Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 3x08 - A karácsony odaát van

2019. február 13. 13:00 - Szencsike

Egy különleges epizódhoz értünk, ugyanis nagyon ritka dolog, hogy a sorozatban bármit is megünnepeljenek. Vagy ha mégis megteszik, akkor csúnya mészárlásra számíthatunk, nos ez lesz most is, ez a karácsonyi különkiadás, boldog karácsonyt, előre is, vagy épp utólag minden SupNat rajongónak! Seattle, egy évvel ezelőtt mutatja a felirat, és egy tipikus karácsonyi amcsi kertvárosi lakásbelsőt látunk, minden szépen, tökéletesen, Lakáskultúrába illően feldíszítve. Egy aranyos kisfiú, Stevie üdvözli boldogan a nagypapát, még be se jött az öreg, a kölyök máris az ajándékát akarja. Majd a Télapótól megkapja, ha jó gyerek volt, szerencsére annyira cuki a gyerek, hogy el is hisszük, hogy jó volt. Később a Télapónak beöltözött Nagyapa csengettyűzik a földszinten, a kisfiú már rég lefekvés után van, de kibújik az ágyból, hogy megnézze mi történik a nappaliban, a lépcsőről leskelődik. Ott a Papa/Télapó, nagyban pakolja az ajándékokat a fa alá, ám a tetőről fura zajokat hallani, a kisgyerek vigyorog, a rénszarvasok, a Papa inkább valami betörőfélére gondolhat. A kéményből hullik a hamu, Papa megnézi, nincs-e valami gond, erre nem elragadja az öreget valami?! A kéményből egyedül egy véres csizma hullik le, Stevie aggódhat, eltűnt a Papa Télapója.

1.png

Ypsilanti, Michigan állam, manapság, szintén a karácsonyi időszakban járunk, és egy sírós anyukát épp Dean ügynök kérdez ki. A lányával ketten már rég aludtak, a férje, Mike díszítette a fát a nappaliban. Valami motozást hallott a tetőn, hallotta Mike kiáltozását, majd semmi, azóta nem látta a férjét, most pedig az FBI kérdezi ki. A házba nem törtek be, a feleség szüleinek van még kulcsa, de ők Floridában vannak. Sam ügynök végzett a ház átkutatásával, a nő teljesen kikészült, a rendőrség szerint a férjét elrabolták, mit mondjon a lányának... Sam se igazán tud többet mondani egy „nagyon sajnáljuk”-nál, de ez a nőn nem segít. Az ügynökök távoznak, Sammy a házban a szokásos karácsonyi díszeket találta, fagyöngy, zoknik és egy fogat, ez a legfurább. A kéményben volt, apuka ott távozhatott, de oda hogy fér be egy ember? Hát biztos, hogy nem egy darabban, úgyhogy azt kell megtalálniuk, ki rángatta ki apucit a kéményen keresztül.

2.png

A motelszobában Sammy a karácsonyi szörnyek után kutat a neten, megjött Dean, bevásárolt, de ki a gonosz kéményseprőjük? Dick Van Dyke a Mary Poppinsból, ám Deannek nem esik le az utalás. Azt viszont tudja, hogy a városkában még egy pasas eltűnt, ott a hozzátartozók csak a tetőről hallottak zajokat. Sammynek van egy ötlete, hogy ki lehet a bajkeverőjük, igaz, lehet hülyeségnek hangzik. Deant már nem lepi meg semmi, mondja csak, így az aktuális rémük a Gonosz Mikulás, hát ez tényleg hülyeség. A hiedelem szerint minden kultúrában van egy ellen Mikulás, Vérapó, krampusz, Fekete Péter, még képeket is talált ezekről a rémalakokról. A gonosz Mikulás a fiatal testvér, aki rossz gyerek volt, és eljön karácsony környékén, hogy megbüntesse a rosszakat. Dean nem hisz ebben, hiszen szerinte még Mikulás sincsen, ezt Sammy is tudja, hiszen őt régen Dean világosította fel, szóval ezért tévedhet. De talán mégse, Dean kinyomozta, hogy a két eltűnt ugyanazon a helyen járt, mielőtt eltűntek.

3.png

Ez pedig a helyi karácsony falu, hó nélkül, nappal, elég lehangoló a hely. Deant elkapta a karácsony szelleme, karácsonyozni akar, szereznek fát, Burger King kaját, jó lesz ez! Sammy viszont nem akar ünnepelni, neki nincsenek jó emlékei a karácsonyozásaikról. Egy Grincs Dean tesója, de megtudjuk egy flashbackből, hogy miért is utálja Sammy a karácsonyt. 1991. szenteste, Broken Bow, Nebraska állam. Dean 12 éves, Sammy 8 éves, és ha van valami, amit a SupNat casting jól csinál , akkor az, hogy sikerül (és sikerül később is) két olyan srácot választani a gyerek-tesóknak, akikről elhisszük, hogy ők azok. Sammy épp ajándékot csomagol egy régi napilapba. Dean beszól neki, nem is volt rá pénze, lopta esetleg?! Nem, Bobby bácsitól kapta a pénzt, direkt arra, hogy vegyen ajándékot az apjuknak. Aki remélhetőleg itt lesz, hiszen karácsony este van. Sammy sokat kérdezősködik, csak válaszokat nem kap arra, hogy mit dolgozik pontosan Winchester Apu. A kis Sammy olyan, mint Harry Potter Dursley-éknél, a legelső szabály neki is az lehetett, hogy ne kérdezősködjön. Dean sem igazán könnyíti meg a dolgát, hiába állítja az öccse, hogy felkészült az igazságra, Dean nem akarja elmondani. Akkor ugyanezért nem beszélhetnek az anyjukról se, szegény Sammy teljesen ártatlanul kérdezett rá erre, a 12 éves bátyus berág és otthagyja tök egyedül az öccsét a szobában.

Ezek után nem csoda, hogy Sammy utálja a karácsonyt, a jelenben Dean arról panaszkodik, hogy a faluért kért belépő túl sok, és még hó sincs. Kit kell keresni, a Gonosz Mikulás sántít és édesség illata van, mint egy strici, csak gyerekeknek. De honnan tudja, hogy ki volt jó vagy épp rossz, Sammy sajnos ezt nem tudja. A falusi Mikulás bácsi egy tipikus alkesz és perverz öregúr, egy gyanúsított már biztos van a listán. Egy csinos manólány érkezik, odakísér szívesen bárkit a Mikuláshoz, Dean Sammyt ajánlja, rendbe kéne hozni a kapcsolatukat. Csak 12 éven aluliak mehetnek és Sammy igyekszik kimagyarázni az ittlétüket, de azt sikerül úgy tálalni, mintha kukkolni akarnák a gyerekeket, a manólány fujjolva lelép. Viszont a Mikulásunk tényleg gyanús lesz, sántikálva sétál el a székétől és édességillatot áraszt, egy próbát megér a srácoknak. A tesók késő estig várakoznak, elfogyott a kávé, fáradtak és morcosak. Viszont lehet lelkizni, miért utálja Sammy a karácsonyt? Dean is tudja, hogy volt néhány cudar karácsonyuk, de ebben az évben más lesz. Sammy nem áll kötélnek, jó móka lesz egyedül sütögetnie az áfonyás sütit. A Mikulás bácsink is lefekvéshez készülődik a konténer otthonában, de onnan egy hölgy sikolyát hallani. A srácok fogják a fegyvereiket és betörnek hozzá. A Mikulás ehhez képest csak mariskát szív, iszik és pornót néz, a srácok kínjukban a Csendes éjt kezdik el énekelni az öregnek, aki jót röhög rajtuk.

Nézzük meg, hogy tűnnek el az emberek, ismét egy szépen feldíszített otthonban járunk. A tetőn valaki mászkál, egy kisgyerek lesiet a nappaliba, korán jött a Mikulás! A kandallóba hullik a hamu, majd kiszáll egy morgó, vörös, kopott bőrkabátot viselő valaki. A gyerek szinte fel se fogja, hogy mit vagy kit lát, a Gonosz Mikulás egyenesen felsétál a szülők hálószobájába, leüti az anyját, az apját egy nagy zsákban elhurcolja. Úgy tűnik, hogy akár a rémült gyereknek is neki menne, de egyszerűen csak a kikészített sütiből vesz egy szeletet. Másnap már a két jóképű FBI ügynökünk kérdezi ki az anyukát, aki elmeséli mi történt az éjjel vele és a kisfiával. Sammy rákérdez a szép karácsonyi koszorúra, de ennek nemhogy a nő, még Dean se nagyon látja az értelmét. Sammy felvilágosítja a tesót, hogy tegnap is egy ugyanilyen koszorút láttak az előző családnál. Pontosan, Dean csak tesztelte az öcsi memóriáját, hát persze... Sammy beizzította Bobbyt, hogy segítsen nekik, és immár biztos, hogy nem a Gonosz Mikulást kell keresniük, hanem valamit, aminek a legyezőfűhöz (meadowsweet eredetileg) lesz köze. A pogány mitológia egyik legerősebb növénye, emberáldozatokhoz használták, ezzel csalták elő az isteneket, akik lakmároztak az emberekből. Dean nem is érti, mi köze van a pogányságnak a karácsonyhoz, hát csak annyi, hogy a karácsonyi hagyományok a pogányságból erednek. De ez Jézus születésnapja, nem, Jézus ősszel született, a karácsony eredetileg a téli napforduló ünnepe, amit a keresztények átvettek és átneveztek, de a fontosabb karácsonyi jelképek mind pogány eredetűek. Dean ezek után azon se csodálkozna, ha zsidó lenne a húsvéti nyuszi. Ha pogány istennel van dolguk, akkor ki ez? Hold Nickarnak hívják, és lényegében az a sok ember, aki ilyen koszorúval díszíti a lakását, az őt hívja el egy ingyenkajára. És ha neki mutatnak be áldozatot, akkor enyhe időt ad cserébe, ezért nincs hó Michigenben télen. Bobbynak kell kitalálnia, hogy lehet megölni, addig a srácok megnézik hol kapható a koszorú.

7.png

A srácok a helyi karácsonyi dekorboltba látogatnak el, nem túl meggyőző mesét mondanak arról, hogy mennyire megtetszett az egyik ismerősük koszorúja. A boltos bácsi ráismer a leírás alapján a koszorúra, egy helyi hölgy készíti, Madge Carrigan. Neki ingyen adja, de ő már jó pénzért adja el, ha már karácsony van, egy rakás pénzt elkérhet érte, ez az igazi kereskedői szellem. A srácok visszamentek a motelba, több mint gyanús a helyzet, Deannek beugrott egy emlék, az apjuk az egyik évben hozott egy koszorút. Sammy is emlékszik, ezt lopta egy italboltból, Dean röhög, sörösdobozokból készült! Sammynek ez megint egy újabb rossz emlék lehet, de Dean miért akar ennyire karácsonyozni, évek óta nem is karácsonyozik... Mert ez az utolsó éve, Sammy viszont pont ezért képtelen jó szívvel örömködni a szeretet ünnepén, tudván, hogy jövő év ilyenkor Dean nem lesz mellette. Flashback, még mindig a nebraskai motelban vagyunk, Dean végre visszatért, hozott egy kis kaját. Sammy most már nem kertel, tudja, hogy Dean pisztolyt tart a párnája alatt és azt is, hogy miért kell mindenhová sót szórni, ha új helyre mennek. Nem tud az öcsi semmit, de igen, nála van apa naplója! Ezért minimum seggberúgja, de Sammy továbbra sem enged, léteznek a szörnyek? Dean előbb megesketi őt, hogy nem mondhatja el az apjuknak, aki a legklasszabb apa a világon, igazi szuperhős. Szuperhős, mert szörnyek ellen harcol, most is ezt csinálja, ezért nincs velük. Sammy nem is érti, apu azt mondta, hogy nincsenek szörnyek, még az ágya alatt se! Azért mert előbb megnézte, de amúgy léteznek. A Mikulás is? Ő nem létezik. Sammy azért aggódik, hogy mi lesz, ha az apjukat elkapják, de őt tuti nem kapják el, mert ő a legjobb. Anyuról is olvasott, ha őt elkapták, aput és őket is elkaphatják, ám Dean biztos abban, hogy ez nem fog megtörténni, mert apu ezt nem fogja hagyni. És itt lesz karácsonykor velük, ahogy eddig is velük volt, ám Sammynek túl sok infó volt, sírva fekszik le aludni. Dean megígéri neki, hogyha felébred, mindent jobb színben lát majd...

8.png

A jelenben Dean és Sammy megérkeztek a karácsonyi díszben pompázó Carrigen-házhoz, egy kedves idősebb hölgy nyit ajtót. A srácok nagyon szomorúak, mert a boltból elfogytak a csodálatos koszorúk, pedig nekik is kellett volna. A hölgy odavan a fiúkért, de sajnos már nincs több koszorúja. Hogyhogy ezt a legyezőfűt választotta, természetesen az illata miatt! Igazi bűbáj a hölgy és jön a férje is, szintén egy idősebb úr, tipikus kertvárosi "minden tökéletes" házaspárnak néznek ki. Később a srácok a motelban vannak, Dean már faragja a karókat, Sammy a Carrigenek után kutat. Egy éve Seattle-ben éltek, ahol karácsony környékén két emberrablás is volt. Ide csak januárban költöztek, és a házukat díszítő karácsonyi növények - vasfű és menta - szintén a pogányok növényei, lehet a tökéletes házaspár egy pogány istent rejteget a pincében. Meg kell nézniük, és Bobby szerint őt csak úgy lehet megölni, ha örökzöld karóval szúrják le.

A srácok betörtek a Carrigen-házba, ami tele van mindenféle giccses karácsonyi bizbasszal, amit csak el tudtok képzelni, az ott van. A srácok lemennek a pincébe, kész börtön az a hely, tele vérrel, emberi maradványokkal és mindenféle szúró/vágó eszközzel, amivel darabolni lehet, de a rejtőzködő pogány istennek nyoma sincs. Sammy megtalálta a zsákot, és ez az igazi karácsonyi csoda, a benne lévő utolsó elrabolt áldozat még él! Sajnos azonban a tökéletes házaspár megtalálta őket, meg is kapják tőlük a magukét. Később a tesók kikötözve ébrednek fel odafent a konyhában. Hát igen, a házaspár, Madge és Edward a két pogány isten, akik cuki karácsonyi pulcsiban feszítenek és készen állnak arra, hogy felzabálják a tesókat is. Muszáj, hiszen ha elengedik őket, még több vadászt küldenek rájuk. A régi időkben több száz embert ehettek meg, manapság csak évi hármat, vagyis most épp ötöt. Alig várják, hogy megkezdhessék a rituálét, elsőként a srácok kapnak egy szárított legyezőfű koszorút, majd Sammy vérét veszik. Dean nagyot káromkodik, az isteneket zavarja a csúnya beszéd. Régen milliók imádták őket, ma meg csak egyszerű senkik, szörnyek, akikre vadászni kell. De ők hősiesen tűrtek kétezer éven keresztül, beilleszkedtek a társadalomba, heti kétszer bridzselni járnak. Dean vérét is veszik, ismét káromkodik egyet, Madge rosszul van a csúnya beszédtől, az angol eredetiben a néni a „fudge” szót használja, Dean észben tartja ezt, sőt használja is (You fudging touch me again and I'll fudging kill you) mikor a hölgy újból megvágja őt és Edward letépi Sammy körmét. Egy hozzávaló még hiányzik, kell egy fog, Deanből kell egyet kihúzni, Edward már betette a fogót Dean szájába, mikor megszólal a csengő.

Szerencsére kinyitják az ajtót, az egyik szomszédasszonyuk hozott nekik egy kis ajándékot, gyümölcskenyeret. Hívja őket énekelni is, de sajnos most nem jó, kiújult Edward hátfájása. A kártyaparti viszont áll, elbúcsúznak, miután becsukták az ajtót a bűbájos mosoly azonnal eltűnik a házaspár arcáról, a finomság a földön végzi, Edward még rá is tapos. A konyhába visszatérve a vacsorának való megszökött, de be tudják őket zárni a konyhába. A tesók lent hagyták a pincében a kifaragott karókat, de szerencsére a házban ott áll egy csodaszép fenyőfa, mi ez, ha nem örökzöld! A srácok tépik az ágakat, hogy legyen karónak való, de mire végeznek, elcsendesült a konyha. A házaspár kitört és rátámadnak a srácokra, de szerencsére a tesók az ügyesebbek, Dean Edwardot, Sammy Madge-ot intézi el, boldog karácsonyt!

Menjünk vissza 1991-be, Sammy alszik, Dean ébreszti őt, apu hazajött és hozott egy csenevész kis fát nekik. Próbálta ébresztgetni Sammyt, de nem kelt fel, még ajándékokat is hozott. Érdekes, most nincs itt apuka, Sammy Deannel bonthatja ki az ajándékát. Az egyik csomagban egy Barbie baba van, a másikban egy zsonglőr pálcát talál. Sammy már tudja, hogy apu itt sem volt, Dean lopta ezeket. Igen, de nem tudta, hogy lányoknak való ajándékokat szerzett. Dean próbálja menteni az apjukat, Sammy szerint lehet már nem is él... Dehogynem, él és virul és hazajön hozzájuk! Sammy megvonja a vállát, és előszedi azt a csomagot, amit az apjuknak adott volna, legyen Deané. Ez lesz az a nyaklánc, amit Dean azóta se vett le a nyakából. A jelenben Sammy nagyon izgatott, a szobájukban várja Deant, aki végre megjött és itt az idő a karácsonyozásra. Sammy kidíszítette a szobájukat, van egy „Boldog karácsonyt!” felirat, néhány fenyőágból csinált egy rögtönzött karácsonyfát, amit autós légfrissítő fenyőfákkal és kis gömbökkel díszített fel, és tojáslikőrt is készített. Karácsonyozzanak, bármit is kell ilyenkor csinálni, ebben Dean a rutinos, elővesz két csomagot, a benzinkúton vette, az egyik egy férfimagazin, a másik egy borotvahab, de Sammy úgy örül neki, mintha a világ legtökéletesebb ajándékát hozta volna neki a Jézuska. Dean is a benzinkútról kapott ajándékot, egy csokoládé neki, és Babynek egy liter olaj, tökéletes. Sammy próbálna mondani valamit, de látszik, hogy a könnyeit igyekszik visszanyelni, így inkább azt javasolja, hogy nézzék a meccset. A srácok tojáslikőrt iszogatnak és a hagyományos karácsonyi NFL meccsel folytatják az estét, boldog karácsonyt fiúk!

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása