Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 3x14 - Távolsági hívás

2019. március 28. 13:00 - Szencsike

Viharos estén kezdünk egy nagyon menő családi háznál. A háziúr egy finom itallal segít magán, mert úgy néz ki, mintha fejben nagyon messze járna. Megszólal a telefon, a férfi mintha számított volna erre a hívásra, szinte összeugrott a gyomra a csengéstől. SHA33 a hívásazonosító szerint. Egy Linda nevű nővel beszél, a nő már sokadik alkalommal hívja őt,  könyörög neki, Bennek, hogy jöjjön el hozzá. Ben kéri, hogy ne hívja többé, ráadásul van egy felesége is. Leteszi a telefont, de az újra cseng, Ben ismét felveszi, ez a Linda egy zaklató szeretőnek tűnik, Ben pedig a kétségbeesett férjnek, aki nem tudja, mit csináljon. Ismét lerakja a telefont, de megint cseng, Ben szétveri a készüléket olyan dühös. Hiába tépte ki még a falból is a kábelt, a telefon ismét cseng. Ben némi hezitálás után előveszi a pisztolyát a fiókból, majd elismeri, hogy Linda nyert, indul hozzá, majd főbe lövi magát.

1.png

Nézzük a tesókat, Dean épp a parkban telefonál, mikor jön Sammy. Az egyetemen járt, egy professzornál, aki nem tud segíteni a pokoli problémájukon. Deannek mindegy is, mert Bobby adott nekik melót, irány Ohio! Lehet szellem van a dologban, mert egy pasas áramingadozásra panaszkodott, mielőtt főbe lőtte volna magát. De most is egy ügyön dolgoznak, Deanén. Ja, ami réges-rég zsákutca, mert akárhány okos embert megkérdeztek róla, az nem tudott segíteni az alku ügyében, és az eltűnt Coltot se találják. Töltsék inkább hasznosabb dolgokkal az idejüket, mint a lehetetlen küldetésre pazarolni. Sammy Rubyt javasolja, hiszen a démonka azt mondta, tud nekik segíteni. Nem, nem tud, ő maga mondta el Deannek. Sőt, igazából senki se tud neki segíteni, és ebbe Sammynek is bele kellene nyugodnia végre. Nem úgy tűnik, hogy Sammy belenyugodna, és a titkolózás is zavarja, igaz, Dean a fejéhez vágja, hogy Sammy se mond el mindent. Meglesz a kölcsönös sértődés, de irány Ohio.

2.png

A srácok megérkeztek az ohioi Milan városába, ahhoz a házhoz, ahol a rész elején láttuk Bent. Az ügynökök Ben feleségével beszélgetnek. A nőt eléggé feldúlta az élmény, ő találta meg a halott férjét, mellette ott volt a tönkretett telefon, hogy miért, azt nem tudja. Sammy ellenőrzi a készüléket, megtalálja az SHA33-as hívást. Deant a fura hívások érdeklik, ám a nő nem akar erről beszélni. Dean figyelmezteti őt a törvényszegésre, Sammy figyelmeztetően rázza a fejét, de a nő megtörik, néhány hete hallotta, hogy a férje telefonon egy bizonyos Lindával beszél. Ki akarta hallgatni őket, felvette a másik szobában lévő készüléket, de senki sem volt a vonalban, Ben csak magában beszélt. A nőn látszik, hogy felzaklatta ez a furcsa élmény, nem is igazán akart Bennel beszélni erről, pedig kellett volna, azt se tudja, ki az a rejtélyes Linda, főleg ha nem is volt senki se a vonalban. Később Dean keresgél a neten, megvan Linda, Ben középsulis szerelme volt, egy ittas vezető beléjük hajtott, Ben életben marad, Linda meghalt, és elhamvasztották, vagyis a tesók megvannak lőve, hogy keveredett ide Linda szelleme. Sammy a telefonszámnak nézett utána, létezik, igaz, jó száz évvel ezelőttről. Ezzel is megvannak lőve, hogy fogják ezt lenyomozni?

3.png

Szerencsére okos fiúk a Winchester tesók, máris a helyi telefonszolgáltatónál vannak, és mint a központi szolgáltató szakembereiként jöttek. Lemennek az alagsorba, ahol a főinformatikus dolgozik, a hely tele van léggyel és teljes a rendetlenség az asztalán. A Stewie nevű pasas épp a bögyös ázsiai csajokra veri, amikor a főnöke és a tesók megjönnek hozzá. Szerencsére a főnöke nem problémázik különösebben, hogy mivel tölti a munkaidejét, segítsen csak az uraknak. Dean vigyorog Stewie-ra, és a prémium előfizetést javasolja az oldalhoz, neki is bejött. Sammy átadja a telefonszámot, ezt kéne leellenőrizni, Stewie hápog, ez a szám szinte történelem, időpazarlás. Dean beveti a tekintélyes énjét, pornót és több másik szabálysértést lát itt, jelenthetné is, nézzen szépen utána a számnak, ha nem akar balhét. Stewie nekiáll a keresésnek, a gép több találatot is kidob ehhez a számhoz, minden hívás az utóbbi két hétben történt. Ha a srácoknak nem kell semmi, ő visszatérne az elfoglaltságához, Dean vigyorog, ez a netes pornó lesz.

Sammy megérkezett az egyik címhez, ahová a rejtélyes hívások egyike befutott, egy apuka és a kisfia nyitnak ajtót. Sammy a telefontársaság emberének adja ki magát, nem vették észre semmi furcsát, hívás megszakadások, rossz vonal, furcsa zajok hívás közben, több bejelentést kaptak ilyenekről. Az apuka szerint semmi gond sincsen, de a másik szobában hallgatózó lánya mintha tudna valamit. Sammy köszöni a segítséget, visszamegy a kocsijához, épp indulna, mikor a lány megszólítja őt. Tuti nem a társaság embere, öltöny és bérelt autó, nem az ő stílusuk. A lány tipikus tini, egyszerre próbálja elhitetni Sammyvel, hogy minden oké, nem tud semmilyen fura hívásról, másrészt szinte lerí róla, hogy igenis tud valamit és majd megszakad a szíve, ha nem beszélhet. Szerencsére Sammy megérzi a bizonytalanságot, ő is átélt már sok furcsa helyzetet és tudna segíteni, de ha lány nem tud semmit, akkor mindegy. Szerencsére a lány elmondja, hogy ő a 3 éve halott édesanyjával telefonálgatott, őrültnek is érzi magát emiatt. Nem az, és ezt el is hiheti Sammynek. Sammy úton van, mikor Dean hívja, ő egy 80 éves nénivel beszélt, akit a koreai háborúban meghalt férje hívott fel és jót telefonszexeltek, Dean ezek után átgondolta a nekrofília a fogalmát. Ki kell találni, hogy mi folyik itt! A hívás után Dean épp beülne Babybe, ám megcsörren a telefonja. Furcsa zajokat hall, majd megszólítja őt az apja. Bizony, John Winchester búgó hangját hallja újra a drága fia.

6.png

A tesók a szállodában beszélik meg a hívást, Dean szinte falfehér, az apja felhívta őt. Sammy nincs igazán megrettenve ettől, nagyon nyugis a gyerek. Dean fejében zakatolnak a kerekek, itt vannak a halottakkal telefonozó városkában, őket is felhívhatja valaki. De ha legközelebb beszél vele, mit mondjon neki? Sammy az egyszerű „hellót” javasolja, hát Dean erre köpni-nyelni nem tud, Sammynek is mond egy hellót, ki kell szellőztetnie a fejét, elmegy sétálni.  Később Sammy javában kutat a neten, mikor Dean visszatér. Három órás keresgélés után a nagy semmit tudja prezentálni. Dean nincs meglepődve, ennyit tesz a stanfordi műveltség és a nulla gimis csajozási tapasztalat Sammy esetében. Dean viszont nem jött üres kézzel, egy szórólapot hozott Thomas Edisonról, Milan városkája a feltaláló szülővárosa. A tesók elmennek az Edison emlékházba, végigjárják a csoportos bemutatót és lám, Edisonnak volt egy úgynevezett Szellemtelefonja. Az idegenvezető lelkes elbeszélése szerint Edison okkultista volt, és úgy vélte, hogy ezzel a telefonnal lehet „kommunikálni a halottakkal”. Látszik a lelkes lányon, hogy mindezt csak mesének tartja, a csoport mehet is tovább, Sammyék megszemlélik ezt a csodatelefont. Az EMF-mérő meg se rezzen, talán rádióként közvetít az élők és a holtak között, vagyis tényleg Apu hívta Deant.

7.png

Késő éjszaka, Sammy már édesdeden alszik, Dean az asztalnál üldögél és egy kávéval együtt várja, hogy megcsörrenjen a telefon. Jön is a hívás, tényleg Apuci az, akitől meg is kapja a letolást, amiért eladta a lelkét. Viszont tud egy megoldást, mert megtalálta a démont, akivel alkut kötött. Nézzük meg, mit csinál a tinilányok gyöngye, épp befejezett egy csetelést valakivel és már épp kilépne a programból, mikor SHA33 ír neki egy üzenetet. A lányt Lanie-nek hívják, és az anyja itt is megtalálta. Emlékezteti Lanie-t egy kérdésre, tudja-e már a választ, mert látni akarja őt. Bennél is ez volt a téma, Linda látni akarta őt, majd Ben öngyilkos lett. Talán Lanie-nek több esze lesz, volt már az anyjánál a temetőben, de ez neki nem elég. Lanie fél, a képernyő elsötétedik, majd a fekete képernyő tükörképében meglátja, hogy ott áll mögötte az anyja. Aki nincs is ott, Lanie kikapcsolja a gépet, de az visszakapcsol és a „Gyere el hozzám” szöveget írja ki. Reggel, Sammy visszajött a motelba, Lanie-nél járt, az anyja ráijesztett az este. Dean nagyon belemerült a kutatásba, az elmúlt két hét időjárását böngészte át, démoni ómenek, villámlások voltak, ahol csak jártak. Sammy nem emlékszik ilyesmire, Dean szerint nem járt meteorológus képzésre se, fogja be. Dean biztos benne, hogy egy démon követi őket, kifejezetten rá vadászva. Sammy nincs meggyőzve, ám Dean biztosra veszi, hogy apu javaslata működni fog, nemcsak kiűzik valaki szerencsétlenből a démont, hanem meg is ölik a dögöt. Sammy már korábban ellenőrizte ugyanezt a varázslatot, amit apu megadott, sőt, Bobby is, a kiűzés még rendben, de a démongyilkosság, erre már nincs bizonyíték. Apu járt a Pokolban, felszedett ezt-azt, tudja, hogy mire van szükségük! És lehet pont ez a gond, mert Sammy nem tudja, hogy mi folyik itt: öngyilkosság, rémület egy halott rokonuk miatt. Nahát, Sammy nem is tudja, hogy az élők általában félnek a szellemektől?! Dean teljesen beleélte magát a lehetőségbe, hogy van kiút, épp Apu telefonhívását várja, hogy megmondja, hol ez a démon. Hát persze, Sammy egyáltalán nem vár semmit, visszamegy Lanie-hez! Ez az, menjen, majd Dean megmenti a saját seggét! Sammy tudja, hogy Deannek most az a baja, hogy mindenbe belekapaszkodik és a vakhitet követi, de ha van esze, akkor ne menjen sehova, amíg Sammy vissza nem jön. Sammy el, Dean pedig egyedül maradt a gondolataival.

Sammy Lanie-t kérdezgeti, elmondta-e az apjának, de nem, mert szó nélkül agyturkászhoz küldené. Az anyja látni akarta, hát elment a temetőbe, ott nem történt semmi. Ezek után az anyja mást kért tőle, csupa rossz dolgot. Eközben a kisöccse hálószobájában megszólal a játéktelefon, ezúttal igazi telefonként működik, a kisfiú szó nélkül teszi azt, amit az anyja kér tőle. Deant végre felhívta Apu, megbeszélhetik a tervet, majd ismét Lanie, azt kérte tőle az anyja, hogy legyen öngyilkos, vegye be az apja gyógyszereit. Miért kérné ezt a saját anyja, azt akarta, hogy menjen el hozzá, ez volt az üzenet „Gyere el hozzám!”. Sammy végre rájön, hogy bárki is kéri ezt, biztos, hogy nem az édesanyja az. Dean megérkezett egy címre, Sammy parancsba adja a lánynak, hogy se telefon, se számítógép, csak vele beszélhet, de Lanie oda se figyel, az öccse, Simon, eltűnt. Dean, a ház ahová érkezett lakatlan, előkészíti a terepet a démongyilkossághoz. Simon se lát, se hall, ahogy az utcán sétál, és emiatt majdnem elcsapja egy teherautó is, Sammy még épp idejében elkapja a gyereket, mielőtt a kocsi elé sétálna. Sammy hívja Deant, nem az Apu hívja őt, hanem egy bizonyos krokotta! A szendvicsnevű szörny az elhunytakat utánozva csalja magához az áldozatait, akikből kiszívja a lelküket. Csúnya halál, és Deannek beugrik valami, ezek a lények mocsokban élnek, vissza kell menniük a telefontársasághoz.

10.png

Sammy ér elsőnek az épülethez, meglesi Stewie-t, aki épp befejezte a pornónézés mellett a napi munkát és megy haza. Felhívja Deant, de a rögzítő válaszol, jöjjön az épülethez! Sammy egyedül kapja el Stewie-t, aki annyira rimánkodik, hogy nem úgy tűnik, hogy bármilyen gonosz lény lenne. Stewie megmentője a főnöke, Clark lesz, leüti Sammyt, Stewie vigyorog, nem szívózik ő se többet a céggel, ám korai az öröm, Clark őt is leüti. Sammy az alagsori irodában ébred fel, Stewie már rég rimánkodik Clarknak, hogy ne ölje meg. De Clark éhes, hiába minden, szíven szúrja szegény pornófüggő beosztottját. Majd Clark, mint egy dementor elkezdi kiszívni Stewie lelkét. Sammy végre rájön, hogy csapdába csalták, Clark beszélt vele mint Dean, mikor felhívta őt. Hát igen, sikerült beetetnie őket, majd rácsatlakozik a fővonalra, és egy újabb hívást kezdeményez, talán Deant öli meg, talán valaki mást. Valaki mást, egy rendőrnek csörren meg a mobilja, a halott kislánya hívta fel ismét. A kislány tudja, hogy ki ölte meg, az illető most is ott van a házukban és az apukáját is el akarja intézni. Több se kell a rendőrnek ezek után. Clark elmeséli, hogy megtalálta a tesók és az apjuk számait, az üzeneteket, ezek alapján nagyon könnyű volt csapdába csalni őket. Sammy biztos benne, hogy Dean nem dől be a csapdának, meglátjuk, vagy Dean vagy a rendőr halott lesz.

A célpont megérkezett a házhoz, szerencsére Deannél ott van egy jókora palack szenteltvizes üveg. Sajnos ezt abban a pillanatban el is dobja, mikor az ellenség, a rendőr rálő. Mivel a rendőr puskájába új töltény kell, Dean kihasználja a szünetet és rátámad. Ebből verekedés lesz, Dean viszont sokkal erősebb a rendőrnél vagyis az állítólagos démonnál. Clark nosztalgiázik egy kicsit, régen az erdőben élt, de megtalálta az áldozatait, hiába éltek közösségben. Igaz, csak egy-két lelket tudott elfogyasztani évente, de manapság, hála a technikának, sokkal több kaja jut neki. Sammyből is kaja lesz, de ő kiügyeskedte magát a kötözésből, jöhet a verekedés. Dean berugdalja a rendőrt a démoncsapdába, és elkezdi olvasni a kiűzés szövegét. A pasas lazán kisétál a körből, és az érdekli, hogy vajon a lánya is így halt meg? Dean végre rájön, hogy ez egy tévedés, de a felbőszült apa rátámad. Sammy azt igyekszik elkerülni, hogy Clark megszúrja őt a késével, majd a fal felé szorítja Clarkot, ahol egy nagyobb kampó van, olyan, amire a boltokban is rárakják az akasztós  árukat. Na, Sammy egy ilyennek löki oda Clarkot, a kampó pedig átszúrja a fejét. Dean, alaposan megveri őt a rendőr, miért ölte meg a lányát? Nem ő ölte meg, Dean leüti a pasast, tényleg nem ő ölte meg a lányát, de hogy mit is keres itt, nem igazán tudja ezek után...

A motelban Dean a sebeit ápolgatja, mikor megjön Sammy, neki is van egy nagyobb monokli az arcán. Eljött a bocsánatkérések ideje, Sammy sajnálja, hogy nem Apu telefonált neki, Dean sajnálja, hogy ennyire hitt ebben az egészben. Egyre jobban szorul a hurok körülötte és egyre jobban fél, így bármit elhitt volna, ha az segített volna rajta. Sammy szerint semmi baj sincsen, ha reménykedik, ám ehhez már késő. Se Apa, se más nem fog idejönni a nagy megoldással, nem is várhatja el senkitől, saját magán kell segítenie. Sammy is itt lesz, ám Deannek ez nem elég. _Volt egy érzelmes pillanat, Sammy meg csak ennyit tud mondani?! Verset is írhat, de nem, elszállt a lehetőség, Dean elővesz két üveg sört, az egyik Sammyé, koccintanak és tévéznek. Fogtok még beszélgetni, fiúk...

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása