Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 9x11 - Bounty

2019. február 27. 09:00 - hektor_

Visszaugrunk kicsit, egészen odáig, mikor Jerry elmeséli őkirályi fenségének, hogy a csaja bizony bekapta a legyet, zsír új kisbabák lesznek a Királyságban. Jézus és Tara lovagol be a képbe, és ismét itt vannak azok a homályos utalások, hogy Maggie és Michonne be vannak feszülve, mint az Oscar-gála szervezői voltak nézettségszámláláskor. Tara átcuccol a Hilltopba, de előtte még elhozta Ezekielnek a közösségek közötti, aláírás nélküli, nem hatályos Egyezményt, hátha egyszer még hasznát veszik – főleg most, hogy készülődnek a vásárra.

1.png

Na vissza a Hilltophoz, Alfa és Daryl közt megy a pöcsméregetés, Daryl úgy érzi, hozzáteszem teljes joggal hogy az övé a nagyobb, így elküldi a kamuzombikat egy „húzzatok el és MI nem bántunk titeket” dumával a francba. Rossz válasz, Alfa felemeli a kezét és a kukoricásból előkerülnek még vagy harmincan. Mindeközben Enid a földrészen honos eukaliptusszal kenegeti a kovács köszvényét, majd távozáskor Marco rohan oda hozzá a hírrel, hogy itt vannak, akik megölték Jézust – ha ez egy Family Guy feldolgozás lenne, már bevágták volna Peter Griffint egy „dehát én sehol sem látok zsidókat!”-megjegyzéssel.

2.png

Alfának hamar elege van a szócséplésből, hallod apa, mondja, itt vagytok a területünkön (kérem?!), nem támadtunk rátok, még úgy sem, hogy megöltétek az embereinket, de most már elég, adjátok vissza a lányomat, amíg szépen kérem, vagy begurulok. Daryl kimegy a művészbejárón, és közli a suttogók vezérével hogy úgy legyen ekkora az arca, hogy ha akarná, most azonnal porrá égethetné az egész bandájával együtt.. ekkor azonban felsír egy baba. Daryl megpillantja a zajforrást, ti kajak egy babát hoztatok ide?-kérdezi.

„Állatok vagyunk. Az állatok a szabadban élnek, nekik is van kölykük, ezért van itt a baba.”

Náluk vannak Aldenék, így felajánlja az egyet fizet, kettőt kap akciót.

3.png

5.png

4.png

6.png

Mugli kiszúrja Connie-t, ahogy ott sunnyog a susnyásban, elmutogatja neki hogy jönnek a zombik, úgyhogy elő ne gyere. Míg Darylék eldöntötték, hogy vissza kell adni a kiscsajt az anyjának, a kis hülye Henry elbújt Lydiával, úgyhogy mindenki őket keresi, odakint pedig felsír a kisbaba, a holtak jönnek, Alfa meg a vállát vonogatja Alden kérdésére

„A holtakkal csak csendben tudunk együtt élni. Ha az anyja nem tudja elhallgattatni, majd a holtak megteszik. Természetes kiválasztódás.”

Már konkrétan a fél Hilltop veri a kerítést, hogy rájuk figyeljenek a zombik és ne mészárolják le a csecsemőt, mikor Mugli elmutogatja a süketnéma lánynak hogy a baba sír, mire az kiugrik a bokorból, lecsúzlizza a walkereket és magával viszi a csecsemőt. Szép húzás, süketen meg főleg, rémálom lehet egy ilyen szituból a menekülés, ha csak a szemedre vagy hagyatva, Daryl húzza ki a szarból végül.

10.png

Az udvartartás hazafelé menne a gyűjtögetésről, de Ezekielnek van egy külön tripje, ahová a királynét nem vinné magával, de mivel lebukik, muszáj neki: egy zombikkal dugig lévő moziból akarják kilopni az izzókat, a vásárra is jól fog jönni a filmvetítés, különben is, vannak olyan gyerekek akik még csak most fogják látni életük első filmjét, nagyon jó lesz! Nekem az első valami vámpíros volt, nagyon beszartam, a vámpír fejjel lefelé lógott az erkélyajtón, napokig nem tudtam aludni, de aztán szerencsére A kis hableány meg az Aladdin hamar feledtették velem a borzalmakat. Ezekielék kutyaszorítóba kerülnek, mégsem annyi zombi van amennyit először számoltak, a horda meg mindjárt itt van a kertek alatt, úgyhogy haza kell lépni, nincs mese. Carol szól bele a dologba, hát csak nem megyünk haza üres kézzel, gyerekek, elvisszük amiért jöttünk és kész – a királynő szólt, s lőn.

8.png

7.png

Henry kiszökött Lydiával, akit szépen kivakartak a retekből, mert már full sminkben, mosott hajjal pompázva áll bele a rinyába, hogy hát végül is az anyjának nem kellett volna érte jönnie, mégis jött, tán csak szereti egy kicsit. Megérkeznek Enidék, a srác könyörög hogy tagadják le hogy látták őket, de Enid nem hagyja annyiban, megmondja a tutit hogy Lydia nem tartozik közéjük, Alden és Mugli viszont igen, úgyhogy ha ez a csere ára, akkor szorrika, de a csajnak haza kell mennie, belenyugodni meg úgy lehet, ha a halott barátod (Carl) levelet hagy, és ráébreszt azokra a dolgokra, amikre már magadtól is rá kellett volna jönnöd, úgyhogy maradj aki vagy, és ne hagyd hogy a rossz dolgok megváltoztassanak. Végszóra Lydia is kidugja az orrát a házból, és egy búcsúcsók kíséretében közli hogy bizony, léc van. Nyélbe is ütik a cserét, én meg voltam róla győződve hogy lesz valami átkúrás és minimum Alden kicsekkol, de nem, minden simán megy, mindenki a helyén, Alfa miután leken egy istenes átszállót a lányának, majd a keblére öleli és közli hogy Alfának hívja, ne anyának, a suttogók balra el.

Később Henry kifejezi nemtetszését azzal kapcsolatban, hogy hagyták Lydiát visszamenni Zugótól Északra a Suttogó-erdőbe, Daryl szerint

Az élet néha szar, és ebbe bele kell törődni.

True story, de Henry nem hagyja annyiban, előveszi hogy tudja, Daryl mit tett Alexandriában, mikor rosszra fordultak a dolgok, de mielőtt mi is megtudhatnánk, a férfi lekapcsolja a témát azzal hogy azt tette, amit tennie kellett oszt kész.

16.png

17.png

… de azért az éj leple alatt kiszökik a Hilltopból, hogy visszahozza a lányt, és Connie is csatlakozik hozzá, mert őt sem hagyja nyugodni a dolog. Köztük még valami lesz!

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2019.02.27. 21:56:59

9×11

Azt kell mondjam, remek rész volt, nagyot dobott az egész Whisperers-szál a minőségen.
Egy posztapok világban ennél jobb feltételekkel rendelkező túszcsere ritkán akad, mint visszakapni 2 embereteket sértetlenül egy olyan fogolyért cserébe, akit kb. 1-2 ember kedvel az egész társaságból. Ennek megfelelően azért direktben nem is szúrták el, a következményei és mellékszálai viszont fontosak voltak, és jól is sikerültek. First things first: Samantha Morton mennyire para, te jó isten. Az abszolút félelemkeltő jelenet, ami rendkívül jól leírta Alpha karakterét, az az volt, amikor odasuttogta az anyukának, hogy kvázi hagyja ott a babáját a zombiknak, amaz meg megtette. Luke lejelelte Connie-nak a sztorit (ügyes húzás!), aki megmentette a kisgyereket, és itt jött egy szerintem 10/10-es jelenet: ahogy Connie menekül a kukoricásban, és nagyrészt az ő szemszögéből látjuk a dolgokat, de leginkább az ő fülével halljuk, illetve nem halljuk őket… szuper para, eszméletlen jól sikerült. Nálam a 9×08 csavara után az évad 2.legjobb jelenete, le a kalappal! Ilyet várok el egy zombis sorozattól!

Darabkák:
– A másik szálról (Ezékiel-Carol-Jerry) kb annyit jegyeztem fel, hogy leginkább halál laza volt (mint Jerry maga mindig), a Mission Mix meg egyenesen Guardians of the Galaxy utánérzés.
– Jézus flashbacken meglepődtem egy kicsit, de ennyi, ezen kívül kb. egy vállvonást érdemel.
– Henry és Daryl egyik beszélgetésében megint volt utalás a bizonyos múltbéli alexandriai dologra, egyre jobban furdal, hogy mi lehetett az.
– Na, kovácsék megkapták a babát, már épp hiányoltam volna ennek a szálnak az elvarrását.
– Jó, hogy visszahoznak ilyen C-vonalas mellékszereplőket is, mint a szemüveges tinicsajszi, aki múltkor Henryvel bandázott (sok embernek tudom a nevét, de az övé nem jut eszembe, valami A vagy E betűs…) -> kínzó kérdés: mit keresett Henry szobájában, amikor megtalálta a levelét?
– A Daryl-Connie páros jó lesz, Connie motivációja nekem se nagyon jött át + elmegy valakivel, aki nem is tud jelelni, hát nem semmi…

#hétidézete:
“-Nabila and I…are bunned up.
-What?
-We’re up the pole.
-What?
-We’re preggo! Preggers. Got our preg on.” :DD

A_Rézi 2019.02.28. 10:52:21

Nagyon tetszett ez a rész. Bár azt már a 9x10-ben borítékoltam, hogy Henry valami hülyeséget fog csinálni Lydia miatt, de hogy mindjárt kettőt... az már rekord! Az éjszaka közepén, tök egyedül nekivág, hogy megmentsen egy csajt, aki talán nem is akarja, hogy megmentsék. Gratulálok! Tényleg Carl nyomdokaiba lépett.

Az is borítékolható volt, hogy Daryl utána indul, amint megtudja, hogy lelépett. Connie-n meglepődtem. Viszont alig várom, hogy kiderüljön, ezek ketten együtt mit fognak művelni.

Az Ezekiel-szál nálam sajnos totál érdektelen. A király álmodozó, ami ebben a világban nagyon veszélyes (láttuk mi lett abból is, hogy Rick Carl álmát megvalósítandó, mindenáron integrálni akarta a Megváltókat), szerencse, hogy Carol két lábbal áll a földön - és hogy Jerry gondoskodik a jó hangulatról. Kíváncsi vagyok, Ezekiel kicsekkol-e ebben az évadban, mert szerintem már nagyon érik a dolog...

Treff Bubi 2019.02.28. 14:22:42

Király rész volt, hatalmas játékokkal. Egyébként csak én látom így, vagy szerintetek is frissebb lett a sorozat Rick karaktere nélkül? Szerintem annyira dominálta a sztorit, hogy szinte egy új történetet látok most, és Darylt simán felemelhetnék az írók vezetővé, benne van a potenciál. (nyilván a maga korlátozott, 3 szavas módján persze).

A_Rézi 2019.02.28. 16:22:00

@Treff Bubi: Valóban más lett a sorozat, és nekem eddig bejön a dolog (Henry-t leszámítva, de hát mindig kell egy idegesítő karakter, akinél alig várod, h zombikaja legyen... bocs, Carol!).
Szerintem a készítők azért paráztak, hogy mi lesz, ha Rick már nem lesz képernyőn, és most örülnek, hogy nem omlott össze az, amit elmúlt években építgettek, sőt!

Daryl sokak kedvenc karaktere (az enyém is), de ő szerintem úgy tud jó megmondóember lenni, hogy nincs kinevezve főnöknek. Hallgatnak rá, mennek utána, de a pozíció és a vele járó felelősség taccsra tenné (pl. Jézusnak se jött be). Ha az íróknak van eszük, nem emelik fel, annál is inkább, mert Norman Reedus sem szeretne Rick Grimes/Andrew Lincoln nyomdokaiba lépni.
www.imdb.com/title/tt1520211/videoplayer/vi1750120985?ref_=tt_pv_vi_aiv_1
süti beállítások módosítása