Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A mi kis falunk – 3. évad 9. rész

2019. április 24. 13:00 - Gillotte

Sokak által jóképűnek mondott papunk a buszra vár, amit rendelt, ugyanis viszi a híveket Esztergomba. Ehhez valószínűleg egy kispolski is elég lett volna, de hát pozitív a szentem. A busz késve de megérkezik, ám a sofőr rohan a dolgára, mondván, a pap csak buszt rendelt, sofőrt nem. Meg kell hát oldani a helyzetet, ám az érdeklődők már elfoglalják helyeiket, így az atya megkéri a Tanárnőt, hogy szórakoztassa az egybegyűlteket Esztergombról szóló történelmi tényekkel.

9_1.jpg

A 80’-as évek fejű ingatlanos nem mást, mint a 200 első randi Félixét viszi el a kocsmához, hátha megvenné Tecától. A három tősgyökér tesz róla, hogy ne kelljen a csehó, hiszen emlegetik a régi sztorikat arról, amikor patkányt vadásztak le a padlásról, és arról, amikor Teca könyvelése ,,véletlenül” benn égett a polgármesteri hivatal szekrényében. ,,Félixnek” nem kell a kocsma, s az ingatlanos azt javasolja, hogy ki kéne tenni a három jómadár szűrét, amíg mutogatja a kocsmát az érdeklődőknek, mert így nem lehet eladni. Teca megpróbálja a lehetetlen: megszabadulni az ,,elismert vevőkörtől”, de mivel ígéretet tesznek, hogy jól fognak viselkedni, maradhatnak a megtekintések idejére.

9_2.jpg

Eközben Erika a kocsma megszerzésén fáradozik: a polgármestert látja a kulcsnak, aki hitelt tud nekik intézni. Persze Károlyt nem nagyon érdekli Erikáék jövője, az viszont igen, hogy Erika jóslata szerint az is meglehet, hogy lakóház lesz a kocsma helyén és akkor ugrik az idegenforgalmi adó. Összehívják hát a Testületet (az állatorvost, Gyurit, Károlyt, Erikát és a Tanárnőt) és némi nyomás hatására – az állatorvos kivételével – megszavazzák, hogy Teca kocsmája – az ingatlan – bármilyen eladás esetén is csak kocsmaként működhet tovább. Ezzel Erika bebiztosítani látja jövőjét, hiszen pontosan ez lenne a terv, hogy továbbvigyék a kocsmát szerelmetes Gyurijával.

9_3.jpg

Laci eközben a Teca elmenése felett érzett bánatában nekiindul a világnak. Szándékait már a reggelinél közli a családjával, de ennél fontosabb dolgok is vannak, úgyhogy nem nagyon törődnek vele. Laci ezután a buszmegállóba húzza a bőröndjét, ahol vár, és vár, a busz pedig nem jön. Énekléssel szórakoztatja magát, Demén Ferenc – Hogyan tudnék élni nélküled? című dala szól az mp3 lejátszóján, és teljes átéléssel énekli a buszmegálló kellős közepén. Végül nekiindul inkább gyalog, ahol találkozik egy bogárhátúval, s annak sofőrjével, egy elvont nőcivel, aki a sóderben található kavicsokban is látja a csít, s ez a nő szól Lacinak, hogy a buszt látta visszafordulni a körforgalomnál, így Laci megy tovább. A nő a kocsmába megy, s érzi a csakrák együttállását, úgyhogy itt tervezi megnyitni a Kamilla Jóga-Csakra Központot, ám Erika ekkor rohan be a rendelettel: a kocsma csak kocsmaként üzemelhet tovább. A megsemmisített vevő elkeseredetten hajt ki a faluból, ahol ismét találkozik Lacival, s elújságolja neki: a kocsma nem eladó, de szívesen elviszi a fiatal fiút. Laci boldogan utasítja vissza az ajánlatot, hiszen ha Teca marad, akkor ő is! Persze az anyjától megkapja a magáért, amiért világgá akart menni… Pedig nem is tudja, hogy valójában nem ez volt a kocsma-történet vége, hanem az, amikor a szomszédos Pajkarét kocsmárosa akarja megvenni a helyet azért, hogy bezárja. Kritizálja Teca összes emlékét, még a pultot is, amit az apja csinált, s Matyi is kétségbeesve kérdezi, hogy mi lesz most velük. Teca eddig tudja tartani magát elhatározásához és végül kihajítja a potenciális vevőt, és ez ,,ELADÓ” táblát is letépi.

9_4.jpg

A pap még mindig igyekszik sofőrt találni a buszhoz. A Mokri nevű lakónak van buszra jogosítványa, így átmegy hozzá, ám csak a börtöntöltelék fiát találja otthon, aki folyton az orrát szívja – na nem nátha, hanem drog, s annak a hiánya miatt. Beszédéből szinte egy szót sem értek, de ez nyilván az én hiányosságom. ,,Akad” jogosítványa buszra is, ahogy mondja, ám Esztergom nem érdekli, nem kíváncsi az asszonyok csibefasírtos szendvicsére, ingyen meg nem vállalja a fuvart. Viszont van valami, amit nagyon régóta ki akar próbálni – néz vágyakozón a papra, majd behívja a házba. Ezek után nem olyan jön, amire számítanánk, hanem megvalósul a tag régi álma: a pap csuhájának segítségével Mátrixosat játszik, s arra utasítja a papot, hogy dobja meg kavicsokkal, amik elől ő elhajol. Elméletben ez szépen néz ki, de a gyakorlatban nagyon jól jön a napszemüveg, mert csak ez védi meg a fickó szemét a kavicsoktól.

9_5.jpg

Ezután irány a busz, de még Zömbiknének pisilni kell, meg ha már otthon van, látja, hogy a gázt sem zárta el, úgyhogy az összes asszony kirohan ellenőrizni, hogy úgy hagyták-e a gázt. Végre mindenki indulásra kész, ám a buszban nincs üzemanyag, úgyhogy ezzel véget is ér az epizód, és az esztergomi kirándulás.

Címkék: A mi kis falunk
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása