Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Keménykalap és krumpliorr 4/1 - Valódi oroszlánbőgés

2019. április 22. 09:00 - Gabba

Kihasználva, hogy Index anyánk pár napja remek cikket közölt a tévében 45 évvel ezelőtt bemutatott alapműről, újraközöljük a sorozat pár évvel korábbi hogyvoltját. Az apropó akkor a film elkészültének 40. évfordulója volt. Felturbózott képanyag, pár hasznos új link beszúrása a szövegbe, és továbbra is felhőtlen vidámság. Jó szórakozást!

kk.JPG

A „Long live Csukás István!” projekt keretében a múlt év nyarán hogyvoltozott Le a cipővel után most szemügyre vesszük az életmű másik remek darabját. A kitűnő regényből éppen 40 évvel ezelőtt készült négyrészes feldolgozás joggal pályázhat a minden idők legjobb gyerekfilmje címre, több karaktere és számos idézete pedig bekerült a magyar kultúra örökzöldjei közé. Hogy volt? Hát így:

Tüzesen süt le a nyári nap sugára az ég tetejéről a suli tornyára, alakítjuk saját mondandónkhoz az ismert Alexander Petrovics idézetet. Bizony, benne vagyunk a nyárban, az osztályterem tábláján nagy betűk hirdetik a minden diák által legkedvesebbnek tartott visszaszámlálást, miszerint: KÁCIÓ! Bakó Márta tanárnő derekasan küzd, hogy levezesse a nebulóknak a tábla szabadon maradt felére felírt számtanfeladatot, de nem sok sikerrel. Gróf Márton, úgyis mint Marci gondolatai is teljesen máshol járnak, a Vadliba őrs tagjait stafétaváltó-módszerrel rendkívüli gyűlésre hívja össze az óra utánra. Kihasználva a tanárnő elmélyült magyarázatát, a tagok négykézlábra ereszkedve sorra értesítik egymást a teremben. Az akció sikeres, ezer veszélyt leküzdve az utolsó futár, Süle is már majdnem visszaérkezik a helyére, ám ekkor váratlan akadály állja útját: maga a Bakó! Szerencsére bárd helyett csak egy szellemesnek szánt beszólással csap oda a duci fiúnak: Fogyókúra? (A vicceskedő humortalan tanerőktől ments meg, Uram, minket!) Válaszra azonban nincs idő, mert épp ekkor csengetnek ki, a diákok nagy zajjal kitódulnak a teremből, egyikük még felrajzol egy A-t a KÁCIÓ elé, ezzel hirdetve, hogy már csak egy napnyi gyötrelem van hátra ebből a tanévből.

kk_valodi01.JPG

Miután az osztály távozik, a vadlibások összeülnek a rendkívüli őrsgyűlésre. Gyors műtéttel kezdenek: az ezermester kis Rece nadrágzsebében kifolyt a ragasztó, ezért csak egy megoldás maradt, amputálni a zsebet, amiben a gyorsan száradó Technokol Rapid fogságba ejtett egy kétforintost, a közismert bélást, ugye. A gyűlés egyetlen napirendi pontja, hogy hogyan lehetne a három hete beteg társukat, Péterkét felvidítani. Itt a jó idő, ő meg otthon nyomja az ágyat és unatkozik, kérdezzük meg tőle, mit szeretne, hoznak gyors határozatot. Kis Recét szavazzák meg követnek, aki ragasztós kezét nyújtva fogadja el a megbízatást.

kk_valodi02.JPG

Útja a közeli játszótéren halad keresztül, ahol kisebbek és nagyobbak hangos zsivajgással élvezik a közeledő vakációt. Kerekes kocsiját tolva őszes hajú fagylaltos érkezik, hangosan kínálva portékáját: Itt van, megjött Bagaméri, a fagylaltját maga méri! Beparkol az árnyékban ácsorgó idős parkőr mellé, és máris dől belőle a panasz: Játszanak, ezen a játszótéren mindig játszanak! Nekem se tetszik ez, helyesel a parkőr. Bagaméri tovább panaszkodik, mert valaki elterjesztette, hogy ehetetlen a fagyija, ezért senki sem vesz tőle, pedig a vaníliája díjat is nyert. A citromom meg házi recept, kóstolja csak meg, ingyen adom, tukmálja a parkőrre. Az öreg hagyja magát kísérleti alanynak felhasználni, Bagaméri örömmel mér ki neki egy nagy adagot, észre sem véve, hogy a szomszédos pingpongasztalról odapattant labdát is sikeresen belekanalazta a tölcsérbe. A parkőr várakozásteli arca az első nyalintásra eltorzul és dühösen köpi ki a kaucsuklabdát: Tudja, mikor veszek én magától fagylaltot!, mondja dühösen és otthagyja.

kk_valodi03.JPG

Bagaméri új akciót hirdet, minden 10. gyerek ingyen kap ma fagylaltot, és el is kap egy arra kószáló random kiscsávót: Gyere, öcsi, éppen te vagy a tizedik, nyom kezébe egy nagy adagot. A távolból figyelő kis Rece felbujtatja a gyereket, hogy vigye vissza a fagyit, mert meg van mérgezve. Jutalmul nekiígéri a kivágott zsebet a beleragadt kétforintossal. A közelben bóklászó Schuster Lóránt ettől ihletet kapva azon kezd agyalni, milyen örökbecsű rockhimnuszt lehetne erről írni. Bagaméri döbbenten néz a visszahozott fagyira, ami nem kell ingyen sem. Meg vagyok átkozva, sopánkodik hangosan. Kis Rece a jól végzett aknamunka után diadalmas mosollyal indul tovább.

kk_valodi04.JPG

Péterke, aki amúgy lány, elég ramatyul van, bekötött torokkal ágyban fekszik. Az orvos szerint mellhártyám van és középfülem, panaszolja elhaló hangon. Vigasztalásképpen Rece megmutatja a kivágott nadrágzseb helyét: Nézd, ha akarom, zsebredugott kézzel is meg tudom vakarni a térdemet. Majd szétnéz a betegszobában, és a sok állatos rajz láttán kitűnő ötlete támad: Csinálunk neked egy cirkuszt, itt lent az udvaron, Hörömpő Cirkusz, világszám, és én leszek Rozmaring, a bohóc!, kiáltja lelkesen. Péterke halvány mosollyal fogadja az ötletet, kis Rece máris siet haza, hogy megfelelő ruhát és sminket keressen.

kk_valodi05.JPG

A szekrényből előtúr egy keménykalapot és egy rá több számmal nagyobb ruhát, arcát meg kifesti Magdi anyu rúzsával (más sorrendben: Rúzsa Magdi anyuval). Így lép be a konyhába, ahol toleráns anyukája nem kezd vele ordibálni, hanem felszólítja, hogy keresse meg a tesóját: Itt van 30 forint, a csarnokba zsírszalonna érkezett, hozzon belőle a bátyád! Kis Rece a közeli domboldalban talál rá a bátyóra (nagy Rece), aki éppen nagyban fűzi Piri nevű osztálytársát. De más lányoknak is ugyanezt mondtad!, reagál éppen a szerelmi vallomásra a leányzó. Ebbe az idillbe toppan be az öcs és adja át anyjuk üzenetét, Piri sértődötten lelép. Menj csak szalonnázni, szól azért még vissza gúnyos mosollyal. Nagy Rece nem boldog.

kk_valodi06.JPG

És itt az utolsó óra, utolsó nap, nem fog a kréta, nem fog az agy, magyarórán Szatmári tanár úr már nem feleltet, hanem feladja kötelező olvasmányként a Tüskevárt, megjegyezve, hogy a filmet nemrég adta a televízió is. Remélem, nyár végére mindenki elolvassa, például itt, búcsúzik az osztálytól és kíván jó nyaralást mindenkinek. Persze kis Rece képtelen kivárni a csengetést, még az óra alatt levélkét küld körbe a vadlibásoknak, ezzel a szöveggel: „Tanítás után megbeszélés a téren! Hörömpő Cirkusz igazgató nevében Rece. Elolvasás után elégetendő!!! Add tovább!” Az üzenetet utolsónak Süle kapja meg, aki a cédula megsemmisítését nem a lángokra, hanem mindent feldolgozó gyomorsavára bízza. Rece vigyorogva nézi, amint duci barátja elhivatott arccal megrágja és lenyeli a papírt. Süle dicsősége az is, hogy óra végén felrajzolhatja a táblára a mindent betöltő V betűt, hirdetve, hogy a tanév immár visszavonhatatlanul véget ért.

kk_valodi07.JPG

Rohanás a játszótérre, ahol a titkos megbeszélés helyszíne a bokrok közt csendben rozsdásodó kék Warszawa roncs, nesze neked környezettudatos népnevelés. A távolból ismét hallatszik Bagaméri kántálása, de a fiúk ezzel most nem törődnek. 

kk_valodi08.JPG

Rece vázolja a cirkusz tervét és felsorolja, hogy az ismerősök közül ki milyen számmal tudna fellépni, eddig van már fúvószenekar, bűvész, balett-táncos és szimbolás. Én meg el tudom dugni a szememet, mutatja be Süle enyhén gyomorfordító mutatványát. Pompás, te leszel Bandzsa Halamandzsa, az indiai csodafakír!, rikkantja Rece. Egy cirkusz viszont mit sem ér vadállatok nélkül, a délutánt ezek beszerzésére kell fordítani, találkozó másnap Péterkénél. Süléék aznap esti nyugalmát távirathordó postás zavarja meg, az apa hitetlenkedő arccal böngészi a nyilvánvalóan valami őrült elmétől származó sürgöny szövegét: elfelejtettem megmondani hogy te leszel a neegy emaanuel eehezoemueveesz is nem csak az indiai csodafakir stop rozmaring stop

kk_valodi09.JPG

A két Rece másnap délelőtt krumplit pucol, a bátyó nem túl lelkes, ezt kihasználva öcsi visszautasíthatatlan ajánlatot tesz: Megpucolom a te részedet is, ha kölcsönadod a magnódat. Nagy Rece rövid gondolkodás után beleegyezik és lelép, nyilván Pirihez, tisztázni a tegnapi félreértést. Kis Rece diadalmasan bekapcsolja a szalagos magnót (típusát retrogeekek megírhatnák kommentben), felcsendül valami James Brown, nehogy erre rávegyél, öcsém, mert a bátyád megöl. Szerencsére Rece továbbtekeri, majd rövid mikrofonpróbát tart, a felvevő működik, remek.

kk_valodi10.JPG

Péterke erkélye alatt gyűlnek a vadállatok, egyelőre egy aranyhörcsög és egy süni, Karcsi és Marci eteti őket. Érkezik Jóska, hóna alatt cicával, hát ebből milyen vadállat lesz, teszi fel a jogos kérdést Péterke. Befestjük és csinálunk belőle fekete párducot, jön a magabiztos válasz, csak az állatvédők meg ne hallják. Eközben Rece és Süle pár sarokkal odébb az éhezőgyakorlatokról beszélgetnek, amikor is frissen ragasztott oroszlánfejes plakátok ragadják meg a figyelmüket, hirdetve a Capitol Cirkusz fellépését. Ilyen kell nekünk, csillan fel a két jó barát szeme és a nyomokat követve hamarosan észre is veszik a plakátragasztót.

kk_valodi11.JPG

Kis Rece a nyakában lógó magnó segítségével előadja magát, mint a Gyermekrádió munkatársát, aki riportot készít, ezt kihasználva Süle elcsórhatja a két, még fel nem ragasztott plakátot a táskából. A plakátragasztó persze ebből semmit sem vesz észre, mert rendkívül izgatott, hiszen élete első interjúját adja, átszellemült mosollyal beszél a mikrofonba: Nincs érdekesebb mesterség, mint az enyém. Úgy is mondhatnám, hogy én vagyok az utca hírmondója. Ezt én mondom, Lópici Gáspár. Merthogy ez a nevem. – És mit üzen a gyerekeknek? – Hogy ne szaggassák le a plakátokat. Mert az az utca hírmondója. Kis Rece megköszöni a beszélgetést és Süle után siet, Lópici Gáspár némi megütközéssel veszi észre, hogy riport közben elfogytak a ragasztanivalók, úgyhogy fájront.

kk_valodi12.JPG

Péterkének bemutatják az oroszlános plakátokat, majd a vadlibák elvonulnak az Állatkertbe, hogy hangot is szerezzenek hozzá. Belépőre nincs pénzük, de a Gyermekrádió munkatársaiként itt is simán bejutnak, hiába, az elektronikus sajtó hatalom. Az igazgató bácsihoz jöttünk, mondja határozottan kis Rece, a jegyszedő néni máris buzgón mutatja az irányt. Az egyik padon kék sapkás huligán ücsörög, és hosszú lábát kinyújtva elgáncsolja a gyanútlanul magyarázó Sülét és még be is szól neki. Gúnyos vigyorát látva Süle kijelenti: Uram, ön egy világszenzáció. Ön az egyetlen beszélő majomteve! Majd bátran elfutnak, a huligán azonban nem kezdi üldözni őket, csak tovább terpeszkedik a padon.

kk_valodi13.JPG

A csapat sorra járja a látnivalókat, pelikánok, majomház, jegesmedvék, fókák, a medence partján éppen egy nyugdíjas magyaráz alkalmi hallgatóságának: Uram, én a foglalkozásom miatt minden vasárnap kijövök ide. – Miért, maga állatorvos? – Nem, szűcs vagyok. Az oroszlánok barlangja előtt is hasonló épületes beszélgetést hallhatnak, lelkes nagyapa hosszasan magyaráz unokájának az állatok királyáról. Na Jenőke, tehát hogy hívják ezt a ragadozó állatot? – Cica, válaszolja Jenőke, a nagyapa csüggedten túr ősz hajába. Miután a csalódott nagyszülő elvonszolta értelmes unokáját, a vadlibák odapattannak a korláthoz. Rec gomb benyom, plakát lenget, de az oroszlánok csak csendben néznek. Sok hülye van a látogatók között, ez is csak egy újabb csapat, ásít unottan az egyik. Sülének egyszer csak bevillan valami olvasmányélménye, miszerint ezek a dögök csak vacsora után bömbölnek. Akkor várjuk meg az etetést, dönti el a csapat és elbújnak a közeli bokrokban.

kk_valodi14.JPG

Záróra, a látogatók lassanként távoznak, a majomházat ellenőrző Hudák bácsi, a gondozó ekkor veszi észre, hogy három majom eltűnt. Rohan az igazgatóhoz, aki irodájában éppen a Jocó nevű vaddisznót eteti csukamájolajjal (!). Fogyunk, Jocó, fogadja az újabb veszteség hírét letörten az igazgató. Az utóbbi időben ugyanis több állatot elloptak, többek között a kockás pitont is. Két hónapja csak egy összetekert hajókötelet mutogatunk a terráriumban, közli Hudák bácsi. A vajszívű igazgató szerint a tettesek valszeg olyan gyerekek voltak, akik puszta szeretetből vették magukhoz az állatokat. A háttérből titkárnője, Pálmácska, buzgón helyesel: Az igazgató úr egy szent! (Szabad idejében lehet, hogy az igazgató bácsi ezt a pálmácskát öntözi, fut át rajtunk a kósza gondolat.) Hudák bácsi azonban a kemény fellépés híve és a hatóság bevonását sürgeti, amíg frissek az ujjlenyomatok. Érkezik a jegyszedő néni, szerinte a délután itt járt Gyermekrádió munkatársait kellene értesíteni, hogy mondják be a rádióban a lopást. Milyen rádió, nálam nem járt senki, értetlenkedik az igazgató.

kk_valodi15.JPG

Hudák bácsinak csak ennyi kell, karonragadja egyik kollégáját és kirongyol a kertbe, hátha még itt vannak valahol az álrádiósok. Hamarosan meg is találják őket az oroszlánbarlang előtt, a ragadozók vacsi után elégedetten bőgnek, Rece és Süle diadalmas mosollyal tartja feléjük a mikrofont. Hudákék nyakon ragadják a társaságot és viszik az igazgatóhoz, ahol a fiúk beismerő vallomást tesznek. Elmondják Péterkét és a cirkuszt, bizonyítékul lejátsszák a frissen készített felvételt. Először persze megint James Brown hangzik fel, majd a Lópici interjú, de végül ott van az oroszlánbőgés. Ez Szimba hangja, megismerem, az oroszlánbőgés tényleg valódi, örvendezik az igazgató. Akkor most el tetszik őket napolni?, kérdezi döbbenten Hudák bácsi, aki korábban bírósági altiszt volt.

kk_valodi16.JPG

Csalódottan kíséri el a Vadliba őrs tagjait a kijáratig, de búcsúzóul még utánuk szól: Rajtatok a gyanú árnyéka! A fiúkat nem igazán aggasztja ez a kijelentés, mert máris új feladatot tűznek ki maguk elé: a cirkusz szervezése mellett meg kell keresni az ellopott majmokat is. Hajrá!

kk_valodi17.JPG

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.02.28. 09:32:49

Jaj de jó, hogy ilyen régi klasszikusokról is ír valaki. Annyira érdekes visszaolvasni, száz éve nem láttam.
Hetiben fog jönni a többi rész??

AniBlues 2013.02.28. 10:22:59

Köszi Gabba! :)

"A háttérből titkárnője, Pálmácska, buzgón helyesel: Az igazgató úr egy szent! (Szabad idejében lehet, hogy az igazgató bácsi ezt a pálmácskát öntözi, fut át rajtunk a kósza gondolat.)" - ezen szakadtam... XD

garrett27 2013.02.28. 10:28:38

Megunhatatlan örök kedvenc! A valaha volt legjobb magyar gyermekfilm. Szerintem.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.02.28. 11:09:03

8-10 Oscart simán ki lehetett volna osztani a szereplők között. Alfonso és Matula csak az "ezen a játszótéren folyton játszanak" jelenetért is kiérdemelt egyet-egyet.
Hogy mégse kaptak, na ez teszi nevetségessé egész hollywoodot.
A posztra 4, a filmre 5, azaz öt szőrösbunkót tudok adni.

Gabba 2013.02.28. 11:44:28

@Dogla: a 2. rész holnap du., a többi a jövő héten

@AniBlues: szívesen, ha ezzel előkerülnek a régi olvasók :)

Gabba 2013.02.28. 11:57:12

@garrett27:
@én már a fény gyermeke vagyok:
nálam is No. 1, felnőtt fejjel is élvezetes. Alfonzónak egyértelműen jutalomjáték, minden jelenetébe becsempészett valami geget, ha nem szóval, akkor valami gesztussal.
De az is látszik, hogy a többi felnőtt színész is lubickol, még ha csak pár perces is a jelenetük.

W.Jack. 2013.02.28. 12:45:06

@Gabba: De jó :) Ezek szerint nem csak a február ér véget remekül, hanem a március is nagyszerűen indul majd.
Bevallom őszintén: én nem láttam még soha (igen, szégyellem magam), de szállóigés idézeteket hallottam már belőle sokszor. Ha nézni nem is nézem, olvasni feltétlen fogom:)

Gabba 2013.02.28. 13:07:26

@nughop: beszerezni, megnézni + könyvet is elolvasni, így lesz teljes a március :)

W.Jack. 2013.02.28. 15:56:09

@Gabba: Parancs, értettem :) Nézésben nem vagyok túl jó, de dobogós lehetnék könyvmoly kategóriában, így az olvasás menni fog :)

garrett27 2013.02.28. 15:57:05

Ha valaki nem tudná: "A kankalin sötétben virágzik."

Vagy a másik nagy duma: "Néni kérem, Bagaméri bácsinak tetszik lenni?"

A kedvencem: Tűzoltó/Bagaméri: "Tűz van, idő van, víz van, miért ne oltanék!"

Gabba 2013.02.28. 16:18:23

@garrett27: spoiler, ezek csak később lesznek!:)

@nughop: csak jelzem, hogy nekem az eredeti első kiadás van meg, a Delfin könyves sorozatból

W.Jack. 2013.02.28. 16:23:35

@Gabba: Látok némi esélyt arra, hogy én sajna nem eredeti első kiadást olvasok majd :)
Ám notórius könyvgyűjtőként a színem most éppen a fentebb emlegetett primula sárgábbik változatának árnyalatához hasonlatos :)

nyauuuuu 2013.02.28. 16:50:01

@Gabba: Nekem is :). Szerettem ez a filmet, gyerekkoromban amúgy is minden szünidei matinékor legalább egyszer leadták (akárcsak a Le a cipőkkel, és az Öreg bánya titka klasszikusokat, ja, és volt még valami gyerekrádiós is, Csutak és a szürke ló, vagy hasonló volt a címe). Könyvben érdekes módon nekem jobban tetszett, pedig valóban fergeteges alakítások vannak a filmben is. Köszi a hogyvoltot, élvezetes a leírás, ezer éve láttam, mégis felidézted a fejemben egészen.

nyauuuuu 2013.02.28. 16:50:39

@nyauuuuu: Ja, csak az nem derült ki: nekem is delfin-könyves első kiadásom van :).

Gabba 2013.02.28. 17:50:40

Még a filmről: nemcsak a korszak ismert színészeinek játéka miatt érdekes, hanem az alkotók miatt is.

Rendező Bácskai Lauró István (Gyula vitéz télen-nyáron), operatőr Ráday Mihály, forgatókönyv konzulens Kardos G. György.

Gabba 2013.02.28. 17:55:01

@nughop: pedig ennek a kiadásnak a borítója rózsaszín :)

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2013.02.28. 18:02:11

Újabb retró :-) megint egy aranyérmes..

Pácsó Ármándó 2013.02.28. 18:40:49

Köszi a hogyvoltot, tetszett!
"maga a Bakó! Szerencsére bárd helyett csak egy szellemesnek szánt beszólással csap oda a duci fiúnak" :-DD Gondolom a vicc kedvéért lett pont a kis duci Berkes Gábor az éhezőművész.
Matula bácsi tengerészsapkája és neve még megmaradhatott a "Le a cipőkkel"-ből :-)
Péterkének elég uncsi lehetett ott egyedül a tévétlen, ipodtalan, tablettelen szobában.
Nagy Rece rutinos játékos volt, a lányok be voltak osztva időre, ezért is kérdezte Kis rece az anyját, hogy hány óra van és ezért is tudta a titkos tablón beazonosítani az aktuális barátnőt: "Ifjú szívem örökké érted ég!Piri." (Hej, ha nekem egyszer ilyesmit írna majdnem ilyen nevű majdnem barátném! :-)
A Warszawa roncsról jut eszembe, hogy a filmben igen sok a korabeli elhanyagolt terület és épület.
Lópici Gáspár nevét is megjegyezte mindenki egy életre :-)
A Majomtevét ki játsza? Nekem mindig a fiatal Laár András jut eszembe róla, de tuti nem ő az.
Jenőkéről jut eszembe, hogy ez a sok gyerekszínész milyen remekül helytállt. Ha a most menő "BP. éjjel-nappalban" vagy a "Bodzás szerelmekben" negyed ilyen jók lennének a színészek ...
Hudák bácsi biztos munkásőr is volt, nemcsak bírósági altiszt. Haumann Péternek meg tényleg egy szent (köszönjük Pálmácska!) volt, hiszen Krisztina az őz is a tenyeréből evett. Itt említeném meg a történet egyik főszereplőjét név szerint is, ő Mónika a majom!

nyauuuuu 2013.02.28. 19:10:08

@Pácsó Ármándó: Ő Tímár Béla, ha jól gondolom. Rettenetesen fiatalon meghalt, talán azért is ismerik kevesen a nevét.
hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%ADm%C3%A1r_B%C3%A9la

W.Jack. 2013.02.28. 20:02:27

@Gabba: Komolyan rózsaszín? :o Egyre jobban sárgulok az irigységtől :) Ha ilyet tudnék szerezni, nem csak első kiadás lenne, hanem háztartásom első rózsaszínű tárgya :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.28. 20:31:45

@Gabba: Szeretném kérni a "Gyula vitéz télen-nyáron" hogyvoltját. Küldeném sok szeretettel magamnak :) és Koncz Gábor szerelmemnek.

Gabba 2013.02.28. 20:49:36

@aggyistenbiri: most ezzel megmozdítottál bennem valamit...

az a film is annyira alapmű, hogy esetleg.... ha tényleg van rá igény...

Pácsó Ármándó 2013.02.28. 20:53:23

@Gabba: Kivételesen egyetértek sötétpárdüsszel (aú, az ujjaim!).
Én már olyan régen láttam azt a filmet, hogy már nem is tudom hogy hívják benne a vitézt.

Gabba 2013.02.28. 21:33:15

@nyauuuuu: @Pácsó Ármándó:
Szegény Tímár Béla, ezzel a szereppel beskatulyázta magát nálam anno, mint örök ellenszenves figura. Pedig az Illetlenek c. filmben is milyen jó volt.

Pácsó Ármándó 2013.02.28. 21:51:29

@Gabba: Nálam is, emlékszem.
Hú, hogy azt is milyen rég láttam! Egy hv kéne, hogy felfrissüljön az emlékezetem :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.28. 23:47:52

@Gabba: Nem láttam ezt a filmet, mert még nagyon kisbiri voltam, amikor ment a tv-ben. Tímár Bélának annyira jellegzetes a hangja, más mesefilmekben hallottam/láttam.

Gabba 2013.03.01. 09:46:07

@aggyistenbiri: de most már nagylány vagy, úgyhogy azt javaslom neked is, amit feljebb nughopnak :)

W.Jack. 2013.03.01. 12:39:17

@Gabba: nughop szófogadó módon be is szerezte a könyvet- igaz, csak ötödik kiadás, világoszöld borítóval:)-, és ebéd utáni szieszta keretén belül olvassa is.

Gabba 2013.03.01. 13:28:35

@nughop: nagyon örülök, hogy ilyen jó talajba hullik a javaslatom :)

ma 3-kor folyt. köv. itt

Gabba 2013.03.26. 09:23:35

Ha valaki újranézné, az M2 most hétvégén fogja adni az első és második részt.

W.Jack. 2013.03.26. 12:25:54

@Gabba: Köszi :) Ha behavazódva maradunk, akkor egész jó esélyekkel indul, hogy megnéződjön majd :)

Gabba 2013.03.26. 13:16:51

@nughop: állítólag a Húsvéti Nyuszi idén hógolyót fog tojni...

Gabba 2013.03.26. 21:52:28

@Pácsó Ármándó: és az mit hoz, olajoshalat? :)

Celtic 2016.04.14. 22:30:32

Nagy Rece dohanyzik: amikor Pirivel ul a padon, cigifust szall korulotte, bar alig latni. Amikor nyit a kamera, jobb kezet hatrahajitja es eldob valamit (vszinuleg a csikket)

Fandor 2022.04.20. 09:59:30

csak most raktam össze, hogy Pálmácskát, az igazgató úr (egy szent!) titkárnőjét Pápai Erzsi, a Moszkva tér Boci mamája alakítja...

Gabba 2022.05.01. 05:20:06

@Fandor: szia, mivel itt már nem fordulok meg, ha van kedved, nézz be a gabbahutt.blog.hu-ra, ott is retrózunk meg miegymásozunk :)
süti beállítások módosítása