Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 4x01 - Feltámadás

2019. április 23. 13:00 - Szencsike

Az évad, amelyben kiderül, hogy a legtöbb angyal igazi seggfej. Bizony, az angyalok léteznek, és ha akarják, nagyon megtudják keseríteni az emberek életét. Ennyit a Biblia jóságos, szárnyas cukiságairól. Ráadásul azt is találgathatjuk, hogy Sam/Jared Padalecki és Ruby 2.0/Genevieve Cortese, mai nevén Mrs. Padalecki szerelmi jelenetei vajon mennyire voltak igaziak, hiszen az évad forgatása során jöttek össze. Az előző évados emlékeztetőt AC/DC You Shook Me All Night Long dalára nézhetjük végig, az biztos, hogy rendesen felrázta a nézőket Dean pokoli kalandja, de most jön még csak a java. Drága Deannel kezdünk, minden csupa vér, kiáltoznak körülötte, majd egyszer csak, mint a fuldokló vesz egy mély levegőt és egy koporsóban ébred fel. Nyekergő hangon kiáltozik segítségért, de ezt most magának kell megoldania, kifeszegeti a doboz tetejét, ráhullik egy csomó föld, majd szép lassan kimászik onnan. A saját sírjából bújik elő a feltámadt Dean, nem, nem zombi, ez tényleg ő, ép és egészséges, de fogalma sincsen, hol van, csak egy letarolt erdő veszi körül.

1.png

Jobb híján Dean elsétál a civilizáció legelső útba eső helyére, egy elhagyatott benzinkúthoz. Be kell törnie, mert senki se jön elő a kiáltozására. Iszik egy üveg ásványvizet, megnézi az aznapi hírlapot, a dátum 2008. szeptember 18. Vagyis majdnem 4 teljes hónapot volt odalent. A sebesülései eltűntek, viszont a bal vállán van egy kéznyom, mintha egy égési sérülés begyógyult helye lenne. Innen már csak haza lehet menni, felszerelkezik csokival és ásványvízzel és mivel van Busty Asian Beauties pornómagazin, hát abból is csór egy példányt és a pénztárgépből kiveszi a manit. Bekapcsol a tévé, de csak a hangyafoci megy, Dean kikapcsolja. Majd a rádió kapcsol be és  megint a tévé, valami baj lesz. Dean fogja a sót és az ablakok elé szórná, de a sistergés már szinte földöntúli, betörnek az ablakok, minden csupa üvegszilánk, Dean nem tud hova menekülni, de egyszer csak vége lesz. Később telefonál, de a hívott számot - Sammyét - kikapcsolták. Egy másik számot tárcsáz, Bobbyt hívja, beszél a régi baráttal, de Bobby azt hiszi, valaki csak szórakozik vele, hogy Dean nevében telefonál. el is küldi a telefonbetyárt a fenébe. Nincs mese, Deannek indulnia kell, szerencsére van egy kocsi, azt a jó öreg vezetékes módszerrel indítja be.

Dean Bobbyhoz ment, az öregnek leesik az álla a meglepetéstől, de gyorsan összekapja magát és üdvözlésképp egy ezüst késsel támad Deanre. Nem hisz neki, így Dean egy gyors kicsoda Bobby Singer életrajzot nyom le. Bobby még mindig nincsen meggyőzve, azt hiszi egy alakváltó vagy épp egy élőhalott jelent meg előtte. Dean megszerezte tőle az ezüstkést, bizonyításképp megvágja vele magát, nincs semmi látványos reakció, így Bobby végre kénytelen elhinni, hogy Dean valóban Dean, úgyhogy jöhet a megkönnyebbült ölelés. Hogy jött vissza, Dean elkezdi mesélni a koporsós sztorit, hát erre Bobby lelocsolja szentelt vízzel, jobb óvatosnak lenni. Bobby elhiszi amit Dean mond, de az egésznek semmi értelme. Egy pokolkutya cafatokra szaggatta, a Pokolra került, eltemették a testét, négy hónapig „halott” volt, hogy a fenébe jöhetett vissza?! Dean ezt maga se tudja, de mi van Sammyvel, a száma már nem él, de ő ugye... Igen, él még, mióta utoljára hallott róla valamit, mert hónapok óta nem is látta őt. Sammy a maga útját akarta járni, lehetetlen volt lebeszélni róla. Dean még a temetést se érti, Bobby a vadásztemetést akarta volna, sózás és elégetés, de Sammy nem akarta ezt, ez volt Dean szerencséje. Sammy azt mondta, hogy kell a teste, mert vissza akarja hozni, ez volt a terve. Elég csendes lett, aztán lelépett, nem válaszolt a hívásaira se, mintha nem is akarná, hogy megtalálja őt. Dean sejti, hogy Sammy valami őrült mágiával próbálkozott, a bizonyíték erre a sírhely feldúltsága, és az ismeretlen erő, amit érzett a benzinkúton és ott a kéznyom is. Dean arra gondol, hogy Sammy alkut kötött egy démonnal, az húzhatta ki. Igaz, bármennyire is a legrosszabb megoldás volt ez, ha Dean lenne Sammy helyében, ugyanezt tette volna...

Később Dean már a telefontársaságnak telefonál, Wedge Antilles néven van egy előfizetése, de a mobilt sajnos elvesztette, kellenének a GPS adatok. Dean a számítógéphez megy, és belép a mobiltársaság oldalára. Bobby asztala és az egész nappali tele van piás üvegekkel, nehéz időszak volt ez neki is. Végre megvannak az adatok, Sammy az illinoisi Pontiac városában van, nohát, Deant pont ott temették el. A páros eljutott a motelba, a keresett szoba ajtaját egy nagyszájú barna hajú csajszi nyitja ki (Genevieve Cortese alakításában), és a pizzát keresi rajtuk. Sammy meghallja a veszekedést, hát köpni-nyelni nem tud, mikor meglátja Deant. Viszont ő is hasonlóképp üdvözli őt, mint Bobby, azonnal rátámad, szerencsére Bobby leszedi őt Deanről, ellenőrizte, tényleg Dean az, akit lát. Végre jöhet a nagy tesós ölelés, újra egymásra találtak! A barna csajszi azt hiszi, hogy „együtt” vannak, aranyos meleg pár lenne belőlük amúgy, de nem, csak testvérek. Barnácska lelép, Sammy elbúcsúzik „Kathytől”, aki amúgy Christie, Sammy nem neked valóak az egyéjszakás kalandok. Jöhet a kihallgatás, mibe került ez Sammynek? Nőért ő nem fizet, Dean nem erre gondolt, hanem a visszatérésére. Sammy a saját igaza szerint nem tett semmit az ügy érdekében, Dean már a legrosszabbat hiszi a hazugsága miatt. Sammy tényleg nem tett semmit, de megtett mindent, kinyitotta a Pokol kapuját, alkut is kötött volna, ha bármelyik démon szóba állna vele, de nem. Sammy nem tehetett semmit, mert nem tudott mit tenni, nem ő hozta vissza, és ezt sajnálja a leginkább! Dean is belenyugszik a válaszba, nincsen semmi gond, ám jön Bobbytól a millió dollárt érő kérdés, ha nem Sammy volt, akkor ki/mi hozta vissza Deant?

4.png

Sammy tök egyedül vadászott Lilithre, majdnem olyan mint az apjuk, Bobbyt is hívhatta volna, ha akarta volna, de nem akarta. Társaságnak meg néha voltak hölgyek is, ugyebár. Sammy utoljára Tennesseeben járt, démonokra vadászott, majd eltűntek, tegnap óta van itt, Dean is tegnap támadt fel, nem lehet véletlen. Dean hogy van? Hiszen következmények nélkül nem cibálnak ki senkit se a Pokolból! Éhesnek érzi magát, de semmi rendkívülit nem érez, teljesen önmaga. Valamit csak terveznek az alvilágban, de ezt per pillanat úgy se tudják. Bobby ismer egy látnokot errefelé, ha ilyen dolog történik, neki tudnia kell. Megy is telefonálni, Sammy visszaadja Deannek az amulettet. Milyen volt odalent? Nem tudja megmondani, mert nem emlékszik rá, talán jobb is. A fürdőszobában kiderül, hogy Dean igen is emlékszik a dolgokra, a véres valóságra. A kis csapat útra kel, Bobby megy elől, Dean pedig ismét beülhet Baby kormánya mögé, ez máris mosolyt csal az arcára. Attól viszont viszont mérges lesz, hogy Sammy egy iPod csatlakozót szerelt be, meggyalázta őt! Sőt, Jason Manns dala szólal meg, borzasztó Sammy, az se kifogás, hogy azt hitte, a kocsi az övé.

5.png

A tesók átbeszélik a 4 hónappal ezelőtti eseményeket, Sammy Lilith célpontja volt, hogyhogy nem tudta őt megölni, hiszen a démonka ezt akarta. Igen, ezt ő se érti, volt az a fény izé, de az nem is hatott Sammyre, mintha immunis lett volna rá. Mindketten meglepődtek, az tuti, aztán Lilith elment. És Ruby talán halott, vagy a Pokolban van... És a képessége, használja, hiszen Lilith fényére immunis, mit tud még? Semmit! Mivel Dean nem akarta, hogy elmélyüljön a sötét képességeiben, hát Sammy betartotta egy haldokló utolsó kívánságát. Jól van, hát maradjon is így... A csapat megérkezett a látnok házához, egy nagyon csinos 30-as nő nyit ajtót, vigyorogva, öleléssel üdvözli Bobbyt.  A hölgy neve Pamela Barnes, képben van Dean kalandos történetével, de hiába kérdezte a szellemeket, egyikük se tudja, ki mentette meg Deant. Úgyhogy szeánszot fognak tartani, de nem fogják idehívni őt, csak vetnek rá egy pillantást a kristálygömbben. Amíg Pamela előkeresi a gyertyákat, a srácok elmélyednek a nő hátsójának a tanulmányozásában, pont a nadrágvonal felett van egy Jesse Forever tetkó, bárki is volt ő, nem tartott örökké, sőt, Deannel szívesen vigasztalódna. Dean vigyorogva Sammyhez fordul, simán benne van, most szabadult, aha, de széttépné a nő. Tépje csak nyugodtan, Pamela is jókat mosolyog rajtuk, a széttépésre Sammy is jöhet, igaz, Dean őt egyenesen kitiltja onnan.

6a.png

Elkezdődik a szeánsz, körbeülnek, kézfogás, Pamelának meg kell érintenie azt a helyet, ahol Deant is megérintették. Ez a válla lesz, nem az, amit a nadrágjában hord. Pamela hívni kezdi a rejtélyes lényt, és ekkor elhangzik egy név, Castiel. Bekapcsolt a tévé is, csak a hangyafoci látszik és ugyanazt az éles sivító hangot lehet hallani, mint a benzinkúton. Pamela szerint Castiel nagyon erős, azt kéri tőle, hogy vonuljon vissza, de a nő nem adja fel ilyen könnyen. Remeg az asztal, Pamela hívja ezt a Castielt, majd a gyertyák lángja magasba emelkedik, Pamela szemei pedig kiégnek. Hívni kell a mentőket, de szerencsére Pamela túlélte a kalandot, csak a szeme világa ment rá... A srácok egy étteremben várakoznak, Sammy befejezte a telefonálást Bobbyval, tovább adja a híreket Deannek: Pamela jól van, kijöhetett az intenzívről. Csak megvakult, miattuk, Dean nem tudja, hogy mit mondjon. Viszont van egy nevük, Castiel. Keressék meg és intézzék el. Remek, újabb öngyilkos dolog Dean módra, Sammy pont Pamelát hozza fel ellenérvként, a nő megvakult miatta, velük mit tenne?! Ha van jobb ötlete, akkor mondja, és szerencsére Sammynek van ötlete. Kövessék a démonokat! Dean pont úgy örül ennek, mint Ron Weasley a „kövessétek a pókokat” utasításnak, igazán klassz ötlet. Megjön a pincérnő, kihozta a kajájukat és lazán leül melléjük. Nem egy sima pincérnő, démon ő is, sőt az egész vendéglő démonokkal van tele. A démonka ugyanarra kíváncsi, mint Dean, mitől olyan különleges, hogy kijuthatott a Pokolból? Talán a szép mellbimbóitól, de nem kéne ezt ilyen lazán elviccelni, mert ő maga rángatja vissza Deant. Ez egy fontos felfedezés lesz a tesóknak, a csaj is tudni akarja a válaszokat, vagyis pontosan ott van, ahol Deanék, odalent se tudnak semmit. Ha vissza akarja vinni, már rég megtette volna, de mégse tette, sőt, ők maguk se tudják, hogy ki volt a rejtélyes megmentő. Szellem, Godzilla, egy magas rangú fődémon, tippelget Dean, bárki hozta ki őt, az kint akarja tudni és sokkal erősebb a pincérnőnél. A csaj csak fenyegetőzni tud, Dean lazán ad neki visszakézből két pofont, itt és most nem fognak összecsapni, mert a csaj nem teheti meg. Dean kifizeti a megrendelt pitéjét és lelépnek az étteremből.

6.png

Sammy nem is érti, hogy miért hagyják ott őket, talán mert többen vannak ellenük? Sammy sok démont ölt meg az utóbbi időben, de Dean visszatérése révén újból gondolkodni fognak, mielőtt támadást indítanak. A démonok félnek attól, aki őt kihozta, jobb, hogyha ezzel az illetővel foglalkoznak. Ismét a pontiaci hotelben vagyunk, Dean szunyókál, Sammy pedig meglóg. Deannel maradunk, bekapcsolt a tévé és a rádió, Dean reflexből a fegyveréért nyúl és észreveszi, hogy Sammy eltűnt. Megint hallani az éles sivító hangot, tör minden üveg, ami csak eltörhet, bármi is akarja Deant, csak azt éri el, hogy a srác szenvedjen, de végre megjön Bobby. Bobby és Dean úton vannak, a fejfájáson kívül nincsen semmi baja. Dean felhívja Sammyt, csak kiugrott enni valamit, és ehhez persze pont Babyt vitte el. Bobbyék meg sörözni mennek, ki mit titkol, ugye. Sammy visszament az étteremhez, Dean és Bobby pedig meg fogják idézni ezt a rejtélyes Castielt. Bobby szerint ez totálisan rossz ötlet, de Deannek jelenleg nincsen jobb ötlete, megvan mindenük, amivel védekezni tudnak, de mindenképpen meg kell tudniuk, hogy ki is akarja őt ennyire. Bobby hiányolja Sammyt az akcióból, Dean szerint Sammy most maradjon ott, ahol van.

7.png

Sammy már betört az étterembe, minden csendes, egy hullán kívül senki sincs ott, a halottnak is kiégették a szemét. Feltűnik a pincér csaj, verekedni kezdenek, a nő szemét is kiégette valami. Járt itt az a valaki, látta őt, igaz? Látta, és ez a vég, mindenki halott! Sammy beveti a képességét, pusztán az elméje erejével kiűzi a démont a nőből, a démont a szokásos fekete füstként okádja ki magából, és az is elpusztul. Sammy, Sammy, ezt meg hol tanultad... Sajnos a csajt már nem tudja megmenteni, de feltűnik Barnácska, és megdicséri Sammyt a kiváló teljesítményért, mi pedig hivatalosan is üdvözöljük Ruby 2.0-t. Sajnos Ruby sem tudja, hogy mi folyik itt, mert az emberi lelkek nem jutnak ki egykönnyen a Pokolból, ez már kozmikus nagyságú erőt jelent, nem pedig valami felsőbb démont, még Lilith se tud ilyet, de hogy mi lehet, jó kérdés. Bobby és Dean egy teljes fészert rajzolt tele az ismert vallások jelképeivel, és hoztak mindenféle ereklyét, és teljes arzenált készítettek elő, ha a lény ártani akarna. Bobby továbbra is rossz ötletnek tartja ezt, de hiába, más lehetőségük nincs. Az étteremben Ruby felteszi a szintén milliókat érő kérdést, mikor mondja el Deannek, hogy mit csinálnak? Idő kell ehhez, érthető, de ha Dean kerülő úton tudja meg, és nem Sammytől, csúnya botrány lesz belőle. Ruby annyit fel tud ajánlani, hogy háttérbe vonul, sose akarna a tesók közé állni, bár Dean nem a szíve csücske. Sammy maga se tudja, hogy tényleg bízhat-e Rubyban, de amit tesz, azzal sok embert megmenthet és sok démont megölhet, és ez a legfontosabb, úgyhogy folytatják, amit elkezdtek.

A fészerben továbbra sem történt semmi, csak várakoznak, működött egyáltalán a rituálé? Nemsokára rázkódni kezd minden, kiégnek a villanykörték és kinyílik az ajtó. Egy öltönyt és ballonkabátot viselő férfi sétál be, akit a sorozat készítői eredetileg alig néhány epizód erejéig használtak volna. Ő lesz a leendő jó barát, a harmadik kerék, a harmadik amigo, a Winchesterek ölebe, a ballonkabátos kisbaba, az autista kölyökkutya, maga az angyal, Castiel. Lazán keresztül sétál a démoncsapdán, nem fogja őt a golyó, pedig jó pár töltényt kilőttek rá. Ő az, aki kiragadta Deant a Pokolból, köszönet helyett Dean belédöfi a démonölő kést, de semmi, jöhet Bobby, lefejezné, de a férfi lazán megragadja a pengét, majd Bobby homlokára helyezi két ujját, aki szépen elalszik. A vendég meg se rezdül, Deannel kell beszélnie, négyszemközt. Dean Bobby mellett aggódik, nyugi, rendben lesz a barátja. A vendég bemutatkozik, Castielnek hívják, és az Úr Angyala. Deannek ezt meg kell emésztenie, hiszen ő az, aki egyáltalán nem hisz az angyalokban. Ez már Dean baja, nincs hite, erre Castiel megmutatja a szárnyait. A legtöbb angyalábrázolással ellentétben a SupNat-ban az angyalszárnyak árnyékként jelennek meg, Castielét is így nézhetjük meg. Dean számon kéri rajta Pamela szemeit, Castiel nagyon tárgyilagosan ismerteti az infókat: egy ember nehezen tudja feldolgozni az igazi valóját, Pamelát is figyelmeztette, hogy ne kutasson utána, így járt. Dean ugyanezt tapasztalhatta a hangjával a benzinkúton vagy a hotelban. Legközelebb halkítsa le magát, igen, ez valóban hiba volt. Csak a különlegesek láthatják a valódi arcát, azt hitte Dean is ilyen, tévedett. És ez az arc kié? Egy jóképű, 30-as évei közepén járó férfié. Ez csak egy porhüvely, vagyis megszállt valami szerencsétlen embert? Az ember igazán ájtatos, ő maga kérte az imáiban. Deannek ezt ne mesélje, ki ő valójában? Mondta, egy angyal. És miért akarja megmenteni őt egy angyal? Bizonyos dolgok meg fognak történni, hát persze, ez Dean, neki nem lehet egykönnyen bemesélni ilyet. Vagy épp nem tudja elképzelni, hogy valóban megérdemli, hogy megmentsék? Miért? Castiel végre elmondja, hogy miért: maga Isten parancsolta, mert Deannek feladata van.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása