Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

SURVIVOR 38X07 - I am the Puppet Master

2019. április 11. 13:00 - Laura Ingalls

tanacs_elotti_vago_vagy_nyito.jpg

A mai rész alatt elkezdett beszippantani a kialakulóban lévő survivor szekta, de nem kell aggódnotok, sikerült ellenállnom és be tudtam fejezni a hogyvoltot. Megint sok esemény volt, picit hosszabb lett a mai rész a megszokottnál, de tartsatok ki, izgi lesz!

Közvetlenül az esti törzsi tanács után folytatjuk, Vata visszaérve a táborba egy emberként tátott szájjal csodálkozik, hogy az Extinction nemhogy folytatódott, hanem még mindig ott vannak az eddig kiesettek, SŐT zsűri is lett belőlük, SŐT Keith és WildCard Wendy mégis haza mentek. Míg ezen közösen ámuldoznak, a Kama 6-on kívül mindenki mást tett magáévá a tanácson. Jajj, nem úúúgy… Hanem más következtetéseket vontak le. Aurora például azt, hogy ő és Joe mindenből kimaradt, neki szar van a palacsintájában. Joe kiesésével teljesen egyedül maradt. Eric és Ron félre hívják még azon melegében, megkapja a pep talk-ot: nem akartunk kellemetlen helyzetbe hozni, mert kedvelted Joe-t (vagyis: attól féltünk elmondod neki és bedől a terv), Kama erős, számíthatsz ránk (vagyis: ha már csak heten leszünk téged szavazunk ki először). Aurora sem most jött le a falvédőről, tojik Ronék fejére, a többséggel fog szavazni, bárhol is legyen az. Jól teszi. Gyakorlatilag az ő szavazata most a többet ígérőé lesz.

00-25_aurora.jpgEzután Ron és Eric Davidet és Híradós Ricket találják meg az esti ellenőrző körútjukon. Nekik is nyomatják a süket dumát arról, mennyire bízhatnak a korábbi Kama tagokban, hisz megmentették őket. Kelley, Lauren és Wardog képét, mint legyőznivaló háromfejű sárkányt ábrázolják, akik megbízhatatlanok, hisz mind Davidre szavaztak, nem szabad velük újra szövetkezni. Bedobják a (szerintük) ultimate érvet, hogy kb. három szavazás és jönnek a szeretteik látogatóba, pont ennyi kell, hogy Kelleyéket kiszavazzák. Bár nem értem miért lenne ez a látogatás motiváló és egyáltalán hogyan kapcsolódik a témához és miért gondolják, hogy amikor 9 játékos van jönnek a rokonok, de most rájuk hagyom. Ron úgy gondolja, hogy David és Rick a tenyeréből esznek és hálával tartoznak neki. Na persze és mostantól köszönhetnek „Jó napot kívánok!”-kal, nem?

01-02_ron.jpg

A háromfejű szörnyek meg kuporognak hárman a sötétben és arról beszélnek, mennyire segghülyék voltak a tanácshoz, közük nem volt az estéhez. Wardog vázolja, hogy minek kell történnie: fogni kell Davidet, Híradós Ricket, meg Aurorát és arra kell kényszeríteni a maradék Kamát, hogy szavazategyenlőség, majd húzás legyen. Nekik úgyis mindegy, mert ha nem állnak össze így hatan, akkor kiesnek. Az összeállásig megvettem, de little does he know, a csajoknak van rejtett védettsége és Daivdnek, meg Ricknek is van egy-egy fél, szóval ezzel is lehetne trükközni – bár arra kevés esélyt látok, hogy bármelyikük is bedobná a közösbe, de követ sem fognak húzni, erre a nyakamat tenném, hamarabb szavazzák ki Wardogot magát…
Kis közjáték: az Exctinctionön látjuk felvirradni a 20. napot, Joe magába roskadva néz a semmibe. Húsz nap eltelt, még tizenkilenc van hátra – számolja ki a matematikusi magasságba emelkedett Joe. Ahogy mindenki aki a kihalást választotta agonizál, sírdogál, hogy milyen nehéz, össze kell szednie magát, de ennek biztos így kellett történnie. Biztos.

02-14_wd.jpg

02-45_joe.jpg

Szevasztok! – köszönti Jeff a játékosokat. Ma jutalomért versenyeztek, két hat fős csapatban. A feladat: vízben lévő emelvényről két játékos vízbe ugrik, elúsznak egy másik emelvényhez, annak a tetején puzzle darabokat kell megszerezni, majd a puzzle darabokkal kiúszni a partra. Ezt a mutatványt a következő két játékos megcsinálja még egyszer, majd mikor kiérnek a partra a maradék két csapattag kirak egy „léces” puzzle-t. Aki hamarabb végez a feladattal kínai kaját nyer, amit kiszállítanak nektek a tábor mellé. A csapatokat random húzással állítják össze. A kékek: Aurora, Rick, Wardog, Eric + Victoria és Julia a puzzle felelős, sárgák: Kelley, Lauren, Julie, Gavin + David és Ron. Start!

03-44_puzzle.jpg

Eric és Wardog kezdenek a kékeknél, Kelley és Gavin a sárgáknál. A kékek picit hamarabb érnek a puzzle-ös emelvényhez, de Wardog lassan egyensúlyoz a kikötözős részhez, így a sárgáknál Gavin egy hajszállal mégis hamarabb kezdi a zsákot, mint Eric. Ez nem számít semmit, mert Eric gyorsan dolgozik, hamarabb érnek ki a kékek a partra, kezdhet úszni a második párosuk, Aurora és Rick. A kékek kisebb előnyre tesznek szert a második fordulóban, mert Aurora már kiszabadítja a kirakós darabokat mire a sárgáknál Lauren elkezdi kikötözni. Julie nagyon lassította a haladásban. A kékek előnye mire Auróráék kiérnek a partra már nagy. Minden léc a keretben van, kezdhetik cserélgetni a léceket, megoldani a kirakóst, a többiek is segíthetnek nekik a megfejtésben. A sárgák ugyan küzdenek, de túl nagy volt a kékek előnye, simán nyerik a jutalmat. Kelley és Lauren le vannak törve, nem úgy Ron! Ő örül, pontosan azért, mert Kelley és Lauren így nem ehetnek, nem jutnak energiához, könnyebb megszabadulni tőlük. Ron azt akarja, hogy a két csaj nyomorultul érezze magát, mert ő PuppetMaster Ron és meg fogja őket törni. Az vagy te Ron, ühüm…

A győztes csapatot már várja a tábor mellett a házhoz szállított kínai. Jóízűen esznek, mikor Rick megszólal: srácok, tudom, hogy csak néhány napja ismerjük egymást és talán túl gyorsan haladok, de szeretlek titeket! – mintha csak randin volnának, mindenki jót nevet Ricken és a rögtönzött ebéd jó hangulatban telik. Míg a vesztesek rizst ebédelnek a táborban és arról álmodoznak, hogy besétál az egyik csirke „szevasztok, hallottam mi történt, egyetek meg!”, de sajnos ez elmarad, csak Laurent hallgatják, hogy mennyire éhes és el van átkozva, mert semmit sem tud megnyerni. Kelley kicsit egyedül marad Daviddel a tűznél és kihasználja az alkalmat, hogy bocsánatot kérjen Davidtől. David elfogadja az olajágat és ő is nyújt egyet, mert Kelleyre szavazott. Elássák a csatabárdot, miközben Kelleyt egy szigeti döglégy kerülgeti, amelyik megtalálja riportozás közben is… Kicsit később már Lauren is velük van és arról beszélnek, hogy Eric és Ron irányítja a történéseket. David felveti, hogy Rickkel és Wardoggal csak öten vannak, de a lányok mondják, hogy szerintük Aurorát meg lehet fűzni.

08-43_kinai.jpg

08-50.jpg

10-03_kelley.jpg

10-11_doglegy_v2.jpg

Aurora Ronnal beszélget. Elsírja neki, hogy nagyon megbántották azzal, hogy kihagyták az előző szavazásból, semmibe sem került volna szólni neki. PuppetMaster Ron terel, biztosítja Aurorát, hogy nem ő van a Kama szövetség legalján (de igen) és megint a rokonlátogatásról beszél és továbbra sem értem miért kellene ösztönzőleg hatnia, hogy egy hét múlva jönnek a szerettei. Akkor nagyobb kedvvel szavaz???
Davidet még nem győzték meg a lányok teljesen, hogy miért jó, ha Aurora is velük van, hisz akkor még mindig csak egyenlő az állás a két oldal között. Igen, de ha Kama 6 azt hiszi te (David) és Rick velük szavaztok – mondja Kelley - és meg akarják osztani a szavazatokat, akkor máris több szavazatunk van velük szemben. Mondasz valamit – feleli David – tetszik az ötlet. David logikusnak tartja, hogy ezt kell tenni, mert jelenleg Kama kontrollálja a játékot és David csak a tervük része, de nem irányít ő semmit sem, azt kellene csinálnia amit Eric és Ron kitalál. Közben bevágják, hogy Ron és Eric beszélgetnek arról, hogy meg kellene osztani a szavazatokat Lauren és Kelley között, meg arról, hogy Aurora hiába sír nincs hova mennie, nem tud kihez fordulni (hisz David és Rick velük vannak, a másik háromhoz meg hiába megy). Visszatérünk Davidhez, akinek most már meggyőződése, hogy össze kell fogni a hat Kama játékos ellen és feje tetejére kell állítani a játékot. Ő majd beszél Rickkel, semmi gond, biztosan benne lesz a buliban.

10-47_aurora.jpg

11-23.jpg

11-36.jpg

Wardog megelőzi Davidet és a dzsungelben sétálva elmondja Ricknek, hogy a régi Lesunak és Aurorának most lehetősége van összefogni a másik hat játékossal szemben, szavazzanak együtt a következő tanácson. Mire Rick: hogyne Wardog, majd’ meghalok hogy megint együtt dolgozzak veletek most, hogy tudom, hogy bízhatok bennetek… kivéve, hogy rohadtul nem akarok tőletek semmit, fuck off. Nagyjából így lehet leírni a lényeget. Wardog értetlenkedik, de Rick érzései sérültek, nem akar olyanokkal együtt szavazni, akik hátba támadták. Wardog hiába mondja, hogy az előre haladás érdekében Rick tegye félre az érzéseit és a fene nagy büszkeségét, aztán süssenek ki valamit együtt, Rick tojik rá, szerinte nem érzelmekkel játszik és ez a szövetség nem fogja őt segíteni a további játékában.

12-22.jpg

12-52.jpg

Ezután David próbál Rickkel beszélni és úgy kezdi, hogy mindig van egy beszélgetés a survivorben amire emlékszel miután vége van. Na, ez egy olyan beszélgetés lesz, ha most nem tudunk közös nevezőre jutni. Elmagyarázza a híradósnak, hogy ha így folytatják a játékot, akkor csak bábuk Eric és Ron kezében, nem irányítanak semmit, még a saját sorsukat sem. Rick kiröhögi, hogy ahogy ő gondolja az sokkal jobb (neki) és nincsenek elegen, David csak álmodozik és átverik őt a régi-új szövetségesei. Úgy vigyorog, hogy ha ott lennék biztos nyakon vágnám, hogy hol a modorod híradóskám, de nem vagyok ott, David meg úriember. Annyit mond neki, hogy szerintem egyikünk részeg és szerintem én vagyok a józan. Rick közli, hogy esze ágában sincs David oldalára állni, adja neki vissza a fél rejtett védettséget. Ha nem bánod, inkább megtartom – Rick nagyon is bánja, de nem verheti agyon Davidet, szóval a nyelvébe harap. Így történt, hogy David és Híradós Rick szakítottak, de a rejtett védettségben nem sikerült megegyezni. Ennek még lesz folytatása úgy gondolom.

14-33.jpg

Közben az Extinctionön a 21. napon újabb üvegek érkeznek. Feladványt kapnak a zombie-k, hogy kissé elfoglalhassák magukat. Kis versike volt az üvegben, amit többféle módon lehet értelmezni. Aubry az első aki elhagyja a tábort, de a többiek követik. Végül mindenki a hosszú, magasra vezető lépcsősor körül köt ki és keresgélnek. A vers egyik sora azt írja „lépj hátra és értékelj”. Aubry ezt megteszi és kicsit távolabbról szemléli a lépcsőfokokat, amikor észrevesz egy mélyedést a sziklafalban. Amikor a többiek nem látják, kivesz belőle egy papírtekercset (ahogy ő mondja: sneaky-sneaky, like Kelley Wentworth). Üzenetet talált arról, hol találja a szajrét. Elbandukol oda ahol a madár se jár – de a többiek biztos nem – és egy oszlopot talál kötéllel, megnyerte magának a gyakorlást, ezzel talán lesz egy kis előnye a következő visszatérős versenyben. PLUSZ küldhet egy szavazatot valakinek. Remélhetőleg bárki is kapja, fel fogja használni Aubryval ellentétben.

14-53.jpg

15-02.jpg

15-33_aubry.jpg

16-16_lyuk_v2.jpg

17-39.jpg

Védettségi játék. A feladat: a játékosok egy keretben állnak lábujjhegyen és egy téglatestet egyensúlyoznak a fejükön amit hozzá kell szorítaniuk a keret tetejéhez. Amint kiesik a téglatest, a játékos is kiesik. Az utolsó állva maradt survivor nyeri a védettséget. Btw: Ez a játék már megint a lányoknak kedvez (bár fizikálisan megterhelőbb, de megint fogadhatnánk egy bárakármiben, hogy az egyik csaj nyeri meg).

19-17.jpg

Alig indul el a challenge Wardog kiesik. Nem is húzom, mert nem túl izgalmas. A kiesők sorrendje a következő: Eric, Gavin, Kelley (aki 1-2 percig nagyon küzdött, de ennyi volt benne), rögtön utána amikor Jeff azt mondja, hogy a négy legfittebb játékos már kiesett Híradós Rick is elejti a tömbjét és hozzáteszi, hogy az öt legfittebb. Majd Julia, Ron és Julie is kiesnek. 25 perc elteltével David, Victoria, Aurora és Lauren vannak versenyben. Lauren megszólal, hogy kicsit szédül. Nagyon szédül. Victoria meg sem mozdul. Aurora szitkozódik a vékony lányok miatt (nem zavarja, hogy David is versenyben van…). Vagyis volt, mert kiesik ő is. Majd mutatják Laurent míg Jeff David kiesését kommentálja, hogy nagyon szét van csúszva, alig áll a lábán. Megszólal, hogy nem lát, el fog ájulni és ezzel leesik a keretről. (Nem értem miért nem lépett le hamarabb, mikor végig narrálta az egész ájulását…) Jeff orvosért kiált és Dr. Joe (a survivor állandó dokija) beszalad a teammel a még mindig eszméletlen Laurenhez. Victoria megkérdezte mi történt, mondják neki, hogy Lauren elájult, de ők folytassák tovább. Aurorának sem kell több, elkezd alkudozni Victoriával, hogy adja neki a védettséget, mert Aurorát kihagyták az előző szavazásból, ő van a kupac alján, neki senki nem szurkol, nagyobb szüksége van a nyakláncra. Victoria a füle botját sem mozdítja, a többiek szurkolnak neki, hogy nehogy feladja és mérgesek Aurorára, hogy miközben Laurent ápolják alkudozik. Főként Julie, akinek a morális iránytűje megint irányba állt és szíve szerint azonnal lelökné Aurorát a keretről. Egyébként Jeffet is meglepi, hogy Aurora alkudozásba kezd, mert Lauren még tényleg ájult. Aztán mire mindenki kellőképpen kiborul Lauren magához tér és az infót, hogy elájult annyival veszi tudomásul, hogy „A francba!”. Jeff ellenőrzi Laurent, hogy ugye jól vagy? Jah, csak szégyellem magam. Lauren, elájultál, ennyi történt – mondja Jeff, mire Lauren: Igen és megalázónak tartom. Butaság, szerintem ez annak a jele, hogy harcos vagy! Megmondhatom a többieknek, hogy jól vagy? Ahha, nagyszerűen. – mondja duzzogva. Később elmondja, hogy ugyan ijesztő volt, hogy elájult, de annál sokkal dühösebb volt azért, hogy megint nem nyert. Nehéz eset a csaj… Ezután nem sokkal Victoria lába görcsöt kap és lelép a keretről, Aurora végül megnyeri a védettséget.

Visszaérve a táborba Aurora boldog. Aztán még boldogabb lesz amikor talál valamit a táskájában, ami eddig nem volt ott. Bizony, bizony, Aubry neki adta a plusz szavazatot. Aurora sejti, hogy Joe vagy Aubry a jóakarója és megnyugtatja ez a tény. (Az extra szavazatot egyébként legkésőbb addig tudja majd felhasználni, amíg 7 ember van a játékban és kiterjed az egyenlőségre és az újra szavazásra. Csak azt nem tudom, hogy ez azt jelenti, hogy ha leadja az extra szavazatot akkor egyenlőség esetén újra leadhatja, vagy úgy kell érteni, hogy ha simán szavazott és egyenlőség alakul ki, akkor az újra szavazás során felhasználhatja az extra szavazatot. Tippek?)

27-48.jpg

Ron a védettségi játék után végre elmondja a riportban, mi ez a „családi látogatás”-os beetetés. (Mert a táborban, most Erickkel megint azt nyomatták a többi Kamának, hogy képzeljék csak el, hogy milyen jó lesz, amikor már csak ők heten vannak és jönnek a szeretteik és szép keretet adna a játékuknak, hogy együtt kezdték és megoszthatnák egymással ezt az élményt.) Szóval azt akarják elhitetni a többiekkel, hogy csak úgy juthatnak el addig a pontig, hogy találkozzanak a szeretteikkel, hogy Kama együtt marad, együtt szavaz, más szövetséggel ez lehetetlen. Tisztára, mint egy szekta. Mossák az agyukat a Loved One Visittel és el akarják idegeníteni őket a többi játékostól, csak a Loved Ones, csak Kama! A Kama gyűlés vége az, hogy megosztják a szavazatokat Kelley és Lauren között.

28-20.jpg

David és Kelley arról beszélgetnek, hogy mivel Rick Kama mellé állt, megszívták. Találkoznak Extinctionön. Azért Kelley és Lauren összedugják a fejüket, hogy ha mindketten felhasználják a rejtett védettségüket, akkor nem esnek ki és valahogy lesz, valószínűleg az esik ki akire ők szavaznak.
Közben Wardog Juliával beszélget, majd Gavinnel. Mindkettőt megpróbálja befolyásolni és abba az irányba terelni, hogy Ron és Eric ellen forduljanak. A Kama 7 az utolsó hétben már nem lesz Kama 7 ugye tudod? Te csak katona vagy David és Híradós Rick tervében, de ha választani kell majd nekik, hogy Ronnal és Erickel vagy veled folytatják a játékot akkor David és Híradós Rick a helyetekbe lépnek és titeket (fiatal játékosokat) szavaznak ki Ron és Eric ellenében. De tudd, hogy rám mindig számíthatsz, ha szükséged van egy jó katonára – mondja zárásként Wardog mindkettőnek. Juliának bogarat ültet a fülébe és a beszélgetés után megkeresi Ericet, hogy tesztelje, vajon Wardognak igaza van-e. Azt kérdezi Erictől, mit gondol arról, hogy Davidre szavazzanak Lauren, vagy Kelley előtt. Eric szerint ezt az utolsó nyolcig kellene halasztani, majd akkor térjenek rá vissza. David nagyon lojális, nagyon megbízható, meg kellene tartani amíg lehetséges. Majd még hozzáteszi, hogy senki ne csinájon semmi hülyeséget és akkor elérik együtt a rokon látogatósdit (meg a nirvánát, meg az üdvösséget...). Ez meggyőzte Juliát arról, hogy Wardognak igaza van.

29-35.jpg

30-16.jpg

Julia és Gavin megbeszélik, hogy úgy néz ki vannak ők hárman Victoriával és a másik három: Ron, Eric és Julie. Az öregek megpróbálják a Kama szövetségbe behúzni Davidet és Ricket és amikor nyolcan vannak, őket, a három fiatalabb játékost ki fogják szavazni. Megbeszélik, hogy most kell nagyot húzni, Ericet vagy Ront ki kell szavazni. Elindulnak, hogy bevonják Victoriát. A csaj nincs odáig az ötletért, szerinte túl korai, úgy gondolja még egy szavazást várni kellene ezzel a lépéssel. A tanácson fog kiderülni mire jutottak, Kama együtt szavaz vajon, vagy a három youngling kiválik?

33-08.jpg

33-40.jpg

34-06.jpg

22. este, tanács. Tisztázzák a legelején, hogy van a Kama 7 (igen ez a publikus) és a többiek. Wardog, Kelley és Lauren abszolút nincsenek benne a képben, míg Rick és David kicsit a periférián vannak, de kötődnek a fősodorhoz. Legalábbis Rick hangosan és érthetően hozza mindenki tudomására, hogy Kamával közösködik. David megint elmondja, hogy mindenkinek el kell dönteni, hogy utas, vagy pilóta szeretne lenni ebben a játékban, majd hozzáteszi, hogy ma este ő csak utas. Eric és Ron ezt úgy fordítják, hogy nem lényeg, hogy mi a szereped, amíg Kama erős és ha Kama erős marad, akkor láthatják a szeretteiket. Mondom, ez egy szekta „Loved Ones Visit” SZEKTA. Mielőtt Eric, meg a süketelése elkezdene beszippantani és csorgó nyállal, üveges tekintettel motyognám, hogy „Loved Ones, Loved Ones”, Wardog hangja térít magamhoz, hogy de mégis mi a fityfaszért játszunk??? Egy millió dollárért, vagy a családi látogatásért? Hálló, otthon tetszenek lenni, csókolom? David bármilyen fájdalmas is kimondania egyetért Wardoggal és felhívja a figyelmet rá, hogy ha nem kezdenek a többiek játszani addig amíg találnak hozzá partnert, nagyon hamar a Kihalás Szélén találják magukat. Ideje szavazni, mert már tűkön ülök.

35-42.jpg

36-07.jpg

Jeff rákérdez a rejtett védettségre. Lapos pillantások, síri csönd, mindenki ül az idolján. A szavazatok: Kelley, Lauren, majd ugyanők, 2-2. Eric és Eric. Egyenlő. Egyelőre semmi meglepetés, Eric mosolyog a csajok feszültek. Megint Eric, mire Ron és Eric grimaszolnak. Éééés….Eric! Na most már Eric és Ron összenéznek, erre nem számítottak. Megint Eric és Julie összeroskad, Híradós Rick szája meg tátva maradt, mert ő is belesüppedt a KamaStrongba és egész tanács alatt nagyképűen vigyorgott. Úgy tűnik a számok rossz oldalára került. A survivor 8. kiesője és a zsűri 5. tagja: Eric.

39-46_zsuri.jpg

40-45.jpg

40-47.jpg

40-59.jpg

41-14.jpg

41-15.jpg

Ha ez a Big Brother lenne, most Julie Chen azt mondaná „Expect the unexpected!” és milyen igaza lenne, mert Rick, Puppet Master (csak azt hitte) Ron, Eric és Julie erre nem számított. Eric felkapta a tanács után a fáklyát és megindult Zombielandbe, én pedig alig várom a jövő hetet, mert az előzetes szerint rejtett védettség elhelyezés kezdődik David és Rick között és már megint káosz lesz a tanácson. Szevasztok!

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2019.04.11. 22:11:50

Na, akkor még az új rész megnézése előtt kommentelek egyet.
posztválasz: Aurora extra szavazatánál majdnem biztos vagyok, hogy a 2.verzió a helyes, azaz újraszavazásnál is felhasználhatja, de kétszer nem.

Szóval, először a darabkák:
1. Vicces volt az elején, hogy mindenki tudta, ki kire szavazott, ritkán szokott ilyen tiszta lenni a helyzet.
2. Fun moments: Kelley, ahogy harcolt a nagy bögölyszerű rovarral mindig :D
3. Immunity challenge: Lauren kidőlése elég ijesztő volt még így is, hogy nem jött teljesen váratlanul. De hogy Aurora meg elkezd érvelni közben, hogy miért kéne (az egyébként nagyon szilárdan álló) Victoriának hagyni, hogy ő nyerje az immunity-t, az egészen szürreális – az ilyen meggyőzési próbálkozás alapból ritka challenge közben, pláne így, hogy közben a játékostársa eszméletlenül fekszik a földön… Szóval itt Julie-val értettem egyet, aki fogta a fejét, hogy ez így mennyire érzéketlen dolog.
4. Aurora ettől függetlenül komoly pozitívumokat élhetett át a részben: immunity győzelem, és még valamilyen indokból az extra vote-ot is ő kapta Aubry-tól (de persze először Joe-ra gondolt, hogy tőle, ami amúgy logikusabb is lett volna).
5. A loved one visit mint ekkora érv és mérföldkő, már-már “zsarolási alap” használata tényleg egészen elképesztő, van igazság Aubry szavaiban.

Wardog néha túltolja a dolgokat, ugyanakkor a folyamatos stratégiázása néha jó dolgokhoz is vezet. Szerintem ügyesen kitalálták ezt a “Lesu 5+Aurora vs KamaSix” felállást, működhetett volna, ha Rick nem vágta volna el magát végleg a régi törzsétől. Érdekes volt látni a szakadást közte és David között, meg azt is, hogy Rick mennyire kizárta az együttműködés lehetőségét még a legközelebbi szövetségese kérésére is. Ráadásul a kiszavazás sorsát eldöntő “dominó” is Wardog-tól indult, aki egy látszólag esélytelen húzással nekiállt fűzni a KamaSixet, és sikerült is Julia fülébe annyira bogarat ültetnie, hogy amaz “letesztelje” Ericet, és végül még valahogy Victoriát is sikerült meggyőzni offscreen, hogy velük szavazzon.
Remek kis blindside volt, érdemes volt az arcokat nézni (Ron, Rick teljes sokkban, Gavin meg Julia mosolyog), és még egy mondatot kiemelnék tribalről, mert nagyon odavágott: Davidtől a “lots of blank sheets of paper sitting here”, mennyire igaz volt ez most a Kama Six-re – de már rögtön tettek is ellene.

#hétidézete Aubry-é az EoE-s előnykeresésről:
“[…]you best be runnin’ because it’s like Black Friday and you better get the toy first” :DD

tar 2019.04.12. 22:28:37

Engem ez az évad kezd emlékeztetni Samoára.
Ugye ott is úgy volt, hogy az egyik törzs, a Galu 8 fővel óriási számbeli fölénnyel érkezett a merge-re, míg a másik törzsből, a Foa-Foából összesen 4 tag maradt meg az egyesülésig. Tehát 8:4 fölény a Galunak.
Aztán mindne számbeli fölény és várható esély ellenére mégis úgy alakult (Russel-nek ill. Shambo átállásának köszönhetően), hogy a 8 Galu tag egymás után zsinórban kipotyogott és a végére egyedül a 4 Foa-Foa maradt bent.
Nekem gyanús, hogy eddig ebben az évadban is kizárólag a számbeli fölényben érkezett Kama törzsből potyogtak ki tagok az egyesülés óta - valahogy nem csodálkoznék, ha a következő kieső is egy Kama tag lenne.
Bár sajna Davidet egyre inkább célkeresztben látom- már nem jósolok neki sok időt :/

Laura Ingalls 2019.04.22. 20:10:17

@enzo23: én Aurora alkudozásán gyorsan átléptem. Azt mondták neki folytassák a versenyt, nincs nagy baj. Ki akarta zökkenteni Victoriát és végül valószínűleg sikerült neki, mert Victoria addig csak befelé figyelt, utána viszont beütött az izomfájdalom és Aurora nyert. Ha nem kezd beszélni, szerintem Victoria nyer. Persze érzéketlen volt, de ennél csúnyább dolgokat is láttunk már. :p
süti beállítások módosítása