Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 3x04 - A bűn városa

2019. január 16. 15:00 - Szencsike

Egy templomban kezdünk, egy kedves, idős apáca épp az imakönyveket osztja szét. Sejthető, hogy valami történni fog, néhány gyertya lángját a huzat eloltja. Szerencsére csak az atya érkezett meg, megköszöni a nővér munkáját, ideje hazatérnie. A karzaton egy Andy nevű fickó szól nekik, a pasas váltig állítja, hogy Isten már egyáltalán nem foglalkozik velük, hiába hisz ebben az atya. Andy fogja a pisztolyát, majd főbe lövi magát.

1.png

Nézzük meg a tesókat, Bobbynál vannak és a Colthoz gyártanak töltényeket. Sammy közben olvasgatja a Faustot, a démoni alkuhoz, illetve a híreket is figyeli, Ohio állam nyerő lesz. Néhány furcsa jelenés, egy fickó agyonlőtte magát a templomban, egy másik pedig pár embert megölt a boltban, mielőtt a rendőrök leszedték volna. Csupa átlagos dolog, egy öngyilkos és egy őrült, legalábbis Dean szerint. Sammy mást mond, ez a legjobb nyom, mióta megjárták Lincolnt (3x01). Elizabethville a neve, régi gyárváros, szinte alig van ott élet. South Beachre is mehetnének démonokat hajkurászni, ám sajnos Dean Heffner kívánsága ritkán teljesülhet. A Colttal sem állnak jobban, szétszerelték, megvannak hozzá a tervrajzok is, de a működésének lényegére még nem jöttek rá. Dean belevág az ohioi kalandba, délutánra már kéne a fegyver. Fenét, ha démonokat nem is öl a csodapisztoly, Deant még lepuffanthatja vele. A srácok jót nevetnek, indulnak, ha valami van, hívják Bobbyt.

2.png

A srácok megérkeztek a városkába, felvették a legjobb öltönyeiket és a templomba mentek először, mint biztosítási szakértők. Az atyabácsi elmeséli, hogy Andy két hónappal (Kapu kinyitása, ugye) ezelőttig a közösségük egyik alapja volt, rendes férj, a templomi kórus tagja, de történt valami, amitől Andy megváltozott: eljátszotta a pénzét, csalta a feleségét, csődbe vitte a vállalkozását... A boltos gyilkossal, Tonyval mi a helyzet? Őt is ismerte, és igen, ha jobban belegondol, mintha ő is megváltozott volna. A srácok beköltöztek a hotelszobájukba, Deannek bejön, hogy a plafonon van egy tükör. A szomszéd szobában Dean egy régi ismerőse, Richie szállt meg, épp elbúcsúzik a lengén öltözött „húgától”, még egy kis pénzt is ad neki, mert feldobta a napját. Dean áthívja hozzájuk, Richie is vadász, régen Dean kisegítette őt egy succubus elintézésével. Richie túlságosan is laza csávó, hogy vadász legyen, úgy öltözik mint egy rapper csak a lecsúszott verzióban. Dean biztos benne, hogy meg fogja öletni magát valamikor. A „húgáról” esetleg kiderült valami? Nem démon, ha erre céloz, de alaposan megdolgozták egymást az ágyban. Ha már a démonok szóba jöttek, mit talált a városi démonokkal kapcsolatban? Kell idő, mire leesik neki, hogy a nyomozásról beszélnek, de semmit, ha megszállta az öngyilkost és a boltos gyilkost valami, azt nem tudja bebizonyítani. Hasznavehetetlen a pacák, de egész jó ötlete van, lehet a démonok csak szórakozásból szállták meg ezeket az embereket, aztán továbbálltak innen. De lehet van egy újabb megszállt a városban, egy bizonyos Mr. Trotter, a helyi rotary klub elnöke, a városban mindenki tisztelte, de most, hogy behozta a szerencsejátékot és a kurvákat, azóta pont az ellenkezője igaz.

3.png

A tesók bementek a városba, elég sok fiatal járja az utcákat és sokan az éttermekben, bárokban szórakoznak, ahhoz képest, hogy csak egy tengődő iparváros. Sok a kurva is, egyikük majdnem vitte volna Deant, ha Sammy nem figyel rá. Trotter bárjában is zajlik az élet, ott van a selyeminges dzsigolónak öltöztetett Richie is, megmutatja nekik a pasast, egy kopasz, 50-es tag a helyi menőjenő. Mi a terv, Dean a pultos csajt szedi fel, de őt már Richie lefoglalta magának, be is veti magát, csak előtte kimegy a mosdóba. Dean szerint ez esélytelen menet lesz neki, a csaj messze Richie kategóriáján kívül áll, de ezt meghallja az Atyabácsi is. Sejtette, hogy a fiúk is megtalálják a helyet, ő is itt van, mert jó pásztorként követi a nyáját. A pultos lány (akit Sascha Barrese alakít, ő a Másnaposok Tracyje, ha valakinek ismerős lenne) is lóg neki egy gyónással, de megelégszik azzal is, ha eljön a vasárnapi misére. Azt még lehet, megisznak egy felest, majd az Atyabácsi lelép. Dean azonnal lecsap a pultoslányra, ám esemény van, egy Reggie nevű pasas odalép a billiárdozó Johnhoz, elég fura az ürge, kissé katatón is, de emeli a pisztolyt és lelövi a tagot. A vendégek rohannak kifelé, majd Reggie saját magát is lelőné, de Dean idejében ugrik, nincs lövés, Sammy gyorsan lelocsolja őt szentelt vízzel, semmi se történt. Reggie elnyöszörgi, hogy a felesége Johnnal csalta meg. Most már csak a rendőrséget kell hívni, Sammy pillantása megakad a nyugis Mr. Trotteren, gyanús, nagyon gyanús.

A bárt ellepték a rendőrök, Sammy egyrészt elmenne, másrészt meg mi történt itt?! Nincsen démoni megszállás, de halomra ölik egymást a népek... Dean szerint lehet csak annyi az egész, hogy a városban titokban egy csomó gyilkos rohangászik. Sammy félelme beigazolódott, egy rendőr lép hozzájuk, nemsokára jön a fotós, hogy a helyi lapba fényképezze le őket, mint ügyeletes hősöket. Örülnek a lehetőségnek, de amint a rendőrbácsi elment, ők is indulnak. Deannek viszont feltűnt, hogy Richie eltűnt. Richie lelépett a pultoscsajjal, kinéz neki egy jó éjszaka a csaj menő házában, amit a szüleitől örökölt, nem a pultos állásából gazdagodott meg ennyire. Egyenesen a pincében lévő játszószobába mennek, nem Playstationnel fognak szórakozni, hanem az ifjú hölgy fogja rituálisan meggyilkolni szegény Richiet. A csaj valójában démon és egy laza mozdulattal kitekeri a nyakát. Mindeközben Dean annyira aggódik Richiért, hogy a hatalmas szendvicséhez hozzá sem nyúlt, ez komoly. A pasas egy jópofa idióta, tuti beletrafált valamibe, jól érzed fiam. Sammy Trottert fogja követni, volt benne valami fura, ahogy ránézett.

Bobby eközben a csoda Coltot próbálja ki, vannak új töltények hozzá. Megjelenik előtte Ruby démon, azzal a pisztollyal nem megy semmire, megmutatja neki a fekete szemeit, ha van mersze, lőjön. Bobby habozik, majd lő és nem történik semmi, csak átlyukasztotta Ruby pulcsiját és a mellkasát. A drámai kezdés ellenére a démoncsaj tud neki segíteni. Sammy, eljutott Trotter irodájába, majdnem lebukik, mikor Dean felhívja, még épp meg tudnak egyezni egy taliban később, mire kijön a testőr a csörgésre. Alap dolog, hogy lehalkítjuk a telefonunkat, ha küldetésre megyünk, Sammy, de kell a konfliktus... A bárban Deant felszedi egy prosti, mivel tegnap este hős volt, ingyen is viheti. Ezen Dean megsértődik, amin a nő is megsértődik, ki érti ezt... A pultoscsaj jót nevet a dolgon, Dean gyorsan megkérdi tőle, hogy együtt volt-e Richievel, de a nőnek nem mond semmit a személyleírás. Így viszont Dean előtt szabad az út, már mennek is el a bárból. Dean, mibe keveredtél... Sammy, Trotter és a testőre végeztek, Sammy előtt szabad az út az irodába. Átkutatja az íróasztalt, semmi lényeges, ám a testőr visszatért, verekedni kezdenek és maga Trotter fog rá pisztolyt. Betörés, testi sértés, hívja a zsarukat is, Sammynek ez fura, nem ezt a reakciót várta, de kikapja Trotter kezéből a pisztolyt. A pasas odaadná neki a pénzt, csak menjen végre, Sammy gyorsan lelocsolja őt és a testőrt szentelt vízzel, nem történt semmi. Kínos, nagyon kínos...

Dean bejutott a démoncsaj játszószobájába, és tudja azt is, hogy kivel áll szemben. Richie a haverja volt, lenyomozta a telefonja GPS-adatait, és pont ezt a helyet jelölte meg. Kijár neki egy rendes temetés, nem fog itt megrohadni. A démonka megverné őt, ám Dean elég rutinos róka, korábban eljött és a szőnyeg alá festett egy démoncsapdát. Dean elkezdi a démonűzést, ám a csaj ellenáll, egy kisebb szélvihart kelt a pincében, az kitépi Dean kezéből a rituálét tartalmazó könyvecskét, majd beomlasztja a pincét. A démon röhög, Dean is csapdába esett. Dean megpróbálja könyv nélkül az ördögűzést, de sajnos pár sor után elakad. Mindegy, hamarosan jön Sammy, neki könyv nélkül is megy, és kiszabadul innen végre. Hát igen, Sammy az okosabb kettejük közül, ezt még a démonok is tudják, hiszen a tesók híresek az ő köreikben. Viszont Dean csak akkor szabadulhat, ha tényleg Sammy ér ide előbb, mert a ribinek is van segítőtársa. Sammy a bárban keresi Deant, a prosti őt is kinézte magának, szerencsére Sammynek van esze, hogy ne menjen bele a flörtbe. A csapostól megkérdezi, hogy látta-e esetleg a tesóját, aki egy kis borravalóért cserébe elmondja, hogy lelépett a pultoscsajjal, Casey-vel, újabb összegért cserébe még a címét is megadja a lánynak.

12.png

Dean a pincében térerőt keres a mobiljának, Casey pedig csacsog. Nem szívesen halna meg, kár lenne a testéért. Viszont ő volt az, aki Trotter fülébe sutyorgott, hogy hozza be a prostikat és a szerencsejátékot a városba, és lám, dől a pénz belőle. Istenfélőnek mondott emberek lettek a kurvák kuncsaftjai, csak a megfelelő húrokat kellett megpendíteni ehhez. Ilyen az ember, gyenge és elbukik, a démonok pedig csak nyernek. Sammy végre megérkezett a házhoz, igaz, most még csak a földszintet járja be, ahol rábukkan a kén nyomaira, valahol itt egy démon tanyázik. Odalent Casey már Istenről beszél, meglepődne, ha Dean hívő lenne. Egyre többet háborúzik az ember, egyre több a halott, még a démonok se ölnek ennyit. Meghallanak valami zajt, ám Casey szerint nem lesz mentőakció. Sajnos Sammy nem maradt a házban, a bárból hívja fel Bobbyt Dean eltűnése miatt. Sammy újból a pultost kérdi, ám a pasas már segíteni se hajlandó. Szerencsére itt van az Atyabácsi, Sammy legalább vele beszélhet. A pincében újabb részletek derülnek ki a démonokról, nem mindegyik hazudik, sőt vannak köztük hívők is. Lucifer az ő istenük, aki egykor Isten legszebb angyala volt, de mivel megtagadta, hogy meghajoljon az emberek előtt, Isten száműzte őt a mennyekből. Deannek lehet újat mondani, Lucifer létezik. Igen, a legenda szerint ő teremtette a démonfajt, igaz, még sose látta őt senki. (Jegyezzük meg ezeket a pillanatokat, mert mindössze 34 résznyire vagyunk Őméltósága feltűnésétől.) Casey is hisz benne, talán mégse különböznek az emberek a démonoktól. De igen, a démonok gonoszak! Mert az ember nem az? Dick Cheney erre az élő példa, már kész is a pokolbéli parkolója. Dean felteszi a nagy kérdést, milyen a Pokol, Casey tud az alkuról, annyian gyűlölik őt odalent, hogy a legrosszabbra készülhet. Talán pont ezek miatt a szörnyűségek miatt akarnak a démonok is feljutni az emberek közé.

13.png

A bárban Sammy Caseyről érdeklődik, a tesója és ő leléptek. Az atya meglepődik, hogy a két szakértő testvér, családi vállalkozásban nyomja. Caseyt is jól ismeri, már gyerekkora óta. Sammy aggódik, úgy érzi, valami történt a tesójával, ha a lakásában nincsenek, hova mehettek? Atyabácsi tudja, hova mehettek Caseyvel, ha a lány bajban van, ő is megy, hiába tiltakozik Sammy. Viszont amit Sammy nem tud, az Atyabácsit megszállták, ő is egy démon. A pincében Casey már egészen megkedvelte Deant, olyan normálisan elbeszélgetnek itt, mintha csak egy átlagos délután lenne. Még az alku is, amit az öccse miatt kötött, szerinte még az is nagyszerű dolog. Ha már ilyen őszinték egymással, akkor igen, Dean felszabadultnak érzi magát, hogy tudja, hamarosan vége lesz. Sammy, útközben cseveg az atyával, aki úgy érzi, hogy Sammy az, akinek vigyáznia kell az állandóan bajba kerülő Deanre. A pincében szóba kerül a szex, ha már a fiatalok így összejöttek, de ez csak rombolná a már kialakult tiszteletet. Dean most se tiszteli őt, inkább arról meséljen, hogy mi volt a terv, ha már kiszabadultak. Azazel zsarnok módra uralkodott a bandán, de a halálával szétesett minden. Samnek kellett volna a vezérnek lennie, de ő kiszállt a játékból, most lényegében egy démoni trónok harca zajlik odalent, és páran Samet is meg akarják ölni. Casey simán beállt volna a Team Sam csapatba.

Sammyék végre megérkeztek a házhoz, szerencsére meghallják egymás kiabálását, és Dean figyelmeztetni tudja, hogy vigyázzon az Atyával, mert bajos lehet a tag. Végszóra az Atya is felfedi magát Sammy előtt, ám mielőtt nagyobb baj lenne, megérkezik Bobby, de a Colt lövése célt tévesztett, ő pedig messzire repült az Atya taszításától. Sammy is repült egyet, az Atya bejutott a házba. Sammy Bobbyhoz rohan, jól van a barát, odaadja a Coltot és Ruby is arra biztatja, hogy menjen. Az Atya lejutott a pincébe, áttörte a törmeléket, Casey figyelmezteti a csapdára, de azt könnyedén feltöri és a viszontlátás öröme egy csókban teljesedik ki. Szerelmes démonok, még Dean szerint is fujj a dolog, a páros már évszázadok óta együtt van. Az Atya fojtogatni kezdi Deant, Casey nem akarja, hogy meghalljon, ők viszont meneküljenek végre. A menekülésből semmi se lesz, Sammy a Colttal lelövi az Atyát és Caseyt, a lányt Dean figyelmeztetése ellenére. A démonok és a gazdatestek is halottak.

Másnap Dean Bobbyval beszéli át az eseményeket, Bobby szerint kettővel kevesebb démon is jó eredmény, Trotter meg ember, vele nem foglalkoznak. Dean szerint ebben a városban lehet tényleg csak simán önpusztítóak az emberek, és ezt nem a démoncsaj mondta neki, saját vélemény. Kár a dögös csajért is, aki meghalt, Sammy lényegében hidegvérrel ölt. Mi van akkor, ha igaz, amit Azazel mondott, talán nem Sammy az, aki visszatért... Ez Bobbynak új infó, szerinte a Sárgaszemű hazudott, minden rendben van Sammyvel, Deant nem feltétlenül nyugtatta meg a válasz, de elfogadta. A szállodában Ruby meglepi Sammyt, hogyhogy nem ünnepel, megölt két démont! Meg két ártatlan embert, ezt se felejtse el. Ugyan, lassú és fájdalmas haláluk lett volna, csak szívességet tett nekik. Ruby egy szívtelen ribanc, Sammy már nyúl a Colthoz, a csaj azonban nem tágít, tud segíteni Dean problémáján, a "miért akar segíteni" kérdésre vonatkozó válaszait megtartja magának. A Coltot is elvinné, Sammy előbb lövi le vele, ám akkor Deannek annyi. Sammy végül futni hagyja a csajt, aki vissza fog még térni, mert háború van, és Sammy sok nehéz feladatot fog végrehajtani, akár tetszik, akár nem.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pinky A Máffin 2019.01.16. 16:06:15

Jajj de jó, úgy várom mindig az új posztokat köszi köszi :D Én Ruby-t kifejezetten kedvelem, Katie Cassidy baromi jól hozza szerintem, és imádom amúgy, hogy simán kihozták most, hogy az emberek milyen gyarlók, nem kellett sok sutyorgás és mindenki borított mindent maga körül.
süti beállítások módosítása