Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 9x16 – The Storm

2019. április 03. 09:00 - hektor_

Itt az évadzáró, vele együtt megérkezett a hó is Alexandriába – bizony, itt nem úgy van, mint bizonyos másik sorozatokban, itt ha azt mondják, közeleg a tél, akkor az a következő részben már ott is van, és szarnak rá a szerkik meg az írók, hogy hol volt az előző 9 évadban, vagy hogy hogy lehet az, hogy BAZ megyében a Szinva patak egyik oldalán hószünet van az iskolában, miközben a másikon meg már nyílik az orgona. Na vágjunk bele azért, de most szólok, hogy nem ez lesz az évadzárók deluxa.

Nagy szar van a Királyságban, derül ki egy rádió adásból: a hideg tönkrevágta a csöveket, megjavítani nem tudták, úgyhogy Ezekiel simogatja még egy darabig Sir Lancelot rajzolt portréját, de nincs mese, el kell költözni – szóval a Királyságot bezárják, s lőn.

1.png

A csapat megindul Alexandriába/Hilltopba, Lydiához meg mindenki úgy beszél, mintha egy különösen ronda bogarat látnának a kabátjukon. Jerry ezalatt a levegőből szagolja ki hogy mekkora viharra számítsanak, ugyanehhez Eugene-nak le kellett ellenőriznie a napelemeket, amik persze odalettek így „a régi módszerrel” kell melegen tartaniuk magukat, vagyis be kell gyújtani a kandallókba. A lelkipásztor valószínűleg az egyetlen, akinek eszébe jutnak börtöntöltelék felebarátai is: így ráveszi Rositáékat, hogy engedjék ki Negant, mielőtt halálra fagy.

A menetelés-beli vágóképek nagyon jók, de erről kb ennyit lehet elmondani, na meg azt hogy a Király burkoltan közli Daryllel, hogy takarítsa el a szeme elől Lydiát mire a Hilltopba érnek, mert valamiért nem akarja élete hátralévő részében annak az arcát bámulni, aki miatt megölték a fiukat.

Lydia egyébként az erdőben mászkál egyedül, talál egy zombit a befagyott patakban, de erről beszéljenek helyettem a képek:

8.png

9.png

10.png

11.png

Negant kiengedték a kaptárból, de hiába indítványoz egy bulit ennek örömére, a társaság unalmas és nincs benne a veretésben, de a férfi nem hagyja annyiban, és a saját maga szórakoztatására meg az enyémre, felteszi a kérdést ami már régóta érik:

„ - Gabe, a csajod dokija egyben a gyereke apja is, ami felveti a kérdést: el szoktál gondolkozni azon, vajon mi történhet, amikor ellenőrzésekre jár?”

Horkanva nevetek, majd még jobban, mikor az atya válaszol: „bár ne lennél ennyire kiszámítható”, majd felvilágosítja Negant hogy itt mindenki felnőtt és éretten szoktak viselkedni ilyen szituációkban, persze mikor Negan „Igen, atyám… aki nem mindenhol „atya”-val visszaolt, maga Gabriel, meg még Eugene is ott kuncog a háttérben.

12.png

Judithnak kellett volna vigyáznia Kutyára, de már nem látta egy ideje. A teremben egyre büdösebb van, de nem a páraként gomolygó leheletek keveredése miatt, hanem mert a kéményt senkinek nem jutott eszébe megnézni, mielőtt begyújtanak alá, és mivel tele van minden szarral, ezért rövidesen be is robban, úgyhogy a társaság kulloghat át Aaron házába. Úgy emlékeztem, Alexandrián belül nincsenek nagy távok, mégis zsinórral kötik össze egymást és úgy araszolnak mert olyan hóvihar van, hogy a szomszédod nem látod, Judith füléhez viszont elviszi a szél a kutyaugatást, úgyhogy kirongyol a sorból a sötétbe, Negan meg utána.

13.png

Carolék csak a Menedékig érnek el a viharban, ahol úgy döntenek, a fasznak van kedve itt a hidegben még tizenkilométereket kutyagolni, inkább megkockáztatják Alfa haragját és az éj leple alatt megpróbálják a teljes udvartartást átlopni egy pár mérföldön át a területén. A Király akadékoskodik, később Michonne-nak is elmeséli a kétségbeesését, de végül csak megindul mindenki – lassan közelednek a határhoz, ami mögött 3 zombi áll a hóban, odafagyva. Mennek tovább, elérik végre a folyót, ahol akár át is kelhetnének, ha nem kezdenének el a hó alól előkerülni a zombik és kapkodni a bokájukhoz – de ha ez nem lenne elég baj, Lydia megint rátesz egy lapáttal és megszökik, úgyhogy Carolnak kell utána mennie. Megtalálja egy kis házban, ahol a lány hisztizik hogy Carol ölje meg, jobb lesz úgy mindenkinek, tudja hogy mindenki utálja – nos, hát mielőtt az öreglányból anya lett, valószínűleg gondolkodás nélkül élt volna a lehetőséggel, de az élet megváltoztatja az embereket, így végül kézen fogva szaladnak ki a hóesésbe.

14.png

15.png

Közjáték: Negan megtalálja Judithot meg Kutyát is, és sebesült lábbal is az ölében viszi vissza a kislányt, nagyon kedves az egész.

17.png

Az udvar végre betoppan Hilltopba, Daryl mondja Lydiának hogy aludja ki magát, mert másnap ők tovább költöznek Alexandriába, és *szip,szip* Carol is hasonlóképp búcsúzik a Királytól, sőt, az eljegyzési gyűrűjét is vissza akarja adni, ami végül is egyenlő egy válással - meglepőnek végül is nem meglepő, nagyon megrogytak a tragédia hatására. Másnap a szomorú búcsújelenet élét egy alexandriai hógolyózással veszik el, meg azzal hogy Michonne végre megbékél Negannal, és egy széket húzva az ágya mellé beszélgetni kezdenek – ha nem gondolnám, hogy ezzel teljesen porig zúznák Michonne karakterét, még azt gondolnám, ebből valami lesz!

18.png

19.png

20.png

Közjáték: Bár Alfáék nem voltak ott a helyükön, azért megvannak, náluk ráadásul a hó sem esik, Béta szerint jót tett nekik egy kis távolság, majd véresre náspángolja Alfa jobb alkarját.

21.png

Ezekiel Judith-tal beszélget a záró képkockákban a rádión keresztül, a Király egyébként itt már nincs annyira szétesve és igyekszik a pozitív jövőképre koncentrálni, majd a kislánynak lécelnie kell házit csinálni, így befejezik a diskurzust. Miután már senki nincs ott, megszólal a rádióból egy „halló”, de mielőtt biztosra vehetnénk hogy NA, készen is van, ééés MOST van itt a perc hogy összekötik a két sorozatot, mindjárt megszólal Morgan hangja a másik végén, de az adás azzal folytatódik hogy „Nyílt felhívás mindenkinek!” és egy női hang az.

22.png

Köszönöm az egész évados megtisztelő figyelmet, a Fear-t szerintem már ki fogom hagyni idén, de ami tuti, hogy találkozunk ősszel a tizedik évadban! ;)

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2019.04.03. 11:06:21

Hát az előző rész után ez egy kifejezetten lightos rész volt (pláne évadzárónak), nagyobb harcok és halálok nélkül, de legalább kaptunk telet, meg fontos változásokat karakterek és helyek terén, ez is valami.

– Kingdom off, szépen lerohadtak/kiégtek a tetők is, mintha nem csak a hóvihar tépázta volna meg a helyet, ez fura. A Kingtopos duma jó volt Jerrytől :D
– A “winter is coming” után tulajdonképpen most kaptunk white walker-eket is, igazán GoT-feeling van :D
– Lydia elszökéseit először felesleges feszültséggenerálásnak éreztem, aztán kiderült, hogy halálvágy – Carolt megkérni a megölésére tényleg elég erős jelenet volt, de persze egy percig nem volt valószerű, hogy megtenné.
– Sanctuary újrahasznosítás szerintem jó ötlet, csak nem értettem, hogy mintha úgy beszélték volna először, hogy csak elmennek ellátmányért, aztán látszólag az egész bagázs elindult, de a szekerek nélkül… szóval ez kicsit zavaros volt, na.
– Tetszett a kulcsmondat Michonne-tól Alpha ármánykodására visszautalva: “That woman was able to walk amongst us because we didn’t know each other.”
– “Persze, Jucus, mennyé’ bele a hóviharba egyedül, úgyvan.” Negan meg megkapta az ultimate jófej/megváltásos szálat: megment egy gyereket ÉS egy kutyát, ráadja előbbire a kabátját, mindezt sérülten!
– Apropó Kutya, az engem is zavart, hogy múltkor még Connie-ra bízta az állatot Daryl, most meg nemhogy nem volt vele, hanem egyáltalán nem is láttuk. (És ki irányítja Hilltopot? És mikor kezd a sorozat végre valamit Magnáékkal?)
– “Kreatív zombiölés” témakör újabb bejegyzése: Daryl jégcsappal gyilkolt, most már ilyet is láttunk. A hóból előbújó zombik is viszonylag bejöttek.
– A suttogók szerintem gyanúsan térben és/vagy időben is arrébb voltak, mert kizárt, hogy ekkora blizzard mellett ott ne lett volna legalább némi hó+fagy.
– Rádiós cliffhanger: majd megtudjuk, gondolom nem Maggie próbált kapcsolatba lépni régi közösségével.

vagány pogány 2019.04.18. 10:55:12

A sorozatról eddig csak hallottam de nem láttam belöle egy részt sem. Aztán úgy alakult hogy itthon maradtam betegség miatt 2 hétre amikor rátaláltam az hbogon. Szóval egyben néztem a 9 évadot szerencsére mert így kerekebb amúgy. Olyan mit egy 3 kötetes regény számomra a második Alexandriával kezdődik és Rick eltűnésével ér véget. Tehát minimum a 12.évadot meg kéne érnie a sorozatnak. Egyértelműen el tudnám képzelni hogy csak egy pár államra kiterjedő kísérlet az egész,tehát direkt szabadították bizonyos területekre a vírust és figyelik hogy az emberek hogy reagálnak,(helikopterek)illetve kiépíthető e az új világrend amit a szabadkőművesek elképzeltek anno,vagyis amikor már a technikai fejlődés túl előre haladott,amikor az ember túl kényelmes és automatizált,akkor minden elpusztul és csak a leg erősebbek maradnak életben,akik újra tervezik a világot külömböző útmutatók segítségével. De persze még bármi lehet.
süti beállítások módosítása