Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 3x03 - Mágikus balszerencse

2019. január 08. 13:00 - Szencsike

A fiúk egy új ellenfelet kapnak, méghozzá egy igen ravasz hölgyeményt Lauren Cohen alakításában. Egy börtönben kezdünk, egy Kubrick nevű vadász meglátogatja a régi barátját és egyben a rég nem látott ellenfelünket, Gordon Walkert. Beszámol neki, hogy kinyitották a Pokol kapuját, rengeteg démon kiszabadult. Sam Winchester is ott volt, Kubrick beszélt egy ismerősével, aki ismeri Bobbyt, a Winchester tesók a kapu kinyitását akarták megakadályozni. Ugyan, Gordon nem hisz ebben, Kubrick szerint Sam Winchesterrel nincsen semmi gond, de Gordon meggyőződése, hogy Sam nem is ember és köze van ahhoz a háborúhoz, amit most már javában vívnak. Kubrick keresse csak meg, mert Sam Winchesternek meg kell halnia.

1.png

A tesóink úton vannak, és ezúttal is veszekedéssel töltik az időt, Sammy beszámolt Szösziről, akinek a becsületes neve Ruby és állítása szerint segítene Dean alkuját elrendezni. Dean nem hisz a démonnak, Sammy se tegye, mert csúnya vége lesz. Sammy felhasználná Rubyt, hiszen sokkal többet tud náluk, mint amennyit ketten együtt kiderítenének, muszáj kockáztatniuk. Megszólal egy telefon, nem a srácoké, ez az apjuk telója lesz, Dean készenlétben tartja, hátha valaki felhívja és lám. A hívó Edgar Caseyt keresi, Sammy lesz most Edgar, és arra kéri a hívót, hogy ne hívja a rendőrséget, elintézi személyesen az ügyet. Leír egy címet, majd a hívás után rákérdez Deanre, hogy tudta-e, hogy az apjuknak volt egy titkos raktára Buffalo mellet. Dean nem tudta, sőt, a gond most az, hogy valaki betört oda. Nézzük Kubrickot, fogott magának egy segítőtársat, Creedie-t, akivel együtt levadásszák Sammyt. Hisz Gordonnak, ha ő azt mondja Sam Winchester veszélyes, akkor az biztos így van. Körbe kell telefonálniuk a vadász ismerősöket, hogy megtudják merre jár Sam Winchester.

A tesók megérkeztek Buffaloba, a raktárhoz, Dean még mindig azon töri a fejét, hogy vajon az apjuknak mennyi titka lehet még, ha erről se tudtak. A srácok kinyitották a helyiséget, fel van festve a bejárat elé egy démoncsapda, a démonok betörését rögtön kizárták, mert nincs itt senki. Viszont véres lábnyomokat találtak, és van egy huzal akadály is, ami egy puskához vezet, ha valaki rálép erre, a puska lelövi, így járhatott a betörő is. Vagyis betörők, két lábnyomot látnak, még a sérült is kijutott innen. A helyiség tele van régi személyes emlékekkel, mert megtalálják Sammy egyik iskolai díját is, furcsa is a srácoknak, hogy az apjuk ezeket eltette, hiszen nem éltek nagy családi életet. Vadászkellékek is vannak bőven, megvan Dean első shotgunja, 12 évesen fűrészelte le a csövét. Az a furcsa, hogy a betörők nem vitték el a fegyvereket vagy a bombákat. Sammy felfedezi, hogy néhány ládán kötés van, olyan, ami a gonosz varázserőt tartja féken, mint Pandora szelencéjében is van például. A naplója szerint sok ilyen átkozott tárgya volt, de sose emlegette, hol tárolja őket, hát itt vannak. Viszont egy ilyen láda eltűnt, ott vannak az árulkodó vérnyomok. Bárki vitte is el, az jobban jár, ha nem nyitja ki.

4.png

Nézzük meg ezeket a rablókat, Wayne, ő a sérült, és Grossman nevű pasas azon ügyködnek, hogy valahogy kinyissák a ládát. Egy nő miatt lopták el, aki néhány száz dollárt adott nekik a melóért, bármi is van benne, lehet sokkal többet ér. Grossmann kinyitotta a ládát, lassan felnyitja, Wayne odaáll mellé és... csak egy nyúllábat találnak benne. Wayne kiveszi a lábacskát, csak ennyi, vazze?! Kopognak, egy mérges szomszéd jött át, mert hajnali 6-kor üvöltöznek. A pasas észreveszi, hogy Wayne megsérült, beküldi a lakásába Grossmant, hogy hozza el az elsősegély-csomagot, Vietnámban sok társát foltozta össze, Wayne-t is összevarja, ez lesz szerencsenapja. A tesók megérkeztek ahhoz az épülethez, ahol a rablók is laknak, ott áll a kocsijuk, a raktár biztonsági kamerája rögzítette az autót és le tudták olvasni a rendszámot. A rablóink kártyáznak, Wayne már sorozatban nyer, a szerencse mellé állt. Vagy mégse, mert Sammy és Dean csendben feltörték az ajtót és bejutottak hozzájuk. Wayne-nek pedig leesik, hogy a nyusziláb valóban szerencsét hoz, nincs az az isten, hogy átadják a nőnek ezt a zsákmányt. Sammy és Dean felfedik magukat, ám a rablóinknak hatalmas szerencséjük van, egy golyó se találja el őket, és ők azok, akik verik a tesókat. A nyúlláb a földre került a dulakodás közben, Sammyt épp Grossman fojtogatja, mikor Sammy megragadja az ereklyét és sikerül lelöknie magáról Grossmant. A két rabló a földre került ugyan, de Wayne Dean pisztolyával áll fel, és Samre céloz, de a fegyver beragadt. Sammy ütni készül, Wayne ösztönösen hátralép, de a szétvert dohányzóasztalka darabjaiban megbotlik és hátra esik. Grossman is próbálkozik, de rázuhan egy könyvespolc, kiejti a pisztolyát ami egyenesen Sammy kezébe repül. Hát ez szerencsés volt, és ott van Sammy kezében a nyúlláb.

5.png

A srácok a BigGersons gyorsétterem parkolójában álltak meg, Sammy a kocsiban olvasgatja apu naplóját, hátha talál valamit a nyúllábról, de semmi. Dean a kaja mellett néhány sorsjegyet is hozott, az ő pisztolya sose ragad be, mázlijuk volt, lovagolják csak meg ezt és kaparjon, ha ilyen ügyesen túlélte a fegyveres kalandot. Sammy pesszimista, tuti átkozott a láb, ha apu elzárta, de csak ez az egy lekapart sorsjegy 1200 dollárt ér, szóval kaparjon csak a többit. A rablóink ébredeznek, Wayne kelt föl előbb és Grossmant keltegeti. Arrébb rúg egy sörösüveget, ami a konyha közepén áll meg, de Wayne nem lép rá. Kiszedi a mosogatóból az edényeket és egy jókora villát, majd megmossa az arcát. Újra elindul Grossman felé, és most lép rá az üvegre. Megcsúszik, hátrazuhan, a villa nyársalja fel a fejét, a hegyes vége a szájából áll ki. A parkolóban Dean nagyon vidám, sok nyertes sorjegyet pakolgat egymás mellé. Közben Sammy Bobbyval telefonál, a nyúlláb átkozott, Sammy is megfogta, ráadásul Bobby tudott az apjuk titkos rejtekhelyéről, sőt, a ládákat is ő készítette az átkozott tárgyaknak. Sammy talál egy igazi aranyórát, Bobby pedig elmondja a rossz hírt, a lábacskát egy hoodoo papnő készítette 100 éve, a hírével ellentétben nem szerencsét hoz, hanem embereket öl. Lássuk Sammy példáján keresztül: megérintette, az övé, minden jól alakul, szerencsés lesz. Egészen addig, amíg el nem veszíti, ugyanis utána egy héten belül meg fog halni. Akkor Sammy nem veszíti el, de Bobby tudja, hogy ez nem lesz így, előbb-utóbb mindenki elveszíti a nyúllábat. Akkor meg kell törni az átkot, de Bobby sajnos nem tud ilyesmiről, utánakeres a dolgoknak. A hívásnak vége, Dean vigyorog, 15 ezer dolcsit nyertek, Sammy nem tud igazán őszintén örülni a hírnek.

A srácok bemennek az étterembe, hát nem ők lettek az étteremlánc egymilliomodik vendégei?! Kapnak erről egy hatalmas emléktáblát, lufit, konfettit, ingyen kaját és egy fotót, amin csak Dean vigyorog. Lessük meg Kubrickot és Creedie-t, még mindig várják a híreket Sammy hollétéről, de kajaidő van. Kubrick előszedi a konzerveket, de Creedie tud egy jó éttermet, a honlapon ott a menü is. A BigGersons-ban Sammy a netet bújja a nyúlláb ügyben, a felhasznált nyuszit egy temetőben kell levágni, péntek 13-án, teliholdkor. Dean meg se hallja, ezentúl a BigGersons-ban fognak kajálni. Jön a pincérnő, véletlenül kiönti Sammy kávéját, de lehet, csak azért csinálta, hogy flörtölhessen vele. Dean részéről a csaj igazi szerencse lenne, ám Sammynél lehet baj van, kiönti a kávéját, nekimegy egy pincérnek, és lám, eltűnt a nyúlláb. A pincérnő lopta el, aki valójában nem is pincérnő, hanem az a hölgy, aki felbérelte Wayne-t és Grossmant. A tesók a csaj után futnak, Sammy megbotlik az útpadkában, most már a balszerencsés időszak van, kérdés meddig lesz balszerencsés... Kubrickék a BigGersons honlapját nézik, a menü mellett megtalálják Sammy és Dean dicsőségfotóját is, ez Kubricknak is szerencse.

9.png

Grossman piál és a halott haverjára emlékszik, mikor a tesók beállítanak hozzá. Tudni akarják, ki bérelte fel őket, Sammy közben megbotlik egy vezetékben és elzúg a padlón, magával rántva a lámpát és a rádiót. Dean már meg se rezdül, Sammy jól van, itt már az a lényeg, hogy ki az a nő, akit keresnek? Wayne a nyúlláb elvesztése okozta balszerencse miatt halt meg, és most Sammy van nagy veszélyben, és még ki tudja hányan következnek. Grossman egy piti alak, de nem gyilkos, beszéljen csak. Kubrickék megérkeztek az étteremhez, Creedie nem tudott meg semmit a srácokról, még a hitelkártyájukat se használták. Kubrick nem aggódik, hamarosan megtudják, hol vannak a Winchesterek. A tesók megtudták a lényeges infókat, tovább is adják Bobbynak, aki talált egy tisztító rituálét. Kellene is sürgősen, mert Sammy belelépett egy rágóba és egy rácsos aknafedélen akarja leszedni azt a talpáról. A keresett nőszemély 25 év körüli, és álnevet mondott a rablóinak, valami Lugosi. Bobby már tudja is ki ő, Bela. Lugosi Bélát keresik, remek, Dean örülhet, de nem, a csaj neve valójában Bela Talbot, nem vadász, de jól ismeri ezt a világot. Bobby párszor összeakadt vele, úgy hitte, hogy külföldön van a csaj. Ha tényleg őt kell keresni, ismer pár embert, aki segíthet, Dean csak vigyázzon az öccsére. Muszáj lesz, Sammy elvesztette a cipőjét, beleesett a lefolyóba, jaj te drága...

Bobby infói szerint Bela Queensben él, Sammy marad szépen a hotelban, nehogy a balszerencséje keresztülhúzza Dean terveit. Viszont a hotel parkolójában ott áll Kubrick lakókocsija. A szobában Dean leülteti Sammyt, ne csináljon semmit, még az orrát se vakarja meg, nehogy baj legyen. Dean elmegy, Sammy azért megvakarja az orrát, de hosszú éjszakának néz elébe. Queens, Bela jól kereshet a természetfeletti tárgyak eladásával, a lakása nagyon stílusos és van egy sziámi macskája. Egy Luke nevű alakkal beszél telefonon, a pasassal egy üzletet beszél meg. A lakásban van egy megfigyelő állomás, a kamerák épp mutatják Deant, ahogy belép az épületbe. Bela ügyes lány, tudja, hogy a lábacska miatt jött, amit még ő sem fog meg puszta kézzel. Előkap egy fegyvert, profi a csaj, ám Dean jobb, már rég bejutott a lakásba. Eközben Sammy csak üldögél, de bekrepált a légkondi. Füst, szikra, lángok, Sammy a lepedővel igyekszik eloltani, szerencsére nagyobb baj nélkül teszi ezt. Vagy legalábbis addig, amíg meg nem gyullad a kabátja, a függönnyel próbálja oltani magát, de azt magára rántja és hátrazuhan a padlón. Kubrick és Creedie pont a szoba előtt áll, megtalálták Sam Winchestert, ha ez nem isteni szerencse, akkor semmi.

A queensi lakásban teljes a patthelyzet, Dean elvinné a lábat, Bela nem adja. Neki ez üzlet, egy-egy ilyen talizmán árából akár az unokája tandíját is kifizethetné. Különleges értékű tárgyakat szerez meg az ügyfeleinek, de igen, tolvaj, egy kiváló tolvaj. Sammy Kubrickék fogságában ébred, egy székhez kötözték. Kubrick elmeséli, hogy Gordon küldte, de ő mostanra rájött, hogy Isten küldetését teljesíti. Queens, Dean vissza akarja kapni a lábacskát, mert Sammy meghalhat. Rendben, fizessen másfél millió dolcsit. Az nem megy, hogy találta meg? Belanak van egy boszorkánytáblája, azon megidézett pár szellemet, akiket a nyusziláb ölt meg, ők súgtak neki. Nincs jó véleménnyel a vadászokról, egy rakás szociopata, akik egy olyan világot akarnak megmenteni, amit nem lehet megmenteni. Mindannyian a Pokolra kerülnek,csak  az odautat kell élvezni. Dean ezzel egyetért, de mond jobbat is, ő is kiváló tolvaj, ott van nála a nyusziláb. Bela rálő, de a szerencse Dean mellett van, el tud menekülni. Ezt az üzletet Bela elbukta.

14.png

A hotelban Sammyt már megverték és kihallgatják, mit tud a kiszabadult démonok terveiről? Semmit, ez a nagy büdös igazság, de Kubrick csak üti tovább, látnok, igaz? Már nem, de ez egy újabb hazugság szerinte. A démonok kiszabadultak, Sammy központi figurája a tervüknek, így nem kockáztathat, lelövi Sammyt. Creedie észnél van, ezt ne, de Kubrick kitart amellett, hogy Isten segített nekik abban, hogy most itt vannak, hogy elvégezhessék ezt a munkát. A sors keze, és már kibiztosította a fegyvert, mikor Dean végre megérkezik, nem a sors, csak egy nyusziláb mindennek az oka. Tegye csak le Dean a fegyverét, most Kubrick van a nyeregben, oké, legyen, Dean leteszi a fegyvert, de felveszi az asztalon heverő tollat és megcélozza vele Kubrick fegyverét, egyenesen bele a csőbe, ez aztán a szerencse. Creedie megverné őt, de Dean elhajol, Creedie egyenesen a falnak ütközik, Kubrickot meg fejbe dobja a távirányítóval. Ő Batman!

Később a srácok a tisztító rituálét végzik el a temetőben, Dean kapar még néhány sorsjegyet, kell a pénz a papának. A sorsjegyeket a kabátja zsebébe rakja, amit egy sírkőre rak. A rituálé részeként elégetnék a lábacskát, ám Bela felbukkant, adja szépen vissza, vagy lőni fog. Dean ismeri az ő típusát, profi tolvaj, de nem fog gyilkolni, erre Bela vállon lövi Sammyt. A lábacska védelme miatt Deant nem tudja eltalálni, de Sammyt igen, jól céloz, lesz ennél pontosabb lövése is, ha rákényszerül. Dean kénytelen átadni a lábat, egyenesen Belának dobja, aki kénytelen puszta kézzel megfogni, most már a kis tolvajunk is belátja, hogy el kell pusztítani a lábacskát. Bela arra a sírkőre támaszkodott, ahová Dean rárakta a kabátját, neki ez másfél millió mínusz, és mindezt közölnie kell a hirtelen haragú ügyfelével is. Nem lesz könnyes a búcsú, remélhetőleg sose látják egymást újra. A srácok visszasétálnak a kocsihoz, immár újra a régi, átlagos önmaguk, de talán gazdagabbak lettek, a sorsjegyeken 46 ezer dolcsit nyertek. Nyertek volna, ha Bela nem lopta volna ki Dean kabátzsebéből a szelvényeket, hát könnyen jött, könnyen ment, Deannek újabb oka lesz utálni őt. Utoljára menjünk el ismét a börtönbe Gordonhoz, Kubrick számol be arról, hogy Sam Winchester maga az Ördög. Gordon örül a szövetségesének, Samnek meg kell halnia, de előbb neki ki kell jutnia a börtönből!

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pinky A Máffin 2019.01.08. 15:18:27

Bela igazán jó karakter, simán lehetne többet is, Sammy bénázása annyira tetszett, mondjuk kicsit magamra ismertem, én nyúlláb elvesztése nélkül vagyok ilyen szerencsecsomag :D

Szencsike 2019.01.09. 10:46:31

@Pinky A Máffin: Az tuti, hogy simán kiidegeli a srácokat. Azt sajnálom, hogy később nem tartották meg őt állandó visszatérő szereplőnek. Nyúlláb ide vagy oda, ismerős a szitu :D
süti beállítások módosítása