Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 3x13 - Szellemharcosok

2019. március 22. 13:00 - Szencsike

Visszatérnek a régi ismerőseink, a legamatőrebb, ám legviccesebb szellemvadászok, a Ghostfacers csapat. Feltűnik a SupNat logó, de azt hirtelen leváltja egy nappali. Harry Spangler és Ed Zeddmore műsorvezetőként mutatkoznak be. Ajánlgatják magukat a stúdiók fejeseinek, mint új reality show hősök. Csapatuk is lett, Ed húga, Maggie, az operatőr Spruce és Corbett, a kifutófiú. Ez a rész most róluk fog szólni, a legrémisztőbb kalandok következnek! Harry és Ed kezdésképp arról mesélnek, hogy még a régi szép időkben, csak ők ketten voltak, magányos farkasként járták az országot kalandokat keresve, de rájöttek, hogy szükségük van egy falkára.

1.png

A Ghostfacers filozófia első része: Házi feladat (Homework). Első látásra a hely úgy néz ki, mint egy garázs, de most átrendezték főhadiszállásként nézzen ki, egy sufniban. Forgatási és szellemvadász kellékek feltornyozva a fal mellett és egy jókora íróasztal középen. Megismerjük Corbettet, ő a mindenes, hiszen még csak gyakornok. Ed hozta be a csapatba, egy áruházban szórólapozott, Corbett is kapott egyet, a srác meg elgondolkodott a szellemeken. Maggie következik, a lány ázsiai, csak örökbefogadták, mesél a fiúkról, a számtech táborban találkoztak, azonnal egymásra találtak. Spruce az operatőr, zsidó, indián gyökerekkel rendelkezik és nagyon szeretné elhitetni, hogy ő egy sámán, de csak egy olcsójános melegítőruhában. Ideje végre munkához látni, a csapat a Morton házat szemelte ki magának. Négyévente egyszer ez a ház szellemjárta hely lesz, február 29-én megjelennek a szellemek és megbüntetik azt, aki bemerészkedik a házba. Aki csak járt ott, az még éjfél előtt lelépett. De itt a Ghostfacers csapat, ez megváltozik, ők maradnak a végsőkig. Látjuk a kulisszatitkokat is, Corbett vaníliás kávét készített Ednek, telitalálat volt. Harry egy külön beszélgetés során elárulja, hogy kedveli Corbettet, jól végzi a munkáját, de rá van gerjedve Edre. Corbett is elárulja, hogy Ed igazán szép férfi, és Harry is igazán kedves. Február 29-e péntekre esik, most kell cselekedni, különben 4 évet várhatnak megint. Közben a garázsajtó kinyílik, ezzel leverve a táblát, Ed apukája tért haza, ez kissé rontja az illúziót.

Második rész: Behatolás (Infiltration). Innentől igazi kézikamerás, rázkódó, rosszul bevilágított, szemcsés jelenetek jönnek, pont úgy, ahogy az amatőrök is készítenék a felvételeket.  A csapat megérkezett a Morton-házhoz, kerítés, lakat, sokan be akarnak ide törni, hát elkerítették a helyi hatóságok. Sajnos a csapatnak engedélye sincsen, hogy itt legyenek, nemhogy egyáltalán a házban forgassanak, de ez egy jó ötlet, legközelebb majd kérnek azt is. És ekkor felhangzik az ismerős motor duruzsolás, a rockzene és itt van Baby, benne a Winchester tesókkal, megnézik, hogy mi van a ház körül, majd tovább hajtanak. A lelkes csapatunk megnyugszik, hogy nem a zsaruk jöttek, hanem csak leskelődő helyiek, akik amilyen gyorsan jöttek, olyan gyorsan továbbálltak, gyáva kutyák. A csapat bejut végre a terepre, a ház pontosan olyan, amilyennek egy elhagyatott, szellemjárta háznak lennie kell: rendetlenség, por, pókhálók, sötétség. A nappaliban rendezik be a központot, Sasfészek lesz a neve. Bekamerázzák a lakást, Corbetten még testkamera is van, majd mindenki megkapja a maga területét, van egy saját csatakiáltásuk is (Ghostfacers!) és kezdhetik a járőrözést.

6.png

Harmadik rész: A szembenézés (Face Time): Az 1-es csapat, Ed és Corbett. Ed hangosan kiáltozik a szellemek után, szobáról szobára járják végig az első emeletet, de semmi. Még saját EMF-mérő is van, jelez, de mintha nem pörögne a maximumon a számláló. A másodikon Harry, Maggie és Spruce mérnek, de itt mintha még a felvétel is szakadozna, talán lesz valami. Kinyitnak egy ajtót, mert Harry nem tudta menő módon berúgni, de onnan a fővadász messzire szalad, egy halott patkány fekszik a földön. Harry utálja őket, ráadásul Spruce pont Harry elé dobja ki a halott dögöt, erre még nagyobbat ordít. 1. emelet, Corbetten már a pánik jeleit érezni, és lesz is min pánikolni, ugyanis szembe találják magukat két „rendőrrel”, igen, Sam és Dean, igazoltatják őket, de sajnos Ed rájön, hogy kicsodák, sőt, Sammy nagyot káromkodik, ő is felismerte Edet, az egyik idióta a nyugat-texasi tulpa vadászatról (S01xE17). Ed megpróbál emberkedni a nagymenőkkel, ők már körbepisilték a területet, ők nyertek. Azt már nem, Dean követeli, hogy keressék meg a társát.

7.png

Harryéknél lehet, hogy alakul valami, az EMF-mérő kiakadt, hideg van, és akad többször is a felvétel. Ekkor feltűnik egy pasas, úgy öltözik mint a '20-as évek gengszterei, és azt látni, ahogy lelövik. A nagy vadászok egyre ordítanak fel a félelemtől, köpni-nyelni nem tudnak a jelenés után. A Sasfészekben a Winchester tesók elképesztően dühösek, mert ami a Ghostfacers csapatnak csak móka, az nagyon is valóságos. A ház utolsó tulajdonosa Freeman Daggett volt. Akik itt töltötték az éjszakát, azok mind meghaltak, ezért nincsen senki, aki tudna mesélni, milyen is itt éjszakázni. Rengeteg eltűnt személyt találtak, akik a szökőévekben idejöttek fogadásból, vagy egyéb okból, de sose tértek haza. Ed lapozgatja a kinyomtatott képeket, olyan igaziak... Persze, hogy azok, és éjfél után ők is nagy veszélyben lesznek! Hangos kiabálással tér vissza a 2-es csapat, nagyon vidámak, találtak valamit odafent! Harry elnémul mikor meglátja a két -kifütyült jelző- ismerőst Texasból. Deanék kint folytatnák a bájcsevejt, adnak nekik jégkrémet is, csak húzzanak már innen végre. Viszont a kettes csapat tényleg talált valamit, megmutatják a felvételt, a csapat kielemzi, Sammy és Dean elvonulnak, feliratozzák, ahogy arról beszélnek, hogy amit látnak, az csak egy visszhang. Mi az a visszhang, ejnye, pont a szakértők, a nagy Ghostfacers csapat nem tudja?! A visszhangok egy időhurokba került jelenések, akik újra átélik a halálukat. Szerencsére a visszhangok nem veszélyesek, de van itt más is, ami igen, úgyhogy pakoljanak és tűnjenek el szépen. Teljes a fejetlenség, itt marad a felszerelésük, Sam és Dean szerepet is kaphat a filmjükben, de végre valaki észreveszi, hogy valami nem stimmel. Corbett eltűnt.

8.png

Corbett a másodikon van, ahol a visszhangot látták, kapcsolatba akar lépni a szellemekkel. A kamerája működik, ám akadozik a képe. Bekapcsolja az éjjellátót, erre ott áll a háta mögött egy nagyon veszélyes alak. Odalent a vitatkozók meghallják Corbett sikolyát, egy emberként rohannak fel hozzá, de az emeleten már nincsen. Időközben az óra is elütötte az éjfélt, Corbett eltűnt, de még mindig hallani a kiáltozását. A Sasfészekben vissza akarják nézni a felvételeket, hátha látnak valamit, közben Sam és Dean veszekszenek. Sammy mérges, mert Dean akart ide jönni, mondván jó móka lesz. Alig van hátra a bátyusnak két hónapja, erre itt fognak meghalni, mert ki se lehet jutni a házból. Szegény Maggie megijed, Sammy beavatja a titokba, éjfélkor minden ajtó, minden ablak lezáródott, az, aki Corbettet is elkapta, nem akarja őket se kiengedni, és ez egy valódi szörnyeteg, nemcsak egy visszhang. Spruce szól, hogy megint gond van a felvétellel, ismét zavaros, a pánik közepette azért látjuk, hogy Maggie Harry kezét fogja, vajon mit szól ehhez a báty, Ed? Mindegy, van nagyobb problémánk is, de szerencsére ez csak egy újabb visszhang, ám más, mint akit korábban láttak. Dean odamegy hozzá, elkezd vele ordibálni, Sammy magyarázza a többieknek, hogy néha ki lehet zökkenteni a visszhangokat a hurokból, de csak akkor, ha maradt még bennük valami emberi, vagy van valami kapcsolat az elhunyttal. Dean hiába ordibál vele, szerencsétlen férfit egy láthatatlan vonat elcsapja.

9.png

Se lövöldözéses gyilkosság, se vonat nem szerepel a ház történetében, Sammyék kutatása szerint. Maggie a visszhangok miatt aggódik, mivel dokureality-ről van szó, oktatni is kell, és hát a tesók erre a legmegfelelőbbek. Szellemek és visszhangok ott kísértenek, ahol meghaltak, de akiket eddig láttak, nem itt haltak meg. De akkor mit keresnek itt? Dean maga se tudja a választ, így inkább rákérdez arra, hogy Maggie-nek jobb, ha kamerán át szemléli a helyzetet? Sokkal jobb, érthető, van mibe kapaszkodni. Eljutottak Freeman Daggett dolgozószobájába, egy régi emléklap szerint 20 évig dolgozott egy kórházban mint gondnok, kitüntették érte. '64-ben halt meg, és nagy prepper (világvégére készülő túlélők) volt, a szoba tele van katonai fejadagos élelmiszerekkel, sőt, meg vannak a hogyan éljünk túl egy atomtámadást szórólapok is. Ed már kivan, időpocsékolás, Corbettet kéne keresni! Dean talált egy dobozt, benne régi iratokkal, egy preparálásról szóló könyvecskét és halottak dögcédulájával. Egyet lelőttek, egy vonatbalesetben halt meg, egy pedig öngyilkos lesz. Vagyis a visszhangok azért vannak itt, mert a holttestek is itt vannak. A kitüntetett kórházi gondok hullákat lopott.. Ez még Edet és Harryt is megrázza. A döbbenet hamarosan átmegy félelembe, valami baj van.

10.png

Ezúttal Maggie keresi Corbettet tök egyedül, szegény lány még a saját tükörképétől is megijed. A lány felvétele is akadozik, de egy szerencséje van, hogy Dean találta őt meg előbb. Viszont Harryék is jönnek, és ellenőrzik a helyet, a műszerek szerint van itt valami. Minden hirtelen zavaros lesz, majd mire újra kitisztul a kép, Sammy eltűnt. Most már nem csak Corbett, hanem Sammy után is kiabál a csapat. Harry Maggie-t nyugtatja, a minden rendben leszből egy csók lesz. Ed persze rájuk talál, Spruce épp kamerázza a párocskát. Lesz is verekedés Harryvel, aki persze meg tudná magyarázni, ha Ed hagyná. Szerencsére jön Dean, szétszedi őket, emlékezteti őket, hogy két társuk hiányzik, ez legyen az első most! Harry és Ed kinyögnek egy nem túl őszinte bocsánatkérést és minden Spruce hibája, hisz ő ácsorgott a párocska mögött először. A ház titokzatos részében, amit még nem találtak meg a keresőink, ott van Sammy és Corbett. A fiatal srácot Freeman alaposan elintézte, de még él, egy asztal mellett ül és a székéhez van kötözve. Vidám zene szól, és van néhány asztaltársuk is, a többi holttest. Sammy is a körülményekhez képest jól van, szintén megkötözve üldögél. Próbálja megnyugtatni Corbettet, de jön Freeman és átszúrja a srác torkát.

Odafent visszamennek Freeman irodájába, Dean gondolkodik, milyen ember lehetett Freeman. Preparátor, hidegháború, katonai fejadagok, egyedül élt, félt. Félt, ez a kulcs! Sammy eközben kap Freemantől egy szülinapi sapkát. Fent Dean biztosra veszi, hogy van egy bunker a házban, talán a pincéből lehet oda lejutni. Sikerül is, az ajtó becsukódik, kint marad Harry, Ed és Maggie. Dean és Spruce a pincelejáróban ragadtak. Dean utasítja a két lükét, hogy keressék meg a táskájában a sót és készítsenek egy sókört, lépjenek bele és maradjanak ott! A két lüke a táskába akar belelépni, NEM, A SÓBA! Szerencsére ezt már megértik. Kész a sókör, a vadászok gyöngyei összetojták magukat, de Harry megkapta az engedélyt, hogy járjon Maggie-vel, a lánynak ehhez nem is kell engedély. Valaki viszont ott van mellettük, ugyanis újból zavaros lesz a felvétel. A trió most Corbett halálát nézheti végig, ugyanis a fiú visszhangja ott áll mellettük. Lent a pincében Spruce jó tévéshez méltóan arról kérdezi Deant, hogy mit értettek a hátralévő két hónapon? Dean majdnem beleesik a csapdába, nem fog a problémáiról panaszkodni, inkább a munkáját végzi. A bunkernek nyoma sincs, de valahonnan zene szűrődik ki.

13.png

Freeman valami partiról magyaráz, van egy torta az asztalon, szóval szülinapi zsúrra szedi össze az embereket, mert magányos. Dean megtalálta a bunker bejáratát egy szekrény mögött és épp idejében jut be, ugyanis Freeman Sammy torkát készül átszúrni. Lepuffantja sótölténnyel, Freeman eltűnik végre, Sammy szabadulhat, ám sajnos Corbett ott maradt... Fent Ed nem tudja túltenni magát Corbett halálán, még így visszhangként is borzasztó látnia őt. Lent Sammy elmeséli, hogy Freeman magányos volt, ellopta a kórházból a hullákat, és megrendezte a szülinapi zsúrt, majd túllőtte magát nyugtatóval és meghalt. És a halála után is folytatni akarja a bulit, ezért öldösi az embereket. Harryéknél a helyzet változatlan, Corbett újra feltűnik, és végre kigyulladt Ed fejében az ötlet, Corbett a hurokban ragadt, zökkentsék ki őt! Ed kilép a körből, de Corbett nem reagál semmit, csak ijesztően remegni kezd, Ed visszaugrik a körbe. A pinceajtót lehetetlen kinyitni, Spruce még mindig filmez, ám feltűnik Freeman és elkapja az operatőrt. Szerencsére Sammy időben lő, a szellem eltűnik. Harry eközben ismét megvilágosult, csak úgy lehet segíteni Corbettnek, ha Ed eljátssza, hogy viszont szereti. Corbettnek ugyanis tetszett Ed, szóval a hősi halott gyakornokukért, legyen ő is meleg és vezesse ki a fénybe. Ed bátran szembenéz a feladatával, kilép a körből, Maggie követi őt. Ed beszélni kezd Corbetthez, sokat jelentett neki, és lehet a szép szavak hatottak, Corbett észhez tért és Ed azért könyörög neki, hogy segítsen.

A pincében ismét feltűnik Freeman, Deant és Sammyt a falhoz vágja, a következő vendégnek Spruce-t nézte ki. A megmentő Corbett lesz, szembeszáll Freeman szellemével, és hatalmas fehér villanás keretében eltűnnek. Sammy és Dean jól vannak, Spruce is jól van, és a kamera is működik. A furcsa csapat túlélte az éjszakát, a Morton-háznak már csak a híre marad meg, a szellemek távoztak. A Ghostfacers csapat érzékeny, ám fellengzős szavakkal búcsúzik a háztól és a tesóktól, akiknek eltörpül a jelentőségük a hős Ghostfacers csapat mellett, de örülnek az új szövetségesnek. Szerencsére tanulság is akad, a szellemeken túl önmagukkal is szembe kellett nézniük, ez volt a legfontosabb harcuk a házban. Az egyetlen igazán őszinte pillanat a búcsúzásukban az, amikor Corbetthez szólnak, ő az igazi hős ebben a történetben, ő az első számú szellemvadász, főleg ha amúgy is szellem. Lesz egy bevágás Corbettről, még indulás előtt járunk, épp pakolja az autót, és Spruce arról kérdezi, hogy mit remél ettől a kalandtól? Hogy ezen az estén megvalósulnak az álmaik. Talán hülyén is hangzott Corbett szerint, de egy hatalmasat mosolyog ezen. Jön a végefőcím és a felirat, Alan J. Corbett emlékére.

És most jön a csavar, ott ülünk a garázsban, Sammy és Dean ezt a filmet nézte végig.  Most jelenik meg a hivatalos SupNat stáblista is. Deannek félig bejött a dokufilm, Sammynek is, de tény, hogy igazán undorító módon akarnak hasznot húzni a barátjuk emlékéből. Dean fura kis eszközt szed elő a táskájából, amit eldob az asztal alá, Sammy int, ideje menni. Ed szerint ez a valóság, és ezt meg kell mutatni az egész világnak. Sammy tapasztalatból tudja, hogy akik a „valóságról” beszélnek, azoknak vagy kényszerzubbony vagy egy jókora verés, esetleg mindkettő a jutalom. Harry picsog, ne utálják már őket, csak mert megmutatják az igazat?! Azt nem fogják, na pá, a srácok elhúznak. A csapat nekilát a film dvd-re írásának, Harry már látja maga előtt a sikereket is, ám Ed megtalálja Dean táskáját. A két kisfiú itt felejtette, kibontják, megnézik mi van benne, és elővesznek egy furcsa, elektromágneses kütyüt. Ekkor minden működő számítógép, tévé hirtelen besül, még az oprendszer is letörlődik az egyik számítógépről. Kint a tesók azt hallják, ahogy a csipet csapat nagyon jajong, bizony, tönkretették az életük fő művét, de ezzel talán jót tettek a világnak. Attól még voltak a Ghostfacers shownak jó pillanatai, majd Babyvel amilyen gyorsan csak lehet, elszáguldanak.

 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása