Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 4x02 - Isten szeme mindent lát

2019. április 29. 13:00 - Szencsike

Egy fiatal nőnél kezdünk, egy angyalokról szóló könyv olvasása közben aludt el a kanapén. Megy a tévé is, de hamarosan zizegni kezd a kép, fura zajokat hallani, és a lámpa is villog. A nő felébred, és lám, hideg lett, látszik a lehelete, szellem kószál nála. Megszólal a telefon, rögtön a rögzítőre mondja a hívó fél a mondanivalóját. A hívó Bobby, hívja vissza őt, fontos lenne. A nőt Oliviának hívják és vadász, szedi elő az EMF-mérőjét, ami kiakadva villog, és a sótölténnyel töltött fegyverét is készíti. Oliviának nagyobb gondja is lesz, feltűnik a szellem, egy férfi, majd egy nő. Olivia ki se tudja szórni a sókört maga köré és alig győz tőlük bocsánatot kérni, de a nő végül megöli őt.

1.png

Bobby-lak, a jó barát a szakirodalmat tanulmányozza, a tesók azon veszekednek, hogy vajon hihetnek-e ennek a Castielnek. Sammy a szokásos “kutassunk fel minden nyomot” terv mellett van, Dean pedig egyáltalán nem hisz az angyalokban. Bobby szerencsére talált valamit, a tökfejek abbahagyják a szócsatát, a szakirodalom szerint csak az angyalok képesek valakit kihozni a Pokolból. Bármi más egyéb meselény? Csak az angyalok, higgye el végre! Remek, Sammy máris örül, végre egy igazán jó szövetségest találtak maguknak. És ha angyalok léteznek, Isten is létezik? Bobby ezen a ponton azt mondja, hogy igen. Dean még mindig szkeptikus, egyáltalán miért pont ő?! Messze van a „jó ember” viselkedéstől, de bármivel is érdemelte ki ezt a különleges figyelmet, azzal csak a frászt hozta rá. Sammy meg tudja győzni, hogy ez egy jó dolog, talán ezzel akarja őt motiválni. Dean vesz pár mély lélegzetet, Bobby meséljen az angyalokról! Bobby eléjük rak pár vastag, régi könyvet, olvassanak. Sammy jön Deannek ezért egy pitével!

2.png

Sammy jó tesóhoz híven már el is ment a boltba, épp Deannel telefonál, aki nem győzi figyelmeztetni, hogy hozzon neki pitét. A bolt mellett feltűnik Ruby, Sammy gyorsan elbúcsúzik Deantől és a lányhoz sétál. Már ő is tud az angyali megmentőről, sőt, azzal, hogy Sammy megerősítette a hírt, a frászt hozza a lányra, el akar menni. Várjon még, mit tud róluk? Mivel ő egy démon, bármit mondana, az nem érdekelné őket, mert az angyalok előbb ütnek, aztán kérdeznek. Sose találkozott egy angyallal sem, de nem is akar, látszik a lányon, hogy ez most nem csak egy sima "ki pisil messzebbre" szituáció a számára. Ha a mennyeiekről van szó, Sammy is jobban teszi ha óvatos lesz. Ő nem fél tőlük, de már mindegy, Ruby elmegy, nem akar egy angyal útjába kerülni. Sammy visszatért a bevásárlásból, Bobby és Dean már pakolnak, ugyanis Bobby elhatározta, hogy megkeresi Oliviát. Már napok óta keresi telefonon, de nem válaszol, sose tesz ilyet. Dean beül a kormány mögé, Sammy odaadja a szatyrot, persze hogy elfelejtette a pitét. A csapat megérkezett Oliviához, ám sajnos csak a nő hulláját találják meg, Bobbyt nagyon megrázza a nő halála. A fiúk helyszínelni kezdenek, és a nyomok alapján egy szellem brutálisan meggyilkolta őt. Bobby jelenti, hogy felhívott néhány környékbeli vadászt, de egyikük se veszi fel a telefont.

Lássunk egy vadászt, egy bizonyos Jed-nél járunk, őt Dean hívja fel, de csak a rögzítő felel, kéri, hogy hívja vissza. Jed ezt már nem fogja megtenni, ő is meghalt. Este a tesók Jed házából jönnek ki, telefonon jelentik Bobbynak, hogy csak a hulláját találták meg. Bobby se járt jobban két másik vadásszal, ők is halottak. Eddig annyi biztos, hogy a szellemek végzik ki a vadászokat, de a miértet azt majd együtt kitalálják. A tesók megállnak egy benzinkúton, Sammy intézi a tankolást és a fizetést, Dean a kocsiban alszik. Valaki azonban Sammy után megy a mosdóba, Victor Henriksen az. Halott, Sammy bármennyire is sajnálja, Victort ez nem hatja meg, Lilith a tesókat akarta, de ő fizette meg az árát, miattuk halt meg! Nekimegy Sammynek, aki meglátja a támadója kezén lévő furcsa jelet. Victor alaposan elintézi őt, ám Dean még idejében lövi le őt a sótölténnyel, így nem lett nagyobb baj. Otthon Bobbynál se jobb a helyzet, őt is kísértik, gyerekkacajt hallani. Bobbynak két szelleme is van, két kislány, kb. 12 év körüli ikrek. A tesók úton vannak, egyszerre kell foglalkozniuk Henriksennel és Bobbyval is, már ő se válaszol a hívásaikra.

A tesók visszatértek Bobbyhoz, a lakás üres, de a nyomok alapján Bobby harcolt, megtalálják a padlón az elejtett piszkavasat. Dean az emeletet fésüli át, Sammyt kiküldi a ház mögötti roncstelepre. Sammy szólongathatja, Bobby úgyse fog felelni, mert a két szellemkislány egy furgon  utasterében tartja őt fogva. Dean fent összetalálkozik Meg Mastersszel, a démon Meg korábbi emberi testével. A lány a megszállása előtt egy egyszerű főiskolás volt, majd utána fogolyként élt a saját fejében. Látta, hogy a démon embereket öl, sőt, azt is érezte, ahogy kidobták a testét az ablakon. Hiába kiabált odabentről a tesóknak, hogy mentsék meg, ők nem tettek semmit. Dean nagyon sajnálja, látszik, hogy hisz Megnek, de a lány igazi bosszúálló szellemként rátámad. A tesókat sose érdekelte, hogy ki van a démon mögött, ők csak támadtak. A lány teljesen egyedül volt, a családja nem is értette, mitől változott meg, Dean bármit mondhat, a lány dühös és meg is veri őt. Viszont az ő kezén is ott van a rejtélyes jel. Bobby, a kislányok felidézik, amikor egy szörny megtámadta őket, de Bobby nem tudott rajtuk segíteni. Sammy érzi a hideget, végre rájön, hogy Bobbyt valamelyik kocsiban találja meg, így nyitogatni kezdi a csomagtartókat. A kislányok viszont nem fogják hagyni, hogy megtalálja Bobbyt, hiszen régen Bobby se talált rájuk annak idején.

8.png

Deannél se sokkal jobb a helyzet, Meg elmeséli két rúgás között, hogy a kishúga imádta őt, majd szinte tönkrement abban, hogy eltűnt az imádott nővére. Amikor kiderült, hogy meghalt, a kishúga öngyilkos lett. Ez is mind a Winchester-tesók miatt, akik csak a saját családjuk megmentésével vannak elfoglalva. Sammy végre megtalálta a keresett kocsit, a kislányok így se adják könnyen magukat, egyikük rátámad Sammyre, de csak sikerül egy időre kiütni a két szellemkislányt a piszkavassal. Dean odabent bejutott egy szobába, Meget a vasból készült lámpa alá csalja, egy lövés a kábelre, a lámpa rázuhan Megre, aki eltűnik. Végre együtt a csapat, lehet ötletelni, olyanok szelleme támadt rájuk, akiket nem tudtak megmenteni és mindegyiküknek volt egy billogjel a kezén. Sammy gyorsan lerajzolja, Bobbynak ismerős a jel, keres néhány könyvet, ám nincsenek egyedül, valaki a házban van. Összepakolnak és egy biztos helyre mennek, a ház alagsorában egy vastag vasajtó mögött van egy pánikszoba, kifejezetten szellem, démon és egyéb támadások esetére. Három ágy, asztal, szakirodalom, cb-rádió, fegyverek, a burkolat tömör vas, sóval bevonva, sok szabadideje volt az öregnek. Nagyon állat, ez Dean sommás véleménye.

Bobby a könyveket bújja, a tesók a sótöltényeket készítik és beszélgetnek Istenről. Eddig úgy gondolták, hogy nem létezik, tehát szabadon elfogadták a gondolatot, hogy a jó emberekkel is történhetnek rossz dolgok, akár magyarázat nélkül, váratlanul. De ha létezik, akkor miért hagyja, hogy jó embereket szörnyetegek öljenek meg? Erre a kérdésre sok filozófus keresi a válaszokat, és se Bobby, se Sammy nem tud semmi okosat mondani. Viszont Bobby megtalálta a jelet, ez a Tanú jele. Ezek a szellemek nem „normális” halált haltak, természetfeletti gyilkolta meg őket. Gyakorlatilag a dühük miatt keltek fel, de ez nem az ő hibájuk, szándékosan ébresztették fel őket. Megbélyegezve ezzel a lelküket. Sajnos a „ki?” kérdésre nincs válasz, de az illető nagy erejű mágiát használt, még az ősi próféciák idejéből valót. Van egy kivonatos ártatlan verziója, de lényegében a Jelenések könyvében lehet megtalálni ezt, és ez az Apokalipszis egyik jele. Fel kell dolgozni, hogy ez a nagybetűs Apokalipszis, a négy lovassal és a vérontással. Dean verziója a „mit tegyünk?” kérdésre az utazgatás, Grand Canyon, Star Trek kalandpark, Playboy-villa, hiszen minden mindegy ezek után, elkezdődött a vég, szórakozzanak addig egy kicsit. Meglesznek ezek is, de előbb a holtakkal kell foglalkozni, van egy varázslat, ez segíthet őket visszaküldeni a túlvilági nyughelyükre. Minden megvan a házban, ám Dean hiába reménykedik, még a pánikszoba sem jelent kincsesbányát. A varázsigét nyílt tűz felett kell elmondani, vagyis a könyvtárszoba kandallója lesz a megfelelő hely.

Muszáj visszamenni az emeletre, a csapat alaposan felszerelkezett, az alagsor tiszta, de a lépcső tetején Ronald Resnick ül (2x13. rész). Ő Deanre dühös, meg kellett volna mentenie őt a bankban, de szerencsére nem tudja folytatni a kiabálást, mert Bobby lelövi őt. Igaza van, fecsegni kell ilyenkor. Gond nélkül eljutnak a könyvtárszobába, sókör kész, kandalló begyújtva, de Sammynek még fel kell mennie az emeletre egy ládáért. A kislányok megint feltűnnek, most Dean lövi le őket, aki mehet is a konyhába a bürökért, az ópiumért és az ürömért. A kislányok visszatérnek, Bobby azonban habozik. Fent Sammy megtalálta a ládát, ám ott van Meg, aki tud Rubyról, ettől csak még jobban gyűlöli Sammyt, aki lelövi a lányt. Deant bezárják a konyhába, kikiált Bobbynak, hogy folytassa az előkészületeket, ám mellette ott áll Victor. Dean próbálja bocsánatkéréssel húzni az időt, ám ez felesleges. Victorék sem azonnal haltak meg a nagy fehér villanásban, Lilith még 45 percig kínozta őket, mert szórakozni akart. Nancyt nyúzta meg először, Victor volt az utolsó. Victor ki akarja tépni Dean szívét, bezzeg ő visszatért a Pokolból, ám neki a szörnyű halál jutott. Szerencsére Sammy időben lövi le őt, Dean megúszta.

13.png

A tesók meghoztak mindent, Bobby felrajzolt minden jelet az asztalra. Ronald megint felbukkan, de mire Dean megtölti a fegyverét, Ronald eltűnik. Bobby elkészült a kotyvalékkal, ami a varázsigéhez kell, majd elkezdi kántálni a szöveget. Hatalmas szél nyitja ki az ablakot, elfújva a sókört, a szellemek pont előttük bukkannak fel. Sammy és Dean lövik ki őket, és olyan gyorsan töltik újra a fegyvert, ahogy csak tudják. Victor kiüti Dean kezéből a fegyvert, aki felkap ugyan egy másikat, de az üres. Eldobja, felveszi a piszkavasat, elintézi vele Victort. Sammyt a kislányok egy kis szekrénnyel a falhoz szorítják, ám nem figyelnek Megre, aki megtámadja Bobbyt. Ő kiejti a kezéből a tálat, Dean még idejében kapja el és mivel Bobby már végzett a varázsigével, a kotyvalékot a tűzbe kell csak önteni, Dean meg is teszi ezt. A lángok kékre változnak, az egész szobát beborítja a kék fény és a szellemek eltűnnek végre, Bobby is megúszta a kalandot.

Később, mikor már mindenki alszik, egy váratlan látogató érkezik: Castiel. Dean ébred fel csak egyedül, Castiel megdicséri őt a Tanú-ügyben végzett munkájáért. Őt „tájékoztatták” erről, Dean meg is köszöni a nagy büdös semmit, majdnem kitépték a szívét! De csak majdnem, szép ez a flegmaság, Deannek meg is van erről a véleménye. Ahhoz képest, hogy azt mondják az angyalokról, hogy védelmezőek, hát pont az ellenkezője. Olvassa el a Bibliát, abból megtudja, hogy ők katonák, és Castiel se fog Dean vállán üldögélni, mert jobb dolga is van. Dean most rázúdítja minden baját, idelent emberek halnak meg, hol van ilyenkor Isten, ha?! Mert ha valóban létezne, nem hagyná, hogy az ártatlan embereken csattanjon az ostor! Castiel nem nagyon tud mit mondani, Dean inkább témát vált, valóban a Tanúk jöttek el, igaz? Igen, és egy nagyobb terv részei. Léteznek az úgynevezett pecsétek, Lilith ezeket töri fel. Vagyis Lilith keltette fel a szellemeket, akik még 20 másik vadászt megöltek. Érdekesen választott, hiszen ezeket az embereket egyik vadász se tudta megmenteni, Castiel Lilith furcsa humorára fogja ezt. Viszont a szellemeket visszaküldték, de még ez se számít, a pecsétet feltörték. De mire kellenek ezek a pecsétek? A pecsétek lakatok egy ketrecen, ha feltörik őket, akkor Lucifer kiszabadul! Dean azt se hiszi el, hogy Lucifer létezik, de ugye Castiel és az angyalok létezését se hitte el pár nappal ezelőtt. Castiel és a társai 2000 éve először jöttek vissza újra az emberek közé, pont azért, hogy megakadályozzák Lucifer eljövetelét. A Tanúkkal kiváló munkát végeztek, de Castiel meg se rezdül, sok más csata is lesz, lesz ahol nyernek, lesz ahol veszítenek, mert hát az angyali sereg is véges létszámmal bír. Csak ezen a héten hat társa halt meg, nem fogják az idejüket pazarolni a Winchesterekre. Dean csak viselkedjen, mert ugyan kirángatta a Pokolból, vissza is tudja vinni. Dean nem tud mit mondani, de Castiel már eltűnt. Valamikor reggel Dean hirtelen felébred, Sammy épp öltözik mellette, hát kiböki a kérdést, ha Sammy hisz Istenben és az angyalokban, akkor az Ördögben is hisz? Igen, de miért kérdezi? Dean erre csak megrázza a fejét, az biztos, hogy nem lesz egyszerű beszélgetés, amikor eljön a magyarázat ideje.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pinky A Máffin 2019.04.29. 16:12:11

Köszi köszi :D nem kommentelek minden poszt alá, de lelkesen követem és várom az írásaid :D Nagyon örülök, hogy a kezdeti tervek ellenére Castiel nem csak pár rész erejéig lett a csapat tagja :D

Szencsike 2019.04.30. 11:16:19

@Pinky A Máffin: Nagyon örülök, és köszönöm :) A rajongói nyomásnak engedtek a készítők, szerencsére, mert nagyon klassz karakter :)
süti beállítások módosítása