Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Berlin Station 3x05 – Birdman nem szuperhős

2019. január 17. 13:00 - szde

Eredeti cím: The Dream Of The Four Policemen

Helyreállt a világ rendje: Hector lesz, Daniel még mindig nincsen, viszont a három szerencsétlen finn halászról sem esik szó. BB egy temetésen mond beszédet, régi barátját temetik, aki a szolgálat után művészeti suliba akart menni, de az iraki és afgán misszió után függő lett, és még az elvonó sem segített neki. Az amerikai kormány meg elfelejti az ilyeneket, mint Luke, a halott. Berlinben Valerie aggódik, hogyan fogja a nő látni az észt küldetést, April szerint nem lesz vele baj, mindig mellettük állt a második évad során. Sofia élőben jelentkezik be Észtországba a motelszobájából, és beszédet idéz a néphez – ha már nem tudja élőben lecsillapítani őket, akkor majd online megoldja. A szónoklatot taps fogadja, majd utána felhívja a bongyor segédjét, aki tájékoztatja, hogy Paavo, akit kinyírtak, mégsem ragadt bent a szerverszobában, hanem bizony idegenkezűség van a dologban.

vlcsnap-2019-01-10-14h15m59s601.png

 vlcsnap-2019-01-10-14h18m21s716.png

vlcsnap-2019-01-10-14h20m52s750.png

Robert és Torres Bécsben, Birdman nem szuperhős, hanem szerencsétlennek ez a beceneve, aztán miután nem az ENSZ-nek adott tanácsokat fegyverekről, a másik oldalnak kezdett szállítani. Torres közben még be is pöccen káromkodósunkra, és kéri, hogy legközelebb csak akkor beszéljen, ha nagyon muszáj. BB a berlini állomáson, Aprillel később megisznak majd valamit, de addig Valerie-vel beszélik meg a történéseket. BB természetesen ismeri Rafát, aka Torrest, és nem csak azért van itt, hogy Danielt hazahozzák, hanem, hogy jelentsen is az állomásról Washingtonnak. Jason még több bizonyítékot kér, stb., BB meg ezért van itt.

Roberték egy kolostorba (?) jönnek, ahol a kerengő nyugalmát egy kicsit idegbeteg, ellenben nagyon magasan lévő Birdman zavarja meg, és valami Andreáról magyaráz, akinek ha egy haja szála is görbül, akkor… nem tudjuk meg, mert a másik fél rácsapta a nem-szuperhősre a kagylót. Torres nem azért van itt, hogy megölje a tagot, aki még egy kis kokót betol, Robert pedig igazi, de válaszokkal csak akkor szolgálhat, ha meglesz Andrea, mondjuk 10 nap múlva. Mi lenne, ha ezt az Andreát, aki barát, szövetséges meg a biznisz egyik eleme, és éppen a konkurenciánál van fogvatartva, megtalálná Torres meg Robert, és akkor Birdman válaszokat is ad, ráadásul még egy amerikai fogolyról is van infója…

vlcsnap-2019-01-10-14h24m51s607.png

vlcsnap-2019-01-10-14h26m33s245.png

vlcsnap-2019-01-10-14h27m14s814.png

vlcsnap-2019-01-10-14h29m40s687.png

Esther egy festményt néz, szép, tényleg, nekem is bejön, de igazából ennek most nincsen itt értelme, mert máris Valerie-vel találkozik egy kávézóban. Daniel eltűnt. Kábé ennyit mondhat, még akkor is, ha a német nő nem biztonsági kockázat, és mondjuk még segíteni is tudna, mert neki is vannak kapcsolatai, főleg olyanok, akik már nem állnak szóba Amerikával. Azonban mégsem, nem segíthet. Stevie egy ménesnél van, ahol a tulaj egy stricit venne, szóval olyan lovat, ami mini lovakat csinál. Sokat. Fedezőménnek hívják, és csikókat csinál, javítja ki Stevie. A tulaj, Holt Németország második legnagyobb energiacégét vezeti, Kelet-Európát meg Ázsiát még nem tudta bevenni. Stevie ebben tudna segíteni, mert az angol rendőrséggel van egy megállapodása, hogy szívességeket tesznek egymással. Közúti baleset egy száműzött orosz fia által. George Sokolovról van szó, akit Stevie csak Georgie-nak hív, és hát végre eladja a bányászati jogokat, és ő meg tudná szerezni. Viszont ez a Zaman, aki biztos nagyon fontos, a Chicago-i Egyetemen tanul a fia, és ez meggyőzi Holtot, hogy üzleteljen Stevie-vel. Akinek egy magángép kell, amivel sok időt megspórolhat.

Sofia Aprillel konzultál, az észt nő ki akar jutni a szobából, ezért 8kor találkoznak egy kávézóban. Közben Esther kocsimosás közben ad megbízást egy faszinak, aki lóg neki egy szívességgel, hogy keresse meg Danielt, meg az oligarchát Szentpéterváron. Ezután pedig kvittek lesznek. Torresék megtalálták Milo, a konkurencia főhadiszállását, megvan az épület alaprajza is, a páncélteremben lesz a nő, már ha itt tartják. Torres táskája nagyon cuki, nekünk is van ilyen itthon, csak homokszínűben. Esther Stevie-hez jön, a festmény lényege meg annyi volt, hogy a Paul Klee által festett Full Moon az, és hát Esther gyerekkora óta nézi azt a múzeum falán, de most valaki megvette és el fogják szállítani, mégpedig – dobpergés – Szentpétervárra. Daniel meg ugye eltűnt, amiről Stevie már tudott, Esther meg még mindig a Diver-ügyön pörög, ugye felkereste Gilt. Danielt meg fogják találni, és egyben haza is hozzák. Ja, meg élve, az is fontos.

vlcsnap-2019-01-10-14h41m27s667.png

vlcsnap-2019-01-10-14h40m58s713.png

vlcsnap-2019-01-10-14h37m42s129.png

vlcsnap-2019-01-10-14h48m37s306.png

Torres hozott magával C4-et, én is így szoktam utazni, és amíg Robert hozza a nőt, addig Torres eltereli a házigazda figyelmét. Olyannyira, hogy a nőjére is rámozdul, aminek köszönhetően orosz ruletteznie kell Milo-val. Andrea megvan, elvonási tünetekkel, és mivel Torres nem jön, Robertnek kell a C4-gyel fenyegetőznie, és kimentenie a srácot. Közben Valerie és BB az operába mennek, ahol ott van Kolya is, meg Stevie. Kolya örül, mert van balett Berlinben, meg hát új barátok is itt vannak, mint BB, akinek köze volt ahhoz, hogy cowboy barátunk nem mehet vissza az USA-ba. Valerie az oligarcha nevét akarja megtudni, persze csak feltételesen, meg hát az amerikai helyét, és ha erről az orosznak tudomása van, azonnal szólni fog a nőnek. BB Stevie-vel elegyedik beszélgetésbe, a fő téma az ingyen kaviár meg a kapcsolatok megtartása a hidak felépítése helyett.

Sofia update-eli Aprilt, hogy a rendőrség azt hiszi, hogy Daniel ölte meg Paavo-t, mert ő volt az egyetlen ismeretlen arc aznap a munkahelyén, Rodion meg ugye észrevétlenül besurrant. April kiszúrja az utcán Sergei-t, aki rögtön utánuk ered, és most vagy Németországban is minden metró úgy néz ki, mint a 4-es metró Budapesten, vagy ezt itt forgatták. Sergei még meg tudja ragadni a vonatra felszálló Sofia nyakát, de jön a fal, és így elengedi. April uguye lecsapva, de jól van, és egy mosdóból hívja Valerie-t, aki megmondta: ha Sofia a motelben marad, ez nem történik meg. Torresék menekülnek Milo-ék emberei elől, a szennyvízcsatornában csapnak össze velük, és amíg Torres kinyír 3 tagot, addig Robert egyet fojt vízbe, de nyilván még ilyet se csinált soha, mert kicsit sokkhatás alatt van.

vlcsnap-2019-01-10-14h50m56s554.png

vlcsnap-2019-01-10-14h52m36s861.png

vlcsnap-2019-01-10-14h53m33s674.png

vlcsnap-2019-01-10-14h55m31s150.png

BB egy bárba jön Aprilhez, ahol megbeszélik az élet nagy dolgait meg a szolgálat árnyoldalait. Andrea egyben leszállítva a nem-szuperhősnek, kapja is az adagját a pasastól, aki végre elmondhatná, hogy mi ennek a résznek az értelme, mert 40 percig nem történt semmi, de legalább annak is egy része megint sötétben… Vassily Krik az oligarcha neve, Szentpétervárról, nagyon szereti a Kremlin, és faszagyerek hírében áll. És van valamije, ami miatt nagyon izgatott: lehet Daniel, de lehet egy újabb játékszer. Roman, a jobbkeze igazi gyilkológép.

BB Jasonnek jelent, akinek még mindig több bizonyíték kell. A nő szerint egy csomó van itt, és rájön, miért küldték ide: hogy hülyén jöjjön ki az ügyből. De Jason ezt meg fogja bánni. BB megy is Valerie-hez, de jó hírekkel nem szolgálhat, mert még kézzelfoghatóbb dolog kell. És az, hogy Sofia eltűnt, Daniel nincsen meg, az nem az. Life is unfair. Robert vissza fog térni Berlinbe, Torres viszont mehet Oroszországba, hogy megtalálja Danielt és megakadályozzák az észt forradalmat. Mielőtt azonban elindulna, tanácsolja Robertnek, hogy beszéljen valakivel az emberölésről. Barát, kolléga, bárki jó lehet.

Sokkal jobb és bátrabb ember vagy, mint gondoltad volna. Megmentetted az életemet. (Torres Robertnek)

vlcsnap-2019-01-10-15h01m03s985.png

A reptéren Stevie és a magángép várja, együtt hozzák haza Danielt. A festmény útját is nyomon követhetjük, ahogy megérkezik a csodálatos szentpétervári raktárépületbe, ahol az új tulaja büszkén szemléli szerzeményét. Welcome back, Hector.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SOIL 2019.01.17. 16:15:40

Ez a minimum, hogy visszahozták Hectort :)))

szde 2019.01.17. 18:47:06

@SOIL: Egész rész alatt tűkön ültem, hogy és végre jön Hector, erre csak az utolsó percben jelent meg. :))
süti beállítások módosítása