Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Berlin Station 3x09 – Torres is the new Daniel

2019. február 22. 13:00 - szde

Eredeti cím: End of War

Sofia cégét meghackelték, ráadásul még az áram is elmegy, a cég főhadiszállását pedig katonák lepik el. Főcím, ami után megtudjuk: Daniel meghalt. Esthert értesítik először a német rendőrök, ő megy azonosítani az aluljáróba a holttestet. Már csak az a kérdés, hogy ki vitte el Berlinbe Danielt. Rodion, mert ott van a helyszínen, ami érdekes, mert honnan tudták, hogy kicsoda a srác. Valerie és Robert azon aggódnak, hogy Stevie eltűnt a radarról, ráadásul Hector is, előbbi a privát szektorban utazik, utóbbi pedig Hector. Telefonhívás, amiben az amerikaiak is megtudják, hogy Daniel meghalt. Már a helyszínen összerakják a képet, Esther pedig felhívná Daniel-aput, de ez ugye CIA protokoll, és Valerie dolga lenne, aki átadja ezt a német hírszerzőnek, neki elég lesz csak akkor felhívnia, ha megvannak a részletek.

vlcsnap-2019-02-14-14h21m01s031.png

vlcsnap-2019-02-14-14h26m33s196.png

vlcsnap-2019-02-14-14h31m12s460.png

Oroszországban Roman tervezi Észtország megszállását a roppant szimpatikus embereivel, de pénzszűkében vannak. Mármint ezt nyilván Roman nem mondja ki, de zavarba jön, mert hát 400 millió az mégiscsak 400 millió, Krik ennyit nem tartott a széfben. A tag, aki megverte Dove-ot, telefonál, közben hátulról egy apró alak használja rajta a cirkálót, majd jól össze is esik, aztán gondolom, meghal. Vissza Oroszországba, Roman Torres segítségét kéri, holnap éjfélre kéne leszállítani a pénzt. Kriknek vannak festményei, közel fél milliárd értékben, és Torresnek pont van egy barátja Berlinben, aki tud segíteni. És bár egyedül menne, Roman betársul hozzá, mert azért mégis, nem szabadulhat ilyen könnyen.

BB Jasonnel egyeztetik az észt áramszünetről, és annyira meg vannak elégedve mindenhol a nő munkájával, hogy már a CIA igazgatói poszt is szóba került. Utoljára April is megtudja, hogy Daniel meghalt, miután senkit sem érdekel, hogy mit tettek a cirkálóval. Jason is csatlakozik, ki van akadva, hogy ő erről miért nem tudott, és igaz-e a hír. Robertnél is elszakadt a cérna, akit követ April, én meg érzem, hogy ez a szokásosnál is hosszabb rész lesz. Jason érti, hogy mi a szitu, de most nem kell Észtországgal foglalkozni, ráadásul a nyomozás idejére Robertet is felfüggeszti.

vlcsnap-2019-02-14-14h36m57s215.png

vlcsnap-2019-02-14-14h39m29s781.png

vlcsnap-2019-02-14-14h41m03s848.png

Sofia update-eli Aprilt, mi történt Jannal meg a cégével, és ezek mögött az oroszok vannak, ahogy Ukrajnában. Sofia le tudja állítani a dolgot, de ahhoz személyesen kell elmennie a helyszínre. Ahol nem éppen a legnépszerűbb ember jelenleg. Robert a lakásán van, de nincsen meg a kulcsa, viszont Nina otthon van és behívja magához. Torres és Roman Berlinben, előbbi hívja a CIA-t, ahol az egyik operátor már keresi is elő az álca és a hívott fél adatait, hogy képben legyen a dolgokkal. Este fél kilencre meg is beszélnek egy időpontot, és sajnos nincsen hatáskörük festmény-tranzakciók esetén letartóztatáshoz, de ott van Esther, aki egy roppant unalmas meetinget hagy ott, hogy segíthessen elkapni Daniel gyilkosát.

Robert Ninánál, a pasas végre szembesíti a nőt, hogy utánanézett ám a dolgoknak, és hiába volt rezidens Berlinben, erről nincsen semmilyen feljegyzés. Nyilván azért, mert az anyja nevén volt, mert volt egy orvos, aki zaklatta, blablabla, Robert sem veszi be a sztorit. Nina meg csak jót röhög azon, hogy ő kém lenne. Torresék a kereskedőnél, amikor is beállít Esther meg az emberei, hogy letartóztassák őket.

vlcsnap-2019-02-14-14h46m46s142.png

vlcsnap-2019-02-15-14h49m47s694.png

vlcsnap-2019-02-15-14h51m02s670.png

A börtönbe jön Kolya, meglátogatja Romant, Moszkva ugyanis azt akarja, hogy Roman hagyja most békén Észtországot. Robert tovább magyaráz zavarosan Ninának, be kell ismerni, a nő jól adja az ártatlant, még az anyukájának is mesélt Robertről, aki először bocsánatot kár, majd közli a nővel, hogy lehet paranoiás, de nem biztos, hogy téved. Kolya meglepi Valerie-et a parkolóban, és elmondja, hogy az oroszok tudtak Krik tervéről, neki meg az volt a dolga, hogy segítsenek neki, ha kell. Daniel haláláról azonban nem tudott, viszont Romant meg akarja állítani, mert a pasasnak nem lesz elég a Baltikum.

Roman szabadon távozhat a börtönből, de azért még Esther elejti neki, hogy Torrest pénzmosásért fogják leültetni. Az érintett ezen információ hallatán kiakad, de már csak azért is, hogy Romant simán elengedték. Itt tudja meg azt is, hogy Daniel nem jutott ki élve, viszont Hectorról semmi információ nincsen. Esther hazatérve átnézi a leveleit, és ott van a Daniel által feladott, amit még valahol a második rész környékén postázott Diver-fotó. Már az ember azt hinné, a hátuljára ráírta a teljes vallomást, de mindössze csak annyit írt, hogy Diver. Esther végre elsírja magát. Torres a katonai orvosnak felel a kérdésekre, mint: érezte-e magát veszélyben?

vlcsnap-2019-02-15-14h52m06s488.png

vlcsnap-2019-02-15-14h54m47s034.png

vlcsnap-2019-02-15-14h58m38s583.png

BB jön hozzá látogatóba, Sergei is halott, ráadásul a nő kinevezés előtt áll, így nem annyira közösek az érdekeit. Torres végül megérkezik a berlini állomásra, ahol személyesen is találkozik Valerie-vel meg Aprillel. Majd befut BB is, jött segíteni, és máris összeülnek a konferenciateremben átbeszélni a helyzetet. Kolya információval elég sok mindenről tudomást szereznek, Torres vissza akar menni a NATO-egységhez, mert rájuk fogják kenni a háború kirobbanását Rodion emberei. Az új észt miniszterelnök orosz-barát, BB és Torres pedig közösen fogják megtalálni és kiiktatni Rodiont. April, Sofia meg a CIA legjobb ITT embere is mennek Észtországba.

Katonai reptér, C-130-as kell neki, hogy lerakja az embereit, mert ha felhívja a főnökének a főnökét, aki a katona főnöke is, akkor nagyon mérges lesz, mert az USA-ban éjjel van. Robert felhúzott térdekkel mondja a monológját, Nina a fotelben megkötözve ül: egy olyan ember ölte meg a halott Dove-verőt, akinek elegendő orvosi tapasztalata volt ehhez. Roman elintézte a pénzügyeit, mennek a zöld dácsába, ahol találtak még vért, meg Hector búvóhelyét is felfedezték.

vlcsnap-2019-02-15-15h02m04s930.png

Közben Rodion és az emberei fegyverestül szembetalálják magukat a NATO-egységgel, és mivel nem adják meg magukat, az oroszok elkezdenek lőni. És hogy a NATO-ra fogják a dolgot, hogy ők kezdték a tüzelést, Rodion a főnök fegyverével két oroszt lelő.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SOIL 2019.02.22. 14:40:52

Már csak egy rész van hátra? Ezt a rengeteg nyitva hagyott kérdést megoldják 50 perc alatt? Vagy majd megint a semmiből jönnek elő válaszok meg következtetések :(
(Én sajnos szinkronosan nézem, mert úgy kezdtem el anno, azért vagyok így lemaradva.)

szde 2019.02.22. 15:13:32

@SOIL: Igen, egy rész van. Nekem elég összecsapott volt a vége, sok kérdésre én nem is kaptam meg a választ, illetve mire belelendültek volna, addigra vége lett a résznek :(
Viszont remélem, jön a 4. évad, mert eddig a fő-főszereplők mind olyan egydimenziósak voltak, Danielnek most lett volna lehetősége ezzel a Diver-szállal túllépnie magán, erre kiírták (nem mintha hiányozna). Hector is olyan keveset szerepelt, ráadásul April szálával se tudtak nagyon mit kezdeni :(
Én nem mertem várni a szinkronos változatra, mert nem tudtam, mennyi idő után jön ki (elég gyorsan jött mondjuk), a "nagy" sorozatokból indultam ki, hogy ott néha 1 évet is várni kell a szinkronra.
süti beállítások módosítása