Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 9x14 - Scars

2019. március 20. 12:07 - hektor_

Már a rész címe is elspoilerezi, hogy az egész évad alatt lassan adagolt „tudod mi történt legutóbb… - erről nem beszélünk!” fajtájú elharapott félmondatok az X alakú sebekről nem voltak hiába, és végre kiderül, hogyan is kerültek oda. Viszont még mielőtt bárki azt hinné, hogy a szövetségi titokként kezelt misztérium alatt valami durva hátbaszúrós, őrült árulást vágnak az arcunkba, mondjuk egy olyat ahol Gabriel Atyáról kiderül hogy végig a Suttogókhoz tartozott – nos, az nagyot fog csalódni, mert (szerintem) egy összecsapott, se eleje - se vége, indoklásmentes sztorink van csak. Na de lássuk, miből élünk.

Visszaugrunk az időben, vidám zene, Michonne a rakparti zombiölés közben rátalál az iszapban Rick pisztolyára – ugrás – Már Nagyon Terhes Michonne és Daryl még mindig Ricket keresik, és bár ugye nem találják, a seriff legjobb barátja ekkor fogadja meg hogy nem adja fel, és a remete életet választja inkább Alexandria kényelme helyett.

1.png

Ezt követően megnyílik egy párhuzamos univerzum a jelen és a múlt között, mondom mi lesz:

A jelenben a Grimes rezindencia ajtajába Aaron érkezik a hírrel, miszerint emberek vannak a kapunál, mégpedig Darylék, de vannak velük idegenek is, szóval nem tudja, mi legyen. Michonne tudja, bízik Darylben, eresszük csak be őket.

Ugyanez az esemény 3-4 évvel korábban, a kapukban idegenek, ám mikor a polgármester asszony helyszíni szemlét tart, kiderül hogy egy évtizede nem látott haverja áll a bejáratnál, a True Bloodos leszbikus vámpír feka csaj, akit ott Tarának, itt meg Jocelynnak hívnak. A nagy összeborulás után egy borzasztó creepy, sötét hentestelepre mennek megünnepelni felújított barátságukat, ahol A nyúzás helyes lépései – poszterekből ítélve arra gondolhatnánk, hogy a következő homályos sarokban előkerülnek ismét a kannibálok, de ehelyett csak egy rakás gyerek várja őket.

2.png

3.png

4.png

Henrik a bőre szépségét siratja Lydia előtt, amikor jön Michonne és elzavarja: kettesben akar beszélni a suttogó lánnyal. A kissrác mielőtt elsántikál, megköszöni az asszonynak amit tett, de Michonne gyorsan lekapcsolja, miszerint ha tudta volna, mi a helyzet, nem tette volna, majd mikor egyedül maradnak, Lydiával is közli burkoltan, hogy ha fontos neki Henrik, akkor jó lenne ha elhúzna innen a picsába, mielőtt veszélybe sodorja az egész települést, a fiúval az élen. Mindeközben Daryl a kis Judith-tal társalog a hídon, elmagyarázza neki hogy jogos az anyja óvása, nagy teher nehezedik a vállára ahogy próbálja megvédeni a szeretteit és Alexandriát, tehát ő és Henrikék nem maradhatnak itt, de Judith korához képest éretten átlátja a helyzetet, és miután visszakérdez hogy „mit tenne apukám?”, Daryl hallgatását a saját igazának ismeri el. Este a férfi és csapata szedi a sátorfáját, búcsúzáskor javasolja Michonne-nak hogy mondja el Judithnak, mi történt, de a nő szerint még korai.

5.png

6.png

Michonne Jocelynnel beszélget a régi szép időkről, jaj de jó barátok voltunk, hú de jól ismerjük egymást, ki a fene gondolná, hogy holnap reggel ellopom a gyerekedet míg lelépek a helyről ahová többedmagammal együtt befogadtál, ugye? Pedig így történt, másnap mikor Michonne megy összeszedni Judithot az ottalvós pizsamapartyról, hűlt helyét találja a csapatnak, cserébe maguk mögött hagytak egy halott alexandriait, meg a kifosztott raktárat.

7.png

9.png

Darylék távozása után a Grimes család vacsoráján Judith csak piszkálja az ételt, majd megkapja az engedélyt hogy távozhasson a szobájába. Később Michonne felmegy hozzá beszélgetni, viszont a kislány nincs az odújában, így a nő lerongyol a kaptárba Negant számon kérni, járt-e nála a gyerek. A bukott vezér elmondja hogy utoljára tegnap, a nő kérdésére, hogy miről szoktak beszélgetni, utalva válaszol hogy ő legalább őszinte a kislánnyal, ha Michonne is ezt tenné, akkor most nem tartanának itt.

„ - Őszinte vagy? Komolyan? Elmondtad neki mit csináltál Glenn-nel és Abrahammel? Nem hiszem.

- Mindig őszinte vagyok vele, ő kérdez valamit, én felelek. Szóval igen, elmondtam neki.”

BURN! Michonne kiakad, Negan is kezdi felrántani magát: Judith a te lányod, igen, ezért megvannak a saját gondolatai a dolgokról, és épp ezért nem szereti ölbe tett kézzel nézni a dolgokat.

10.png

Negan szavait bizonyítandó, hogy Michonne mikor felszalad a kislány szobájába, az apja pisztolydobozában talál egy levelet tőle, miszerint:

11.png

Szóval elindul utána, és egy mezőn meg is találja a kislány biciklijét, meg két tucat zombit.

Michonne magát hibáztatja, amiért nem szagolta ki hogy Jocelyn rosszban sántikál, Daryl megígéri neki hogy a csaj meg fog fizetni ezért. Rövidesen meg is találják a fészküket, de beérve a félhomályba látják, hogy az összes gyerek fel van fegyverkezve, Darylbe beleeresztenek egy nyilat, a nőt pedig leütik. Később felébrednek arra, hogy mindketten fel vannak lógatva, mint a levágott disznók, az egyik kölyök egy X alakú piszkavasat forrósít fel, majd megbillogozza Darylt, aztán a terhes asszonyt is, miközben Jocelyn kihúzott gerinccel figyeli az egészet a sarokban és megdicséri a gyerek tettét, elmondva Michonne-nak hogy ő tette ilyenné a gyerekeket, mert aki gyenge, az megdöglik, és csak úgy maradhatnak erősek, ha ártatlanokat bántanak. Az egésznek a világon SEMMI ÉRTELME NINCS, és kurvára hiányolom a magyarázatot, hogy oké, DE MIÉRT?! Magyarázat erre nincs, ahogy arra sem, hogyan lesznek később egyedül az egyik leütött gyerek társaságában, miután lelépett mindenki, sőt, arra sem hogy mikor megtalálják a házban a bandát, gyerekség ide vagy oda, Judith miért szalad el nevetve miközben az anyja magánkívül óbégat utána. Jocelyn otthagy két kölyköt, hogy öljék meg Michonne-t, aki a kiskorúöléstől visszariadva egyelőre hagyja, hogy az egyik taknyos egy késsel felnyissa a hasát, majd a kardját felvéve rohan utánuk, de mikor kiér az ajtón, Jocelyn egy husánggal elkezdi verni. Kemény lány ez a Michonne, mert végül mégis csak ő kerekedik felül és átszúrja Jocelynt, de ekkor még mindig ott vannak a baltás tinédzserek, akik ki is adják a kisebb gyerekeknek hogy tessék elpusztítani Judithékat.

12.png

13.png

14.png

A jelenet különben elég jól meg van csinálva, ahogy párhuzamosan mutatják hogy Michonne magával viaskodva végül legyakja a gyerekeket akik késsel-karddal hadonászva igyekeznek leszúrni, miközben ő próbál átjutni a lakókocsihoz, mely Judithékat rejti – a jelenben pedig ugyanezt teszi a zombikkal. Mindkét esetben happy end a vége, Michonne ezt követően elmeséli a régi történetet Judithnak, aki a felelevenítés után közli, hogy amugy emlékszik a dologra, de akármi is történt, épp azért mert akiket szeretünk, azokat meg kell védeni, akkor miért nem védjük meg a Királyságot, Daryléket és a többieket? Megható jelenet, ami Carl sírjánál folytatódik, és Michonne megígéri hogy a Grimes hozzáállás szerint élik az életüket, és ismét egy nagy boldog család lesz a Hilltop-Alexandria-Királyság triumvirátus. Meg gondolom az Oceanside is, bár ők nem jöttek most szóba.

24.png

Így Daryléket megkeresik az erdőben, és elfurikázzák őket Alexandriába, viszont hogy még a következő két részben teljesedjen ki a frász, ezért nyilván pont arra jár két suttogó, akik kilesik hogy Alfa lánya melyik új faluba költözött.

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Treff Bubi 2019.03.20. 14:48:04

Jocelyn elmesélte, hogy a csapatából csak ő meg a gyerekek maradtak életben. Szerintem a többi felnőttet ő/ők ölték meg, lehet hogy valami szadista bántalmazást, vagy erőszakot bosszultak meg így.

enzo23 2019.03.20. 20:51:42

Évad 14.része és gyerekek. Erős kombó megint, a 4×14 után.

Szóval ja, egyrészt elég beteg rész volt, rendesen elborult creepy egy bagázs Jocelyn meg a gyerekbandája (a “így nem lesznek gyengék” dumánál csak nekem ugrott be párhuzam a Suttogókkal?), másrészt hasznos volt a flashback, megkaptuk a titokzatos X alakú sebhelyek eredetét többek között. Mondjuk a Hilltopos viszály témakörét is megmagyarázhatták volna, azt hittem ez a két dolog egybetartozik.

Darabkák:
– Michonne még terhesen és sebesülten is remek kardforgató! A gyerekgyilkolást meg legalább nem premier plánban mutatták, így is elég megrázóra sikerült… (hmm, kéne keresni YouTube-on reakcióvideókat :))
– A Negan × Michonne beszélgetés is nagyon tetszett, eléggé betalált az öreg, mintha Michonne élő lelkiismereteként szólalt volna meg.
– Nekem is fura volt a vágás a megbillogozás után, hogy Mich+Daryl egyszer csak már szabadul kifelé…hogyan? Mintha kimaradt volna egy fél jelenet.
– Mennyire menő már a végén ez a kocsikaszniból csinált hintó!

enzo23 2019.03.26. 21:34:28

az egész hogyvolton csak és kizárólag én kommentelek amúgy? (a vv-s szarságokat leszámítva)
süti beállítások módosítása