Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A mi kis falunk – 3. évad 6. rész

2019. április 12. 09:00 - Gillotte

Sokunk vágya teljesült, amikor újraindult a Mi kis falunk! Itt van mindenki, aki számít kezdve a polgármestertől, Piroska nénin át az állatorvosig. Rögtön egy ünnepi alkalommal, húsvét hétfőjével indítjuk a szezont, amelynek fő eleme természetesen az, hogy a férfiak hogyan tudják minél jobban csatak vizesre locsolni a szerencsétlen nőket. Károly polgármesternek viszont kisebb baja is nagyobb a kölni kiválasztásánál, hiszen azon rágódik, hogy miért indítják őt is, és a konkurens Pajkarét polgármesterét is képviselőnek. Kezdjük hát: ,,one, two, one two three, four…”

3_6_1.jpg

Locsolkodás van tehát a faluban, s ezt mindenki máshogy oldja meg. Piroska néni az összes nő nevében bosszút áll Szifon előző évi locsolási módszerein; a Tanárnőhöz szépen öltözött legények jönnek, s Laci is szépen felöltözik, hiszen megy Tecához. A locsolóverse még bizonytalan, nagybátyja javaslatát is átgondolja, miszerint: ,,zöld erdőben jártam, három nyulat láttam, abból kettő lázas, hol az ötszázas?” Másik javaslat is van:,,zöld mezőben hó van, megdöntlek, oszt’ jóvan!” Édesanyja valami hagyományosabbra biztatja egyetlen magzatát, úgyhogy Laci egy ,,kelj fel párnádról szép ibolya-virág” kezdetű verssel próbálkozik Tecánál, ám a kocsma nem idilli helyszín a kulturált locsoláshoz, így feladja, majd meglocsolja az utcán sétálgató, pasi ügyei miatt szomorkodó Ildikót, Erika unokatestvérét (régi Tildát, ha így könnyebb). Habár ez a szál nem túl beszédes, érezhetően akár alakulhat is köztük valami, ezért fontosnak érzem megemlíteni.

3_6_2.jpg

A pap életében nem a Húsvétra való készülődés a legnagyobb probléma, hanem az, hogy Károly kért egy kis anyagi támogatást a püspöktől, hiszen amit a múltkor kért templomra, azt elköltötte a halastóra. A püspöknek nem fűlik a foga további adományhoz, hisz a nyáj nem nő és még rendes húsvéti körmenet sincs a faluban. ,,Már miért ne lenne?” – teszi fel a kérdést Károly, és innentől a szerencsétlen pap dolga lesz összehozni a nem létező körmenetet – lehetőség szerint még aznap, hiszen érkezik a püspök, aki talán ad támogatást. Amíg a pap bíbelődik a körmenettel, Károly felhívja a tisztviselőt, számon kérvén, hogy miért indítják a szomszédos falu polgármesterét is a képviselőnek. A tisztviselő 200-as vérnyomással robog le a faluba, és szólítja fel Károlyt, hogy a kampány ezen szakaszában sehogy ne kommunikáljon, bízzon rájuk mindent. De ez nem útmutatás volt ám, hanem parancs.

3_6_3.jpg

Reviczky doktor locsol, ám szerencsére elsőként Zömbiknénél indít, így kiszúrja, hogy a tojásokon díszítésként használt levél a foltos bürök levele, ami mérgező, így utasítja az arra járó Lacit, hogy dobja ki a tojásokat, mert zápok. Laci a kuka helyett Buksinak, a szomszéd kutyájának adja azokat, csak hogy legyen neki is kellemes – és egyben utolsó – húsvétja. Szegény Buksi annak rendje és módja szerint feldobja a talpát, s Laci saját lelkiismeretét tisztán tartandó, táskába teszi a földi maradványokat, s sört ajánl a három tősgyökérnek, hogy szabaduljon meg a hullától. A lefizetett bűntársak éppen ássák a gödröt, amikor arra jár az epizódot a tojásoktól végigfosó Stoki, aki elől rejtegetik a táskát. A rend éber őre nem adja magát könnyen, ám mire belenéz a táskába, addigra az üres. Feltámadott a Buksi!

3_6_4.jpg

Károly összehívja a falu népét, s kihirdeti, hogy körmenet lészen, melyen illik részt venni. Hiába az ingyen pia, nem sok a jelentkező, mindössze 13 fő a pappal együtt, de ahogy mindenre, Károly erre is talál megoldást s a régi május elsejei táblákat átalakítva várják a püspököt. Érkezik is a püspök, ám Stoki megint résen van, és ellenőrzi a forgalmit, jogosítványt és az izzókat is, ezzel idegállapotba hozván a szent küldöttet (akit az Üvegtigris rajongóinak nem kell bemutatni).

3_6_5.jpg

A körmenet a terv szerint zajlik. Akárcsak a színházban, a 13 ember amint takarásba ér gyorsan átöltözik, és újult külsővel folytatja a körmenetet. A püspök nincs lenyűgözve, s beismeri, hogy hiába ez a ,,csodás” ünnepség, amit szerveztek, most nincs támogatás, de talán majd jövőre. Károly utasítására Stoki a faluból autóval kifelé igyekvő püspököt ismét megfingatja – csak hogy érezze a pajkaszegi szeretetet.

3_6_6.jpg

A következő részben adóellenőr jön Pajkaszegre, úgyhogy Károlynak megint nem lesz nyugta.

Címkék: A mi kis falunk
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása