Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

SURVIVOR S38X01 – Elindult a 38. évad, jösztök-e?

2019. február 22. 11:00 - Laura Ingalls

Jóképű lányok és fiúk, számtalan fordulat és taktika orrvérzésig. Visszatért a Survivor és ezzel együtt én is. A helyszín ezúttal is Mamanuca, Fiji, ahol 14 ropogós szörvájvörke és 4 rutinos játékos hajt 39 napig a dicsőségért és a pénzért. Bemutatkozik az ”Edge of Extinction”, a kihalás szélén. Olyasmi, mint nálunk a Holtak szigete. Ha valaki kiesik eldöntheti, hogy a „kihalást” választja, vagy elfogadja a kiesését. Amennyiben száműzetésbe vonul, ott is feladhatja a játékot ha megunja, vagy várhatja a lehetőséget a visszatérésre. Idén úgy tűnik a pszichés megterhelést akarják kimaxolni Jeffék. Meglátjuk hányan világosodnak majd meg Extinction közben.

10-45_wendy_2.jpg

Szokásos módon kis ismerkedéssel indítunk. Itt van egyből Wardog, aki nem az akinek látszik. Maszkulin és sportos, de vigyázat, mert jogot tanul és okos is, de ezt a többieknek nem mondja el. Rendben. A következő a kék hajú Wendy, túlmozgásos, SzuperMegaUltraFan, teljesen be van pörögve, hogy survivor lett. Good for her. A visszatérők David, Aubry, Wentworth (Kelley) és Joe akik kiváló szövetségesei, de akár könnyű célpontjai is lehetnek az új játékosoknak.

extinction.jpg

Jeff azzal köszönti a játékosokat, hogy kevesebb, mint 3 nap múlva valaki kiesik közülük. Egyre nehezebb megnyerni a játékot, sőt! A nagyra tartott korábbi versenyzőknek is meggyűlhet a baja a sok változással. Így vezeti be régi-új ismerőseinket, akiket a 14 friss játékos extázisban fogad. Gyorstalpaló: Kelley Wentworth (San Juan Del Sur és Cambodia) az első női játékos aki 2 rejtett védettséget talált és az egyikkel sikerült megvédenie magát és véghezvinnie egy hatalmas blindside-ot, hidegvérű, keményen játszik. David Wright (Millennials vs. GenX) gyakorlatilag mindentől félt amikor először itt volt, de kikupálódott a játék közben, nagyon jó stratéga. Joe Anglim (Worlds Apart és Cambodia) akármikor játszik, folyamatosan veszélyben van, általában győzelemre viszi a törzseit. Aubry Bracco (Kaôh Rōng & Game Changers) sírva kezdte a játékot, de megkeményítette magát és 76 napot töltött játékban a lehetséges 78-ból (egyik alkalommal sem sikerült nyernie, ahogy a többieknek sem).

viasszaterok.jpg

Miután körbe nyalogattuk a visszatérőket indul a mandula. Kelley és David a Manu törzzsel lesznek, ők a kékek. Aubry és Joe a Kama törzsben vannak, sárga a színük. Az első feladat: a hajóról ahol vannak minden mozdíthatót ami a kezükbe akad gyűjtsenek össze (étel, felszerelés) és hajigálják a nagy hajó melletti kisebb csónakokba. Két perc van a mutatványra, utána irány a tábor. Természetesen úgy rohangálnak, mint a mérgezett egerek, mindent bedobnak a vízbe amit érnek. Páran a szajré után ugranak és kezdik berakosgatni a vízből a saját csónakjukba. A nagy rohanásban az egyik játékos (Ron – Manu törzs) észrevesz egy „Secret Advantage” feliratú borítékot, a zsebébe dugja és megy is tovább. A játékosok nagy része a vízben van és pakol, nem úgy Keith. Csórikám az életéért küzd, saját bevallása szerint sem tud úszni. Ügyes gyerek, majd itt biztos megtanul, vagy jól elvesztik miatta a vizes challenge-eket. Sebaj. (Lauren, a csinos atléta csaj megmenti, mert mégsem eshet ki így…)
A két perc eltelt, evezés a szigetre.

05-59_secret_advantage.jpg

06-13_pakolnak_1.jpg

A Manu törzsnél kezdünk. Ismerkedés. Rick híradós, hatalmas rajongó (mi más lenne), aputestű és áttöri a falakat, amit megtámogat egy mélyről feltörő „óhjeááá”-val.
Kelley harmadjára játszik és ezúttal már az elejétől erős szövetségeket akar kötni. Nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy megismerkedjen a többiekkel és igazi kapcsolatokat alakítson ki, ami nehéz lesz neki, mert nagyon zárkózott. Meglátjuk most összejön-e.
David újdonságként éli meg, hogy tanácsokat kérnek tőle a többiek mit hogyan csináljanak és szívesen segít (közben bevágják, hogy megijed amikor a mellette lévő Wendy rácsap egy bambuszra - van ami nem változik). Azt várja ettől, hogy meg fognak benne bízni és tovább maradhat játékban.

08-00_feltoro_rick.jpg

08-22_ajdontcsrasztennivan.jpg

09-36_ajmofrendjukencsrasztmi.jpg

Épül a tábor. Wendy azt mutatja hogyan fonják össze a többiek a pálmaleveleket, amikor furcsán tüsszögni kezd. Csak piciket, egyet-kettőt ezzel megszakítva a beszédet. Kiderül, hogy Tourette-je van. Nála nem abban nyilvánul meg, hogy csúnyán beszél, hanem különböző hangokat ad ki, vagy oda nem illő plusz mozdulatai vannak. Aranyosan elregéli a kamerának hogy kicsit más, mint a többiek, de ez nem fogja hátráltatni a játékban.

10_45_wendy.jpg

A Kama törzs is megérkezik a saját táborába és ki mással indíthatnánk, mint Joe-val. Aki JoeyÖmézingnek hívja magát. Nehéz neki nem Ömézingnek lenni, amikor mindenki azt kéri tőle „taníts minket mester”. Szóval JoeyÖmézing Ömézingeskedik és minden tudását megosztja a társaival. Ömézing. Mutatom:

0005.gif

S lám, Joe vala Ömézing, s tettei nyomán tűz lészen. Vala. Még Aurora a leszbikus válóperes ügyvéd is olvadozik és 100 %-ig „Team Joe!”.
Julie, az Etsy shop (kézzel készített, egyedi ajándékok boltja) tulajdonos is a sárgáknál van, tősgyökeres városi, kétbalkezes, de nagyon igyekszik (míg le nem vágja a lábát a machetével… csak várjatok).
Ron tanár és secret advantage tulajdonos. Megpattan a többiektől táborépítés közben, mert az előnyt 3 lábra a leveles ládától kell kiásnia. Kikapar egy kis mélyedést, majd eldől, mintha méteres gödröt ásott volna. Annyi baj legyen, az előny az övé. Három lehetőség közül választhat: 1.) ha elveszít a törzse egy jutalmat, elveheti a nyertes törzstől és mégis a saját törzse kapja; 2.) kap egy extra szavazatot a tanácson; 3.) rejtett védettség. Az előnyt a 3. tanácsig használhatja fel, utána érvényét veszti. Ölelgeti a papírt „drágaszágom”. Kíváncsi vagyok elmondja-e valakinek.

JoeyÖmézing és Aubry jól érzik magukat a törzsben, egyelőre jól állnak a többiekkel. Aubry taktikája, hogy hasznos legyen, de ne túl feltűnő. Ellötyög amíg kell, aztán a kellő pillanatban lecsap, mint egy kobra. Magyarul úgy fog játszani, mint eddig, altat és akkor támad amikor senki nem számít rá.
Gavin a jó öreg déli sármjával fogja beédesgetni magát a társai szívébe. Tűzoltó Erickel gyorsan egymásra találtak. Egyetértenek abban, hogy JoeyÖmézing árnyékában meghúzódnak, hadd pajzsolja őket, aztán majd kirakják a játékból ha már nincs rá szükség. Eric a riportban hozzáteszi, ha veszítenek a védettségen, akkor Aubryt kell kiszavazni, gyorsan, mert tart tőle.

15-5x_voros_lany.jpg

15-51_aubry.jpg

16-46_gavin_es_tuzoltokam.jpg

A kékeknél beindul a „Mama vonat”, vagyis Reem. Anyáskodik. Figyelmezteti a többieket igyanak eleget, kiteregeti a vizes ruhákat a parti homokra, mindenkihez van egy-két szava. Nem gondol rá, hogy ez a társainak egyáltalán nem gyere be. Persze a többiek nem szólnak neki, csak kibeszélik a háta mögött. Nyilvánvalóan mindenkinek kényelmesebb, ha megvan hamar az első kiesésre jelölt. Vagyis nem mindenki áll be ebbe a sorba. Keith – aki csaknem megfulladt már rögtön az első feladat közben – anya pici fia és szeret Reem közelében lenni. Nem vagyok benne biztos, hogy jó műsort választott. Kis cuki, de ha a játékosok megérzik a vérszagot, szétszedik és megvacsorázzák. Lehet előbb, mint utóbb. Keith Reemmel és Wendyvel a vízben van, úszni tanítják. Amikor a törzs többi tagja észreveszi őket, Kelley csak annyit mond „tökéletes, fölényben vagyunk”. Megmondtam, hogy kegyetlen.

19-00_mamas_boy_keith.jpg

Elérkezett a harmadik nap és az első védettségi játék ideje. A feladat: lógó kötelek közt átbújni, majd egy embernek megkongatni egy csengőt, miután kötéllétrán mindenki felszalad egy emelvényre, ahonnan egynek át kell egyensúlyozni egy lécen a másik oldalra, ott csomókat eloldani, hogy aztán a többiek könnyebben átmehessenek a túloldalra. Ezután egy ember leereszt egy csúszdát, amin lecsúszva egy tologatós kirakóshoz érnek. Aki hamarabb megoldja a kirakóst a végén védettséget nyer és kovakövet tűzgyújtáshoz. Mutatom képekben is, nem lesz olyan bonyi.

21-58_vedettseg.jpg

22-38_reward_2.jpg

A köteleken kb. egyszerre érnek át a törzsek. A sárgáknál JoeyÖmézing, a kékeknél Chris (ne kérdezzétek, szerintem még nem is mutatták) mászik kötélre csengetni. Gyorsak mindketten, egyszerre végeznek. Mindkét csapat fent van az emelvényen. Joe indul az egyensúlyozós részen is és gond nélkül átér, kezdi a csomózást. A kékeknél Wendy próbálkozik, de meggondolja magát, így Lauren megy, de leesik. Közben a sárgáknál Tűzoltó Eric és Aubry is átér, segítenek Joenak a görcsökkel. A kékeknél Chris is leesik, majd David próbálkozik és végül ő az első aki átér. David nyomában érkezne hírbemondó Ron, de hatalmasat esik. Eközben a sárgák átkelnek mind a túloldalra és Eric szalad is tovább a kötélhídon, hogy le tudja ereszteni a csúszdát. Ezalatt Lauren átér Davidhez, segít neki a csomókkal. A sárgák egyenként kelnek át a kötélhídon és csúsznak le a következő állomáshoz. Közben Chris és Rick is sikeresen átkel a kékeknél. Kelley próbálkozik, de leesik és úgy beveri a fejét, hogy azonnal megmarad a nyoma a homlokán. Végül eloldják az összes csomót, mehetnek a kékek is. Amikor Lauren rohan leengedni a csúszdát Kelley még mindig a fejét fogja, a sárgáknál pedig már csak két embernek kell átkelnie a kötélhídon. A sárgák nagy előnnyel kezdik tolni a kirakós darabjait. Joe irányít. Szaladgálnak kiabálnak, a kékek is megérkeznek, próbálnak felzárkózni. Az erőfeszítéseik eredménytelennek bizonyulnak, a Kama törzs nyeri a védettséget és a tüzet, Manu este tanácsot tart és valakinek véget ér a játék.

A kékek le vannak sújtva. A kútnál Rick, Keith, Reem és Wendy beszélgetnek. Vagyis Reem próbálja meggyőzni Ricket, hogy Kelleyt vagy Laurent kellene kiszavazni, mert ők túl erősek együtt, még most kell szétszedni a párosukat. Keithnek nem tetszik Reem erőszakossága és ott hagyja őket. Visszamegy a táborba és elárulja a többieknek, hogy Reem és Wendy a lányokra pályázik. Ebből egyenesen következik, hogy Reem a többiek célpontja. Wardog és David azért elbeszélget Wendyvel, hogy mit gondol az esti tanácsról. Wendy kerek-perec megmondja, hogy Reemmel fog szavazni, pont. Wendy makacssága nem tetszik Wardognak és bedobja Wendy nevét is a közösbe.

32-18_wardog_megvilagosodik.jpg

32-47_letenned_a_machetet_leccci.jpg

Tanács. Mindenki tüzet vételez a fáklyájával. Jeff a hagyományos szavakkal nyitja az első tanácsot. A tűz az életet jelképezi, ha kialszik, a játékos kiesik. Majd mikor mindenki helyet foglalt kezdődik a mizuvan? Hamar Reemhez érünk, aki feszülten érkezett a tanácsra, mert Wendy szólt neki, hogy ki akarják szavazni. Innentől a tanács Reem ekézéséről szól. Kelleyvel picit vitáznak (ez alapján mondjuk Kelleynek nem feltétlenül ül a „jófej leszek ebben a szezonban” taktikája), Reemnek a nyakába zúdítják amit eddig a háta mögött mondtak. Nem is érti az egész hisztit ami körülötte van. Azzal védekezik, ha elmondták volna neki mi zavarja őket, akkor változtatott volna. Megsajnálom közben, mert igaza van. Ugyanakkor lehet, hogy felháborodott volna. Azt se felejtsük el, ez a survivor. Itt nem számíthat arra, hogy megbeszélik vele a hasonló dolgokat, mert ez akár jó ürügy lehet a kiszavazásra.

32-22_shes_pissed_off.jpg

35-19_tribal.jpg

Szavazás. Rejtett védettség senkinél. A lényeg: Reem, Kelley, Wendy, Lauren. 1-1. Majd Reem és Wendy és Reem és Wendy. 3-3. A survivor 1. kiesője: Reem.
Elmenőben még azt suttogja, reméli bőrig áznak a többiek. A kamera azonban most nem vált vissza Jeffre, hanem Reemmel marad. Az ösvény végén elágazás várja, döntést kell hoznia. Ha jobbra indul, akkor irány haza. Ha balra indul, akkor esélyt kaphat újra játszani. Ha a bal oldalt választja fogja meg a fáklyát és szálljon be az út végén lévő hajóba. A hamiskás mosoly hamar lefagy Reem arcáról. Korom sötétben haladnak a csónakkal és erősen esik az eső. A csónak a semmi közepén rakja ki, azzal az egy szál fáklyával, minden iránymutatás nélkül.

40-21_tribe_has_spoken.jpg

40-48_a_dontes_1.jpg

40-53_a_dontes_2.jpg

41-02_a_dontes_3.jpg

42-12_wtf_vigyazz_mit_kivansz.jpg

Reem körbefordul, vaksötétség, az eső pedig kérlelhetetlenül esik.

13 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzilajSzilard 2019.02.22. 22:20:40

Jösztök-e?!
Álljon elő a szabolcsi aki leírta ezt! :)

Laura Ingalls 2019.02.23. 09:16:00

@SzilajSzilard: A szabolcsit ne keresd, viszont a hajdú-bihari itt van. ;)

Butterske 2019.02.23. 11:13:40

@Laura Ingalls: Én itt leszek, és mindent elolvasok.
Köszi a posztokat.

Butterske 2019.02.23. 11:13:52

@Laura Ingalls: Én itt leszek, és mindent elolvasok.
Köszi a posztokat.

Costanza 2019.02.23. 19:45:38

@Laura Ingalls: hello...

en is gyuszok.
mar tegnap is irtam csak elszallt...

nagyon jol nez ki a tribal council diszlet..
erdekes lesz nezni ahogy napszurast kapnak a homokdunen, egy bot tetejebe kapaszkodva.

Laura Ingalls 2019.02.24. 15:46:57

@Butterske: @Costanza: Szupi! Gyertek, gyertek, remélem jó évad lesz! :)
Nekem is tetszett a díszlet, a fáklyaeloltós karom is nagyon jó! :D
Kíváncsi leszek én is hogyan sül el az extinction...

tar 2019.02.24. 20:02:40

Nu, David újra felbukkanásának kifejezetten örülök, mert a GenX vs Millenialsban sztem ő érdemelte volna meg leginkább a győzelmet: Yau-man-szerű Deja Vu érzésem volt vele kapcsolatban, azzal megtoldva, hogy David nagyon-nagyon lentről indult és onnan jutott el oda, hogy szép lassan a favoritom lett.
Az 1. alkalommal, amikor önzetlenül vagy sem, de feláldozta a védettségi totemét, hogy Jessicát megmentse a kiesésétől (az egész csapata ellenében), akkor felvillant, hogy ez a kis gyáva szerencsétlennek tűnő srác valójában mennyire bátor, bevállalós döntéseket képes hozni és hogy egész nagy dobásokat lehet még várni tőle.
Ezek utána valszeg nem meglepő, hogy egyelőre neki drukkolok - bár sok esélyt sajna nem látok, valszeg az elsők közt fogják kiszavazni (mint Yau-mant a 2. felbukkanásakor)

BAZINGA2 2019.02.25. 10:36:56

Hűha... Nem is tudtam, hogy elindult. Véletlenül láttam meg. Nézni fogom, az előző is tetszett...

enzo23 2019.02.27. 01:40:27

Jajj, de elfelejtettem, hogy erről hogyvolt is van, nagyon király!
Sőt, a teljes oldal kiment a fejemből, a Walking Dead HV-ket is ma olvastam csak vissza :D (végre lecsengett a VV, nyugodtabban lehet erre járni)
Mindjárt elolvasom +bemásolom, amit írtam a részről.

enzo23 2019.02.27. 01:45:39

Aranyosan örültek az új játékosok a régieknek, aztán persze már az első részben beindult ellenük a szervezkedés, amit sokkal könnyebb lenne elviselni, ha nem 4 szimpatikus arcot hoztak volna vissza. Az aktuális téma nem túl beszédes, az új nemRedemption Islanddel kapcsolatban még egyelőre nem tudom, mit kéne éreznem… vajon lesz olyan, aki inkább a hazamenést választja?

Így elsőre akit kiszúrtam szimpatikusnak, az Wendy, nagyon kis vidám a színes hajával meg a Tourette-jével, halálcuki :D Persze rögtön a számok rossz oldalára esett, az anyáskodó Reem számomra elég idegesítő, még az volt a szerencse, hogy Keith elmondta a tervet a másik oldalnak. Komolyan, tavalyi CEO Natalie feelingem volt Reem-től, és ráadásul még a kedvenc Kelley-met is ki akarta lőni, grrr… Szóval szurkoltam a végén rendesen, szerencsére Reem ment haza szigetelni (amit egyébként ügyesen mutattak be, félelmetes lehet az esőben egyszál fáklyával…)

Csomó emberről még nem kaptunk semmit (hm, idén elfelejtettem karaktervideókat nézni előtte, már ha voltak, azért nem ismerős annyira a csapat), de ami késik, nem múlik. Eyecandy szempontból rendben vagyunk, stipstop a vörös fonott hajú szemüveges csaj! Srácokról még nem nagyon tudok mit írni se pozitív, se negatív oldalról.

Darabkákban még pár dolog:
– Most komolyan az a neve a csávónak, hogy Wardog?? Az igen. Hát legalább nem egy sokadik Jeremy vagy Kelly.
– Apropó, Kelley-t most már, hogy (ha jól látom) nincs másik Kell(e)y, nem lehetne mondjuk nem Wentworthnek hívni, kedves Jeff?
– Ez az “advantage menu” dolog érdekes, ilyen se volt még, hogy 3-féleképpen is fel lehet használni egy előnyt. Educator Ron törheti a fejét, jövő héten vagy utána el kell lőnie.
– Királyul néz ki a sárkánykígyós idol!

#hétidézete:
“[…]closest I have come to is that I peed in the bushes of the Central Park once…” :D /Julie, aki nem túl kültéri egyéniség/

Laura Ingalls 2019.02.27. 10:53:19

@tar: az az igazság, hogy hirtelen (és nem hirtelen, mert miután elgondolkoztam sem) nem is emlékszem mi volt a véleményem Davidről. Úgy összességében nem jöttem lázba a visszatérőktől. Kelley soha nem volt igazán szimpi, Aubryt sem sikerült megkedvelni, Joe-nak az elején szorítottam, de nem tud élni a benne lévő potenciállal (bár már abban is bizonytalan vagyok, van-e Joey Ömééézingben potenciál). Egyelőre négyük közül nekem is David a legkedvelhetőbb.

Az újakról olyan kevés derült ki, hogy a felének még a nevét sem tudom, sőt az arcukat sem igazán mutatták. Pont ezért a holnapi poszthoz linkelek egy Edge of Extinction intrót, hogy legalább így lássuk az arcokat. :)

@enzo23: Wardognak majd kitalálok vmi másik nevet, mert egyelőre nem illik hozzá, nem volt túl harcos, sem kutyás, ennyi erővel Pete is lehetne...

Az előny nekem nem tetszett annyira. Legalábbis a játék ilyen korai szakaszában nem feltétlenül tudja Ron (vagy bárakárki más) ügyesen kihasználni. Sokkal nagyobbat ütne, ha a pl. a 6. tanácsig használhatnák fel, mert akkor már nagyon ügyesen lehet taktikázni akár a szavazatokkal, akár a rejtett védettséggel, az addig kialakult erőviszonyokat meg tudná borítani. Most még az egész játék alakulása nagyon esetleges. El tudom képzelni, hogy egyáltalán nem fogja használni, vagy esetleg a 3. héten ha biztonságban érzi magát a rewardnál bedobja. Ezzel viszont magára haragíthat mindenkit, hogy eddig titkolta és a végén még emiatt esne ki. Olyannyira az elején vagyunk, hogy akár egy sanda pillantás miatt kieshet egy játékos, hát még egy eltitkolt vagy rossz ütemben használt előny miatt.

Brigante · http://www.itthonrolszabadon.hu/ 2019.02.27. 16:21:54

No jó van jövök én is :) (Miskolcon is jösztök egy létező fogalom :) )

enzo23 2019.02.27. 21:58:23

@Laura Ingalls: ja, ez tök jogos, amit írsz az előnyről -> akkor módosítok: maga az előny sokféle felhasználhatósága tetszett, de az első 3ban kötelező ellövés tényleg korai.
süti beállítások módosítása