet, azzal az apával, aki festeni tanította és hercegnőnek szólította… Aztán se magyarázat, se bocsánatkérés, se egy „szeretlek”, egyszerűen csak eltűnt. Erre újabb ködös rizsa jön arról, hogy az apák elképzelhetetlen fájdalmat képesek okozni, és hogy talán Hope-nak kellett ez a törés. WTF??? Hope azonnal dacossá válik: talán annak a kislánynak jobb lett volna, ha sosem szereti őt! Azzal elengedi az apját, aki vet egy pillantást a tekergő kígyóra, majd feldúltan távozik.

vlcsnap-2019-04-27-17h10m40s375.png

vlcsnap-2019-04-27-17h12m57s343.png

Ivy újra kiteríti a kártyákat, és leporol egy régi jóslatot még az első évadból, miszerint a gyermek elpusztítja mindannyiukat. Vincent ellentmond: ő ismerte Sabine-t, akitől a jóslat származott, és volt némi hátsó szándék a mondanivalójában – mellesleg Hope még csak egy gyerek. Hát, majd a tarot megmondja a frankót! Ivy lángra lobbantja a lapokat, Vincent pedig kihalássza a sértetleneket. Mindhárom jót, békét és győzelmet ígér, majd hirtelen azok is lángra kapnak. A hamu közül előkotort ép kártyák viszont szörnyű áldozatot, rabszolgaságot, szerencsétlenséget jósolnak… szóval a sarlatánnak mégiscsak igaza lehetett.

vlcsnap-2019-04-27-17h09m19s343.png

Marcel már a Kertben falazza be Henry-t, és közli a miheztartást. A srác nagyon nincs jó bőrben, és ez nem egyszerű rettegésnek tűnik. Hope érkezik, és megöleli régi barátját, noha tudja, hogy ő volt az, aki lebuktatta. Most viszont azért jött, hogy megnyugtassa Henry-t, ami sikerül is. Megígéri neki, hogy várni fogja idekint, addigis, ha fél, csak hunyja le a szemét, és énekeljen – ez a tanács régi emlékeket idéz Marcelben. Hazakíséri Hope-ot, és megdicséri azért, amit Henry-ért tett. Kiderül, hogy a lány állandó stresszben él: a családja mindent feláldozott érte, méltónak kell bizonyulnia erre az áldozatra. Jobbnak kell lennie. Úgy érzi, hogy az apja már nem szereti. De Marcel szerint – aki a téma szakértője – Klaus minden hibájával együtt szereti, bármi történjék. Hope pedig jó és kész – aki mást mond, annak vele gyűlik meg a baja! Nagyölelés. Bár kettejük közül a főninek van rá nagyobb szüksége.

vlcsnap-2019-04-27-17h14m19s281.png

Vincentet elgondolkodtatja a jóslat. A víz vérré válik, a folyóban kígyók úszkálnak, csak mert az ősi tesók néhány percre találkoztak. Hope elég erős, hogy elpusztítsa a várost, de ahhoz is, hogy forradalmat robbantson ki… A régens elégeti a három baljóslatú kártyát – csak néhány dolgon kell változtatni, és akkor talán az események is más irányt vesznek.

Klaus Freyával érkezik a rejtekhelyre, de már nincs szükség varázslatra: szemlátomást valaki felforgatta a szobát, csak a véres koporsó maradt ott, üresen… Hope megdöbben, aztán sokkot kap, amikor az apja közli, hogy tökéletes rejtőbűbáj ide vagy oda, a koporsónak annyi, de úgy tűnik, Hayley nem adta magát harc nélkül. Klaus magát hibáztatja a történtekért, és megígéri, hogy mindent helyrehoz. Ekkor Hope köhögőrohamot kap, melynek végén egy kígyó bújik elő a szájából… Jesszus! Az ősi tehetetlenül nézi a lány kínlódását, aztán mielőtt elmegy, megesküszik, hogy visszahozza Hope-nak az anyját, és biztosítja arról, hogy szereti.

vlcsnap-2019-04-27-17h18m46s812.png

vlcsnap-2019-04-27-17h20m48s171.png

Freya nem találja mágia nyomát a helyszínen, csak Hayley félelmét érzi, ami nem jó jel. Keelin segíteni akar, már hívná is a farkasokat, de a boszi a nehezebb utat választja: elküldi őt New Orleansból, mondván egyszerre nem szeretheti őt és a családját is. Lényegében szakít vele (hogy megvédje).

A Rousseau’sban összfelekezeti buli van: vámpírok, boszik, farkasok egyaránt megjelentek. Josh megígéri Lisinának, hogy minden rendben lesz Henry-vel. Marcel beszédet mond: ma igazságot szolgáltattak – a hibrid megbűnhődött, és ha letelik a büntetés, New Orleans tárt karokkal várja majd őt vissza. Most pedig adjuk meg a városnak, amit érdemel: zenét, bulit, romantikát. Ámen. Mindeközben viszont valaki titokban lelopózik a Kertbe a félelmében éneklő Henry-hez.

vlcsnap-2019-04-27-17h22m38s859.png

Roman felajánlja, hogy visszaviszi a szomorú Hope-ot a Roxfortba, de épp mielőtt indulnának, sikítás hallatszik. Henry szívét kitépték, a testét pedig fellógatták a Rousseau’sra, hogy közszemlére tegyék…

vlcsnap-2019-04-27-17h23m49s781.png

Háború készül – és már meggyújtották a kanócot az első puskaporos hordón.

Címkék: The Originals
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása