Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 3x16 - Pokoljárás (Évadzáró)

2019. április 16. 13:00 - Szencsike

Elérkeztünk az évadzáróhoz, annak idején 2007-2008-ban volt a nagy hollywoodi írósztrájk, emiatt rövidebb az évad a megszokottnál. A Carry on my Wayward Son-ra felidézzük az évad legjobb pillanatait, ami ugye arról szólt, hogy Dean Winchester szó szerint a Pokolra fog jutni. Ha nem találnak ki valamit, az örök kárhozat birodalma lesz az otthona. Deannel kezdünk az erdőben, menekül a srác, de sajnos a pokolkutyák láthatatlan falkája utoléri őt. Szerencsére ez csak egy rossz álom,  Dean a könyvek felett görnyedve aludt el, épp a pokolkutyákról olvasott, nem csoda, hogy ilyenekről álmodik. Jön Sammy, neki legalább jó hírei vannak, Bobby rájött, hogyan találhatják meg Lilithet. Dean számolt, már csak 30 órája van hátra, ő inkább egy tijuanai bulizós kikapcsolódást választana. Sammy egy mosollyal reagál a poénra, de ő a tesója megmentését választja, és kiskutyaszemekkel megígéri, hogy mindent meg fog tenni érte! Dean viszont már rémeket lát, Sammy arca csúnyára torzul, hiába, még a képzeletét is megfertőzte a Pokol súlya.

1.png

Bobby kirakja az asztalra térképet, van egy mágikus iránytűje, elkántálja a latin varázsigét, és lám, az iránytű hegye az Indiana állambeli New Harmonyra mutat. Sammy azonnal indulna, Dean három okot emel ki a sok közül, miért ne menjenek. Bela akár hazudhatott is Lilithről, fogalmuk sincsen hogy intézzék el és Sammyt is meg akarja ölni. Dean nagyon elóvatoskodná az egészet, ha rajta múlna, ám Sammy mindent feltesz az utolsó lapra, menjenek, hívják Rubyt is, a kése sokat fog segíteni nekik. Pont Rubyt, remek, ő maga hazudta Sammy képébe, hogy tud segíteni, és azt se tudják róla, hogy nem Lilithnek súg-e titokban. A tesók veszekednek, Bobby viszont Sammy mellé áll, ám az utolsó szó Deané lesz: keressenek más megoldást, ha meg akarják menteni. Bobby veszi a kabátját, megkeresi azt a másik megoldást!

2.png

Sammy megidézi Rubyt, és számonkéri rajta, hogy miért nem szólt nekik Lilithről? Egyszerű stratégiai okokból, ha elmondta volna, a két idióta felkészületlenül ment volna a csatába, sima Lilith győzelem lenne. Hát most nem fog, Sammy a démoncsaj kését kéri. Ruby gondolkodik, tényleg eljött az idő, ha megvan az átokzsák, akkor Lilith meg sem fogja érezni, ha elmennek hozzá. A fődémon szabadságon van, jelentsen ez bármit is. Sammynek a kés kell, Ruby most jó esélyt lát arra, hogy Dean megmeneküljön, ugyanis Sammy megmentheti őt, csak használja a képességét. Az eltűnt a Sárgaszeművel, de a csaj szerint csak lappang, sőt, nem csak látomásai lennének, ha végre kiteljesedne. Pont ezért fél tőle ennyire Lilith, mert tudja, hogy Sammy simán elintézné, ha 100%-os lenne. Mivel démon, szinte kötelessége, hogy manipulálja Sammyt, ezért is mondta el csak most ezeket, de soha sem hazudott neki. Feltűnik Dean, hallott mindent a ribi Yodájuktól, tudta, hogy Sammy önállósítja magát, és ez neki nem tetszik. Szépen odaadja a kést és eltűnik az életükből örökre. Ruby ezzel a szuperhősdologgal csak manipulálja, Dean pontosan ezért nem hisz neki, biztos, hogy jó okkal titkolja el, hogy miért is akarja valójában Lilith halálát. Rubynak nagyon nem tetszik a hangnem, Deannek meg Ruby úgy általában, úgyhogy ad egy jókora pofont a lánynak, és csak ennyi kellett, hogy összeverekedjenek. Viszont megszerezte tőle a kést, és egy démoncsapda alá csalta a lányt. Ruby a jókívánságait küldi Deannek, ha ott lesz a Pokolban, szívesen megnézné, ahogy leég a húsa és szívesen hallgatná az üvöltését is. Dean azt akarja, hogy kussoljon végre, de nem mindig kapja meg az ember amit akar.

3.png

A srácok szinte kínos csendben pakolnak, Sammy azonban újra felhozza Ruby ötletét, talán mégis ez lehet a megoldás. Dean meg se akarja ezt hallani, Sammy csak a kést kérte, hát megkapta, ennyi elég. Nem, mert ha van egy bombabiztos módszer, akkor azt kell használniuk. Ugyan már, ez már kész rendszer, Apu is alkut kötött, Dean is alkut kötött, mindig bajba kerülnek miatta és a végén megszívják. Micsoda nagy igazság a sorozat egészét ismerve. Sammy tudja használni a képességét, bármit megtenne Deanért. És ez a bajok forrása, mert Dean is bármit megtenne Sammyért, és ezt minden ellenségük tudja, és ki is használják. Most ne legyenek mártírok, a saját módszereikkel kapják el a fődémont, úgy, ahogy Apu is tanította. És ha bukni kell, hát legalább stílusosan tegyék. Sammy már csak az Eye of the Tiger dalt hiányolta Dean beszéde után, ezzel elrontotta Dean tervét, aki alaposan felkészült erre a kis szentbeszédre. Úgyhogy irány Indiana, ahol megtudják a srácok, milyen az, ha egy démon szabadságon van.

4.png

New Harmony városa egy igazi kertváros, csinos házikók, szép kertek, fagyiskocsi járja csilingelve az utcákat, mi rossz lehet itt? Elsőre semmi, két idős úr az unokáról beszélgetnek, Fremont nagypapánál épp itt a sajátja, honvágya van szegénykének. A másik bácsi egy nagy ölelést küld a gyermeknek, Fremont papa búcsúzik, viszont egy kis cetlit hagy a szomszédja markában, „Segíts”, ez a felirat. A Fremont-házban teljes a pánik, a bébiszitter máris halott, anyuka tortát készít, a Papa már a lázadást fontolgatja. Ő tudja, hogy ez a kislány nem az ő gyerekük, valami megszállta őt. Anyuka nem adta fel a reményt, ám jön a gyermek, kb. egy 8 éves kislány, csupa vér a ruhája, megölte a háziállatukat, mert csúnyán viselkedett vele, amúgy meg apuka kijöhetne vele játszani. A három felnőtt fosik a gyerektől, aki egyszerre cuki kislány és gyilkológép. Apukának van mersze megkérdezni, hogy vajon elengedi-e őket valaha, a kislány azonban gyanút fog, talán nem szeretik őt? De igen, hangzik kórusban a felelet, és pár feszült pillanat után a kislány mosolyog, menjenek játszani.

5.png

A tesók útnak akarnak indulni, ám Baby nem adja magát. Jön Bobby, kiszedett egy alkatrészt, tudta, hogy nélküle mennének el. Rossz néven veszi, hogy csak úgy otthagynák. Ez családi ügy, ám Bobby kimondja a nagy igazságot, a család nem csak a vért jelenti, plusz tud segíteni nekik. Tudja, hogy Dean hallucinál, erről Sammy nem tudott, hoppá. Ez van, ha az embert pokolkutyák üldözik és simán csak okos. Bobby a fiúk után megy, és nincsen 10 percenkénti pisiszünet! Útközben Sammy már majdnem rákezdi a „Mi lesz, ha nem sikerül” dumát, ám Dean nem kér belőle. Viszont bekapcsolja a magnót és Bon Jovi szól belőle, Dean együtt énekli vele a Wanted Dead or Alive-ot. Sammy persze nem is érti, hogy minek énekelgetnek, de hamarosan ő is dalolni kezd, ezzel sikerül jobb kedvre derítenie Deant, aki csak még elszántabban vág neki a kalandnak. Micsoda véletlen, egy rendőr megállítja őket, Dean sejti, hogy a rossz hátsó lámpa miatt. Valóban ez az ok, ám Dean hirtelen kipattan és a démonölő késsel megöli a rendőrt, aki tényleg egy démon volt. Befut Bobby is, se ő, se Sammy nem érti mi történt, Dean látta a démon valódi arcát az emberi felszín alatt. Eltüntetik az árulkodó nyomokat, Bobby magyarázza el, hogy Deannek már csak alig 5 órája van hátra, egész egyszerűen azért látja a pokoli ribancokat, hiszen fél lábbal már velük van odalent. A város tele lehet Lilith démonaival, nem szabad megtudnia, hogy itt vannak, mert bajban lesznek. Igazán lelkesítő.

6.png

A Fremont-házban a kislány szülinapját ünneplik, megint, hiszen a gyermek minden nap szülinapozni akar. A felnőttek igyekeznek leplezni, hogy majd összecsinálják magukat a gyerektől, ám lesz még rosszabb is. A kislány tudja, hogy a Nagypapa segítséget kért a szomszédtól. Az öreg tagad, nem történt semmi ilyesmi, a szülők is mellé állnak, nem történt semmi! Kislány szerint már nem is szereti őt eléggé, a papa állítja, hogy igen, de a gyereket nem könnyű átverni. Egyszerűen kitekeri az öreg nyakát. A szülők meg ne sikítsanak, mert mérges lesz és kér egy kis fagyit is a tortája mellé. A kis csapat ott van a háznál, Dean látja a kislány Lilith valódi arcát, borzalmas. Sajnos a berontunk és gyilkolunk terv nem fog bejönni, mert a szomszéd, a postás, ki tudja még hányan, mind démonok. Akkor kitalálnak valami mást Sammy szerint, és hiába nem tetszik Deannek, Bobby rávilágít arra, hogy nem csak Deant kell megmenteni, hanem az ártatlan embereket is. Lilith már huszonhatodszorra olvastatja fel az anyjával az esti mesét, nem tehet mást, olvas, ha nem akarja, hogy a gyereke megharagudjon rá és hát ennek nem lenne jó vége. Odakint Dean elcsalja a postást, vele a démonkés végez, ugyanígy elintézik a szomszédot is, Bobby megszentel egy kis vizet.

7.png

Deant elkapja Ruby... igen, Ruby ügyes lány, kiszabadult, sok mindent nem tudnak róla a srácok. Dean most látja először Ruby valódi arcát, hát ronda a valódi Ruby démon. A kése kell, Sammy nem adja, hát akkor meg fognak halni a tesók. Ennyi, itt a vége, lett volna egy esélyük, de nem kértek a segítségéből, Deannek vége. Lesz nagyobb bajuk is, a démoni szomszédság már várja őket, el kell jutniuk a Fremont-házig, Bobby ügyes volt, bekapcsolta a kerti locsolókat, ami szentelt vízzel borítja be a dögöket, nem tudnak utánuk menni. Bejutottak a házba, Lilithnek már tudnia kell, hogy itt vannak. Az apuka megtámadja őket, de szerencsére elhiszi, hogy segíteni akarnak. A pincébe küldik le őt, de a felesége nélkül nem megy sehová, hát Dean leüti őt és ő maga cipeli le a pasast. Sammy és Ruby az emeletet kutatják át, Sammy bemegy a gyerekszobába, anyuka ébren van, a gyerek békésen alszik. Anyuka maga kéri Sammyt, hogy ölje meg, Sammy habozik, az utolsó pillanatban viszont Dean lefogja őt, már nincs a kislányban a démon! Szerencsére a család minden tagja lent van már a pincében, a szomszéd házból Bobby követi az eseményeket, és figyeli az időt, egyre közelednek az utolsó percek.

8.png

Akkor hol van Lilith, neki már a szentelt víz se árt. Úgyhogy Sammy döntött, mi lett volna Ruby megoldása? Most már semmi, a tervéhez idő kellett volna, de Sammy bármit hajlandó megtenni. Dean mindezt nem hagyja, nem fog csinálni semmit, szépen végignézi, ahogy a Pokolra jut! Minden az ő hibája, Sammy akármit is csinál, nem tudja megmenteni, csak saját magának árthat. Akkor mégis mit tegyen?! Harcoljon tovább, vigyázzon Babyre, emlékezzen Apu tanításaira, emlékezzen Dean tanításaira, csak a szokásos bölcsességek. Eljött az éjfél, Sammy vissza se tudja tartani a könnyeit, Deannek is csak épphogy sikerül. Felhangzik egy pokolkutya ugatása a közvetlen közelükből, a kutya elől kell menekülniük. Bezárkóznak egy szobába, Dean kiszór egy kis kutyaűzőport, Ruby a kést kéri el, majd ő elintézi a kutyákat. Sammy már majdnem nyújtja a kést, ám Dean időben szól, Lilith Ruby testében van!

A szuperdémon sakkban tartja a fiúkat, Rubyt jó messzire küldte, cserébe övé lett a szőkeség csinos teste. Lilith Sammyt nézi ki magának, egy csókkal üdvözli a srácot. Megkapta őt, cserébe engedje el Deant. Sammynél nincsen semmi, amivel alkudni tudna, úgyhogy ez bukta. Akkor az a terve, hogy Deant leviszi a Pokolba, Sammyt megöli, és a ribancok királynője lesz? Semmit se kell Deannek elmagyaráznia, RubyLilith máris kinyitja az ajtót és bejön a kutyusa, aki Deant kezdi marcangolni. Sammy csak tehetetlenül tudja nézni a ráküldött bénultság miatt, ahogy Dean meghal. RubyLilith hamarosan villant egyet a kezével és... egyszer csak eltűnt a fehér fény, RubyLilith abbahagyja amit csinál, elég zavartnak tűnik, lehet ismét Ruby? Sammynek igazából ez mindegy, kijön a bénultságból, felkapja a kést, a szőkeség ugyan kéri, hogy ne támadjon. Sammyt a dühe vezérli, rátámad, de nem sikerül megölnie a démont aki a lány testében rejtőzik, mert elhagyja a szőke lány testét. Sammy sírva térdel le Dean élettelen teste mellé, vége, hát tényleg vége... Ráközelítünk Dean szemeire, majd leutazunk hozzá a Pokolba. Minden csupa lánc, Dean a láncok közé van kifeszítve és segítségért kiabál. Sammynek kiabál...

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása