Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

SURVIVOR 38X10 – Fasten your seatbelts, ka(r)ma is a bitch!

2019. május 01. 11:00 - Laura Ingalls

01-44.png

Hiányoltam az izgalmasabb játékokat, megkaptam. A mai részben nemcsak reward challenge, hanem védettségi játék is van, mindkettő izgalmasra sikeredett és sok-sok taktikázás, egy jó kis törzsi tanáccsal a végén.

A táborba visszaérve a játékosok gyorsan tisztázzák egymás között, hogy Ron és Wardog pálfordult. Laurennek nem esett jól Kelley elvesztése. Sem gamewise, sem otherwise. Bosszúra szomjazik, Wardog fejét akarja. Meg egyébként Rickét is, mert túl jól játszik. Csak azt nem tudja még, hogy most vajon kire számíthat?
Gavin Rickkel és Wardoggal beszél a tanács után. Azt mondja bárcsak részese lett volna a szavazásnak. Rossz, hogy nem tudott semmiről. Wardog kiosztja Gavint, hogy mindig a számok jó oldalán akar állni és nem akar kockáztatni, ezért nem tudott róla, ne nyafogjon. Gavin büszkesége sérült, a riportban elmondja, hogy Wardog úgy beszélt vele, mint egy kutyával, márpedig vele senki nem beszélhet így, Wardognak ki kell esnie. A bánatát Ronnak és Victoriának is elmondja, sőt felajánlja a szavazatát, ezek után ha bármikor Wardogra akarnak szavazni, számoljanak vele is. Hmm…alig telt el három perc az adásból, de mintha gyűlnének Wardog ellenségei.

02-43.png

Ron talonban tartja Gavin ötletét, mindenek előtt azonban Julie-val kell beszélnie, mivel kihagyta az esti szavazásból. Elnézést kér a történtekért, de Julie leállítja, hogy nincs miért, semmi gond, sőt nem is baj, ha nem szavaznak mindig együtt és Kelley kiszavazása jó húzás volt, chill. Fasza, mert van egy meglepim: Aurora nekem adta az extra szavazatát! Az övé még mindig, de nálam van, jó mi? Jó hát! Ron és Julie újra hűséget fogadnak egymásnak, ketten a döntőig bármi áron, vagy valami ilyesmi…

04-36.png

Híradós Rick majd’ kicsattan, hogy Kelley Extinctionre került. Viszont arra is ráébredt, hogy ő, Wardog és Ron maradtak hárman az igazán veszélyes játékosok közül, ergo nekik hármójuknak össze kell fogni és védeni egymás hátát bármilyen vonzó is lenne kiszavazni a másikat, mert amint egyikük kiesik, sorban jön utána a maradék kettő. A többiek közül senki nem vinné magával egyiküket sem a döntőbe, mert a többiek nem tudnak felmutatni semmit, velük ellentétben. Megegyeznek abban, hogy Aurorát szavazzák ki legközelebb és utána majd kigondolják hogyan legyen tovább. Ron azért elárulja nekünk, hogy ő most mindenki Ronja. Buddy-buddy mindenkivel, aztán majd eldönti, végül melyik csoporttal szavaz együtt a fenyegetőbbel (Wardog és Rick), vagy a kecskékkel (Lauren, Victoria, Gavin, Aurora és Julie - bár ebben az összefüggésben inkább birkáknak mondanám őket magyarul).

05-09.png

06-12.png

06-37.png

Az általam oly régóta várt reward challenge elérkezett végre. Feladat: a tengerből indulunk, egy játékos elúszik egy platformig, átszalad rajta, majd beugrik a vízbe és átúszik alatta, hogy újra felmásszon rá és megszerezzen egy karikát, amivel elúszik a célba, ahol három karikával kell célba dobni. Az első csapat jutalma, hogy elviszik őket egy iszap-fürdőbe, ahol szendvicsek, csirke, disznó, marha, saláta, bor, gyümölcslé és brownie várja őket. A kékek: Lauren, Wardog, Rick és Julie. Narancsban: Ron, Aurora, Gavin és Victoria. Start!

08-09.png

08-35.png

Ron és Wardog úszik egymás ellen az első körben. Wardog ugrik egy hasast, mert kicsúszik alóla a lába induláskor…kínos. Wardogot végig instruálni kell mikor mit csináljon, pl. rossz platform felé úszik, úgy ordítanak neki Julie-ék merre van az előre, az a hasas nagyobb trauma lehetett mit gondolnánk. A végére szinte egyszerre érnek célba, Ron picit gyorsabb, őt Aurora váltja, Wardogot pedig Lauren. Aurora egy vadállat, nagyon gyors a vízben és úgy úszik át a platform alatt, hogy nem jön fel levegőért. Ő már a karikákat kötözi ki, amikor Lauren még csak levegőért jön fel a víz alól. Aurora nagy előnnyel nyeri ezt a kört, Gavin kezdheti elsőként a célba dobást. Szerez egy pontot a narancsoknak, de a másik oldalon Rick pontosabban dob és gyorsan kiegyenlít. Sőt, megszerzi a második, majd néhány próbálkozás után a harmadik pontot is és ezzel a kékek nyerik a jutalmat. A nyerteseket motorcsónak viszi fürdőzni, mialatt Gavin már azon töri a fejét, hogyan fogja meggyőzni a maradék három társát, hogy Wardogra szavazzanak legközelebb.

Edge of Extinction – 28. nap. Kelleynek fel kell dolgoznia mi történt vele, depis, mint mindenki miután megérkezik. Haragszik magára, hogy volt nála védettség, de nem használta stb. Joe és Aubry vigasztalják. Reemnek nem tetszik, hogy Kelley mérges a többiekre, hogy átverték. Sőt, azt mondja épp itt volt az ideje, hogy kiszavazzák. Karma is a bitch – mondja. Hogy miért? Mert Kelleyt tartja felelősnek a saját kieséséért és most visszakapta. Ezt Kelleynek is megmondja, hogy örül neki, hogy kiesett, mert Kelley tehet arról, hogy Reem egész survivor élménye egy nagy kalap sz.r lett. 25 napja rohad Extinctionön Kelley miatt. Kelley elnézést kér, majd Reem lezártnak tekinti a témát, mert neki ennyire volt szüksége, hogy ennek hangot adjon, ezután le tudja zárni magában is a kérdést. Reem egy kemény nő, de helyén van a szíve. Tudja, hogy ez csak egy játék és úgy tűnik – bár nem mutatták egy ideje – továbbra is törődik a társaival, Kelleyhez is odamegy, hogy régóta fekszik a napon, menjen árnyékba, mert meg fog égni. Néhányan vérre mennek ebben a játékban, de én sokkal jobban tisztelem az ilyen típusú játékosokat, akik megélik az élményt, ugyanakkor elválasztják a játékot a valóságtól.

13-41_inkabb.png

15-40.png

16-11.png

Ron csalódott, hogy nem nyerték meg a jutalmat, nem evett igazán már 11 napja. Lehet, hogy 28 nap survivor után gyenge a memóriája, mert én úgy emlékszem nincs két napja, hogy bezabált pizzából a védettségi játék alatt – sőt, ott maradt a pizza egy része, mert nem bírták megenni négyen. A táborban nem úgy megy a beszélgetés ahogy Gavin remélte, a többiek Híradós Ricket látják a legveszélyesebbnek. Gavin sodródik: arra szavazok akit szeretnétek.
Ron úgy dönt visszaadja Aurorának az extra szavazatot, szeretné, ha még jobban megbízna benne, szóval a szavazat fizikailag is Auroránál van. Azonban kettőjük szövetsége egy kelletlen valami. Bevágják nekünk, hogy parázs vita alakul ki közöttük mennyi rizst főzzenek meg. Aurora spórolna, mert kevés a rizs, Ron meg éhezik, nehogy már Aurora szabja meg mennyit ehetnek. Mindketten elmondják a riportban, hogy nem bírják a másikat és csak muszájból dolgoznak össze. Aurora azt mondja Ron egy drámakirálynő, de későn kelt fel ehhez, mert Auroránál nagyobb drámakirálynő nincs. Bitches. Ron meg azt mondja, hogy ahhoz hogy ő Aurorával kibírja a játék végéig nem egy, hanem két milliót kér. Még szerencse, hogy ez nem kívánság műsor.

18-46.png

A nyertesek mindeközben nagyon jól szórakoznak a „Mudpool”-ban, viccelődnek, iszapoznak, fürdőznek és hatalmasat esznek. A fiúk nem beszélnek taktikáról a lányokkal, ám Lauren és Julie beszélgetnek. Mindketten tudják, hogy esélytelenek a végén Rick és Wardog ellen. Lauren Ricktől tart jobban, Julie Wardogtól. Meglátjuk ki tud meggyőzőbb lenni.

Védettségi játék, 29. nap. A feladat: a játékosok négy háromszög alakú akadályon másznak át egy labdával a kezükben, méghozzá úgy, hogy a lábuk nem érhet a földre. Ezután egy második labdát kell kiütögetniük a kezükkel egy hosszú hálóalagútból, majd egy harmadik labdával a kezükben át kell kússzanak egy földre feszített háló alatt. A versenypálya végén egy csillag puzzle van. A megszerzendő labdákhoz kulcsok vannak erősítve, az egyik nyitja a lakatot, ami a kirakós tálcáját szabadítja fel. Aki első helyen végez megéli a 30. napot a szigeten, a többiekre este tanács vár. Start!

23-17.png

23-48_v1.png

Aurora, Gavin, Rick, Lauren, Victoria, Wardog és Julie a sorrend az első akadály után. Ron utoljára érkezik picit lemaradva. A hálóalagutat is Aurora fejezi be először, majd Gavin, Julie, Rick és Victoria. Aurora kezdi a kúszást elsőként az utolsó akadálynál, Rickkel egyszerre érkeznek a háló végéhez, a többiek valamennyivel mögöttük. Ez egy gyorsasági verseny és szerencsére senki sem maradt le igazán, majdnem egyszerre tudják megkezdeni a csillag kirakását a legvégén. Aurora és Rick állnak a legjobban, Wardog és Gavin kapiskálják, a többiek csak tapogatóznak. Ricknek három puzzle darabja marad, de megakad, nem akar összeállni a végére. Mit nem veszek észre? - kérdezgeti magától. Ez esély lehet Aurorának, hogy megelőzze Ricket. Vagy mégsem, mert úgy tűnik a híradós rájön mi volt a hiba, gyorsan cserélgeti a kirakós darabjait, egyiket a másik után, míg végül minden a helyére kerül. „La Cheeserie” – ordítja (úgy néz ki ez egy szállóige a „The Tony Kornheiser Show”-ból aminek Rick nagy rajongója és ígéretet tett, hogy elhangzik néhány „La Cheeserie” amíg játszik).

Híradós Rick hátán egyre jobban látszik kirajzolódni egy céltábla, de az biztos, hogy ma este még nem lesz benne találat. Gavinnek ez jól jött, mert egyébként is Wardogra fáj a foga. Victoriának viszont fáj a feje Rick védettsége miatt, egyre nagyobb fenyegetés Rick mindenkire nézve, utálja, hogy most nem lehet kiszavazni. Természetesen a lányok a táborba visszaérve énekelve, affektálva gratulálnak Ricknek, mi mást is tehetnének. Wardog és Rick elhagyják a tábort, Ron pedig azonnal rákérdez a többiektől (Aurora, Julie, Victoria), akkor kire szavazunk este? Wardog – mondják – el ne felejtsétek! Ron riportozáskor azt mondja, hogy ha Wardog este kiesne, akkor ő lesz a legnagyobb veszélyben a következő szavazáskor, tehát fontos döntést kell hoznia: Wardog vagy Aurora, veszélyes játékosok vagy kecskék…

28-33.png

Wardog tudja, hogy veszélyben van. Ezzel, hogy Rick védettséget nyert, ő a következő a kiesési listán. Azt mondja Ronnak, hogy megszívtuk, hogy Rick nyerte a védettséget, Aurorát kell este kiszavazni. Ron pacsizik Wardoggal, sima ügy. Julie-val is beszél Wardog, aki kis győzködés után azt mondja neki, ok. Mégsem biztos abban, hogy Aurorára akar szavazni, ezért félrehívja Laurent, hogy megbeszéljék a dolgot. Lauren először azt mondja, hogy Aurora legyen az esti szavazat, mert Wardogot legalább ismeri, először inkább Aurorától szabaduljanak meg. Aztán elbizonytalanodik és azzal zárul a beszélgetés, hogy még át kell gondolnia mi legyen, amire Julie nyöszörög, mert nem bírja ezt a bizonytalanságot.
Aurora is bizonytalan. Tudja, hogy Ron kettős ügynököt játszik és hogy folyton hazudik neki, egy pillanatig sem bízik benne. A sorsa mégis megint más kezében van és csak a szavazás után fog kiderülni ki mondott ma igazat.

29-47.png

31-02.png

32-56.png

Tanács. Érkezéskor a zsűri – főleg Kelley – örömmel látja, hogy megint Híradós Rick nyakában lóg a védettség. Szevasztok – üdvözli Jeff a játékosokat. Wardog, milyen a hangulat a táborban? Mindenki beszél mindenkivel, minél kevesebben vagyunk, annál nehezebb eldönteni ki kivel van, annál nehezebb a játék. Gavin szerint ez nincs egészen így, mert ő az előző szavazás óta nem beszélt Wardoggal. Wardog átveszi a szót, hogy így van, mert nem tetszett neki, hogy Gavin azt mondta, hogy veled szavaztam volna, ha tudom, hogy a számok a te oldaladon vannak, mégis mi az, hogy ha tudom, hogy ti vagytok többen? Erre Gavin annyit mond, hogy nagy a különbség a között, hogy beszélek valakivel, vagy kiosztom a másikat. A beszélgetés abba az irányba megy, hogy Rick, Wardog és Ron is arról beszél, hogy kiszavazták az erős játékosokat és minden tanács a merge óta nagyon intenzív volt. Egyébként ha végig nézek a zsűrin és az aktív játékosokon, felmerül bennem a kérdés, hogy vajon ezt a szezont most egy semleges, középszerű játékos nyeri meg? Mert már alig ülnek a padon olyanok, akik benne voltak a nagy kiszavazásokban…

35-23.png

Megy a zsűri megdolgozása, Wardog és Ron, majd Victoria is kicsit hozzájuk beszél. Aztán az is szóba kerül kik lehetnek most igazán veszélyesek a játékban lévő 8 játékosból, hogyan kerülöd el, hogy téged veszélyesnek tartsanak, hogyan szavazod ki a veszélyes játékosokat. Természetesen ilyenkor mindenki szereti veszélyesnek mondani magát, de persze kiesni senki sem szeretne. Ricknek van egy késes hasonlata, hogy olyan a táborban, mintha mindenkinek lenne egy kés a kezében a háta mögött és bármikor beléd állíthatja. Erre Ron reagál, hogy neki nem hiányzik egy „Te is fiam Brutus”, szóval ő inkább szilárd szövetséget próbál létrehozni, hogy elkerülje a késelést. Srácok ne haragudjatok, de nem vagyok hajlandó többet írni a tanácsról, hatalmas közhelyeket durrogtat mindenki, kb. semmiről sem beszélnek, mindenki ködösít, aztán perceken belül valaki meg fog lepődni. Szavazás!

38-12.png

A szavazatok: Aurora, Wardog, Aurora, Wardog. 2-2. Majd Wardog és Wardog, a survivor 12. kiesője és a zsűri 9. tagja: Wardog. A zsűri jót mozizott megint, Kelley vigyorogva mondja, hogy megbosszulták őt. Remélem ez csak vicc és nem hiszi, hogy valóban ez történt.
Wardog azzal búcsúzik, hogy jó döntést hoztatok, sok szerencsét mindenkinek. Mind a játékosok, mind a zsűri, de még Wardog is vigyorog (Ricket kivéve, akinek nem őszinte a mosolya, mert kimaradt az egészből).

40-15.png

40-59.png

41-01.png

41-10.png

Egyértelmű, hogy folytatja a játékot, s ezzel tényleg többen vannak száműzetésben, mint a játékban. Vajon meddig lesznek ott? Mikor és ki fog visszatérni? 9 nap van hátra, hamarosan kiderül. Jövő hétre készítsétek a zsepiket, jönnek a Ron által oly sokat emlegetett rokonok!

7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2019.05.01. 14:27:27

Ez egy elég közepes epizód volt, pláne az előző néhány után. Abszolút a threats/goats téma lett végig fejtegetve a tribalon is, és végül előbbiek közül szavaztak ki egyet, bye-bye Wardog.

Darabkák:
1. Julie és Ron szövetsége nagyon erős, hogyha az előző körös külön szavazás után Julie meglepően nem mérges Ronra, sőt még azt is mondta, hogy “hát amúgy sem muszáj mindig együtt szavazniuk”. Cserébe Ron taktikailag ügyesen elárulta Aurora extráját Julie-nak.
2. A reward víz alatt magadat áthúzós részéről az jutott eszembe, hogy Keith itt bajban lenne :D (persze nem ezt a felét választotta volna)... Rick meg mit hord, hogy a vízbe ugrás után is rajta maradt a szemüvege?
3. EoE-n már kicsit sokan vannak, értem én hogy nem Redemption Island és nem csökkentik a számukat, de valahogy mégis furcsa, hogy kvázi nem történik semmi ott. Bezzeg a tribalt hogy élvezik, azt imádom – ez az egyetlen lehetőségük a szórakozásra kb szegényeknek :D
4. Aurorának amúgy tök igaza volt, hogy ne pazarolják a rizst fölöslegesen, meg a drama queen-es szövegén is jót mosolyogtam, most nőtt a szememben a csaj.
5. Victoria egészen el van tűnve merge óta, nemtom ez mennyire tudatos.
6. Marha jó szövegek vannak tribalon egész évadban, most Rick Caesar-os hasonlata tetszett nagyon :)

tar 2019.05.02. 09:37:35

Nagyon sokat fejlődtek a játékosok a korábbi évadokhoz képest - pontosabban nagyon sokat tanultak a játékosok a korábbi évadokból.
Most már nincs nagyon olyan öngyilkos birkáskodás, hogy "végig együtt szavazok az előző törzsemmel, aminek pontosan tudom, hogy én vagyok az alján, aztán amikor elfogyott a másik törzs, akkor egyből én következem, de nem teszek semmit, mert félek játszani a játékot és pártot váltani".
Most már pontosan tudják a játékosok, hogy hiába vannak egy erős szövetségben, miután a másik oldalt egyesével kiszavazzák, az erős szövetség tagjainak is egymás ellen kell szavaznia és már előre gondolnak, folyamatosan ide-oda ugrálnak és váltanak oldalt az egyes kiszavazások között, hogy ne csak az aktuális, hanem a jövőbeni bentmaradásukat is biztosítsák. Ez nagyon tetszik, mert lényegesen érdekesebb így, mint a beállt frontvonalak, ahol nagyjából tutira előre lehetett tudni, melyik szövetség kit fog kiszavazni.
Ennek lehet az az eredménye, hogy a „gyengébb” (bár itt felmerül, hogy tényleg „gyengébbek-e”) játkosok nagyon odafigyelnek és – ahogy én látom – hagyják az „erőseknek”, hogy megvívják a kis csatáikat, fondorkodjanak egymás ellen, csinálják a „nagy dobásaikat”, kiszavazzák egymást és ők csak csöndesen meghúzódnak a háttérben, figyelnek arra, hogy mindig „erős” játékos essen ki és a végén csak hozzájuk hasonló „középszerű” játékos maradjon, akik ellen kb. ugyanolyan eséllyel indulnak.
Legalábbis szerintem ennek köszönhető, hogy az EoE-n egyre gyűlnek a meghatározó , „erős” játékosok.

Laura Ingalls 2019.05.10. 12:23:56

@enzo23: elmaradtam a kommentekkel, most pótolom. :p
1. Julie egyre rugalmasabb, vagy csak nem mutatják most már amikor hisztizik. :D
3. az Extinction szerintem nem egy nagy was ist das, vagy nem erre számítottak a készítők, szinte alig vágnak be onnan anyagot. Vajon arra gondoltak, hogy több habzó szájjal ordibálás, kiborulás lesz, mint amit Reem produkált az elején? Hogy majd a kiesők szépen megmurdelik egymást a sérelmeik miatt?
6. Általában jól fogalmaznak a játékosok, de a legtöbb jó hasonlatot és gondolatmenetet szerintem Ricknek és Davidnek köszönhetjük, a többiek is ezekre fűztek rá. Tényleg jobb ilyen szempontból ez a szezon, mint a többi, sőt, ritka ha ennyi jó dumát hallunk a tanácsokon.

@tar: valóban így van. Mondhatnánk hogy van az evolúció, meg a Survivor Evolúció. :) Rengeteget változott a játék, teljesen más egy mostani szezon képe, mint 11-2-3-4 évvel ezelőtt. Azért a most játékban lévőknél én még mindig tartom, hogy ez nem tudatosan felépített dolog, vagy legalábbis nem mindenkinél. Viszont tény, hogy bárki jut el az utolsó napig akárhogyan is történt, az teljesítmény. Sőt, mondhatnánk a 35. napot, mert akkor még mindig 5-6 játékos van bent, szóval ha valaki ott van akkor good for them. Hogy ez most taktika volt, ügyesen lavírozott és hagyott másokat érvényesülni/kiesni, vagy valaki vitte a hátán, vagy magának kaparta ki a gesztenyét, ez már mind részlet kérdés. Meg egyéni preferencia nézői szempontból, hogy mit szeretünk. :) Ebben az évadban sokan akartak erőből menni, nagyot mutatni, aztán mégis volt mindig valaki aki még nagyobbat akart, meg mindig volt valaki aki segített kiejteni ezeket és vájolá, Edge of Extinction. :p

enzo23 2019.05.11. 14:05:13

@Laura Ingalls: hát, ezekkel csak egyetérteni tudok, nagyon mást írni nem :)

tar 2019.05.12. 19:44:01

@Laura Ingalls: "Rengeteget változott a játék, teljesen más egy mostani szezon képe, mint 11-2-3-4 évvel ezelőtt. Azért a most játékban lévőknél én még mindig tartom, hogy ez nem tudatosan felépített dolog, vagy legalábbis nem mindenkinél"

A "Survivor-evolúció" szerintem legutóbbi 2 lépése így nézett ki:

1.) Az utóbbi 5-10-15 évadban egyre meghatározóbb tényező (a végén már szinte győzelmi feltétel): Csinálnod KELL legalább egy (de inkább több)"emlékezetes, nagy dobást" ahhoz, hogy meggyőzd a zsűrit, hogy igenis megérdemled a fődíjat,azaz bizonyítod, hogy merted játszani a játékot és nem csak egy utánfutóként kerültél be a döntőbe. Az utóbbi évadokban a játékosok nagy általánosságban e szerint a szabály szerint játszottak és nyertek, sőt a "Gamechangers-szel egy egész évadot kifejezetten ennek a taktikának szenteltek)

2.) A mostani évad termése, a counterstrike: Ha valaki csinál egy "emlékezetes, nagy dobást" azt gyorsan ki kell szavazni, mert esélyes a fődíjra :D
Ez valóban nem feltétlenül tudatosan felépített taktika, de ha megnézed a játék képét (és a kispadon ülők és a bentmaradtak személyét) bizony eléggé errefelé hajaz a történet.

És itt kezd újra érdekes lenni a dolog, hogy mi lesz a Survivor-evolúció következő lépése? Mondjuk: muszáj csinálnod egy "emlékezetes, nagy dobást", hogy a zsűri emlékezzen rád és kitűnj a többi döntős közül, DE nem TÚL emlékezeteset és nagyot, vagy nem TÚL feltűnőt, mert rögtön célpontba kerülsz és rövid úton kiszavaznak?

Laura Ingalls 2019.05.18. 09:47:50

@tar: nekem pont ezért agyrém ez a fejlődés dolog, amit a végén írtál, mert saját maguknak teszik egyre nehezebbé a dolgot. Emlékezetes, de mégsem, feltűnő, de mégsem. Hoztam is valamit meg nem is, ott is voltam, meg nem is...

A kettes ponthoz: teljesen egyetértek és ez egy darabig tetszett is, de aztán nekem abszolút széttördelte a játékot ez a módszer, kevésbé láttam izgalmasnak és tartom, hogy ellaposodott a végére és az utolsó öt játékosból nekem négy teljesen súlytalan. Ezen a ponton még nem tudtuk ki fog visszatérni, de az is megérne egy misét, hogy ennyire elhúzták a visszatérés napját. Egyébként meg ez is évad specifikus, mert épp most sikerült összeválogatni olyanokat, akik hajlandóak egy-egy lépést megtenni, de annyira nem látták át a játékot, hogy végig nyeregben legyenek. Tényleg mindig akadt valaki akinek eszébe jutott hogyan lehetne kirakni az éppen aktuális nagyágyút. Ez egyfelől jó, másfelől meg vissza oda ahol kezdtem, ellaposodott...

tar 2019.05.18. 20:09:33

@Laura Ingalls: Igen, ezzel az a baj, hogy kiszavazzák a bátor, izgalmas játékot preferáló játékosokat, akik fordulatossá teszik a játékot, így a végére az óvatos (mondjuk: unalmasabb) játékosok maradnak bent és ennek következményeként valóban, ahogy te is fogalmaztad az eredmény az, hogy maga a játék is ellaposodik.
A 3 finalistáról, a győztesről, az "EoE"-ről és az évadról majd a végső poszt alatt.
süti beállítások módosítása