Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 3x15 - Az örök élet titka

2019. április 04. 13:00 - Szencsike

Ebben a részben megismerünk egy jó barátot, morcos lesz ugyan, de ő mindig az. És végre valahára lerendezzük Belát. Erie, Pennsylvania, két 40-es jó barát búcsúzik egymástól a sportklub előtt. Egyiküknek nyugalmas lesz az estéje, hiszen eljutott a kocsijáig és hazament. A másikra viszont csúnya dolgok várnak, ugyanis valaki betuszkolja őt a kocsija csomagtartójába. Később szerencsétlen betántorog a kórházba, csak egy kabát van rajta, és csöpög a vére. A kedves nővér segíteni akar neki, nyugodtan mutassa mi a gond, látott ő már mindent. Ilyet úgy látszik nem, ugyanis amikor a pasas széthúzza a kabátot, a nő hangosan sikolt fel.

1.png

A tesók egy démont vallatnak, akit hiába fürdetnek meg a szentelt vízben, nem tud az semmit. A téma Dean alkuja, kivel kötötte meg a szerződést. A démon magasról tesz a szenteltvíz kúrára, ha beköpi az illetőt, attól sokkal rosszabb kínzásra számíthat, hiszen tőle sokkal jobban fél, mint Deantől. Ebből nem lesz semmi, Sammy elkezdi a kiűzést, a démon röhög, a Pokolban már nagyon várják Dean Winchestert! Később Sammy ügynök módban telefonál valakinek, mikor Dean visszajön a házba, eltemette szerencsétlen megszállt férfit. Sammy érdekes hírt kapott most, olvasták az újságban a pasas történetét, akinek kitépték a máját és besétált a kórházba. Találtak rajta ujjlenyomatokat, egy 1981-ben meghalt férfiét. Húszabáló zombik tették biztos Dean szerint, akinek tetszik a dolog, de mi történt? Alig három hetük van csak vissza a Pokolraszállásig, erre Sammy nyomozni akar? Dean figyelmét akarja ezzel elterelni, de folytathatják a kutakodást tovább. Dehogy is, Dean zombikra akar vadászni! Legyen, mindketten érzik, hogy ez csak időhúzás.

2.png

A tesók már a hullaházban járnak, a pasasnak csak a mája veszett el, fognyomok voltak körülötte esetleg? A doki gyanakvó típus, elkéri a jelvényüket és megállapítja, hogy a két ügynök hülye. Nem kitépték a májat, műtéti úton eltávolították, profi munka, ahogy olvashatták a jelentésben is. Kiváló olvasmányos munka volt, szerencsére nincs több kínos jelenet, a srácok megtudtak mindent és mehetnek. Akkor mégse zombikra vadásznak, ez egy szervrabló, túlélőket kell keresni. Szerencsére van is egy, ez is egy 40 körüli pasas, de már elege van, hogy állandóan a zsarukkal kell beszélnie. Neki a veséjét rabolta el valaki, de nem fogja visszakapni, hiába meséli el nekik is. Éppen a parkolóórába dobálta a pénzt, amikor elkapta valaki, majd egy asztalhoz szíjazva ébredt fel, és élete legnagyobb fájdalmát élte át. Aztán elájult, mikor ismét felébredt, egy útszéli motelszobában feküdt, egy jéggel teli kádban. Másról már nem is akar beszélni. A srácok visszamentek a motelba, Sammy utánanézett a szervlopás folklórjának. A vesétlen pasast selyemmel varrta össze a rabló, ezt a technikát utoljára a 19. században használták, amikor sok beteg fertőzést kapott a selyemtől. Az orvosok ezért kukacokat használtak, hogy eltávolítsák a rossz szöveteket. Dean épp eszik, de Sammy csak mesél tovább, a halott pasas tele volt kukacokkal, jó étvágyat. Deannek valamiért nagyon ismerős ez a szervlopós történet, Sammy bólogat, és előveszi a Naplót. Az apjuknak volt egy ügye egy bizonyos Benton doktorral, alkimista, az örök élet megszállottja. 1816-ban otthagyta a praxisát, 20 évig senki sem tud róla, majd egyre több halott vagy épp hiányzó szervekkel, testrészekkel élő ember bukkan fel. Vagyis ha valami elkopott, csak keresett egy újat és kicserélte. Dehát apu meg kellett hogy ölje, erre tessék, mégis él. A laborját az erdőben, folyó mellett találják, a folyóba dobálja a haszontalan szerveket. Dean étvágya nem ment el, erős a gyomra.

3.png

Este, egy futó pasast követünk, szegénykém, ő is a szervrabló áldozata lesz. Végig is nézzük, hogy mi történik vele, kikötözve fekszik egy asztalon, a pulzusmérője révén látjuk, ahogy az egekig emelkedett a pulzusa. Elég középkori a „labor”, és feltűnik a doktor is, a maszk csak az arca egy részét takarja el, de a látható rész is elég ronda, látszanak az átszabott részek. Érzéstelenítés nélkül vágja fel a pasas mellkasát, feszíti ki a bordáit, majd vágja ki a szívét. Szegénykém még látja, ahogy a szíve a doktor kezében dobog, majd a pulzusmérő nullát mutat. A srácok Erie városka közelében fekvő vadászkunyhók után kutatnak, térképen be vannak jelölve, már csak oda kell menni. Megszólal a telefon, Bobby telefonál, jó hírei vannak Beláról. Hónapokkal ezelőtt riadóztatott mindenkit, hogy Belát keresik. Most egy bizonyos Rufus Turner nevű ex-vadász, jelenleg „kereskedő” szólt, hogy egy brit akcentusú fiatal lány akart nála vásárolni, Nina Chandler néven mutatkozott be. Dean felismeri a nevet, ráadásul Bobby régi barátjához ment, ez bizony óvatlan húzás a Tolvajok királynőtől. Bobby már 15 éve nem találkozott Rufussal, nem biztos, hogy Bela tud az ismeretségükről. Bela jelenleg a vermonti Canaan városkában van, és vigyenek magukkal egy bizonyos kék színű Johnny Walkert. Akkor indulás, de Sammy megmakacsolja magát, most épp egy ügyön dolgoznak, Bela meg már hónapokkal ezelőtt túladott a Colton. Nem baj, a lányt legalább  elintézhetik. Sammy marad, ez egy jó lehetőség Deannek is, a halhatatlanság! Sammy megszállottja lett a dolognak, Benton se tud meghalni, kiderítik hogyan, és Dean se fog! Meg kell halnia, hogy a Pokolra jusson, vagyis ha soha nem hal meg... Dean gyanakodni kezd, Sammy már a kezdetek óta tudta, hogy Benton után nyomoznak, igaz? Mivel Sammy rosszul hazudik, Dean felháborodik, hogy Sammy inkább sörözne a szervrablóval, nem pedig elintézné. Sőt, az alku úgy szól, ha Dean kibújik belőle, Sammy meghal. Akkor majd Sammy is beveti a varázslatot. Nem, megtalálják Belát és a Coltot, és elintézik a démont, akivel az alkut kötötték. Tényleg, és honnan tudja, valójában kivel kötötte meg az alkut? Először inkább lelövi a pokolkutyákat, akik érte jönnek! Mert pont ilyen egyszerű lesz, de mivel mindketten eldöntötték, hogy mit is akarnak, hiába a szájtépés, Sammy marad, Dean Bela után megy. Az elválás nehéz, de legalább elhangzik egy nehéz szívvel kimondott „vigyázz magadra”.

Dean, eljutott Rufus házához Canaan városában, elég lepukkant kis épület, de van biztonsági kamera a bejáratnál. Dean csak a kaputelefonba mondhatja el mi járatban van: Bobby, Bela... Rufust pont nem érdekli, hogy mit akar, Dean már érzi a vesztét. Próbálna még dumálni, de nyílik az ajtó és felbukkan Rufus. 50 körüli, afroamerikai pasas, a modora kb. egy lábtörlőé, ha jó napja van. Pár hónapja Bobby szólt, ha látja Belát, hívja fel, látta őt, felhívta, ennyi. Dean hiába próbálkozik, Rufus nem segít neki. Deannél ott van az aduász, a kék dobozos Sétáló János. Ez máris jobb, a konyhában iszogatnak, Rufus csak ezt az egyet hajlandó meginni. Dean eddig a whiskyt csak műanyag poharakból itta, jó most igazi vizespohárból kortyolgatni azt. Bela itt volt Rufusnál, vett néhány dolgot, amit Rufusnak időbe telik megszerezni. De miért akarja elkapni a vézna angol csajt, ha csak három hete van hátra?  Dean meglepődik, hogy tudja, bizony Rufus sok mindent tud, sok mindenről és mindenkiről. A Colt se fogja őt megmenteni, mert ha ebből kimászik, hát jön valami más, nekik sosincs happy end. Igazi napsugár ül Deannel szemben, és Rufus kimondja a nagy igazságot, ha Dean túléli és megöregszik ez lesz belőle is, de nem fogja túlélni. Dean elgondolkodhat, hogy melyik lenne jobb neki...

Sammy, az erdőt járja és a doktor kunyhóját keresi. Dean, Rufus megadja Bela címét, a városka hoteljében találja, 39-es szoba, de legyen ügyes, mert a lány profi. Rufus is nyomozott utána, de az ujjlenyomatainak hiába nézett utána, azt Bela talán már évekkel ezelőtt leégette a szépre manikűrözött kacsóiról. Az emberek füle is egyedi, Rufusnak erre is volt terve, és egy sokadik barátja átküldte Bela anyagát egyenesen Angliából és ehhez csak egy jó kép kellett a hölgy fülecskéiről a biztonsági kamerákkal. Dean erre nem is gondolt volna, és Rufus megmutatja neki „Bela Talbot” anyagát. Sammy, bejutott a nyerő kunyhóba, megtalálta a doktor titkos naplóját, el is rakta a kabátja rejtekébe. Az orvososdi a pincében zajlik, még ott van szegény szívtelen pasas hullája, sőt van egy másik áldozat is, egy fiatal lány, neki a karját vágta fel, most a kukacok gyógyítják szegényt. A lány életben van, megrémül Sammytől, és épp hogy sikerül elcsendesítenie, mert Benton visszatért. Az arca bőrátültetéstől változatos, ám mire leér a pincébe, Sammy és a lány eltűntek, kimásztak az ablakon.

8.png

Sammy visszarohan a lánnyal a kocsijához, ám a doki követi, és sikerül rácsimpaszkodnia a kocsira. Sammy beindítja a kocsit, ezzel maga után húzva az orvost, aki végül a földön köt ki, és Sammy lazán áthajt rajta. Sammynek sikerült elhajtania, de a doki életben maradt, ám a nyakát hangos reccsenéssel teszi a helyére. Szinte kilencven fokban törött ki a nyaka tagnak, de ez se ártott meg neki, ám az egyik szeme bevérzett. Dean, Bela visszatért a hotelszobájába, ám ott már Dean várja, hol a Colt, kisszívem? A világ másik végén, ha kell, felhívja a vevőt is, ha beszél fársziul. Dean nem hisz neki, átkutatja a szobát, Bela meg se moccanjon. Bela azonban az ajtó felé lépked, Dean az ajtóba lő, mondta, hogy nem mehet sehova! Sajnos tényleg nincs itt a Colt, akkor el kell intézni Belát. Ugyan már, Dean nem hidegvérű gyilkos. Ám Bela az, hiszen megölte a szüleit... 14 éves volt a kis Bela, jobban mondva Abby, amikor a szülei egy furcsa autóbalesetben meghaltak, ő pedig milliókat örökölt utánuk. Tudja, látszik Bela arcán, hogy most leleplezték a legféltettebb titkát. Ezt egy flashbackben meg is mutatják, a 14 éves Abby a szobájában sírdogál, mikor apuci bejön hozzá, hogy „megvigasztalja”, ahogy felnőtt bácsik a felnőtt néniket szokták. Vagyis az apja rendszeresen molesztálta a lányát, a rohadék, megérdemelte a halált. A jelenben Bela nem részletezi túl a dolgokat, megölte őket és gazdag lett, ennyi. Dean sorsa se érdekli, Dean nekilöki őt az ajtónak, ekkor egy különös gyógynövényfonatot lát a kereten. Jöhet a mindent eldöntő lövés végre, de Dean nem lő, Bela nem ér annyit és elmegy. Bela viszont rafkós csaj, kilopta Dean kabátzsebéből a hotelszámlát, tudja, hogy hol vannak a fiúk, és valakit felhív, hogy elmondja. Lehet az egész csak egy jól kitalált terv volt, mert Sammyről is érdeklődik a hívó fél, de Bela csak a motelt tudja megmondani.

Sammy már a szobájukban van, amikor Dean felhívja. Nincs meg a Colt, Bela él, és nagyon nagy szarban van. Lehet, hogy mégsem, mert Sammy ugyan Bentont nem ölte meg, de nála van a naplója, benne az örök élet receptjével. Semmi mágikus nincsen benne, ez csak egy nagyon különös tudományon alapszik. Ez tényleg működhet, van amit még át kell nézni, de... De semmi de, mert Benton elkapta Sammyt, Dean már csak a dulakodásuk hangjait hallja. Sammy kikötözve fekszik Benton boncasztalán, a szemei kifeszítve. Benton még nyugtatja is, hogy túlélheti a műtétet. Már melegíti is a vájót, amivel Sammy két szép szemét fogja kivájni. Az örök élet áldozatokat követel, ha valami elromlik, ki kell cserélni. Mikor John Winchester kivágta a doki elhasználódott szívét, na az igazán kényelmetlen volt neki. Megszerezte apu naplóját is, tanulmányozta a saját részét és ez a kis műtét olyasmi lehet, mintha összejönne újra a család. Kezdődhet is a szemkivájás, az eszköz már épp behatolni készül a szemébe, de végre jön a megmentő Dean, lelövi a dokit, igaz ő meg se rezdül. A doki Deanre támad, aki szíven szúrja őt egy késsel, de ez sem hat, hiszen a doki halhatatlan, a szíve pedig új. Remek, akkor lazán pumpálja szét a testében a kloroformot is, ugyanis Dean szétnézett odafent, megtalálta az üveget és belemártotta a kést. Ez már hatott, a doki elájult.

Később a doktor felébred, ezúttal ő van kikötözve a saját boncasztalán. A doki saját magát akarja menteni azzal, hogy segítene Deannek, hiszen a halhatatlanság az egyetlen esélye. Sammy elhívja Deant, ez most tényleg jó esély, három hét múlva Pokol vagy 50 évente új epehólyag. Ja, mert azt lehet a boltban is kapni, igaz? Sammy ezzel időt nyerne neki, ám Dean már döntött. Ő nem akar magának ilyen életet, mert ez nem élet, a doki meg egy szörnyeteg. Dean a kloroformmal elkábítja őt és elintézi, mindegy, hogy Sammy segít-e vagy sem. A doktor büntetése stílusos lesz, egy kiszuperált fagyasztóba tették be, amit leláncoltak, a naplóját is mellé rakták. Ez a fagyasztó egy hatalmas gödör mélyén fekszik, amit Dean mindenképpen be fog temetni, Sammy kénytelen Deannek segíteni, látszik rajta, nem tetszik neki ez a temetés, hiszen ezzel egy lehetőséget vesztettek el. Szerintem Deannek igaza van, inkább a Pokol, mint egy ilyen élet.

Nézzük Belát, eljött az Erie hotelba, és betört a fiúk szobájába és két laza mozdulattal lelövi az alvó fiúkat. Ám a srácok ezúttal okosabbak voltak Belánál, két guminő feküdt helyettük az ágyban, amik szépen leeresztettek a lövés után. Az óra 11:56-ot mutat és megszólal a telefon, Dean az. A tesók már rég úton vannak és Dean elmondja, hogy érezte, ahogy Bela kilopta a hotel számlát. Bela próbál magyarázkodni, ám Dean tökéletesen érti. Bela szobájának az ajtaja fölé volt gyömöszölve az ördög cipőfűzője nevű gyógynövény, ezzel a pokolkutyákat lehet távol tartani. Megnézte még egyszer a szülei gyászjelentését, hát nem napra pontosan 10 éve haltak meg? Egy démonalku pont 10 évig tart. Bela alkut kötött, a démon megölte a szüleit. Bela sír, jegyezzük meg ezeket a pillanatokat, mert most látjuk ilyen őszintének utoljára a lányt. Flashback, a gyerek Bela/Abby hintázik a játszótéren, mikor a semmiből feltűnik mellette egy kislány. Az a kislány, akit akkor láttunk, mikor Henriksenék meghaltak. Vele kötött alkut Bela, Lilith-tel. A jelenben Bela elismeri, hogy a Colttal akarta volna megmenteni az életét, de nem jött be. Lilithék változtattak a feltételeken, meg kellett volna ölnie Samet. Micsoda dráma, csaló, gonosz démonok, nem hangzik őszintén Dean szájából, az viszont igen, hogy hamarosan lejár az ideje a lánynak, hiszen mindjárt éjfél. Bela sír, őszintén könyörög a srácoknak, hogy segítsenek, de sajna ezt már réges-rég elszúrta. Ha korábban szól és elmondja őszintén, hogy mi az igazság vele kapcsolatban, talán segítettek volna neki, de így... Bela beveti az utolsó lehetőségét, tud Dean alkujáról, ugyanazzal a démonnal kötötte meg ő is, Lilith-tel. Minden alku Lilith-nél van. Túl késő, miért mondja el ezt most? Mert Deannek lehet esélye megölni őt és talán Dean fején átfutott a gondolat, hogy segítene neki, de túl késő. Viszlát a Pokolbannal köszön el a lánytól, aki leteszi a szobában a telefont, és az óra elüti az éjfélt. Felhangzik a pokolkutyák vonyítása, ugatása, Bela az ablak elé áll és eléri őt a végzete. Mint karakter hiányozni fogsz (rajongói nyomásra írták ki őt, sajnos nem sokaknak jött be, hogy állandóan borsot tört a fiúk orra alá), nem mondom azt, hogy megérdemelted, de a te döntéseid vezettek el idáig. A gyász néhány röpke másodperce után pedig vértezzük fel magunkat, mert következik az évadzáró epizód.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása