Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 9x10 – Omega

2019. február 24. 10:00 - hektor_

Ahj, de nehéz az ilyen részeket hogyvoltozni. Nekem kicsit töltelék volt a mostani, ide-oda ugrálással, de nem elégedetlenségből mondom ezt, csak ahhoz képest hogy az első pár képkocka után abban sem voltam biztos, hogy jó sorozatot indítottam-e el, szerintem nem ütöttek akkorát a múltbeli visszatekintések, hogy a rész 80%-át a pincében töltsük.

Flashback 1st version: három fős család dekkol másokkal egy elhagyatott raktárépületben, apukának a töke tele van azzal hogy itt várakoznak, anyuka píszeli és a kislánynak énekel. Az elfogott suttogó lány emlékeiben járunk, Lydia elregéli Henrynek míg a kóterban csücsülnek, hogy emlékszik az apja rideg tekintetére, de hiányoznak neki a társai

„Hát… szerintem elég durva halott emberek bőrében mászkálni.” (Henry)

Szerintem is, de ezen átlépve folytatódik a történet, mikor a srác rákérdez hogy végül is mi történt az apjával, és kapunk egy bevágást a vérében fuldokló férfiról azzal a magyarázattal, hogy apám hülye volt, anyám bezzeg felhúzatta velem a lenyúzott bőröket, tök egészséges a kapcsolatunk, mindig megvédett.

1.jpg

Tara az új társasággal van kint Aldenéket keresni az erdőben, mikor megpillantanak egy békésen piknikező zombicsapatot. A holtak ezúttal valóban holtak, viszont amiből falatoznak, azok Aldenék lovai, és a néma lány szemrevételezésekor kiderül hogy az ebédjüket mégiscsak pincér tálalta, mert a lovaknak késsel van felvágva a gyomra, egy true zombi meg nem csinál ilyesmit. Hilltop új Tarlós Istvánja dönt: nem megyünk bele a vakvilágba, gyerekek, húzás haza és kitalálunk egy tervet, addig senki ki nem teszi a lábát a városból.

2.jpg

Henry felajánlja az egyik tojását (nem AZT, bár szerintem abban is benne lenne!) Lydiának, de a lány szerint az éhezés ajándék, hát anyukám, akkor egyél meszet, mert tőlem biztos nem kapnál semmit még egyszer - de a srácot nem ilyen fából faragták. Sosem leszek többé normális, mondja Lydia, az apja legalábbis így tartotta, ezzel együtt úszik be a flashback folytatása: a rádión keresztül egyfolytában ugyanaz a parancs érkezik, „legyetek készenlétben”, amiből a csoportnak elege van, ezért összepakolnak és elhúznak. Apuka csatlakozni akar hozzájuk, anyuka közli hogy nem, mire az lekurvázza és egy ollóval nekiáll levágni a szakállát, mert

3.jpg

Lydia kérdezősködni kezd Henry szüleiről, majd olyan óvatossággal, mint ahogy egy elefánt közlekedne a porcelánboltban, a „hol vannak ők, mi a hely neve, milyen távolságra van innen”-re tereli a témát, ez a kis hülye meg válaszol is neki – de szerencsére Daryl apánk mindig résen van, így miután az ablakban ülve végig hallgatta a diskurzust, feltépi az ajtót és kicibálja a srácot a pincéből, majd lebassza hogy mit képzelt, de a kis gyökérpálca csak annyit hall meg az egészből, hogy őt kihallgatták és kihasználták. Akik siratták, hogy Carl karaktere oldalán egy harapással távozott a sorozatból, azok fellélegezhetnek, a sorozat íróknak kiváló eredménnyel sikerült pótolni a végtelenül bosszantó, tenyérbemászó suhanc-szerepét.

4.jpg

5.jpg

Daryl lerongyol a csajhoz, hoztam gyógyszert, mivel folyton basztatod a füled. Nem kell? Jó, leszarom, anyádról viszont kérdeznék párat, megölne minket? Ha muszáj, akkor igen, válaszolja Lydia, meg is látjuk a flashbackben hogy anyuka szemrebbenés nélkül kinyírt egy ürgét, mert akkor zajongott mikor nem kellett volna - itt apuka énekel a kislánynak. Daryl bedobja neki a gyógyszert, vizet is adna hozzá, mikor a csaj nekimegy, nem tudom ezt hogy gondolta a rácson keresztül, de Daryl elkapja a karját és meglátja rajta a szíjnyomokat. Mesél kicsit a csajnak a családon belüli erőszakról, de utal rá hogy sántít a sztorija, mert az apja énekelt Lydiának, ha félt, ez meg nem igazán illik bele a mesébe, úgyhogy ha az apja meghalt, ugyan kitől kapta a sebeket?

Flashback, 2nd version: éjjel Lydia kiment megnézni a halottat, aki a nagy érdeklődésre való tekintettel fel is ült, és miután a kislány sikítani kezdett, a segítségére siető apukának tépte ki a torkát. Felnőtt Lydia szerint papa puhány volt, azért halt meg, az ilyen helyeknek mint a Hilltop amugy sem lenne szabad léteznie. Daryl később Henryvel tárgyal a hallottakról, aki elmesél a sorozat kezdeteiről egy sztorit, mikor még Carolnak megvolt a férje aki nap mint nap elverte, és a nő azért vágta le rövidre hogy a faszkalap ne tudja a hajánál fogva cibálni. Segíteni kell Lydiának.

6.jpg

7.jpg

Közjáték: Magnáék kilógnak megkeresni Mugliékat, de az erdőben rájönnek hogy a sötétben négyen nem fogják megváltani a világot, így kénytelenek visszafordulni.

Henry úgy gondolja, ha már Enidnek nem sikerült beakasztani, hátha a suttogó lány azt súgja a fülébe, amit hallani szeretne, úgyhogy kiviszi egy éjjeli randira, ahol nyitásnak egy oroszlánkirályos vacsorát tolnak be, majd Henry körbevezeti a lányt, itt az orvos, itt a cipész, itt egy kalapács.. ja, nem, ezt már a lány gondolja, aki kérdés nélkül állítaná bele a srác fejébe, de ekkor felsír egy csecsemő és ismét megrohanják az emlékek. A csaj kéri hogy tegyék vissza a cellába, Henry vele alszik, Daryl atyai tekintete persze végig követte a kirándulást, de erről nem szól egy szót sem másnap, mikor egymás kezét fogva talál rájuk reggel.

8.jpg

 

Lydia állítása szerint nem fogják őt keresni, ha valaki meghalt, a csoport mindig továbblépett, oszt kész, nem lépnek kapcsolatba emberekkel, ha nem muszáj, csak igyekeznek mindent megtudni róluk, feltételezem hogy aztán a kapcsolatba lépés ellenállás nélküli támadásba torkolljon. A csaj kitálal mindent a táborról, Henry felkérdez:

„ – A családodról a történet, igaz volt?

– Reméltem, hogy az. Hazugság volt, de nem én hazudtam.”

Flashback 3rd version: kiderül, valójában anyuka volt a szar ember-verseny nyertese, sőt, ő nyírta ki apukát is.

9.jpg

Daryl ezt már elhiszi, de azért elindul Tarához a hírrel, hogy nézzék csak meg azt a tábort, aki az épp visszatért Yumikoval tárgyalja ki, hogy ha legközelebb kételkednek a parancsában, lesznek szívesek vele megbeszélni, nem megszegni, mikor Yumiko társait is visszahozzák az őrök, de jönnek mögöttük még valakik:

18.jpg

Bizony, a képregény fanoknak már ismert Alfa, a Suttogók vezetője itt van, és követeli vissza a lányát.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása