Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A mi kis falunk – 3. évad 10. rész

2019. április 30. 11:00 - Gillotte

Eseménydús a mai epizód. Kezdetnek Stoki reggeli rutinját követhetjük végig a felhúzódzkodáson és a reggeli kávén keresztül, de ez csak addig tart, amíg észre nem veszi, hogy mára programja van: felkészíteni egy újoncot a gyakorlati vizsgára. Szolgálati kétkerekűjén száguld hát a helyszínre, ám akkorát esik, hogy csak ordítva lehet vele kommunikálni a továbbiakban, de azért járőröznek, hiszen ezen áll vagy bukik a tanuló további sorsa. Mindenesetre a Doktor modern, 21. századi módszerrel megállapítja, hogy Stokinak agyrázkódása van, amit egy ún. fejrobbanó fej szindróma kísér, ami ideiglenes nehezen hallást idéz elő.

10_1.jpg

Erika kénytelen vendégül látni az unokatestvérét, Ildikót, ugyanis a lány ott hagyta a fickóját, és most nincs hova mennie. Pontosabban mehetne az anyjáékhoz, de nem akar házhoz menni a… na, szóval inkább Erikáékhoz megy. Ildikó hamar otthon érzi magát, fürdőruhára vetkőzik és medencézik. Ezt látja meg a három tősgyökér, és kukkolnak, mint a veszedelem, egészen addig, míg Laci arra nem jár, és le nem állítja őket, hisz ez nem tisztességes. Ildikónak nagyon jólesik Laci lovagiassága, és neki is elmeséli, hogy szingli lett, aminek Laci nagyon örül. Kísérgeti ide-oda, még a Tecának beígért feladatot is háttérbe szorítja a lány miatt.

10_2.jpg

Zsuzsa, a postásnő elbizonytalanodik, hiszen külföldről érkező levelet kell kézbesítenie egy bizonyos Irmának Pajkaseggre. Károlytól kér tanácsot: Ez most Imrének megy Pajkarétre, aki a polgármester, vagy Károlynak jött Pajkaszegre? Károly szerint az utóbbi, így kibontja a levelet és kiszótárazza, hogy itt egy üzbég testvérvárosról van szó. Ekkor trappol be Imre, a pajkaréti polgármester, aki Zsuzsától hallott a levélről, és kéri vissza, hiszen ő a címzett. Károlynak szöget üt a fejébe a testvérvárosság anyagi vonzata, hiszen hiába süketel arról Imre, hogy kultúracsere meg ilyenek, biztos, hogy pénz van a háttérben. Erikát ugrasztja, hogy derítse ki a ,,testvériség” anyagi vonzatát. Erika kideríti, hogy az EU-nak van erre egy pénzügyi alapja, amivel a testvérvárosokat támogatja. Károly rögvest testvérvárost akar, mondjuk svájcit, mert jó a csokijuk. Rá is bök a térképen egy Spejz Spiez nevű településre, s utasítja Erikát, hogy írja meg nekik: ők a szerencsés kiválasztottak, akik Pajkaszeg testvérvárosai lehetnek. Kész a levél – magyarul – úgyhogy Ildikóra van szükség, aki dolgozott Ausztriában. A hosszú levelet Ildikó három mondatban tömöríti, és hamar érkezik a többoldalas válasz. Szerencsétlen Erika késő estig szótárazza a szöveget, mire kiderül, hogy a svájciak nem akarnak testvérvárost, mert az csak elszívná a pénzüket.

10_3.jpg

Gyuri elmegy edzést tartani a lurkóknak, ám a mai inkább katonai edzés lesz, hiszen fát vágnak és ácsolnak – ugyanis ágy kell Ildikónak. Az egyik lelkes focista rákérdez, hogy ugyan ennek mi értelme van, s Gyuri Mester nem gondolkozik sokat a kielégítő válaszon: ,,nem mi értelme van, hanem csináljad!” Arra jár Stoki és a tanonc, s utóbbi stréber módjára kéri az edzési naplót, ám Gyuri néz rá, mintha hülye lenne… ,,milyen naplót?” – kérdi bambán. Szerencsére ott van Stoki és helyére teszi a túlbuzgó tanulót. Mennek tovább, Pali bácsiba botlanak, aki az út közepén legeltet libát. A tanuló ez alkalommal is próbál rendet tenni, de Stoki megtanítja az újabb leckét: Pali bácsi esetében minél kevésbé foglalkozol a dologgal, annál gyorsabban végzel. A kocsma felé vezet az útjuk, ahonnan épp kijönnek a tősgyökerek, majd traktorra pattannak. Tanulónk szondát fújatna, ám Stoki ott van, hogy a sikeres vizsgához segítse: ,,ismerni kell a helyi viszonyokat. Szifon nem tud józanul vezetni, és amúgy sem járkál most a faluban senki.” Elhangzik az epizód legbölcsebb mondata is: ,,ha valami törvénytelen és nem érdekes, akkor érdektelen, hogy nem törvényes”. Ennyiben is maradnak, innen is sikeres vizsgát kívánok a szervnek.

10_4.jpg

Hanem itt nincs vége a történetnek, ugyanis Erikáéknál dráma van. Gyuri hazaszállíttatja a kölkökkel az összeácsolt ágyat, matracot tesz rá és megágyaznak Ildikóval. Gyuri leül az újdonat ágyra, és belemerül a tévébe, Ildikó ezt unja, és végül mindketten elalszanak. Erika erre a látványra érkezik haza, és hát képzelhetitek az ordítozást, amit ott elművel. Gyuri szeretett autójában fogja tölteni az éjszakát…

10_5.jpg

Címkék: A mi kis falunk
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gorgo 2019.04.30. 18:07:23

Kedvelném ezt a sorozatot, de Stoki halálosan idegesít.
A többi karakternek még a túlzásoktól függetlenül is van valóság alapja.
Stoki esik-kel, annyira börleszk-szerű...! Lenyomnak az ember torkán egy elcseszett Benny Hillt, valljuk be, ennek divatja vele elmúlt. Manapság inkább kínos.
A kerékpáros jeleneteitől egyenesen szekunder szégyenem van!
És képesek konkrét részeket ráépíteni!

A másik, amit még kifogásolnék, a közmunkásokkal kapcsolatos. A néző csak akkor érti, hogy ez még mindig ugyanaz a közmunkás, mint a korábbi jelenetben, ha rárohad a retkes láthatósági mellény?
A jómunkásember nem szereti a munkavédelmet, ha "bohócnak" öltöztetik, a lehető legrövidebb úton le fogja vetni azt a "szart".
Hadd mondjam el, hogy néz ki egy vidéki alkesz (és itt visszakanyarodok egy korábbi epizódhoz)!
Dülleszti a pultot (igen, munkésruhában, büdösen), gyújt egyik cigiről a másikra, nagy hanggal és lendülettel váltja a szavakat.
De! Húsvétkor felöltözik, mint szaros Pista nevenapján! Felveszi a divatjamúlt több évtizedes esküvői öltönyét, és mise után (mert számára is úgy a hivatalos nagyobb ünnepnapokon) irány a kocsma,abban szűr. Sportcipővel. Esetleg makkosban. Némi foghíjjal az orcáján. Zakó alatt kötött mellénnyel. Este locsolóbál megannyi kalanddal.
Nem értem miért kell ilyen mértékben lenyomni a torkunkon és nyomatékosítani, hogy itt egy közmunkásról van szó.
Ja, most jutott eszembe, hogy Gyurinak is csak egy hacukája van! :D
Amúgy szeretem a sorozatot, bár ne lenne a két fenti jelenség!
Ihlet merítéséhez ajánlottam volna a zsákfalvakat, zseniális arcok vannak. Nem véletlenül olyan népszerűek Büdőcs sztorijai sem. Akárhol nem teremnek ízig-vérig ilyen karakterek.
süti beállítások módosítása