Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 9x13 – Chokepoint

2019. március 14. 09:00 - hektor_

Daryl és a mentett gyerekek menekülnek éjjel az erdőben, Henrik kitalálja hogy majd ők ketten meglépnek Lydiával, nagyon jó ötlet, fiam, van még ilyened? - kérdi a nyílpuskák pápája, de mielőtt hajbakapnának azon hogy merre hány méter, Connie kezébe veszi az irányítást és közli egy mutatással hogy arra megyünk, aki jön, jön, aki nem, nem. Mivel még Kutya is utána rongyol (áruló!!), Darylnek is be kell nyelnie hogy a csaj lett a kapitány, úgyhogy kulloghat mögöttük. Mindeközben a Suttogók táborában az egyik srácot megharapták, így Béta elzavarja az egyik csajt, akinek a zombimaszkja engem erősen emlékeztet a Fear The Walking Dead-es Filthy Woman fizimiskájára, hogy szóljon a csávó nejének, hogy az urát elérte az átváltozás.

1.png

A Királyságban Jerryék ismét portyázni voltak, mikor visszatérnek, épphogy nincs kinn a seggük a nadrágból: oda a páncél, oda a kard és az összes fegyver, egy levél viszont van Ezekielnek címezve, melyben közlik a haramiák, hogy ők a Haramiák, és vagy útdíjat tejelnek nekik azért, hogy továbbengedjék az érdeklődőket a vásárba, vagy be nem teszi a lábát senki Kingslandingbe a Királyságba. Brienne Dianne szerint a szétszórt Megmentők alakíthattak rablóbandákat, valószínűleg Jed vezetésével, Carol antizza az ötletet, bölcsen hallgatva az ultimate érvről, amiről egyedül ő tud, meg talán Henrik is, miszerint Jedék bizony nem lehettek, hacsak nem élték túl, hogy élve felgyújtotta az egész bandát néhány résszel ezelőtt.

2.png

Darylék elbarikádozzák magukat egy panel tetején, ahol Connie-ék már elbújtak korábban, sőt, egy rejtett éléskamrát is létrehoztak a padlóban. A terv rövid és velős: két út van felfelé>azokon csak a suttogók jutnak fel>megölik őket>lelépnek. Jó, de mi lesz a lánnyal? Daryl szerint nem jöhet a lány, Connie szerint igen, és nagyon úgy tűnik, hogy a néma csaj hordja a nadrágot, mert a férfi még vitatkozik kicsit róla, hogy Lydia velük marad = halott barátok, de Connie szerint a lánynak meg egyáltalán nincsenek barátai, ezért jó ötlet kockáztatni mindhármuk életét érte.

3.png

Az alattvalók összecuccolnak és megpróbálják kilesni a Haramiákat, de mielőtt összecsapás lenne a dologból, Carol felveti hogy végül is a banditák kinyírhatták volna az egész csapatot Jerrystől-mindenestől, mégsem tették, sőt, helyesírási hibák nélkül írtak meg egy háromsoros levelet, ez pedig nem jelenthet mást, csak azt, hogy civilizált emberek, úgyhogy először tárgyaljunk. Tárgyalás:

Király: Nem hoztunk semmit, de szerintünk jó lenne, ha dolgoznátok azért, amit ingyen akartatok ellopni.

Haramia: Nem dolgozunk, add ide vagy elpusztítalak.

Királynő: Nem adom, gyertek vigyázni az utakra, akkor lesz kaja meg jöhettek a vásárra is.

Király: Meg Jerry kardját is adjátok vissza.

Haramia: Szarok a vásárodra, ennél jobbat mondj, vagy kardélre hánylak.

Királynő: Kaptok a vásár mellé egy csoportos Cinema Kingdom bérletet, amivel bármelyik filmet megnézhetitek ami megvan nálunk a videotékában.

4.png

5.png

6.png

7.png

S lőn, a haramiák beálltak csősznek a királyi utakra, kezdésnek ki is húzzák Taráékat a szarból.

9.png

Eközben Lydia kifarol a harcból: oké hogy kockáztatjátok miattam az életeteket, de én inkább megbújnék valahol, mégse járja hogy azokkal menjek ölre, akik felneveltek. Jóvan, semmi gond, mondja Henrik, de van gond, replikázik a kiscsaj, jól kihúztad a gyufát anyámnál, ezért még ellátja a bajod! - akkor menekülni fogunk, folytatja a gyerek, minket vár a világ, bársony egeken ringat. Az ifjúkori heveskedésnek nagy smárolás lenne a vége, de Daryl apánkra mindig számíthatunk ilyen szitukban, most is ott lapul az ajtóban és gyorsan véget vet a dolognak. Megjönnek a suttogók a zombikkal, hogy Daryl miért nem ereszt bele egy nyilat Bétába az erkélyről, azt mondjuk nem vágom, de a lényeg, hogy Bétáék miután felfedezik a lenti barikádnál, hogy ez bizony csapda, vannak olyan hülyék, hogy gondolkodás nélkül ugrorjanak bele fejest, és már másznak is fel a lépcsőn. Daryl bezárja Lydiát és Kutyát egy raktárba, ahol a kiscsaj kábé másfél percig marad, aztán felfeszíti az ajtót és kiszalad Henryéknek segíteni. Daryl közben Bétával küzd, belevág egy kést a mellkasába, de a nagydarab faszinak meg se kottyan, így Daryl végül a bujkáló harcra előkészített teremben időt nyerve elbújik a padló-sufniban, ahonnan előugorva hátulról belöki Bétát a liftaknába, de ahelyett hogy utána dobna még valami nehezet, csak egy köpéssel toldja meg a férfi zuhanását. 

Közjáték: megkezdődtek a Glamour Napok a Királyságban, a Sutton házaspár kijelenti hogy megtartja a talált suttogó-csecsemőt, jó minden, egészen addig míg Tara rá nem döbben hogy Daryléket ide küldtek, hol lehetnek?

15.png

Nos, Darylék épp a győzelmüket ünneplik, és a szélrózsa minden irányába mehetnek, csak épp oda nem, ahol várják őket, úgyhogy nyakukba veszik a világot, mialatt Béta magához tér a négyemeletes zuhanásból, karcolás nélkül.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Treff Bubi 2019.03.14. 16:26:28

Béla olyan, mint Jason vagy Michael Myers. Nagydarab, maszkot hord és mindent túlél. Nekem ez a liftakna kicsit kínos volt, azért ennyire ne legyen már ütésálló valaki.

enzo23 2019.03.15. 03:01:09

Alapvetően nekem nem volt bajom a résszel elsőre, persze azt meg kell hagyni, hogy voltak benne logikátlanságok. A Haramiák behozása engem meglepett, nemtom hogy került ide egy ilyen csapat (térkép eléggé kéne az egész környékről amúgy), de a Nightflyers-es Rowan a vezetőjük :D
Pluszpont helyszínekért: próbabábuk között elbújó Haramiák ; lepedős harchelyszín
Pluszpont egyéb jelenetekért: a 4 közösség molinója az elején ; Daryl és Connie írásban veszekedése (szürreális, de érdekes kommunikációs fajta) ; Carol “mikor filmeztetek utoljára?” kérdése, amivel elvette az élét a standoff-nak ; Tammy néni zombigyakós jelenete ; és még Daryléktól 2 ötlet: olyan akadály építése, amin csak a Suttogók tudnak átmászni, a sima zombik nem, meg a végén a titkos rekeszbe elbújás. Mondjuk utóbbinál azért nem túl hihető, hogy nesztelenül ki tudott mászni onnan…
Ja és Jerryéket meg csak így offscreen támadták meg a Haramiák? Ez is azért elég fura. Elsőre én úgy értelmeztem, hogy a moziból visszajövetel alatt ütöttek rajtuk, de akkor Carol mozis ajánlata nem hiszem hogy élne.

#hétidézete nálam is ez:
“-Connie’s gonna be okay, all right? She’s with Daryl.
–Yeah. More like Daryl’s gonna be okay… He’s with Connie.” :DD
süti beállítások módosítása