Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 3x06 - A kísértethajó

2019. január 30. 13:00 - Szencsike

A mostani részben visszatér Bela, és átkozottul örülhet, hogy a Winchesterek kihúzzák a kerek popsiját a csávából. Egy tengerparti városkában kezdünk, este van, egy fiatal lány a kikötőben fut. Megáll inni, és lesz nagy ámulat, ugyanis a ködös tenger ködös horizontján feltűnik egy hatalmas szellemhajó! A lány látja is a hajót, meg nem is, hisz is a szemének, meg nem is, de az biztos, hogy nagyon gyorsan szedi a lábát, csak hogy ne időzzön a szükségesnél többet a baljóslatú kikötőben. Szerencsétlen lányt otthon éri a halál, fürdés közben valaki megfojtja őt.

1.png

A drága testvéreink a legkedvesebb elfoglaltságukat űzik útközben, a veszekedést. Dean számolt, hiányzik a Coltból egy töltény, mit csinált már megint Sammy?! Hiába tiltotta meg neki, a lüke elment a démonhoz és lelőtte, igaz!? IGAZ?! Bizony megtette, szegény Sammy, nagyon higgadt, úgyse számít, hiszen Dean alkuja még mindig él, mert mással kötött szerződést, de azt sajnos nem tudta meg, hogy kivel. Pedig megkérdezhették volna tőle, de jaj, hát nem halott?! Sammy nem fog tőle bocsánatot kérni, a bátyja, mindent megtesz érte. Később a tesók egy kedves idős hölgyet hallgatnak ki, ő a halott lány nagynénje, és igazi dámaként viselkedik a seriff hivatal küldötteivel és igazán éhes tekintettel méregeti Sammyt. A halottkém szerint Sheila megfulladt, de hogyan fullad meg valaki a zuhanyzóban? Bármilyen furcsa viselkedés, a néni ekkor kapcsol, csak nem Alex munkatársai? Dean buzgón helyesel, akárki legyen is ez az Alex, vele dolgoznak természetesen. Sammy gyorsan visszatereli a szót Sheilára, bármi furcsaság? Most, hogy gondolkodik, a lány említette neki, hogy látott egy furcsa hajót a kikötőben, mintha egy szellemhajó lenne, Alex is ezt mondta. Sammy helyesel, valószínűleg így van, megköszönik a hölgynek a segítségek, aki bármiben szívesen segít, nyomatékképpen végigsimítja Sammy kezét, Dean egy köhintés mögött álcázza a vigyorát.

2.png

A kikötőben sétálnak a srácok, természetesen Deannek az öcsi orra alá kell dörgölnie, hogy lett egy barátnője a kis pumavadásznak. Dean bekaphatja, vagy nem, ha a lelkes néni megelőzi őt. Térjünk vissza a munkára, a szellemhajó errefelé létező jelenség. Minden 37. évben felbukkan egy hajó, és aki meglátja, az fulladásban hal meg a szárazföldön, és úgy tűnik, most eljött az újabb 37. év. A hiedelem szerint a szellemhajók mindig rossz óment jelentenek, be kell azonosítaniuk ezt is, ez egy háromárbócos klipper, de sajnos csak ennél a partvidéknél 150 hajó süllyedt el. A parkolóba visszatérve nagyot néznek a fiúk, Dean szabályosan rohamot kap: Baby eltűnt. Hamarosan meg is lesz az ok, hogy miért, Bela sétál hozzájuk, a kocsi tilosban parkolt, hát egyszerűen elvitette. A srácoknak leesik a húszfillér, Bela az a bizonyos Alex! Bizony, a hölgy, Gert, régi ismerőse, sőt, sok kedves idős, gazdag hölgyet ismer a keleti parton, ugyanis nekik is elad néhány varázstárgyat, szeánszot tart nekik, hogy a halott cicájukkal beszélhessenek. A hölgynek vigasz kell, Belának a pénz, és igen, jól alszik, selyemlepedőn, meztelenül, pénzben fetrengve. Sam undorodik a lánytól, Dean elképzelte a pénzes meztelen alvást. Sammynek van oka arra, hogy utálja a lányt, még mindig emlékszik a lövésre. Csak súrolta a vállát, Sammynek ez nem számít, attól még utálja. És ha már itt van, akkor tud a hajóról? Tud hát, mivel a srácok beszéltek Gerttel, a nénitől addig nem lát pénzt, amíg igazi válaszokat nem kap. Sammy igyekszik nem látványosan megvillantani a „megérdemled” vigyorát, Bela óva inti őket, hogy az útjába álljanak. Sőt, igazából mehetnének a kocsiért is, siessenek, nehogy megtalálják a csomagtartós arzenáljukat. Bela távozik, Dean lelőné, Sammy figyelmezteti, nincs nyilvános lövöldözés.

3.png

Látogassunk el a következő hullajelöltünkhöz, jelenleg még él a férfi és épp a lefekvéshez készül. A lakásban ott van ugyanaz a rém, aki Sheilát is megölte, a férfi is ugyanerre a sorsra jut. Valaki megfojtja őt, miközben a magától rejtélyesen megtöltődött kádat ellenőrzi. Később a pasas testvérét, Petert egy nagyon akaratos riporternő kérdezgeti, a jelentés szerint megfulladt a férfi, de Belát az általa látott hajó érdekli. Szerencsére jönnek a seriff-hivatal nyomozói, leállítják Belát, nincs több kérdés. Bela kénytelen menni, de ha pillantással ölni lehetne, a tesók halottak lennének. A gyászoló Petert megkérdezik a hajóról, elég pontos leírást ad róla, ugyanis éjszakai búvárkodáson voltak és ő is látta a klippert. Sajnos Bela bosszút állt, jelentette a srácokat a helyszínen lévő rendőröknek, hogy ők nem is rendőrök, a tesók megköszönik a segítséget és lelépnek. A srácok már felszerelkeznek, előkészítik a sótöltényekkel töltött puskát. Bela is jön kárörvendeni, ugyanis a srácok azért maradtak, mert Peter is látta a hajót, meg akarják menteni. Ugyan már, ez lehetetlen, inkább keressék meg a hajót és pusztítsák el azt, ez lenne Bela ötlete. Dean arra kíváncsi, hogy vajon mi történt vele, hogy ilyen lett, talán nem kapott elég szeretetet az apjától? Mert a tesók igen? Deant a bosszúvágy és a megszállottság hajtja, és majdnem olyanok mint a sorozatgyilkosok. Belát legalább megfizetik a munkájáért. Sammy elküldi a lányt, nekik dolgozniuk kell, hát hajrá, eddig két hulla az eredményük.

Este a srácok Peter házánál posztolnak, Sammy lekereste a testvérek anyagát, jó egyetem, gazdag család, nagy vagyon örökösei, és első látásra semmi közös nincs bennük Sheilával. Sajnos lelepleződtek, Peter észrevette őket, tudja hogy nem zsaruk, tűnjenek el. Sammy megpróbálkozik a fedett zsaru sztorival, de semmi haszna, Peter kocsiba pattan és elhúzna. De a kocsi leáll és bentragad egy ázott, levágott kezű szellemmel. A szellem fojtogatni kezdi őt, majd több liternyi vizet kezd szegény Peter kiokádni és megfullad. Sajnos a tesók az utolsó pillanatban értek oda, látják a félkarú szellemet is, ám hiába lőttek rá sótölténnyel, Peternek vége. Később a srácoknak nagyon zord a kedvük, Dean mondja ki a nagy igazságot, nem menthetnek meg mindenkit. Sammy helyesel, ő mostanában igen gyakran érzi, hogy senkit se tud megmenteni. A srácok befészkelték magukat egy üresen álló házba, de Bela még így is rájuk talált, be is szól nekik ezért. Sejti, hogy Peter se úszta meg a kalandot, úgyhogy itt az idő, hogy segítsenek egymáson. Lenyomozta a keresett szellemhajót, az Espirito Santo, angol kereskedelmi hajó, 1859-ben egy matrózt árulás miatt felkötöttek, 37 éves volt ekkor, ami magyarázat a 37 éves ciklusra is. Belának van fotója is a matrózról, pont ugyanaz, akit a tesók is láttak, csak a képen megvan mindkét keze. A matrózt az akasztás után elégették, de a jobb kezét levágták és Dicsőség Kezét készítettek belőle. Dean egy ilyen kézzel egy masszázs szalonban találkozott, de ez nem ugyanaz az élmény. Egy halott ember keze komoly ereklye, és ez maradványnak számít. Sammy azon gondolkodik, hogy miért pont őket választotta ki a szellem, hogy meghalljanak, de Belát ez a kérdés nem érdekli. Találják meg a kezet és égessék el, és tudja is, hol van az ereklye: egy múzeum őrzi, de meg tudják szerezni.

Később Bela felvette a kisestélyit és a gyémánt nyakláncot, Deanre vár türelmetlenül. Dean belebújt a pingvinjelmezbe, szmokingot húzott magára és szokásához híven, elégedetlenkedik az események alakulásával. Mikor lejön, Bela a hölgynézőkhöz hasonlóan leesett állal fogadja és rájön, sok hölgy nézőhöz hasonlóan, hogy ágyba kéne bújniuk. Dean elsőre nem rajong az ötletért, ő nem egy tárgy, de másodszorra már tetszik neki az ötlet. A páros a múzeumba ment, épp estélyt adnak, Dean máris kilóg a sorból, mert rágózik, Bela szól rá, hogy viselkedjen, igazi sznobok közé jöttek, rájönnek ha valaki kivülálló. A rágót a pezsgőszökőkút falára ragasztja a hősünk, és még el se kezdődött az este. A másik Adonisz, Sammy Gert kísérőjeként érkezett, a hölgy nagyon rá van kattanva a srácra, akinek szerencsére sikerül elszabadulnia egy kicsit a hölgy ráncos kezei közül. A bárpultnál találja meg a tesóékat, meddig kell szórakoztatnia őt?! Ameddig csak kell, mert egyrészt ez a legjobb megoldás, hogy ne keveredjenek gyanúba, másrészt szórakoztató együtt látni őket. Sammy meghúzta a határait, Dean alig várja, hogy reggel meséljen és otthagyja az öcsit. Érkezik Gert, hozott egy-egy pohár pezsgőt, Sammynek hosszú estéje lesz.

Dean és Bela azt találgatják, hogy juthatnának túl a biztonságiakon, hogy bejussanak a lezárt, privát részre. A szép egyenruha ellenére igazi kemény fickók állnak az ajtóknál és a lépcsőnél. Dean gondolkodik, Bela most is csak kritizálni tud, meg ne ártson neki. Ha van jobb ötlete a kisasszonynak, mondja, erre Bela elájul. Az egyik őr odalép hozzájuk, Dean előadja a "túl sokat ivott az asszony" mesét, ez egyenes út felfelé, az őr felkíséri őket egy dolgozószobába, ahol Bela pihenhet és otthagyja őket. Bela felkel, Dean lecseszi, szólhatott volna erről, de a lány csak nem akarta, hogy túl sokat agyaljon a dolgokon. Elküldi Deant a 235-ös szobába, egy beriasztózott vitrinben találja a kezet. Odalent Gert már a fenéktapizásnál jár, és még mindig nincs vége Sammy estéjének. Dean bejutott a szobába, már a riasztóval bíbelődik. Belához bekopog a biztonsági őr, a lány ügyesen hazudja, hogy épp akcióztak az urával, kéne még pár perc, az őr beleegyezik. Sajnos a terv ott bukott el majdnem, hogy Dean a folyosón összefut az őrrel, ő épp a mosdóból jött, de köszöni, hogy kedves volt a feleségével. Nincs mit, de más is nagyon kedves a feleségével épp. Ez közel volt, Dean bemegy a szobába, szerencsére minden oké, megvan a kéz, de azt nem adja oda Belának.

Sammy odalent már az életét is unja, és a táncot is, nagyon cuki páros a hölggyel. Viszont szerencsére Gert a nyomozásról kérdezgeti és elsuttogja Sammy fülébe, hogy a fivérek édesapja talán nem is természetes halállal halt meg, esetleg a gyerekek is besegítettek ebbe. Gert összepuszilgatná Sammy szép fülcimpáját, ha a srác hagyná, de nem. És Sheila, őt érte bármilyen trauma? Volt egy autóbalesete, ahol az unokatestvére meghalt. Megjött a felmentő sereg, Gert biztosra veszi, hogy Sammy nagyon odavan érte, Bela kiviszi őt egy kicsit levegőzni. Dean a szex illatát érzi Sammyn, jobb ezt szó nélkül hagyni, olyan megrázkódtatás Sammynek. Szerencsére végre vége a partinak, nincs több fenékmarkolászás, de úgy tűnik, a jól végzett munka eredményét ismét Bela aratja le, ellopta a kezet. Dean meg akarja őt ölni. Bizony, a lány már rég a saját kocsijában számolgatja a pénzt, amit a kézért kapott, de az öröme nem tart sokáig, meglátja a hajót.

Dean a házban Bela lassú kínzását tervezgeti, képtelen lenyugodni, hogy így átverte őket. Sammy javít, csak Deant verte át, nem segített vele, a bátyus idegállapotban van. És ekkor kintről felhangzik Bela kiáltása és a kopogása, engedjék be. A srácok még nem ölték meg a lányt, aki megmagyarázza, bár a szokásos sztorit mondja el. Megtudta, hogy létezik ez a kar, azonnal keresett rá vevőt is és szépen eladta. A srácok is csak elterelésnek kellettek, és a kezet már vissza se tudja vásárolni, már rég Európa felé tart, meg már ideje sincsen rá. Ez utóbbi viszont gyanúsan hangzik, Bela meglátta a hajót. Dean eddig is csupa szörnyűséget gondolt róla, de most bebizonyította, hogy valóban szörnyű ember. A srácok kitalálták, hogy mi alapján választ a szellem áldozatokat: a hajó kapitánya a matróz testvére volt, a saját vérét küldte a bitóra. A szellem azokra vadászik, akik a saját rokonukat ölik, Sheila az autóbalesettel megölte az unokatesóját, a fivérek pedig a saját apjukat ölték meg az örökségért. Bela kit intézett el, apa, testvér esetleg, de Bela nem beszél, mert miért is mondana bármit. Dean a jókívánságait zúdítja rá, használja ki azt a kevés idejét, ami még van, mert részükről itt a vége. Belának most persze szüksége van a srácokra, de hát itt most ő a hunyó igazából. Rendben, akkor ugyanazt teszi, amit eddig is, egyedül oldja meg a dolgait. A kezet viszont eladta, pedig az megmenthette volna. Utolsó esélyként Sammy talán tud valamit, amivel elkerülhetik Bela halálát.

A trió elment a temetőbe, minden kész a szellemidéző rituáléhoz, de hogy nehezebb legyen a dolguk, elkezd szakadni az eső. Megjelent a félkarú szellem, ellöki Deant Bela mellől, aki elkezd a víztől fuldokolni. Mire Sammy befejezi a szöveg olvasását, eláll az eső és megjelenik a kapitány-testvér szelleme. A felakasztott testvér számonkérheti rajta, hogy felakasztotta, a kapitány nagyon sajnálja a történteket. Ez nem lesz elég, a félkarú neki megy a kapitánynak, és mindketten megsemmisülnek, Bela fuldoklása abbamarad. Később a srácok már pakolnak, de megjött Bela, a viszony pont olyan hűvös, mint korábban, mentőakció ide vagy oda. Sammy kap egy dicséretet, a félkarú megkapta a bosszúját a kapitányon, a Winchesterek pedig kapnak 10 ezer dolcsit, nem akar az adósuk lenni. Egy köszönömmel egyszerűbben is megúszhatta volna, de Belat sem kell félteni. A lány elmegy, Sammy már a pénzen kattog, honnan származhat vajon? Deannek mindegy, azt már tudja, hol fogja elkölteni! A srácok már úton vannak Atlantic Citybe, a kaszinóvárosba, Dean rulettezni fog, csak a feketére tesz! És ha már ilyen nyugis köztük a helyzet, akkor elmondja, hogy megérti Sammyt, hogy miért ölte meg a démont. Ha fordítva lenne a helyzet, akkor ő sem cselekedett volna másképp. Tisztában van azzal, hogy itt fogja hagyni Sammyt, de tudja, hogy minden rendben lesz, tovább fog vadászni és élni az életét, mert sokkal erősebb mint Dean és ami a legfontosabb, nagyon sajnálja. Sammy erre egy „cseszd meg”-gel válaszol, hiszen ő már felnőtt, nem kell miatta aggódnia, pontosan ez az egész probléma forrása. Aggódjon végre saját magáért, hiszen meg fog halni! Dean erre semmit se mond, csak mosolyog, inkább kockázni fog. De hosszú lesz ezt a nyűglődést egy teljes szezonon keresztül hallgatni...

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása