Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 9x09 – Adaptation

2019. február 20. 09:00 - hektor_

A napokban beszélgettem egy kedves barátnőmmel a sorozatról (Szevasz, Fló!) és nagyon jót nevetgéltem a válaszán:

„ - Bréking nyúz: ismét jó a Walking Dead!

- Elég sok mindenre számítottam, de ilyen fordulatra nem. Csak az egyik főszereplőt kellett kiírni hozzá?”

Nos, akár így van, akár nem, kedvenc zombisorozatunk ismét ráállt a pályára, és visszahozták azt a körömrágó zombihorrort amitől Walking Dead a Walking Dead.

Ezúttal nincs időugrás, ott folytatjuk ahol abbahagytuk: Jézus a földön kilyuggatott tüdővel, a lerántott zombiálca társaságában, a csapatot úgy tűnik, körbevették, de nem rezeltek be attól, amitől engem századik látásra is rázni fog a hideg – hogy NEM TUDOD, MELYIK A ZOMBI ÉS MELYIK AZ EMBER. Miután levágnak párat a szó szoros értelmében élőhalottakból, rájuk csukják a kaput és meglépnek, de az egyik suttogó kinyitja a zárat..

1.png

Negan azt mondja kabbe, gyíkok, én leléptem, és az éjszaka közepén kioson a nyitott ajtón, magához véve pár paradicsomot, egy ásót, meg Judith szobájából az iránytűt. Sok időt eltölthetett a lopkodással, mert már világosodik, mikor felmászik a falra és Judith nyakon csípi; na gyere csak le szépen, mondja, a bukott vezér lemászik és győzködi hogy ugyan, engedj már el, de a kislány szerint erről egyrészt nem ő dönt, másrészt mit akar a férfi, odakint úgysem várja semmi. Negan ígéretet tesz, hogy innentől irgalmas szamaritánusként tengeti szerény kis életét, és akkor is kenyeret fog visszadobni, ha egy böhöm sziklát vágnak hozzá, csak engedje el – mire Judith leereszti a pisztolyt, sőt, az iránytű elrablását is jóváhagyja, viszont azt még hozzáteszi, hogy még egyszer meglátlak, haverom, és lelőlek mint egy veszett kutyát.

2.png

3.png

Nem vágom, az all inclusive börtönszolgáltatás mikor és mennyi étkezést foglal magában, de egész nap nem veszik észre hogy eltűnt, mivel mindenki Krisztusék eltűnésével van elfoglalva, épp azon tanakodnak hogy kik menjenek utánuk, mikor Mugli is felajánlja a segítségét, egyrészt mert ő már csak ilyen rendes srác, másrészt meg mert az ő haverjai is kint dekkolnak valahol. Mindeközben Aaronék már iszkolnak haza, cipelve az eszméletlen részeg Jézust, egyébként úgy beszélnek róla, mint aki meghalt, de ezek szerint vagy arra várnak, hogy harmadnapra feltámadjon, vagy pedig cincér legyek, ha értem, miért maradt ki egy lényeges elem, a fültövön/fejen szúrás. Megérkeznek a járkálók is, Daryl hogy kiderítse, hogy a fake zombik, vagy az igaziak azok, elkezdi lábon lövöldözni őket, a másodikról ki is derül hogy csak tetszhalott, így míg az originalok felzabálják, a többieket legyakják Michonne-ék, egy csaj meg térdenállva hazudozik, így őt elviszik túsznak.

Hazatérve Alexandriába berakják a Gyűrűk Urához kísértetiesen hasonló muzsikát, erre nézzük végig hogy oda a Megváltó, párás szemek és nagy ölelések, a fogoly suttogót meg lerakják Henry mellé a pinyóba.

5.png

Negan a szabadság illatából mélyeket szippantva rongyol a kihalt mezőkön és városokban, talál egy férfi divatboltot, ahol az apokalipszishez mérten is nagy a kínálat, mert pár perccel később ismét magára ránthatja a szeretett bőrdzsekit, már csak egy új Lucille kell és minden a régi lesz. Előkerül a semmiből 3, eléggé kipattintott és jó húsban lévő kutya, amik felkergetik a szekrényre, csúnya lenne ennyi viszontagság után egy bull szájában végezni, úgyhogy egy zárt ajtó meg egy zombi segítségével sikerül meglépnie.

12.png

17.png

Közjáték: Mugli és Alden egy erdő szélén meglátja a fába eresztett nyilakat, melyek Yumikotol származnak.

  • Hallod apa, ketten vagyunk, tele van élő és halott zombikkal egyaránt a környék, jó ötlet bemenni az erdőbe, ahol bármi történhet és talán soha nem kerülünk elő, ugye?- kérdez fel a Mugli.
  • Persze, hogy jó, az ilyen ötletek miatt lehetnek új szereplők évadról-évadra, gyerünk! - válaszolja Alden.

18.png

A suttogó csaj vallatása szarul megy, hiába kérdezik ugyanazokat újra és újra, vagy nem válaszol, vagy kamuzik, de végül a „miért csináljátok ezt” kérdésre azt mondja, hogy ők jó emberek, csak túlélni akartak, meg.. meg látni hogy ők is jó emberek-e és aztán Darylék rájuk támadtak, és nem maradt semmije – esküszöm hogy kétszer visszatekertem, de nem értem hogy a zombikról beszél, vagy arról hogy két teljesen külön csapat kezdte el magára húzkodni a zombigúnyákat, de sejtésem ha nem én vagyok teljesen hülye és nem ő beszél össze-vissza, csak hagyják már békén, akkor akár még az is lehet, hogy a csaj meg az anyja előtte csak látták a suttogókat és így csatlakoztak hozzájuk. Daryléknek a végén jár a türelme, én meg már az elején kiráztam volna belőle a szart is, Michonne be is jelenti hogy egyedül csinálják tovább, mert ő hazalép.

20.png

19.png

Közjáték 2: A szerencsétlencsomag Eugene próbál szerelmet vallani Rositának, aki erre elszalad és behány, de nem a gondolattól, hanem mert mint kiderül, mielőtt Gabriel Atya meglocsolta volna a szentelt vizével, a lány Siddiq fülébe is sikított pár óistenemet, aminek az eredménye egy becsúszott terhesség.

21.png

Jézus elhantolása után Daryl felbaszódva megy le folytatni a vallatást a pinyóba, vastag hazugságokkal megtolva kinyögi a csaj végre, hogy nem is emlékszik nagyon a korábbi világra, állítása szerint már csak az anyja van életben, és azért vadásznak az élőkre mert veszélyt jelentenek rájuk, „vagy ők, vagy mi” alapon. Daryl nem hisz neki, de mielőtt agyoncsaphatná, Henry folyton zavarja az óbégatásával, úgyhogy ott hagyja mindkettőt – mivel a kis srácnak ez az utolsó estéje a kaptárban, borítékolni merem hogy a suttogóval való beszélgetésnek a következő részben az lesz a böjtje, hogy szélnek ereszti a picsába.

22.png

Negan elment a Menedékbe, ahol csak zombik és holtak fogadják, ne haragudjatok de ezt nem részletezném, szomorú, másrészt meg nem történik semmi érdekes – lényeg hogy felül az eldugott motorra és visszaindul Alexandriába, de az úton előkerül Judith – abba ne menjünk bele hogy mit keres egy nyolcéves felügyelet nélkül az erdőben - és tartva a szavát, rálő. Negan persze karcolás nélkül feláll, és miután megbeszélik, hogy a kiscsajnak igaza volt, elindulnak együtt haza.

23.png

24.jpg

Magna meg Enid a falról lesik, gyönnek-e már Aldenék, de azok nem gyönnek, mert körbevették őket a suttogók.

25.png

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása