Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 9x15 – The Calm Before

2019. március 27. 09:00 - hektor_

Egy erdőbeli jelenettel nyitunk, ahol egy még sosem látott párocska ünnepli azzal az évfordulóját, hogy zombikat gyak le az erdőben, de az igazi ajándék csak a harc után következik: a jobb napokat is látott, apokalipszis-beli Cersei Lannister a fiújával együtt fedezi fel Hilltopot. Eltelik egy év, két év, a hitvesek boldogan élnének, míg meg nem halnak, ha az asszony nem kezdene el a Hilltopot szimbolizáló, H betűs fasza faragványokat gyártani és nem mennének el a jelenben a vásárba – de mivel elmennek, Alfa és bandája nyakon csípi őket az úton, így a következő snittben már csak azt láthatjuk, ahogy a Suttogók vezére elkezdi megskalpolni a szőke asszonyt.

1.png

Bár Shiva feláldozta magát egy évaddal ezelőtt, az udvar szerzett helyette másik tigrist, ami legalább olyan jó és hasznos, mutatom:

7.png

Szóval a Király beszéddel nyitja meg a fesztivált, ami teljes mértékben megfelel a középkori mintának, miután felrepültek a hófehér galambok is, megható pillanatoknak lehetünk tanúi: a királyi család visszakapta a herceget, Daryl is jól van, Michonne is szíveskedett megjelenni, és még Judith is emlékszik pici korából Carol nénire. Minden szép és jó, de ekkor jön Tara jelezvén, hogy egy kis szar mégis került a palacsintába, mi a frászt keres itt a Suttogó lány?! Összehívják a vezetőket, a kanosszajárás kb így néz ki:

Michonne: Eddig leszartalak titeket, mert meg akartam védeni a családomat, de most már itt vagyok hogy beleszóljak a dolgokba.

Gabriel Atya: Egy nem hivatalos tanácson úgy döntött Alexandria lakossága, azaz én, Siddiq meg még vagy három ember hogy nem érdekelnek a következmények, befogadjuk Lydiát akkor is, ha ez az összes megyebeli lakos életébe kerül később.

Tara: Könnyű más faszával verni a csalánt, tisztelt tiszteletes, az anyja a Hilltop baját látja majd el ha ez kiderül, nem a tiéteket.

Michonne: Jó hát végül is én is azt akartam hogy elhúzzon, mikor megjelent nálunk, de az istennek nem akart elmenni, aztán arra gondoltam, hogy eleinte bennem sem bízott Rick, benned meg mi nem bíztunk, Tara, mikor még a Team Kormányzó színeiben pompáztál.

Oceanside-i képviselő: Ja, én is meg akartalak ölni, mikor kiköpött magából a tenger.

Tara: Jó, legyen, de otthon kevesen vannak ahhoz hogy visszaverjünk egy támadást.

Daryl: Küldünk embereket.

Oceanside: Mi is küldünk.

Carol: Mi is!

Gabriel Atya: Gondor jelzőtüzei kigyulladtak!

Tehát Lydia marad, a Hilltopot meg menni kell megvédeni, úgyhogy aláírják Az Egyezményt, ami eddig ott porosodott a trónteremben, kedvencem hogy Carolt még mindig kellemetlenül érinti a „Queen Carol” szignó.

Henrikék körbejárják a vásárt, új barátnő bemutatása a szülőknek, Lydiában meg az a zavaró, hogy folyton úgy megy, mint aki vagy nagyon fázik, vagy egy atom durva hasmenést próbál csillapítani. Mugli próbálja rávenni Aldent, hogy együtt lépjenek fel az esti mozi előtt, ne csak neki kelljen az érdeklődők előtt zenélnie, a rábeszélésbe bevonja Enidet, akinek kicsúszik a száján, hogy „boyfriend”, mire Alden visszakérdez, hogy jól hallotta-e ahogy a fiújának nevezi, hát nem tudom apokalipszisi időben hogy megy ez, de ha már hónapok óta smárolgatsz egy lánnyal, akkor valóban érdemes tisztázni a kapcsolatot. Connie megkérdezi az öccsét húgát, miért vág savanyú pofákat, mire a srác csaj kiakad hogy néma nővére csak úgy lelépett anélkül, hogy azt mondta volna, viszlát, szóval nagy ölelések közepette megbeszélik, micsoda dolog volt ez.

8.png

9.png

10.png

Közjáték: Henriket elcsalja Addy bocsánatot kérni, amiért beköpte a rejtekhelyüket a múltkor, ezalatt Lydiához meg a kellemetlen haverok mennek oda célozgatni rá, hogy Henrik eddig Addyvel volt közeli viszonyban, különben is jó lesz ha vigyáz magára, és nem keveri a szart. Lydia elrohan.

12.png

Búcsúzkodik mindenki, Tara megbeszéli Dianne-ékkel hogy menjenek csak előre, majd később utánuk megy, Daryl meg megkéri Connie-t hogy adjon már enni Kutyának, amíg ő távol van, nagyon kedves az egész jelenet. Elindul a szekér, Carol még hátrainteget a családjának, később belefutnak DJ-ékbe, akik megmutatják nekik a rész eleji mészárlás helyszínét, ahol Michonne elköveti a legrosszabb hibát, amit ilyenkor tehetnek: kettéválnak.

(FYI: Magna és Yumiko egy párt alkotnak.)

Beesteledik, Darylékre rátámadnak a zombik, de hiába gyaknak le négyen húszat, mögöttük jönnek a Suttogók, és kattannak a pisztolykakasok a csöndben. Béta bújik elő egy fa mögül, és közli hogy annyi lett volna a dolguk hogy visszaadják a lányt, de az ajánlat már nem él.

13.png

Visszaugrunk oda, ahol a királyi pár útjai elváltak, és baljós zene mellett megmutatják ahogy Alfa, fejét a halott szőke csaj hajkoronájával meg kalapjával ékesítve hallgat ki másokat a vásáron. Rositából is mutatnak egy keveset, amint Eugene-nel lóg, megköszöni neki amit értük tett, de a férfi lehűti hogy inkább a kötelesség, semmint a kedv irányította a cselekedeteit. Henrik megtalálja Lydiát, tisztázzák hogy a srácok csak szemétkednek vele, őt nem érdekli Addy, a lány meg nyugtázza hogy akkor jogos volt hogy kecskeszart vágott az fiúk arcába - majd hallanak valami zajt, ezért Henrik elmegy megnézni, megbeszélik hogy este tali a moziban. Mindeközben Alfa megismerkedik a Királlyal, és a délután másoktól hallott mondatokat ismételgetve ügyesen álcázza magát, senki nem gondolná hogy ha lefújná róla a szél azt a kalapot, véres hajcafatok kerülnének elő alóla. Este van, kezdődik a filmvetítés, Lydia mellett üresen árválkodik Henrik helye, mert a srác sehol sincs, viszont nyilván mindenki tudja, mi fog következni: igen, az anyja ül be mellé a sötétben.

15.png

16.png

17.png

Ugrás Darylékhez: Alfa immár teljes valójában érkezik meg a foglyokhoz, hangosan közli hogy a lányára már nem kíváncsi, majd Darylt magával cipeli valahová. Jó hosszú út lehetett, mert közben megint világos lett, kikötnek végül egy szikla tetején, ahonnan lenézve zombik ezrei, talán tízezrei járkálnak körbe körbe a Suttogók terelgetésének megfelelően. Daryl nem érti, mi a fasz van, Alfa felvilágosítja hogy azért élhetnek még, mert ő úgy akarta, a Királyság életmódja különben is egy vicc, és mivel példát kellett mutatnia vezetőként, cselekednie kellett. Daryl rákérdez, mit akar, de Alfa nem akar semmit, sőt, a táborukban maradt barátait sem bántják, viszont közli hogy az ő területe innentől az autópálya és a folyó déli területe közötti rész, amire ha még egyszer beteszik a lábukat, akkor a zombihorda is ellátogat hozzájuk. Az északi részt megjelölte, fel fogják ismerni, honnan kezdődik – fejezi be a mondandóját, majd szélnek ereszti a férfit, de Daryl még visszakérdez: Megölted Lydiát? Lydiát úgy tűnik, nem ölték meg, veszekszik az anyjával hogy hagyja békén őket és menjen el, Alfa tesz még egy hiábavaló kísérletet hogy vele menjen, de a lány nem megy, ő meg nem erőszakoskodik tovább, hanem lelép.

„ - Szerintem nem tudjátok megvédeni a lányomat, de remélem tévedek. (Alfa)

- Tévedsz. (Daryl)”

Később Béta próbál beszélgetni a síró Alfával, de az elküldi, viszont kést döf ha jól látom annak a Suttogónak a fejébe, aki köpött Lydia hollétéről, de lehet hogy ezt benéztem és csak a maszkok voltak hasonlóak.

18.png

20.png

21.png24.png

Darylék hazafelé megtalálják a fához kötözött Siddiq-et az erdőben, aki dadogva mutogat a domb tetejére, ahol 10 karóra tűzött fej várja őket. A jelenet kurva jól meg van csinálva, a szusz bennakad, mikor következnek a bevágások ahogy keresik a vásáron az embereket, és mindegyiküknek a feje már zombiként mozog a karókon: a Haramia Ozzy és Alek, a vörös csaj, DJ, Sutton asszony, Rodney, Addy, Enid, Tara … és persze Henrik is.

Merész húzás, egy ilyet kb évadzárónak tesznek be, de a résznek még nincs vége; Siddiq elhogyvoltozza, hogy Alfáék végignézették vele az egészet, a fülébe súgta hogy mesélje el a többieknek, majd leütötték – de mielőtt ez az egész megtörtént, a Haramiák rájuk találtak és úgy harcolt mindenki, ahogy kellett, együtt, feláldozták magukat a másikért, sajnos mégsem voltak elegen 11-en; tartsunk össze az ő emlékükre, így tisztelegjünk a hősi halottaink előtt – zárja sorait.

33.png

34.png

36.png

Lydia kimegy Daryllel a karókhoz, és odateszi Henryé alá a H betűs medált. Elképzelésem nincs, mi lesz az évadzáróban.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PITTA 2019.03.27. 10:44:54

Valaki elmondhatná, mert én itt látom a nagyon nagy hibát, hogyan is vihették ki azt a sok embert mikor egy főkapu van?!!!! Mennyi ember kellett ahhoz hogy ezt kilogisztikázzák? Csak úgy kiengednek bárkit a kapun? akkor is ha mozdulatlan embereket visznek? Ez így nagyon logikátlan.

Treff Bubi 2019.03.27. 16:37:27

@PITTA: Igen, ezt még a karneváli mozis este hangulatában is elég lehetetlen volt megcsinálni észrevétlenül.

Szerintem a végén Siddiq monológja nagyon megölte a hangulatot, ezt a következő résznél kellett volna elsütni - sokkal nagyobbat ütött volna, ha a fejekkel ér véget az epizód.

enzo23 2019.03.28. 01:53:53

9×15
Húbazzeg. Winter is coming. Újra csak ki tudom jelenteni, hogy megint ütős a sorozat. És messze nem csak a karakterritkítás miatt, persze a sokkfaktort az adja. Nagyon erős rész volt ez ismét, próbálok valamennyire koherensen fogalmazni.

Az elején úgy voltam a párocskával, hogy “hurrá, még több random ember, nyilván csak azért, hogy mindjárt meghaljanak”, de így utólag visszatekintve látom a jelenet célját, legalábbis a húzás, hogy Alpha beöltözött a szőke hajú csajnak és úgy belopózott a vásárra (miközben egy sereg elment a Hilltopot védeni), egészen ijesztően zseniális. Az csak külön plusz, hogy “Debbie”-nek álcázva is mennyire creepy tudott lenni, de asszem Sam Morton képességei meg lettek énekelve elégszer. (A random suttogót amúgy röviden szerintem azért szúrta le, mert amaz meglátta őt egy érzelmes pillanatában.)

Nekem tetszett a nyugis rész a közepén a vásár bemutatásával, egyrészt mert kell érzékeltetni, hogy azért itt az emberiség jövőjének alapjául szolgáló közösségek alakulnak a sok viszontagság közepette, másrészt meg basszus, “The Calm Before” a rész címe, milyen legyen a közepe? Jó volt így, ahogy a mókázásos jelenetekből a feszültség fokozatos emelésével eljutottunk a drámai tetőpontra.
Na de előtte még pár részlet a vásárról, ami bejött: a rég megérdemelt vezetői meeting, Eugene vízbeejtős játéka, Luke-ék zenélésre előkészülős beszélgetése, Connie&Kelly szívhez szóló közös jelenete, a Jerry-Judith mókázás…igazából mindenkiből kaptunk egy kicsit – jól mondta az egyik YouTuber a reakcióvideójában, pont emiatt nem lehetett sejteni, hogy kire sújt le a kaszás. A sok “visszatérek” jellegű ígérgetés is gyanús volt, remekül építették fel a dolgokat (én pl. azt hittem, hogy Magnát elveszítjük…apropó a csókjukról jut eszembe: utaltak már rá egyáltalán, hogy ők együtt vannak?)

A “kőfejtős horda 2.felvonás” zombisereg ott marad a fináléra fenyegetésnek, annak a megmutatása is elég kemény volt, de ami utána jött…a határvonal említésénél már tudtam, hogy megcsinálták a képregény egyik legikonikusabb jelenetét, csak nem tudtam, hogy kikkel. Henry-t nem hittem volna (szegény Carol megint, istenem), Tarán lepődtem meg a legjobban (ki vezeti így a Hilltopot?), Enidet is nagyon sajnálom (egy eyecandy mínusz), de persze a többiek között is voltak szimpatikus mellékszereplők (Tammy néni, a Haramia fickó, Addy). A flashbackek mutatása mellé nagyon ütött, ja és hogy beszívatták a nézőket, hogy Rosita is köztük van, amikor Gabriel és Eugene keresett valakit! A pluszjelenettel kapcsolatban (Siddiq beszéde) ambivalens érzéseim vannak: egyfelől tényleg szerencsésebb lett volna lezárni a részt előtte, másfelől a pajtában folyó harcot nem igazán lehetett volna máshova betenni, az a jelenet pedig szerintem fantasztikusan sikerült.

– Ami nekem se tűnt fel, és a hogyvoltból is kimaradt (utolsó képkockák): VÉGRE banyeg 9 évad után eljutottunk oda, hogy egy rész hóban játszódik, el se hiszem!

#hétidézetei:
“-Let the First Annual Inter-Community Reunification Fair begin!
-Jerry. We changed that.
-For reals? F.A.I.R. Fair? It’s too many…Never mind. Let The Fair of New Beginning begin!” :D

“-Our son is taking a girl on a date to the movies tonight.
-Everything you’ve just said sounds completely impossible.” :D /Ezekiel&Carol/ (ez szerintem nagyon találó volt)

“-Couple of fine gentlemen, including myself, are hosting an inter-community RPG campaign later – if you’re interested…
-Don’t push it.” :DD /Eugene&Rosita/

enzo23 2019.03.28. 01:56:40

jah még 2 kedvenc részem a posztból:
"Gabriel Atya: Gondor jelzőtüzei kigyulladtak!" :DDD állat

"Lydiában meg az a zavaró, hogy folyton úgy megy, mint aki vagy nagyon fázik, vagy egy atom durva hasmenést próbál csillapítani" :DDD sírok

továbbá poén hogy 2 sorozat hogyvoltját követem itt: ez meg a Survivor, mindegyik miatt naponta 1-2x ránézek az oldalra, hogy kinn van-e már, és mindig következetesen egyszerre jönnek ki :D
süti beállítások módosítása