Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Berlin Station 3x10 – Ma mi nyertünk (évadzáró)

2019. február 27. 13:00 - szde

Eredeti cím: Book of the Fallen

Hector álmodik: fut az erdőben, Vasálarcos-Daniel fegyvert fog rá, vér folyik rá, Stevie is megjelenik az álmában, és jól leönti egy vödör vízzel. De mindez csak lázálom, Timur, az egyik részből megismert konkurens oligarcha emberei találták meg Hectort a birtok határán, majd az orvosa összefoltozta a hapsit, mert hát értékes. És mivel vannak kapcsolatai, segíteni tud Krik vagyonát megszerezni a kikötőből, amit ugye ő felügyel. Mert Roman hamarosan Timur irányába fog elindulni, főleg a szórakozóhelyes jelenet után.

vlcsnap-2019-02-21-11h02m57s089.png

vlcsnap-2019-02-21-11h04m15s348.png

vlcsnap-2019-02-21-11h09m52s400.png

Gil továbbra is podcastel Diverről, amit Stevie egy német parkban hallgat. Közben hívja telefonon Hector, hogy mennyire, de mennyire örül, hogy egyben van és él, mert hát sem ő, sem Torres nem voltak ott a megbeszélt helyen – Daniel meg ugye meghalt. Hector bevallja, hogy elért a zöld dácsába, de ezek szerint akkor elkerülték egymást. Stevie-nek meg kell tudnia, mit látott a másik, aki szerintem tökéletesen tisztában van azzal, mi is történt Daniellel. Hector még egy utolsó szívességet tesz a cégnek, de utána mindenki felejtse el. Úgy örökre. Gil tovább beszél, 1981-ben Diver Moszkvában dolgozott, friss házas volt, egy este valami partiból hazafelé menet az asszony vezetett, és bár ő sem volt jó formában, jobb állapotban volt, mint a férje. És elütött egy járókelőt. Az oroszok lehetőséget adtak neki: vagy az ügynökük lesz vagy mehet Szibériába… aztán jött 1989, és Diver megváltoztatta a sorsát. Most már mindenki tök csigázott, aki hallgatja a podcastet, hogy ki is ez a bizonyos ember, de erre majd csak holnap, az utolsó adásba derül fény – Esther nagy bánatára.

Hector még elég szar állapotban van, de addig életben fog maradni, amíg elérnek a kikötőbe. BB jön Robert lakására, aki szemben csövezik, a megkötözött Ninával, aki ugye kém. BB szerint rendesen kell ezt csinálni, kezdve a bizonyítékokkal: kedvenc káromkodósunk hangokat hallott. Zajokat. Zörgést. Valahogy Nina mégis kiszabadult, és megtámadja BB-t, majd Robertet, a hálóban meg előrántja a cirkálót, és sokkolja vele Bobby-t, akit rögtön be kell vinni a kórházba. Az úton hívja Esthert, hogy minden infó kell neki Nináról, mert az oroszoknak dolgozhat.

vlcsnap-2019-02-21-11h12m37s979.png

vlcsnap-2019-02-21-11h15m37s057.png

vlcsnap-2019-02-21-11h21m29s859.png

Kolya egy bábokkal teli helyen tölti a szabadidejét, elég félelmetes, de hát ha ő ezt szereti…  Valerie megosztja vele a híreket, hogy April meg Sofia Észtországban vannak, és Torres is Rodion után eredt – ez azonban nem lesz elég Romannak. Katonai nyomás kell, de az elbukott szavazás után ez elég nehéz lesz. Kolya pontosít: elég csak a látszata a katonai erők bevonásának. Még szerencse, hogy van egy drón Észtország felett, amit lezuhantatnak, hogy azt higgyék az oroszok, jönnek a katonák. Hector a kikötőben, az embere már Roman parancsait követi, de mivel Hector határozott, átengedi. Rodion tech-embere felfigyel a drónra, a készítőket meg csókoltatom, hogy erőltetik a fekete hátteret, ahol kábé semmit se látni. A drónnal elvesztették a kapcsolatot, most már minden arra van feltéve, hogy vajon beveszik-e a sztorit Rodionék.

Hector eltesz egy rajzot, majd kimegy a konténerből és elkezd kiabálni az emberével, aki hívná Romant, de nincsen erre idő, így most kell mindent elvinni innen. Hector közben kipakolja a széfjét, ami tele van útlevelekkel, majd az egyik piros sportkocsival és egy üveg pezsgővel elhúz a helyszínről. Esther Gilhez jön, nem hiszi, hogy Roman ölte meg Danielt, meg is mutatja a férfinek a fotót, amin Diver van. Esther védelmet ígér Gilnek, aki köszöni, de nem kér belőle: ha ő nem lenne, akkor a nő még mindig Stasi egyenruhában szolgálná fel a kávét a német hírszerzőknek. Gil társaságot vár, szóval megy, mielőtt elkésne.

vlcsnap-2019-02-21-11h25m04s842.png

vlcsnap-2019-02-21-11h32m17s500.png

vlcsnap-2019-02-21-11h33m14s605.png

vlcsnap-2019-02-21-11h33m57s730.png

Rodionék leszedték a drónt, majd a felvételeit kezdik megtekinteni: tele van amerikai teherautókkal. Roman értesítése: jönnek az amerikaiak, bár a műholdfelvételen ez nem látszott. Roman még jobban ideges lesz, amikor meglátja, hogy a raktárból minden eltűnt, csak a konténerek maradtak. Tallinnba is megérkezik April meg Sofia 3 fegyveressel, közben Tapában Torres menti meg a világot egyedül: a szállás, ami az évad elején tele volt emberekkel meg fegyverekkel, most már üres. Még szerencse, hogy Torres tudja, merre mennek. Aprilék Sofia cégének főhadiszállásán, 30 ellenséges ember van, még szerencse, hogy Sofia tud egy rövidebb utat az erdőn át a szerverszobáig.

Torres megtalálja a halott NATO-katonákat, akik közelében még őrjáratot tartanak. Sofiának 5 perc kell, hogy visszakapcsolja a világítást, de harminc másodperccel a szerverre csatlakozás után rájönnek, hogy itt vannak. Viszont ha felkapcsolták a fényeket, akkor már meg van oldva a probléma. Rodion a felvételeket elemzi, megtalálta a csavart: a kocsik régiek, nem jönnek az amerikaiak Torres a kocsi mellett egy késsel, verekedés a sötétben, amiből kábé csak a nyögéseket lehet hallani, de nem baj, majd odaképzelem őket. A fegyveresek és April leszerelik a szerverszoba őreit, majd a folyosón tartják fel a maradék 22 embert, miközben az észt erdőben Torres közelharcot vív Rodionnal.

Két ember lent van a fegyveresek közül, Torresék meg pont egy olyan fánál verekednek, amiből szemmagasságban kiáll egy ág, amire jól fel lehet tűzni Rodion fejét. Torres összeesik, Észtországba pedig visszatért az áram, az oroszok menekülnek. Roman meg szétbarmolja az irodáját dühében.

vlcsnap-2019-02-21-11h36m09s400.png

vlcsnap-2019-02-21-11h38m53s703.png

vlcsnap-2019-02-21-11h40m07s333.png

Másnap reggel a járőröző NATO katonák megtalálják Rodiont és Torrest, előbbi halott, utóbbi pedig csak annyit tud mondani épp időben, hogy „amerikai vagyok”. Dove-ékat még mindig nem toloncolták ki, érkezik hozzájuk BB, zöldkártyákkal és papírokkal, hogy kivigye innen őket. Még pénzt is kapnak az elkészült cirkálóért, ráadásul igényt tartanak az eszköz továbbfejlesztésére. Dove nem bízik a nőben, de az apja aláírta a papírokat. Stevie üzleti reggelin/ebéden/pezsgőzésen, a nő nagyon elégedett a munkájával, és azért választotta a férfit, mert neki fontos a hűség. Stevie zavartan megköszöni, majd távozva az étteremből rosszul lesz, de nem annyira, hogy hívni kéne a 112-t.

Ramon kastélyában csengetnek, az emberek persze nem nyitnak ajtót – már nincsenek – lent pedig Kolya várja a kérészéletű oligarchát. Kirándulni mennek, de semmi szükség nincsen az útlevélre vagy a mellette fekvő pisztolyra. Ha elfoglaltam volna Észtországot, mereng Roman. Akkor minden másképp lenne, cimbora. Stevie Valerie-vel találkozik, szabadkozik, hogy nem látott senkit, sem Danielt, sem Hectort, és kívánja, bár másképp alakult volna az egész. Kérdés: vajon az írók az elejétől kezdve azt tervezték, hogy Stevie lesz Diver vagy ez csak úgy jött a harmadik évad kitalálása során? Valerie nem is érti, hogy miért csak most jelentkezett a férfi, amikor jött, ment, látott és máris kint volt Oroszországból? Hát az úgy volt, hogy… és Valerie beveszi a mesét. A nőnek még egy kérdése van, mégpedig az, hogy beszélne-e Stevie Daniel megemlékezésén? Jól bírja Stevie szíve, hogy még mindig nem esett össze.

vlcsnap-2019-02-21-11h43m16s201.png

vlcsnap-2019-02-21-11h46m35s940.png

vlcsnap-2019-02-21-11h49m24s554.png

vlcsnap-2019-02-21-11h50m27s012.png

Torres kórházban, Robert egy másik kórteremben mered maga elé, de egymás mellé leülve Torres elmondja, hogy megérte. Mert ők nyertek. Jó, elvesztettek egy Danielt, aki nem tudom, kinek hiányzik, nekem nem, de Észtország független maradt. Robert a japán állást tuti bukta, de Berlinben csak maradhat, a családja is eltávolodott tőle, ráadásul a legutolsó nő, akinek bejött, orosz ügynök volt. Az élet nem fair. Gilhez Stevie érkezik, fegyvert is fog rá, majd átnyújtva az idősebb férfinek a pisztolyt, aki nem öli meg, hanem főbelövi saját magát.

Daniel megemlékezésén mindenki ott van, Stevie megint rosszul lesz – talán Hector felbukkanása és „tudom, mit tettél tavaly nyáron a zöld dácsában” pillantása okozta –, és amikor elfordul, Esther hirtelen fekete-fehérben látja a világot. Látja a fotót, ami Diverről készült, és összekapcsolja a dolgokat. Még mielőtt beleélhetném magam, hogy jön a lebukás, a német nő csak odamegy hozzá, megköszöni a szavakat és hozzáteszi, hogy emlékezni fog rájuk. Mindig.

Hogy lesz-e negyedik évad, egyelőre nem tudni.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SOIL 2019.02.27. 19:12:29

Gondoltam, hogy ilyen légbőlkapott megoldások lesznek :(
Mint azt már írtam régebben, bántóan amatőrök néha ezek a szuper kémek, de mindig mindenki bevesz minden kamu kifogást...
Hectornak jutott kb 2 perc jutalomjáték a konténereknél, de ennyi.
Rodeon meghalós póza legalább jó volt.
Ha nem lesz negyedik, azt se bánnám sajnos :(

szde 2019.02.28. 11:12:40

@SOIL: Szerintem itt a sok szállal nem tudtak mit kezdeni, és nagyon rámentek arra, hogy Észtország, amikor meg a végére értek, akkor kapkodtak, hogy mindent el tudjanak varrni.
Pl ennek az April-szálnak se volt sok értelme, ráadásul azt sem tudtuk meg, hogy akkor most kik voltak azok, akik a finn halászokat felrobbantották, meg Stevie-nek is voltak elég felesleges jelentei, amik nem nagyon tettek hozzá a sztorihoz, ellenben játékidőt vittek.
Hectornak fájóan kevés szerepe volt az évadban, pedig messze a legjobb színész meg a legérdekesebb karakter az övé.
Nekem az fájt egyedül Rodion esetében, hogy PONT OTT VOLT EGY KIÁLLÓ ÁG. De legalább az jó volt.

Még nem döntöttek, lesz-e 4. évad, mert még elemzik a nézői adatokat. De amúgy meglepően népszerű volt a 3. évad, jobban tetszett az embereknek, mint a 2.
Én viszont remélem, kezdenek valamit ezzel a sok szállal, mert pl. a Homelandben is több fut egyszerre, az mégis jó meg érdekes - nyilván ott több tehetséges színész van, mint a BS-ben. Vagy legyenek jó karakterek, mert azon kívül, hogy Stevie hirtelen kettős szuperbérgyilkos lett meg Robertnek vannak pszichés gondjai, elég egydimenziósak a karakterek (Hector kivételével). :(
Szerintem egy Hector-többdimenziós Torres jó párost alkotna - Aprilt meg Stevie-t el lehetne felejteni. Viszont így a végére Esthert is eléggé megkedveltem, ő is maradhat.

SOIL 2019.02.28. 16:46:29

@szde: nekem nem lett szimpibb Esther, de legalább már Valerie-t se bírom.

szde 2019.03.02. 09:23:45

@SOIL: óó :( akkor lehet az lenne a megoldás, ha kevesebb, de jól kidolgozott szereplőkkel működne a sorozat.

SOIL 2019.03.03. 18:52:46

@szde: nemtom... Nekem pl. az első évad tetszett a legjobban, de nyilván Hector miatt. Azóta mindenki olyan fakó lett :(

szde 2019.03.05. 12:00:18

@SOIL: Mondjuk igaz, Hector nagyon jó, rá kellett volna építeni a sorozatot.

szde 2019.03.31. 10:11:38

@SOIL: Végül csak elkaszálták a sorozatot. :( :)

SOIL 2019.05.12. 17:21:06

@szde: hát, csak ez lehetett a kimenetele, ha már így leépítették a karaktereket meg az eseményeket... béke poraira :(
süti beállítások módosítása