Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 3x09 - Végzetes boszorkák

2019. február 21. 13:00 - Szencsike

Boszorkányos élvezetekben lesz részünk a mostani epizódban, és abban is biztosak lehetünk, a kaland a fiúknak is tanulságos lesz. Egy házaspárral indítunk, épp egy partiról jöttek haza, ami nagyon uncsi volt. A pár azonban itthon a saját partijára készül, isznak egy kis bort és jöhet az etyepetye. Az asszony, Janet, elvonul a fürdőszobába felfrissíteni magát, mi pedig azt látjuk, hogy valahol szegény nőnek akad egy utálója, aki éppen őt átkozza meg. Szegény Janetnek, szép sorban kiesnek a fogai, hiába kiált a férjének, Paulnak, ő már nem tud segíteni, a fürdőszoba ajtaja becsapódott előtte. Bent Janet vért és a fogait köpködi, amit még nézni is rossz. Mire Paul előtt kinyílik az ajtó, Janet meghalt. 

1.png

Később két CDC-s (járványügyi felügyelet) nyomozó vizsgálódik az elhunyt otthonában, Sammy a fürdőszobát kutatja át, Dean az ilyenkor szokásos kérdésekkel bombázza a gyászoló férjet. Igyekszik neki azt sugallni, hogy talán Janetet megmérgezték, a férj azonban kissé túl sokáig gondolkodik azon, hogy vajon lehettek-e a feleségének ellenségei. Állítása szerint mindenki szerette az asszonyt, hát legyen így, a két nyomozó már végzett is. Odakint, Dean szerint a pasas mellébeszélt, Sammy pedig előveszi a kis átokzsákot, amit a fürdőszobában talált. Boszorkány intézte el a nőt, mégpedig olyan, aki ért a fekete mágiához. Dean gyűlöli őket, mindenhol otthagyják a nyomaikat és aki Janetet megölte gyakorlatilag bárki lehet, aki nő köreiben mozgott.

2.png

Nézzünk meg egy Amanda nevű hölgyet, épp hazaért a bevásárlásból, amikor a szomszédja, a kertészkedő Elizabeth ráköszön. Amanda szemmel láthatóan siet és messze járnak a gondolatai, Elizabeth kiszedi belőle, hogy a nő azért nem jött el este a könyvklubjukba, mert más dolga volt és nem ért rá telefonálni. A további kérdések elől gyorsan besiet a házba, lepakolja a konyhában a szatyrot és kivesz egy jókora sültet a sütőből. Nagyon új és egzotikus recept alapján főzhet a nő, mert legyek szálldosnak körülötte, mindenféle féreggel hintette be, amik épp falatoznak a husiból, és így legalább megtudtuk, hogy Amanda a boszorkány. Nézzük meg Pault, szegény elment egy gyorsétterembe és onnan hozott magának kaját, de annyira cudarul van, hogy már haza se akar menni, a kocsijában eszi a szendvicset. Eközben Amanda is előkészíti a férges husit, köretként hozzácsapja Paul óráját is, így Paul a férges szendvicset eheti, jó étvágyat. Paulnak is feltűnt, hogy valami gáz van ezzel a szendóval, mocorognak benne a dögök. Kipattan a kocsiból és az útra öklendezi ki a megevett kaját. Szerencsére megjöttek a tesók is, nem hagyták egyedül Pault, Sammy gyorsan meg is találta a kis zsákocskát, amit pont az utolsó pillanatban sikerült elégetnie, mielőtt Amanda valami nagyon csúnyát tehetett volna, mert az ő lakomája is elégett.

A tesók szembesítik Pault azzal, hogy valaki meg akarja őt ölni, ő persze ugyanúgy reagál mint mindenki, ha ilyet hall, ez teljesen őrültség. Nem, nem az, ki gyűlölheti, gondolkodjon csak. Van valaki, egy nő, ezt hallgatta el a kikérdezéskor, régen volt egy futó kalandjuk, de a nő nem bírta elviselni, hogy szakítottak. Amanda épp a boszorkányos jegyzeteit olvasgatja, hátha talál valamit, amivel gyorsan elintézheti Pault, de úgy tűnik, hogy van valaki, aki az ő vesztét akarja. A rejtélyes erő felvágja Amanda ereit, a nő a dohányzóasztalra borulva hal meg. Később a tesók törik fel Amanda házát, és csak a nő kivérzett hulláját találják meg. A jegyzetek is ott hevernek mellette, sőt még egy szegény nyuszit is feláldozott, az átokzsákba innen kerültek bele a nyuszifogak. Dean nem is érti, hogy miért mindig a nyuszik járnak rosszul, Sammy azon gondolkodik Amanda miért lett öngyilkos. Megölte Janetet, azt hitte Paul is megvan, hát végzett magával, hogy megkoronázza a tetteit? Sammy sejti, hogy ez a magyarázat sántít, a dohányzóasztal alján talál egy újabb átokzsákot. Vagyis van egy másik boszorkány, és kifoghattak egy igazi boszorkánykört.

5.png

Menjünk el a helyi Született Feleségek könyvklubjába, az aktuális háziasszony férje Ron szerint itt csak pletyi és nassolgatás megy, de az asszonykák, a szőke Renée és a barna Tami csak jót nevetnek rajta. Megjött Elizabeth is, Ron elment végre, a kedves hölgyek pedig előszedik a gyertyákat, a boszorkánytáblát, Ron nem tévedett sokat, tényleg nem a könyvekről beszélgetnek. Elizabeth mérges, Amanda csak most halt meg, erre tessék, újrakezdik megint. Pontosan, Amanda amúgy is labilis személyiség volt, aki megölte Janetet is, de ezek csak egyszeri esetek voltak. Sőt, ha Elizabeth is elgondolkodik, rájöhet, a kis klubjuk nagyon sokat segített neki is, a férjét előléptették vagy ott az utazás. A házigazdának, Renée-nek, jól megy a kézműveskedés is, egyre többen vásárolnak tőle. Csupa jót hozott nekik a klub, nem hagyhatják abba, igaz-e?! Meggyőzték Elizabethet és elkezdik a ceremóniát, az Árnyak könyve útmutatását kérik. Másnap reggel a tesók nyomozóként meglátogatják a kertészkedő Elizabethet, szépen virágoznak a növényei a hideg évszak ellenére. Amanda ügyében kérdezgetik a szomszédokat, tud bármit a boszorkányos praktikáiról? Elizabeth elég sután tud hazudni, Amanda nem volt sátánista. Szerencsére nem is kell többet mondania, megérkezett a két másik SzüliFeli, Amanda halála mindenkit megrázott, különösen Elizabethet. A nyomozók látják, hogy ebből a három nőből nem húznak ki semmit, mennek is.

Úton vagyunk, a tesók már tudják is, hogy a boszorkánykörrel találkozták. Talán Elizabeth lehet a vezetőjük, elég gyengusz volt a tagadásban. Sőt, a kertjében is boszorkánysággal kapcsolatos növények voltak, és a hírek szerint a nő pénzügyileg nagyon feltört. Sőt, ez a Renée is nagyon menő keramikus lett, mindkettőnek sokat segíthetett az, ha bevetették a fekete mágiát. De attól még boszorkányok, akik megölték Amandát, aki megölt egy embert. Sammy szerint ha kell, igenis állítsák meg őket, akár a szó halálos értelmében. Dean egy pillanatra meglepődik a tesó keménységén, de legyen, máglyára a boszikkal! Baby közben nagy kattogásokkal leáll és az úton ott áll Ruby, csak hogy drámai legyen a belépője. Dean most találkozik vele először, a Colttal együtt mutatkozik be neki, ám Sam még idejében fékezi a tesót, ne lőjön. A csaj Sammyt figyelmezteti, lépjen le, mert a helyi boszik veszélyesek és egy démont szolgálnak, aki közöttük jár. Dean nem hisz neki, kamuzik a ribanc és ebből egy olyan veszekedés lesz, ami majdnem Ruby halálával végződik. Sammy idejében elrántja Dean kezét, a Colttal csak a levegőbe lőtt, Ruby eltűnt, Dean zabos.

8.png

A szállodába visszatérve jöhet a veszekedés, Dean szerint Rubyt meg kell ölni, mert becsapja őket, mint általában a démonok teszik. Sammy szerint Ruby a hasznukra van, sőt, hányszor mentette már meg Sammy életét is?! Háború van, Ruby a stratégia része, akit felhasználhatnak. Dean szerint Sammy alapjaiban változott meg, régen kifejezetten zavarta, ha embereket kellett feláldozniuk, most meg jó nagyot ugrik, ha egy démon füttyent. Sőt, mintha Sammy kezdene megkeményedni, amolyan Dean módra, és igaza is van. A kistesó hamarosan egyedül fog maradni, ha folytatja a harcot és egyedül lesz, kénytelen lesz meghozni jó pár nehéz döntést, és ehhez muszáj olyannak lennie, mint Dean. Dean el sem tud gondolkodni ezeken a szavakon, mert a gyomrához kap, óriási fájdalmai vannak, a boszik megtalálták őt is! Sammy azonnal keresni kezdi a zsákocskát, felforgatja az egész szobát, de semmi. Fogja a Coltot, kocsiba ül és bemegy a városba. A SzüliFelik szeánszot tartanak mikor Sammy beront hozzájuk, engedjék el Deant, vagy lőni fog! A nőknek fogalmuk sincsen, hogy miről beszél, de azt teszik, amit Sammy mond. A szállodában Dean tovább szenved, ám jön egy váratlan megmentő, Ruby. Hozott valami varázsitalt, amit megitat Deannel és láss csodát, minden rendben lett vele, Rubyval viszont továbbra sem lesznek öribarik, életmentés ide vagy oda. A bosziknál Sammy nagyot néz, amikor kiderül, hogy nem Deant akarták megölni, hanem Renée jelzálogát akarták csökkenteni.

Sammy azt találgatja, hogy ki lehet a Főboszorkány, és a három nő közül a leggyanúsabb Tammi, hiszen ő semmit se kért magának. Talán meg is kapta, amit akart, a nők lelkét. Tammi rémülten bizonygatja, hogy ő aztán nem, de egy idő után már nem tagad le semmit, nem csak hogy ő Főboszorkány, hanem ő a démon, akit Ruby emlegetett. Annyira erős, hogy még a Colt lövedékét is megállítja, amikor Sammy rálő. A két barátnő nem is érti mi történt, Renée beszól neki, Tammi vissza, a szőke Feleség nem bírja elviselni, ha káromkodnak, Tammi meg őt nem bírja elviselni, hát kitöri a nő nyakát. Szegény Elizabeth is kénytelen szembesülni az igazsággal, egész végig Tammi kedve szerint alakultak a dolgok, azok az imák, amiket a jószerencséért mondtak el, valójában hozzá szóltak. De ők nem tudták ezeket, dehogynem, mindenről pontosan tudták, hogy mi fog történni, csak át kellett nekik adni a Könyvet és a lelkük lesz ezért a fizetség. Sam Winchester, sokan keresik őt is, de nem azért, hogy a démoni seregeket vezesse, ez már nem téma. Hamarosan új vezér érkezik, ő fogja elpusztítani a világot, így Sammy kiesett a pikszisből. Lassú kínhalált tervez neki, de jön Dean, ám hiába, a démon megkapta a másik Winchestert is.

Talán Ruby lesz a nyerő, Ruby régen Tammi démont szolgálta, békülésképp elhozta a tesókat. Na, szép, Dean elsuttog Sammynek egy előre megmondtam szöveget, hát mégis csak elárulta őket. Ruby mindenét bedobja, hogy visszakerüljön a kegyeibe, ami talán sikerül is. Ruby előhúzza a démonölő tőrt, majdnem sikerül a gyilkosság, ám Tammy jóval erősebb nála. A catfight elég egyoldalú, Tammy bucira verte Rubyt. Sztorizni is lesz idő, Ruby régen boszorkány volt, és pont Tammi démonnak adta el a lelkét, hosszú évszázadokkal ezelőtt. Tammi elkezdi kiűzni Rubyból a démont, ám a váratlan meglepetés a csendesen rettegő Elizabeth lesz. A nő gyorsan az asztalhoz szalad, ahol a szeánszot tartották és elkezd egy ráolvasást kántálni. Tammi ettől köhögni kezd, vért köp, majd néhány apró gombostűt öklendez fel. Tudja, hogy ez Elizabeth műve, akit az erő segítségével szorongatni kezd és az asztalra borulva meghal. Mivel Tammi meggyengült, gyengült az az erő is, amivel a tesókat a falhoz szorította. Dean ezt kihasználva Tammire támad és a démontőrrel megöli a nőt. Az egyéni büszkeségek is nagy károkat szenvedtek, Ruby vállalja a takarítást.

A tesók visszatértek a szállodába, Dean tett kint egy rövid sétát, de a végére csatlakozik hozzá valaki. Megjelenik Ruby, és Dean megtudja, hogy lesz valakiből démon. Ruby még emberként eladta a lelkét, majd a Pokolra került és ott alakult át démonná. Ruby összes démon ismerőse is így változott át. A többség már réges-rég elfelejtette milyen embernek lenni, a Pokol kiöli mindenkiből az összes emberséget, Deanre is valódi tűz és szenvedés vár. Látta a Hellraisert, nagyjából képben van a dolgokkal. Ruby egyetért, a túl sok bőrt leszámítva korrekt film a pokoli világról. Deannel is megtörténik, ha évszázadokba kerül is, előbb-utóbb ő is elveszti az emberi vonásait. És vajon Ruby tud neki segíteni? Nem, egyáltalán nem, ez volt a csali, hogy Sammy szóba álljon vele. Deannek segítenie kell Sammy felkészítésében, hiszen ha egyedül marad, neki kell tovább harcolnia. Miért segít nekik? Ruby nem olyan, mint a többi démon, ő még emlékszik arra, hogy milyen embernek lenni, és ezen Deannek is el kell gondolkodni, ha számít valamit az élete.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pinky A Máffin 2019.02.25. 08:54:46

Köszi köszi :D Csak ismételni tudom magam, Kaiey Cassidy zseniális Ruby szerepében, a Született feleségek elnevezésen meg nagyot nevettem :D
süti beállítások módosítása