Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Interjú Kékesi Gáborral, a 200 első randi Félixével

2019. január 28. 10:00 - Gillotte

Az életet nagykanállal faló rádiós karaktere megosztó volt a 200 első randiban, hisz néhol rettentő ellenszenves tudott lenni, ugyanakkor számos esetben láttuk a szereplő jó, melegszívű oldalát is. Félix sokszínű személyiségéről, a VIASAT3 sorozatáról és annak készüléséről beszélgettem Kékesi Gáborral.

kekesig.jpg

Fotó: Sony Pictures Television

Hogyan kaptad meg Félix szerepét?

Behívtak egy castingra, ahol azt a jelenetet kellett eljátszanunk, amikor Luca a telefonjáért nyúlkál a háztetőn, Márk pedig felszalad utána, mert azt hiszi, hogy öngyilkos akar lenni. Ebből ki is derül, hogy eredetileg Márk szerepére hívtak be. Nagyjából megcsináltuk a jelenetet – már amennyire meg lehet csinálni egy szobában a tetőről lelógó lány jelenetét – és akkor mondta a producer-asszony, hogy mit szólnék ahhoz, ha Félix egyik jelenetét is megnéznénk. Egy rádiós bejelentkezést kértek tőlem még a sorozat legelejéről, amikor Félix vezeti a műsort, majd beszélget egy betelefonáló pornószínésszel. Nyilvánvalóan nem készültem erre a jelenetre, úgyhogy adtak félórát, hogy memorizáljam a szöveget. Megbeszéltük, hogy ha a betelefonálóhoz érünk, akkor végszavaznak nekem. Az volt a vicces, hogy amikor elértünk arra a pontra, hogy a pornószínész betelefonál, akkor síri csöndben ütünk, és nem tudta az asszisztens, hogy mire várok. Ekkor tudatosult bennem, hogy annyira mozizza azt, amit éppen csinálok, hogy elfelejtette, hogy neki végszavaznia kellene, úgyhogy amíg elkezdte keresgélni a szöveget, addig én elkezdtem saját magammal beszélgetni, mint Félix és pornószínész. Kapitány Iván executive producer annyit mondott, hogy ha mást nem, a pornószínész szerepét biztosan megkapom. Mint utólag megtudtam, ekkor érezték azt, hogy ez a nekem való szerep.

Örültél neki, hogy végül Félixet kaptad meg?

Abszolút. Márkkal sem lett volna bajom, de azt gondolom, hogy közelebb áll hozzám Félix karaktere, és számomra jobban is játszható, mint Márk. Arról nem is beszélve, hogy mióta Mészáros Andris csinálja Márkot, el sem tudom képzelni, hogy más játssza.

Mennyire szólhattál bele a karakterbe?

Még mielőtt elkezdtük volna forgatni, volt egy-két olvasópróba, ott nagyjából fejtegettük, hogy ki milyen karakter, és nem volt nagyon megkötve a kezünk. Amint belecsöppentünk a forgatásba, mindig az adott jelenetnek az igazságát próbáltuk megtalálni, és a karakter szándékai szerint menni előre. Ezen belül hagytak minket szabadon játszani és létezni. Ha valami nagyon nem passzolt oda, akkor instruáltak és segítettek minket, de egyébként eléggé szabad kezet kaptunk.

Hogy tetszett a rádiózás? Csinálnád a való életben?

Megmondom őszintén, én nem vagyok olyan nagy dumás az életben, mint amilyen Félix a rádióban, és talán nem is vagyok olyan magabiztos. Ott azért mégiscsak saját magadat kell képviselni, nem egy szereplőt, úgyhogy jelen pillanatban nem valószínű, hogy lenne elég bátorságom a műsorvezetéshez, hiszen ez is egy külön szakma.

A szerep kiosztásánál olyan karaktert kerestek, akinek rádióbarát hangja van?

Nem hiszem, hogy ez fontos szempont lett volna. Nyilván nem baj, ha tűrhető az orgánuma annak a szereplőnek, aki rádióst játszik, de alapvetően személyiségjegyekben és külsőben gondolkodtak. A sorozat spanyol verzióját választották hivatkozási alapnak, és ahogy láttuk, egészen máshogy néznek ki a szereplők, mint mi, szóval a készítőknek volt elképzelése arról, hogy nagyjából ki milyen, és ahhoz képest válogatták ki az embereket. Nem hiszem, hogy ebben a hang elsődleges lett volna.

12_5.jpg

Élvezted a forgatást?

Nagyon élveztem. Nekem még nem volt ekkora volumenű munkám a kamerák előtt. Forgattam már kisebb szerepeket, dokumentumfilmekben, reklámban, videoklipben, de ilyen terheltség mellett még nem dolgoztam. Kifejezetten jó szakmai gyakorlat volt, és remek csapat jött össze. A hangulat családias volt, mindenki ott segített, ahol tudott. A helyszíneket is nagyon szerettem, szépen felépített környezetben játszhattunk, úgyhogy minden szempontból jó volt.

Hogy zajlott egy nap? Nehéz volt más munkákkal összeegyeztetni?

A színházakkal előre leegyeztettek minket. Ki volt számolva, mikor kell végeznem, és onnan mentem az éppen aktuális vidéki játszóhelyre. Ugyan voltak megterhelő időszakok, mégis érdekes tapasztalás megismerni a határaimat, és azt, hogy meddig bírom. Egyfajta természetes kimerültségen túl viszonylag jól viseltem, mind mentálisan és fizikailag, de a sminkesek, a vágók és a világosítók érdeme, hogy a sokszor fáradt és használhatatlan fejünk szalonképes volt.

7_1.jpg

Volt kedvenc jeleneted?

A liftes jeleneteket nagyon élveztem, azok mókásak voltak, pláne, hogy az a lift, amiben forgattunk külön életet élt, úgyhogy sokszor azon is múlt, hogy éppen ő mit szeretne az aktuális napon. Nagyon szerettem a vélt lányomat alakító kislánnyal, Paróczy Rozival dolgozni, igazán tehetséges, ügyes kislány, tőle nagyon jó energiákat kaptam, de a stúdióban is szívesen forgattam.

Félix helyében mentél volna a tévébe szép pénzért, vagy maradtál volna a rádiónál?

Tudtam azonosulni azzal, hogy kipróbálná magát máshol, és anyagi szempontból is érthető volt. Az más kérdés, hogy hogyan kezelte ezt az egészet, meg hogy hogy tért végül vissza a rádióhoz. Viszont ugyebár ő Lucát akarta utódjának, úgyhogy a rádió jövője biztosítva volt részéről. Igen, azt hiszem, hogy ha lettem volna elég bátor hozzá, akkor én is elmentem volna így, hogy a rádió jövője nélkülem is biztosított.

Alapvetően Félixet pozitív, vagy negatív karakternek tartod?

Összetett, sem fekete, sem fehér. Azt gondolom, hogy alapvetően nem rosszindulatú – az más kérdés, hogy nagyon önző és egoista. Viszont a legtöbb esetben, ha bánt valakit, az nem azért van, mert rosszat akar a másiknak, hanem azért, mert az érdekei így kívánják. Nyilván ettől nem kap felmentést, de valójában olyan kis elveszett lélek ő, akit gyerekkorában elkényeztettek. Vannak megnyerő tulajdonságai, amikkel a felszínen igen jól el lehet evickélni, de ahogy a kislánnyal bánt, és ahogy néha Lucához viszonyul, kiderül, hogy van szíve is, csak kicsit éretlen és felelőtlen. A sok stiklije ellenére azt mondanám, hogy pozitív karakter. Ettől még néha tenyérbe mászóan idegesítő, de alapvetően nem rosszindulatú.

Nem volt túl hirtelen pálfordulás Félixtől, hogy megjelenik a kislány és egyszer csak minden megváltozik?

Szerintem volt átmenet, mert az elején folyamatosan le akarta passzolni a kislányt. Sőt, amikor kiderült, hogy nem az ő lánya, Lucánál hagyta volna, és Luca győzködte, hogy ne tegye. Persze óhatatlanul vannak hibák, és mégiscsak egy sorozatról beszélünk, ahol időre meg kell történnie a dolgoknak. Talán gyorsabban történt ez, mint a valóságban történt volna, de azért mondom, hogy van létjogosultsága, mert tényleg sokszor a való életben is a sokkszerű élmények azok, amik egyik pillanatról a másikra meg tudnak minket változtatni. Ha egyszer csak belép egy tízéves gyerek az életedbe, akkor rákényszerülsz a változásra. Ettől még Félix sem vetette meg a régi életét, csak már a gyerekre is odafigyelt.

11_8.jpg

Tudható, hogy lesz második évad. Szerinted mi történik Félixszel?

Jó kérdés, igazából fogalmam sincs róla. A konfliktusunk Márkkal elég meghatározó eleme a sorozatnak, úgyhogy biztos, hogy lesznek még összetűzéseink. Gondolom, hogy továbbra is harcolok Luca kegyeiért, és biztosan lesznek apró-cseprő összetűzéseink a stúdióban, ahogy eddig is. Ha nagyon bátrak az írók, egy többoldalú kapcsolatba megyünk bele Luca, Márk meg én, viszont az is lehet, hogy Adéllal jövök össze, és Márk szívhatja a fogát. Ezekkel a lehetőséggel szoktunk viccelődni a többiekkel, de ki tudja… bár adott az alapsztori, attól el is lehet térni.

Hol láthatnak azok, akik nem bírják ki kedvenc rádiósuk nélkül a második évadig?

Veszprémben kezdtem a pályám, és még mindig játszom a Pannon Várszínházban, most éppen a Béke presszóban, illetve a Pál utcai fiúkban és a Dzsungel könyvében. A Karinthy Színházban a Nyitott ablak című zenés bohózatban vagyok látható, továbbá Ivancsics Ilona és Színtársaival járjuk az országot Jókai Anna – Fejünk felől a tetőt című darabjával.

A sorozat első évada visszanézhető január 21-től minden hétköznap 18:00 órakor a Sony Maxon.

Címkék: 200 elso randi
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KapitányG 2019.01.28. 14:26:30

Friss, bár nem a sorozattal kapcsolatos interjú Sándor Péterrel:
www.borsonline.hu/aktualis/ritkan-latja-kisfiat-sandor-peter/168047

Gillotte 2019.01.31. 16:11:28

@KapitányG: Sándor Pétertől nagyon kéne beszélgetni Roland szerepéről, számos kérdést felvet a karakter - remélem, választ kapunk rá a második évadból!

KapitányG 2019.02.01. 09:13:27

@Gillotte: Roland érdekes figura, az elején eléggé egyszerűnek tűnt, de egyre rokonszenvesebb.
Nem tudod becserkészni Sándor Pétert egy beszélgetésre?

Gillotte 2019.02.02. 14:28:31

@KapitányG: Legkésőbb a második évadra megpróbálom!
süti beállítások módosítása