Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Stranger Things 2x09 - The Gate (Évadzáró)

2019. február 05. 13:00 - Ancsinszka

Eleven és Mike csak rövid ideig örülhetnek a találkozásuknak, mert gyorsan kiderül, hogy Hopper bújtatta el Elevent, és ettől Mike nagyon pipa lesz. Hopper félrehívja Mike-ot, egy férfi a férfival beszélgetésre, de Mike-ot nem lehet lenyugtatni, és szó szerint nekiront a seriffnek. Hopper persze próbálja megmagyarázni, hogy így volt a legjobb Elevennek, de Mike hisztérikusan dühöng és lehordja mindenfélének a seriffet, aki végül a pofon helyett inkább magához öleli a feldúlt kamaszt, és ez bejön. Közben Eleven a többiekkel összepacsizik, és Max is széles mosollyal köszönti, de Eleven figyelmen kívül hagyja a bemutatkozó karlendítést, és elmegy a lány mellett, hogy Joyce-ot megölelhesse. Eleven ezután csekkolja Will állapotát, majd Joyce megkérdezi tőle be tudja-e zárni a kaput, amin demogorgonok most már ki-be járnak.

vlcsnap-00001.jpg

Nancy anyját látjuk, amint gyertyás élményfürdőt vesz, miközben andalító zene szól, és nagy beleéléssel olvas egy nőknek íródott pornó regényt.  Az idillt a kapucsengő szakítja félbe, és az asszony hiába szólítgatja a sötét nappaliban hortyogó férjét, végül kénytelen lesz ő ajtót nyitni. Séróbáró áll az ajtóban, indokolatlanul mélyen kigombolt ingben, és széles vigyorral nyugtázza Mrs. Wheelert neglizsében. Billy elsüti a szerintem már akkoriban is elcsépeltnek ható „nahát, Nancynek van egy húga” szöveget, amit az asszony persze totál bekajál, izzik a levegő. Most ugrott be amúgy, hogy Billy egy az egyben Rob Lowe a St Elmo tüzéből, akit szintén Billynek hívtak a filmben. Szóval Billy azért jött, mert ide irányították Lucas szülei, mint a fő találkahelye a srácoknak, akikkel az ő kishúga együtt lóg éppen. Mrs. Wheelernek, mint általában, fogalma sincs merre járnak a gyerekek, de Byersékhez irányítja a fiút.

billy_billy.jpg

Byerséknál éppen megy az agyalás. Eleven vállalja, hogy bezárja a kaput, de Mike szerint ezzel könnyen Will halálát is okozhatják. Joyce-nak közben eszébe jut, hogy Will szerint a lény azt szereti, ha hideg van körülötte. Az új ötlet az, hogy a lény számára lakhatatlanná teszik Will testét. Jonathan és Joyce elviszi Willt, és a kis csapathoz verődik Nancy is, Steve unszolására. Steve jófejsége lassan nem ismer határokat, és bébiszitternek meg egyenesen király. Eleven Hopperrel tart, Mike-ék pedig otthon maradnak. Hopper kérdezgeti Elevent, hogy mi ez a punk stílus. A lány csak annyit mond, hogy meglátogatta az anyját, de Hopper sejti, hogy nem a nénje adta a sminktippeket. Szegény seriff meakulpázik egy sort, hogy nem kellett volna hazudnia, meg ott kellett volna lennie, de ez a túlzott féltés, a lánya halálakor átélt veszteségből fakad. Megtörténik a nagy kibékülés köztük, és azért Hopper is elismeri, hogy menő Eleven új outfitje.

vlcsnap-00011.jpg

Dustin szeretné a hűtőbe pakolni az egyik demogorgon (most először majdnem dementort írtam, pedig már a második évad végén vagyunk) holttestét, de Steve ennek nem örül annyira. Mike nem igazán tud megülni a seggén, és a fejébe veszi, hogy el kellene terelni a demo-dogok - ahogy Dustin elnevezte őket a kutyaformájuk miatt - figyelmét, hogy Elevenéket ne tudják feltartani. Steve szerint mindenki nyugodjon le a picsába, nem mennek sehova gyújtogatni. Közben befut Séróbáró a Van Halen típusú akkumulátorral berregő verdájával. Steve várja Byersék verandáján Billyt, majd elkezdik egymást kóstolgatni, megy a szájkarate. Sajnos a kölykök a függöny nélküli ablakból nézik a jelenetet, és Billy egyből kiszúrja mostohahúgát. Steve meg hirtelen kap egy maflást és elterül, úgyhogy Billy beront a házba és Lucast kezdi el rángatni, de Lucas sem hagyja magát, és tökön rúgja.

vlcsnap-00013.jpg

Steve magához tér, és vendettázik, de Séróbáró elemében van, és már a földre teperve ütlegeli Steve-et. Ekkor Max lép akcióba, és egy nyugtató injekcióval hatástalanítja mostoha bátyját. De azért még a szögekkel kivert baseball ütővel odavág a lába közé a padlóra, hogy biztosan megértse, kivel nem szabad cicóznia. Max elveszi Billy kocsi kulcsát, és így már indulhatnak is végrehajtani Mike tervét. Jonathanék közben megérkeznek a seriff erdei kis házába, és jól begyújtanak Willnek, a seriff és Eleven pedig megérkeznek a laborhoz.

vlcsnap-00015.jpg

Az AV klub is megérkezik az Upside down tökföldi bejáratához, a kissé véresre vert arcú Steve-vel, és nekikészülnek a gyújtogatásnak. Hopperék is közelednek az upside down laborbeli bejáratához, és közben megtalálják a félholt Dr. Sunyit. Willéknél sajnos nem alakulnak a tervek szerint a dolgok, és egyelőre hiába csináltak szaunát a házikóból. Jonathan már leállítaná, de Joyce még bízik a terv sikerében, egészen addig, amíg Will ki nem szabadítja magát a lekötözésből, és torkon nem ragadja az anyját. Közben Steve rádobja az égő öngyújtót a benzinnel fellocsolt upside downi talajra, majd  szegény Willnél tetőzik az ördögűzés, és végül füstszerűen távozik a szájából az Árnyékszörny, és Will végre magához tér.

vlcsnap-00017.jpg

Jonathan értesíti a seriffet Will állapotáról, azaz lehet plombálni a bejáratot. Eleven kinyújtja kezét a bejárat felé, és minden mentális szupererejét összeszedve bizergetni kezdi a kaput átszövő ragacsot. Mike-ék menekülnek az alagútból, de közben összefutnak Darttal, legalábbis Dustin szerint ez bizony a kis mohó háziasított demogorgonja. A többiek teljes döbbenete ellenére Dustin előkap egy szeletet a jószág kedvenc csokimárkájából, amiről a nevét is kapta, és etetni kezdi Dartot. A többiek így el tudnak sunnyogni mellette, Dustinnal együtt, aki érzékeny búcsút vesz vérszomjas kis kedvencétől. Ahogy a kapu záródik a csapat menekülése is rizikóssá válik. Egy falka demo-dog rohan el az alagútban maradt Steve és Dustin mellett, de szerencsére másfelé húz az ösztönük, így nem bántják a fiúkat. Miközben záródik a kapu a demo-dogok meg akarják támadni Elevenéket, de a seriff duckhuntozik egyet, így a lány sikeresen bezárja a kaput.

vlcsnap-00018.jpg

Egy hónappal később járunk. Egy tv hírbemondó hangja narrálja a labort elhagyó katonákat, akik lezárják a területet, és azt is megtudjuk, hogy nyilvánosságra került Barb halála és a labor közti kapcsolat. Hopper egy bárban találkozik Dr. Sunyival, aki végül túlélte az eseményeket. Már régen nem kéne Sunyinak hívnom, mert igaziból végig jót akart, most meg Elevenről kiállított egy születési anyakönyvi kivonatot, akit mostantól Jane Hoppernek hívnak. Persze még várni kellene egy évet tán, hogy ez nyilvánossá váljon, de egy estére talán el lehet engedni a gyereket szórakozni.

vlcsnap-00020.jpg

Jöhet a klisés amerikai sulibuli, igazi Pretty in Pink utóérzettel. A srácok készülnek a nagy estére, ahol végre úgy viselkedhetnek, mint az átlag 13 évesek. Willt bemelegítésképpen megtáncoltatja Joyce, Mike-ot agyon polaroidozza az anyja, Lucas a tükör előtt próbálja a csajozós dumáit, míg a húga ki nem röhögi. Maxot is tupírozza az anyja, Dustin pedig Steve tanácsait megfogadva John Oates-ra pumpálja a haját, csak a bajusz hiányzik. Dustint Steve viszi el a sulibuliba, és közben ellátja pár jó tanáccsal. Micsoda bromance lett itt az éved végére Dustin és Steve között!

vlcsnap-00021.jpg

Nancy és Jonathan is kisegítenek a bálon, az előbbi a virgin cuba librét méri a tiniknek, az utóbbi meg fotózza a megörökítendő pillanatokat. Dustint szegényt kicsit kiröhögik a barátai, aztán egyszer csak megszólal Cindy Lauper, és Lucas nagy kínok árán, de felkéri Maxet táncolni, vagy fordítva. Willnek annyira felment a népszerűségi indexe Zombi srácként, hogy rögtön kap egy hölgyválaszt, amit Mike tologatására el is fogad. Bírom, hogy úgy mozognak Cindy Lauperre, mintha jóféle magyar csárdás szólna: egyet balra, egyet jobbra.

vlcsnap-00022.jpg

Dustinnak a hajlakk az önbizalmát is felpumpálta, és odamegy a suli menő csajához, hogy felkérje táncolni, de szegény hoppon marad. Van kitartása, nem adja fel, és menne a kövi csajhoz, de sajnos ez sem jön össze. Nancy megsajnálja a táncparkett mellett gubbasztó Dustint, és felkéri táncolni, valamint szórja rá az önbizalom konfettiket, hogy ő a kedvence Mike barátai között, és hogy a csajok majd rájönnek milyen menő srác Dustin. A menő csajok persze most már húzgálják a szájukat, hogy Dustin Nancyvel táncol. Hopper a parkolóban összefut Joyce-szal, és eltolnak egy spanglit, mint a régi szép időkben, valamint a seriff közben ad egy kis lelki macifröccsöt is a nőnek. Zsaruké a legjobb anyag, mint az közismert. (De már nem jut eszembe, hogy melyik filmben volt.)  Odabent szól az Every breath you take, Mike az asztalnál gubbaszt, és ekkor belép Eleven. 

vlcsnap-00025.jpg

Persze rögtön egymásra találnak, táncolnak, és jól érzik magukat, ahogy a többiek is. Lucas és Max között elcsattan egy csók, ahogy Mike és Eleven között is. Állítólag hipercikin érezték magukat ezen jelenetek forgatása alatt a gyerekszínészek, mert eredetileg nem lett volna smaci, de nem sokkal a jelenet előtt szóltak nekik, hogy márpedig e nélkül nem heppi end a heppi end. De persze lesz harmadik évad, aminek meg is ágyaznak az utolsó képkockákkal: Fordulunk az Upside down felé, és az Árnyékszörny bosszúszomjasan mászik a suli fölé. Már csak pár hónap és folytatás, Köszi a figyelmet.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2019.02.06. 09:35:57

"Zsaruké a legjobb anyag, mint az közismert. ".

Nekem egy orvos barátom mondta, hogy az orvosi marihuána a legkirályabb, nincs az a holland cucc, ami a közelébe érne. :)
süti beállítások módosítása