Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 3x10 - Álom, álom, rémes álom

2019. március 01. 13:00 - Szencsike

A mostani részben Bobbyzunk, nagy bajba kerül az öreg haver. Vele kezdünk, késő éjjel körbejárja a házát, mintha keresne valamit. Jobban mondva valakit, mert egy nő rátámad! A trükk az egészben az, hogy valójában nappal van és Bobby egy szállodai szobában alszik. Sajnos a szobaasszony épp jött takarítani, persze észreveszi a mozdulatlanul fekvő férfit, aki nem reagál semmire. Az álomvilágban Bobbyt épp agyonveri a nő, a valódiban a szobaasszony kiabál segítségért.

1.png

Egy kocsmában Sammy iszogat egyedül, nagyon bús. Jön Dean, ő csodálkozik a legjobban, hogy a tesó délután kettőkor whiskyzik egy lepukkant kocsmában. A pia is beszél az öcsiből, de Dean állandóan ezt teszi, ha lazítani akar, hát ő most így lazít. Sammy azon mereng, hogy nem tudja megmenteni Deant, talán még Ruby se tud segíteni. Na, témánál vagyunk, Dean nagyon hallgat, ám Sammy folytatja, a végkövetkeztetése az, hogy Dean egyáltalán nem is akarja, hogy bárki megmentse őt, hát ennyire nem érdekli az élete?! Szerencsére Deant egy telefonhívás menti meg, de abba se lesz köszönet. Bobby miatt hívta fel őt egy kórház, a srácok útra kelnek és a betegágy mellett tudják meg, hogy Bobby rejtélyes módon kómába került. Az orvos tanácstalan, mivel nem tudják, hogy mi miért történt, így kezelni se tudják. Egyszer csak elaludt és nem ébredt fel. A srácok elmennek Bobby moteljába és azon tűnődnek, milyen ügyön dolgozhatott. A szobában semmi nyilvánvaló nyom, de a szekrény hátuljára Bobby egy egész táblányi infót gyűjtött össze. Volt egy bizonyos Dr. Walter Gregg neurológus, aki rejtélyes módon meghalt, elaludt és nem ébredt fel. Pont mint Bobby, illetve rengeteg növényhatározó cikket találnak. Vagyis Bobby az orvos halála miatt jött és végül ő lett az áldozat. Sammy foglalkozzon ezekkel a feljegyzésekkel, Dean az orvos után kutakodik egy kicsit.

Dean felvette az ügynöki öltönyét és a doktor asszisztense kíséri be az irodába, ahol már mindent bedobozoltak. A doktor az alvászavarokat kutatta, de ugyanezeket a kedves hölgy már elmesélte egy másik nyomozónak is, akire pont illik Bobby leírása. Másodszor már nincs kedve beszélni, sok a dolga, az ügynök szívesen beviszi az őrsre, hogy nyomatékot adjon a szavainak, ez talált, a hölgy sokkal készségesebb lesz. Gyakorlatilag senki se tudta pontosan, mivel foglalkozott az orvos, se az egyetem, se mások, se ő, neki meg is mondták az ügyvédek, hogy nem vonható felelősségre. Dean új bizonyítékokat emleget, a lány azt se tudja, mivel hozakodjon elő, de meghajlik az ügynök akarata előtt. Dean eljutott egy sráchoz, Jeremyhez, aki régen a jó doktor egyik kísérleti alanya volt. Jeremy úgy néz ki, mintha állandóan füvezne, de nem, nem él ilyesmivel. Megkínálja Deant sörrel, már ha nincsen szolgálatban az ügynök úr... Dean elfogadja, egyszer-egyszer tehet kivételt és jóízűen iszogatnak a kikérdezés közben. A srác egy fiatalkori baleset miatt nem tudott álmodni. A doktor adott neki valami fura italt és azonnal jött az álom, szinte olyan volt, mintha be lenne lőve. Ezután kiszállt a kísérletből, hiszen elég ijesztőnek tűnt ez a gyógymód.

4.png

Dean a kórházban üldögél Bobby mellett, aki továbbra is alszik. Jön Sammy is, Dean infói és Bobby anyagai alapján a doktor az afrikai álomgyökérrel kísérletezett. Egyes afrikai orvosok, sámánok használják ezt, hogy belépjenek mások álmaiba. Sőt, ha sokat vesznek be belőle, akár Freddy Kruegerként át is alakíthatják az álmokat. Rémálmokból szépek, szépekből rémek... Lehet a doktor is ezt használta a betegein, az egyikük berágott rá valamiért és meglátogatta az álmaiban. Bobby őt üldözhette, viszont még mindig életben van. Bobby rémálmában sikerült bezárkóznia a gyilkos elől, de már nagyon kevés ereje van feltartani. A srácok azt találgatják, hogy a teszt alanyok között lesz a gyilkos, de az több tucat ember, lehet valaki olyan is, aki nincs nyilvántartva. Ilyenkor kéne Bobby, hogy tanácsot adjon, és Dean lát is rá esélyt, hogy beszéljenek vele. Csak a növényt kell felhasználni és bejutnának Bobby álmába, ahol akár még segíthetnének is neki. Sammy hiába keres valami ellenvetést, jelenleg ez tűnik a legjobb ötletnek. Azonban nincsen gyökér, és az egyetlen ember, akitől szerezhetnek az Bela. Pontosan, a francba.

5.png

És megérkezett ő, minden gond forrása, Bela. Sammy nyit ajtót, a lány miatta jött el, nem visel mást, csak egy könnyű kis babydollt és meg se kell erőltetnie magát, azonnal az ágyban kötnek ki Sammyvel. Nem tudom, ez felállás melyik univerzumban jöhet létre, de Dean szerencsére felébreszti Sammyt, jót röhögött rajta, olyan furcsa hangokat adott ki alvás közben. Kivel álmodott, Angelina Jolie, vagy Brad Pitt? Egyikükkel sem, senkivel, ugyan már... Dean felhívta Belát, Sammy igyekszik komoly maradni, sajnos Bela nem segít nekik. Dean a doktor jegyzeteit olvasgatja, mikor kopognak. Megérkezett ő, minden bajok okozója, Bela. Ahhoz képest, hogy nem segít, mégis itt van és elhozta a gyökeret is. Belának lehet van szíve is, ugyanis ismeri Bobbyt, neki segít, nem a tesóknak. Bobby pár éve megmentette az életét, Flagstaffban. Sőt, szívesen eljönne az álomutazásra is, de Dean nem fog vele semmilyen utazáson részt venni, és Bobby fejébe biztos nem engedi be. Akár mehet is, ahová akar, nem marasztalja őt. Bela dühösen távozik, Sammynek sikerül kinyögnie egy „örülök, hogy láttalak”-ot, igaz, ezt az érzést Dean nem osztja.

Elkészült az álomital, az egyik hozzávaló Bobby haja lesz, ha megisszák a kotyvalékot, akkor bejuthatnak az álmába. Kissé undi, de a srácok lehajtják az löttyöt, és mintha nem is történne semmi. Sammy észreveszi, hogy esik az eső, Dean észreveszi, hogy felfele esik az eső, és Bobby házában találják magukat. Elsőre nem ismerik fel, annyira szép a hely, de ha elképzelik több kosszal, több könyvvel, több málló tapétával, kész is a jelenlegi forma. A srácok különválnak, Sammy kinyit egy ajtót és a ház kertjében találja magát, fénykorában az épület nagyon szép tengerkék színben pompázott. Dean még mindig a házban van, körbejár és végül sikerül megtalálnia Bobbyt, aki nem is érti, mit keres itt, az álomgyökérről nem is tud. Dean győzködi, hogy ez az egész csak egy álom, ám Bobby sürgeti, el kell tűnniük, mert egy nő vadászik rá. Fel is tűnik a hölgy, jókora szúrt sebekkel a mellkasán, ő Bobby felesége. A nő számonkéri, hogy miért szúrta le őt, miért hagyta elvérezni, miért hagyta meghalni?! Megszállta őt egy démon, teljesen megőrült, és nem tudta, mit kell ilyenkor csinálni. Nem, meg akarta őt ölni, ha valóban szerette volna, megtalálta volna a megoldást. Dean kicibálja Bobbyt egy másik szobába, időben rácsapva a nő orrára az ajtót.

Sammy körbejárja a kertet, elsőre semmi különös, egy átlagos kert, virágokkal, száradó szennyessel. Másodikra viszont nagy baj lesz, ott van Jeremy, és egy baseball ütővel leüti Sammyt. Ő ennek a helynek a kiskirálya. Odabent áll a bál, az asszony dörömböl az ajtón, Dean pedig igyekszik meggyőzni Bobbyt, hogy mindez csak egy nagyon rossz álom. Bobby a saját bűntudatával küzd, hadd vigye őt az asszony. Ezt Dean nem fogja hagyni, Bobby olyan neki, mint az apja, ez csak álom, ébredjen fel végre! Bobby lassan észhez tér, a dörömbölés megszakad, Dean óvatosan kinyitja az ajtót, ám a másik szobában már nincs senki, ébredjen végre! A kertben Jeremy az utolsó nagy ütést készül bevinni Sammynek, ám Bobby ugyanebben a pillanatban ébred a kórházban, a srácok is vele együtt ébrednek fel. Később Dean már ott van Bobbyval a kórházban, és a feleségéről kérdezi őt. Minden vadásznak megvan az oka, hogyan került be ebbe a világba, Bobbynak ez a története, a feleségét megszállta egy démon. Ha a srácok most nem tudtak volna segíteni, akkor ott ragadt volna vagy halott lenne, jár is a köszönet ezért. Érkezik Sammy is, nem találta meg Jeremyt, aki ahhoz képest, hogy úgy néz ki, mint egy füves, nagyon is intelligens. Bobby anyaga szerint a srácnak 160-as az IQ-ja, az apja gyerekként baseballütővel verte, és az egyik ilyen balhé után már nem álmodott semmit és ezért kezdte el a gyökérkúrát. Egyáltalán hogy jutott be Jeremy Bobby álmába, hiszen ehhez kell a másik DNS-e. Ivott nála egy sört, talán így szerezte meg Bobbyét. Ez viszont Deannek rossz hír, hiszen ő is sörözött a sráccal. Na, már csak ez hiányzott, minél hamarabb meg kell találni őt, és a legfontosabb, sok-sok kávé kell, mert nem aludhatnak el.

11b.png

Két nappal később járunk, a srácok úton vannak, és fogalmuk sincsen, hol van "Jeremy Krueger". Dean teljesen fel van pörögve, gyakorlatilag bármiért kiakad, mert annyira felpörgette őt a kávé. Épp Bobbyval kiabál a telefonba, aki szintén Jeremy után kutat, de ő se találja. Bobby Belával dolgozik, a lány a szellemeket hívja, ilyen tarot kártyaszerűséggel, de most épp nem kívánnak vele beszélgetni. Bobby is gyanúsnak találja Belát, aki csak annyit mond, Flagstaff. A srácok megálltak egy erdő mellett, Deannek elege van a keresésből, itt az idő aludni, és elmenni Jeremyhez az álomvilágba. Rendben, Sammy kitép pár szálat Dean hajából, ő is megy, ketten több esélyük van, ám Dean mintha attól riadna meg, hogy mit fog látni Sammy a fejében. A srácok az álomban ugyanott, az erdő mellett ébrednek és valaki van odakint. Kiszállnak, és azt látják, hogy ott van Lisa, Deannel szeretne piknikezni. Dean Sammynek magyarázkodik, hogy ilyet még nem álmodik, és ne vágjon fura képet, ha lehet. Lisa eltűnik, de utoljára annyit mond Deannek, hogy szereti. Feltűnik Jeremy is végre, a srácok üldözni kezdik.

A fiúk szétválnak és Dean egy furcsa házban találja magát, a falakat egy erdős poszter borítja be. Belép egy szobába, ez olyan mint a szállodai szobájuk, és ott önmagával találkozik. Az álom-Dean lényegében a lelkiismereteként próbál hozzászólni, de Deannek nem kell semmilyen lelkifröccs és kioktatás. Egyet csettint és álom-Dean eltűnik és nem kell hallgatnia a hülyeségeit. Persze csettintgethet, de ő nem Thanos, álom-Dean ott áll előtte, egyikük sem megy sehova. Sammy közben újra felébredt az Impalában, de mellette ott van Jeremy és ismét jöhet a baseballütős verés. A doktort azért ölte meg, mert elvette a szert. Jeremy annyira rákapott, hogy a doki veszélyesnek tartotta, de Jeremy leegyszerűsítette a problémát azzal, hogy megölte a dokit és végre újra álmodhat. Egyre profibb az álombéli kínzásokban, Sammyt már kikötözte és se ő, se Dean nem fognak felébredni. Dean és álom-Dean a kötelező „Leszarod, hogy a Pokolra kerülsz” párbeszédet folytatják, és a fő probléma az, hogy Dean egész életét az apja parancsai határozták meg, aki valójában Sammyt szerette igazán. Dean csak a katona, akinél nem számít, hogy meghal. Dean erre bepöccen, az apjuk egy szemétláda volt, sose tudta megvédeni a családját és végre elismeri, hogy ő maga sem akar a Pokolra kerülni és lelövi álom-Deant.

Sammyt eközben piñataként püföli Jeremy. Álom-Dean halála sajnos nem végleges, démon lett belőle és pontosan ugyanez vár Deanre is a Pokolban. Sammy végre nem csak bokszzsákként funkcionál, hanem tesz is valamit, a saját fegyverét fordítja Jeremy ellen, ez pedig az álomgyökér, hiszen ezt Sammy is bevette ugye. Feltűnik Jeremy erőszakos apja, hát összeszarja magát rendesen a srác. Sammy is kiszabadult és ő püföli tovább Jeremyt, aki a valóságban felébredt végre. Álom-Dean eltűnt, mert Sammy egy jól irányzott ütéssel elintézte Jeremyt, aki pillanat alatt meg is hal mind az álomban, mind a valóságban. Sam és Dean az Impalában ébrednek, ezúttal a valóságban. Később Sammyt Bobby kérdezgeti, önmagától győzte le Jeremyt, vagy bevetette a különleges képességét? Önmagától, persze, hogy önmagától, látszik, hogy zavarja ez a feltételezés. Dean épp Belát próbálja elérni, de nem veszi fel a telefont. Fura, hogy segített, és kiderül mi volt Flagstaffban. Bobby csak egy amulettet adott neki, nem volt szó életmentésről, csak egy jó üzletről. Jó lenne, ha megnéznék a zsebeiket, sőt a széfet is. Eltűnt a Colt. A ribanc ellopta a Coltot, Dean indulást vezényel, el kell kapni a nőt! Később a srácok arról beszélgetnek, hogy Sammy mit látott Dean fejében. Csak Jeremyt emlegeti, és Dean? Őt kereste, na igen, profik a titkolózásban. Dean gondolkodott, nehezen, de beismeri, hogy nem akar meghalni, se a Pokolra kerülni. Sammy megígéri neki, hogy megtalálják a módját, hogy mindez ne történjen meg, ugyanis Dean folyton csak az Álom/Démon-Dean fenyegetését látja maga előtt, hogy egy szörnyeteg lesz belőle.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása