Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A mi kis falunk – 3. évad 7. rész

2019. április 16. 11:00 - Gillotte

Adóhivatali ellenőrzés, Erika rosszullétei, tűzoltóság, és kívánságfüzet. Dióhéjban ez várható a mai epizódban. Amíg szereplőink pánik-szerűen készülnek az ellenőrzésre, addig elmesélem, mi történik Erikával. Három hete folyton fáradt, előtte a gyomra sem volt jó, ezért felkeresi Dr Reviczkyt. A doktor az új, számára ismeretlen vitaminra tippel, amit Erika szed, úgyhogy átmegy mintát kérni a tablettából, ám Gyuri mielőtt odaadná neki a dobozt, a tartalmát a vécébe önti. Ebből sejthető, hogy valami nem stimmel, s Gyuri el is szólja magát: kicserélte a vitaminokat nyugtatóra. S az indok? Mivel Erika gyereket akar, elkezdte szedni ezt a vitamint, de Gyuri nem akarta, hogy ,,hormoncuccot” szedjen, gyereket meg pláne nem akart, ezért kicserélte a gyógyhatású készítményt hashajtóra. Mivel az túl durvának bizonyult, nyugtatóra váltott. Sajnálatos módon azonban napi három szem kicsit túlságosan bekómáltatja Erikát, úgyhogy a doktor figyelmezteti a susogós szabadidőst, hogy azonnal hagyjon fel Erika mérgezésével.

7_1.jpg

Eközben az ellenőrzés előtti takarítás eredménye az, hogy Károly a börtönben végezné, ha a papírokat meglátná a NAV, úgyhogy nincs más megoldás, mint felgyújtani az iratokat. Mit az iratokat, a szekrényt tartalmazó iratokat! A gyújtás megtörténik, ám háttérsztori kell, hiszen hogyan került ki az égő szekrény az udvarra? Nyilván a bátor Károly fogta az égő szekrényt és élete kockáztatásával kivitte a polgármesteri hivatal előtti füves részre. Hihető, nem? Természetesen a hitelesség kedvéért sérülést is kell színlelni, úgyhogy a doktor bekötözi a hibátlan polgármesteri kezet.

7_2.jpg

Károly testvére, a Tanárnő javaslatára egy Kívánságfüzetet hagy a kocsmában, amibe mindenki név nélkül beleírhatja, hogy milyen változásokat szeretne a faluban. A három tősgyökér az inkognitó teljes zárójelbe tételével beírja kívánságát: több sört és fizetést a közmunkásoknak, valamint Teca ,,meltartóban” szolgáljon fel. A Tanárnő is belenéz a füzetbe, így rögtön felhívja egykori tanoncai figyelmét arra, hogy egy nőnek két melle van, úgyhogy két l-lel írjuk az említett ruhadarabot. Matyi okosan megállapítja, hogy ,,nem az számít, hogy hány van belőle, hanem hogy mekkorák”. Piroska néni kábeltévét, gyógyfürdőt és laktanyát szeretne – mert annak idején olyan fess fiatal katonákkal lehetett megismerkedni – természetesen mielőtt még hozzáment az urához. Meg utána is.

7_3.jpg

Az ellenőr, az immáron felnőtt Mágenheim Julcsi elég lekezelő stílusban közelíti meg Károlyt, s a történetét a leégett szekrényről. Hát hol volt a tűzoltóság, amelyre a falu pár éve pénzt kapott? Jó kérdés, nagyon jó kérdés, így Károly riasztja hát Erikát és Lacit, hogy öt percen belül szervezzen egy tűzoltóságot. Amíg a polgármester feltartja Julcsit, elkészül a szedett-vedett tűzoltóság, amihez régi szabadidőruhák és iskolás tűzoltó-jelmezek biztosítják az alapanyagot. Julcsi elfogadhatónak ítéli a tűzoltóságot, csak mehessen már a faluból a fenébe. De lám csak, a távolban hatalmas füst gomolyog, talán meg is mutathatná a tűzoltóság, hogy mit tud – veti fel. Károly csírájában elfojtja a kreatív ötletet, hiszen a füstös terület már a szomszédos Pajkaréthez tartozik, s az ottani polgármester biztosan szívesen megmutatja a támogatásból felhúzott tűzoltóságot – mosolyog Károly gonoszan.

7_4.jpg

Címkék: A mi kis falunk
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása