Hogy volt?

Tom Hanks a hidegháborút is elintézi

2018. december 11. 18:00 - sixx

73d616587b66b49084e397f84806cdb1.jpg

Ha az ember úgy ül be a moziba, hogy a stáblistát ismeri, na jó, nem a villanyszerelőt vagy a berendezőt név szerint, hanem mondjuk az írót, a rendező, a főhőst, akkor az esetek nagy százalékában előre kiszámíthatja, mit fog kapni az adott filmtől. Éppen ezért az a jó a Tom Hanks-filmekben (és egyben valahol a bajuk is), hogy az ember abban a percben pontosan tudja, hogy minden rendben lesz, amint Hanks feltűnik a képen. A kémek hídja ráadásul igaz történetre alapul, szóval aki veszi a fáradságot és utánanéz egy kicsit, tudja, mi lesz a sztori vége, de ez semmit nem von le a film élvezeti értékéből.

Tovább
Címkék: upc advent
Szólj hozzá!

Való Világ 9x37 - Nászindulók

2018. december 11. 13:54 - hektor_

Egyszer megcserélt könnyen megy cserébe, vagy hogy tartja a mondás, de néha már magunk sem tudjuk, ki a soros – így a Skybaby támogatásával én lettem a következő Bruti helyett holnapra, majd Dzsudi Sixxel cserélte a mai napot, én meg vele a holnapit, így lesz holnap ő helyettem. Puskás Péci egy skótkockás ingben, amit az Ikea is piacra dobott mostanában csomagolópapír formájában vezeti fel a tegnapot: Ánusz Csoki nyomdokaiba lépett, az iskolahét véget ért, amit bulikával ünnepeltek a lakók.

v1.jpg

Tovább
604 komment

Outlander 3x08 - First Wife

2018. december 11. 13:00 - pethő.anni

Sokak szerint az előző epizód volt az évad mélypontja, ez ellen a kijelentés ellen én sem ágálok nagyon, mindenesetre hátravan még legalább egy nagy találkozás a húsz év után a múltba visszatért Claire számára: Jenny,  a szintén erős akaratú sógornő viszontlátása, ami nem igazán úgy sül el, mint ahogyan vártuk. Nagyon fagyos a hangulat, ahogy Jamie-ék hazaviszik Ifjú Iant, még apja sem hozza szokásos kedves, mosolygós formáját. Jenny pedig egyenesen potyautasnak nevezi Claire-t. outlander3x8_17.jpg

Tovább
Címkék: Outlander
Szólj hozzá!

Való világ 9x36 - A banán, a csalamádé, a patkány és a kiválasztott

2018. december 10. 19:31 - Hoppancs

bscap0010_3_1.jpg

Peti túlgesztikulált bevezetője után Vivire ugrunk, aki rózsaszín, unikornisos köpenykében tájékoztatja Csokit, „mint fiú barátot” a pillanatnyi taktikai helyzetről. Aggódik, hogy a paranoiájával, valamint verbális nőbántalmazásával Mulder ügynök és Radics jellemvonásait a lehető legelőnytelenebbül kombináló Krisztián nem jönne vissza egy hősiesen magára vállalt párbajról. Menne ő helyette, Adrit kirángatva, de a mocskos szájú lovag azt nem engedné, így csak egyet tehetnek: Rolira rak(at)ják a jeleket, mert ő közutálatnak örvend, mint az egyetlen fogyitábor résztvevő, aki később sem hízott vissza. Aztán ő majd kihívja Adrit és így összecsaphat a „hazudós meg a lopós”.

pttti.gif

bscap0014_4.jpg

Tovább
325 komment

Minden, amit tudni akartál Han Solóról, meg az is, amit nem

2018. december 10. 18:00 - sixx

solo-expandededition-hardcover.jpg

Fan: elvtelen rajongó, a fától nemhogy az erdőt, de egy egész bolygó flóráját is képes nem látni, hiába mondják el, mutatják meg, bizonyítják be, éneklik meg és morzézik le neki elképzelései hibáit, konokul tolja a mantrát. Rá építik a Star Wars-franchise-t.

Fan vagyok. Han Solo fan is, de inkább Star Wars-fan, az első két film maga a csoda, a Jedi addig, míg az ewokok meg nem jelentek. A gyártásilag középsőnek tekinthető trilógiáról nem veszek tudomást; Az ébredő erőt úgy is szerettem, hogy remake; Az utolsó Jedik szerintem mesteri volt; a Zsivány egyes a harmadik számú kedvencem; és a Solo: Egy Star Wars-történetet sem rühelltem, sőt.

Ez az a film, ami eleve hendikeppel indult, mert ikonikus karakterekről, hozzánk nőtt legendákról nehéz úgy forgatni, hogy a legendával összeforró színész ne szerepeljen a filmben. Harrison Ford a Soloban értelemszerűen nem szerepelhetett, így a filmet már azelőtt hegymenetbe kellett kapcsolni, mielőtt egy kockát leforgattak volna belőle. Ha az új színész nagyon hasonlít Fordra, az a baj, ha nem, az. Ha úgy beszél, jár, olyanok a gesztusai, akkor abba kötnek bele, ha nem úgy rántja elő és tartja a sugárvetőt, mint Ford, akkor meg abba. Nyertesen ebből – elméletileg – nem lehet kijönni.

Tovább
Címkék: upc advent
1 komment

Odaát 2x16 - Halálút

2018. december 10. 15:00 - Szencsike

Este van, egy kihalt mellékúton vagyunk és egy házaspárt ismerünk meg. A feleséget, Mollyt, a bűbájos Tricia Helfer alakítja, ő ül a volán mögött, a férje az anyósülésen a térképen próbál kiigazodni. A rádióból a The House of the Rising Sun szól a The Animals-tól. Sajnos nincs értelme tagadni, a pár eltévedt, David, a férj képtelen beismerni, hogy tévedhet ő is. Mint tipikus férfi, nem fog útbaigazítást kérni, akkor se, ha ehhez vissza kéne fordulni a majdnem 40 percnyi útra lévő benzinkúthoz. Szegény Molly meg van áldva egy makacs férjjel, és az évfordulójukat így az úton tölthetik. David próbálja puszikkal és édes bazsajgással kiengesztelni a feleségét, de vezetés közben ilyet nem lehet csinálni és jön is a baj. Az úton feltűnik egy férfi, Molly félrerántja a kormányt, de az ütközés így is meglesz, majd lesodródnak az útról, be egyenesen a fák közé. Kicsivel később Molly felébred az összetört kocsiban, David nincs mellette. Kikászálódik a kocsiból, Davidet keresi az erdőben bolyongva. Meglát egy kunyhót, bemegy, sok berendezés nincsen odabent, csak jó sok kés, és minden más, ami a vadászathoz kell. Molly nincs egyedül, ott van vele ugyanaz a férfi, aki feltűnt az úton. Molly örül, hogy semmi baja sincsen, de a férfi megmutatja a valódi énjét. A hasán egy jókora lyuk tátong, lógnak a belei, ő maga pedig egy szörnyeteggé változik.

1.png

Tovább
Szólj hozzá!

Heti ajánló 12.10-12.16 - Sorozatmaratonokra fel!

2018. december 10. 13:00 - hektor_

Hétfő

Tudtátok, hogy az Agymenőkön kívül a Modern Család maraton is fut a Comedy Centralon? Bizony, egy időben az agyunkra ment(bocsánat) hogy bármikor kapcsoltunk a CC-re, gyakorlatilag mindig Sheldonék tizenkét évadának 280 részéből futott épp valamelyik, de úgy tűnik, ennek vége emellett a Pritchett família mindennapjait követhetjük nyomon 11:00-13:00-ig, majd 17:00-19:00-ig megint, viszont hasonló dekoltázsokra senki ne számítson, az Alexet játszó Ariel Winter általában vastag pamutgarbóban rejtegeti a kebleit. 21:00-tól a SuperTV2 vetíti a Men in Black 2-t, ami a filmek második részének rosszallásával ellentétben ugyanolyan jól sikerült, mint az első, Will Smith a törölt memóriájú régi partnerét, K ügynököt próbálja meg visszahozni hogy együtt vegyék fel a harcot a kétfejű földönkívüliekkel, ezt követően pedig Springfield városába tekinthetünk be 22:30-tól a Humor+on és nevetgélhetünk elalvás előtt a Simpson családon.

modern_family.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

200 első randi – 46-50. rész

2018. december 10. 11:00 - Gillotte

Az előző hetek sűrű történéseit most felváltotta a nyugodt történetmesélés, hiszen igazán sokat nem haladt előre a sztori, de ez nem is baj. Ildikó rögtön azzal indítja a hetet, hogy egy beszélő mérleget ad Lucának. Kedves ajándék. Egy gyanta-szett után a második legjobb. A mérleg szerint a színdiéta nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de nem baj, hiszen Artúr intézkedik: Luca nyakára küldi az edzősködő unokaöccsét, aki rögvest egy szobabiciklivel állít be, s ad utasításokat Lucának a fogyókúrájára nézvést.

10_1.jpg

Tovább
Címkék: 200 elso randi
6 komment

Való Világ 9x35 - I'm goin' to Miami/ Welcome to Miami!

2018. december 09. 14:55 - lulu1.0

Anikó lány a szomszédbólra fazonírozva fogad minket és a már jól begyakorolt drámai hangján mondja, hogy vége lesz az iskolahétnek. Mármint nekünk dráma, mert ha a foglalkoztatottak nem lesznek tematikailag rendezve, akkor nekünk megíróknak/nézőknek megint eljő a szarvilág. A kupola alatt viszont bodottá lesz, mert végre nem kell korán kelni, se tanulni, se semmi. Azt is mondja Ani, hogy valaki el fog tűnni, meg azt is, hogy Csoki félre fog lépni, ráadásul még kiválasztós napra is ébredtünk  (én legalábbis biztos). Hát akkor vágjunk is bele.

1_1.jpg

Tovább
971 komment

Ransom 2x09 - Elvhűség

2018. december 09. 10:00 - Dzsudibí

Hollandiában járunk, egy olyan családnál, akiknek ránézésre nem a kosztpénzből kell hónapról hónapra lefaragni, hogy egy használt ford fiestát vegyenek, erről rögtön meg is bizonyosodhatunk, amikor anyu és apu szigorúan közlik a lányukkal, hogy a különleges alkalomra vehet magának ruhát, de CSAK 500 ojrót kap rá, és szegénynek nem elég, hogy ebből kell kigazdálkodnia valami hádás rongyot, de ráadásul a cipőre sincs külön pénz. A csaj, Abby viszont jó tárgyaló, így fel tudja tornászni végül az összeget 600-ra, és a cipőre külön kap még, fontos a következetes és szigorú nevelés, mindig mondom. Abby aztán nyugodtan vásárolgat a testőrével, amikor egy fiú nekiütközik, majd a lány hirtelen allergiás sokkot kap. A mentőhöz kísérik egy másik vásárlóval, aki ápolónő, ám ebben a pillanatban az álmentősök kiiktatják a bádigárdot, és a nővérkével és a Abby-vel együtt elszáguldanak. Ericék érkeznek a szülőkhöz, teljes titoktartást kérnek, Daniel, a papa szerint az emberrablók 2 millió ojrót követelnek, de neki nincs ennyi. Eric ennél a pontnál röhögve néz körbe a házban, csak a lábtörlő került ennyibe, ha nem többe, sugallja szemével, mire Daniel papa kiböki, hogy jó, lehet hogy mégis van, de nem zsebben. No lám. Abby anyja Hollandia leendő miniszterelnöke, aki korábban azzal gizdázott, nem tárgyal terroristákkal és emberrablókkal, ezért a nagy titkolózás, ugyanis ő nem kér Ericék segítségéből. Főcím.

ke_pernyo_foto_2018-12-08_17_52_30.png ke_pernyo_foto_2018-12-08_15_03_17.png

Eric és Daniel papa a bálnában már megint, nagyon megtetszett ez a haszontalan bodega a filmkészítőknek. Lana, a mama továbbra sem tárgyal, és amikor becsörög az emberrabló, maga helyett a kabinetfőnökét küldi. Eric bekönyörgi magát a beszélgetésre, még szerencse, mert a kabinetfőnöknek majdnem sikerül elérnie, hogy nekifutásból lelőjék Abbyt, így végül sikerül annyit kialkudniuk, hogy nem ölik meg (még) a lányt, ha beszélhetnek Lana-val. Lana magához kéreti Ericet, aki nem a mi tárgyalómájsztro Ericünk lenne, ha az acélszilárdságú elvpáncélon nem tudna áttörni, és mármár meggyőzi Lanat, hogy fizessenek, amikor kiderül, hogy valaki kiszivárogtatott egy videót Abby fogvatartásáról a médiának. Ezek után Lana már nyilván nem akar fizetni, mert sutba lehet dobni az elveket, de csak akkor, ha mások nem szereznek róla tudomást, így már azért ciki a dolog.

ke_pernyo_foto_2018-12-08_15_03_42.png

Eric mindenesetre Daniel megbízásából tovább dolgozik, szerinte előfordulhat, hogy a kabinetfőnök a videó kiszivárogtatója. Felhívást intéz a médián keresztül, hogy hívják fel az emberrablók, mert ő hajlandó fizetni. Az emberrablók ezek után fel is hívják, de mivel Daniel nem tudott hirtelen több pénzt összeszedni, csak 400 ezer ojrót tudnak ajánlani, amit az emberrablók gondolkodás nélkül el is fogadnak. Eric szerint ez aggasztó, de nem fejti ki miért, pedig az ilyen gyengébb képességű nézők miatt, mint én vagyok, jó lenne. Persze hamar kiderül, mire gondolhatott, elmegy a találkozó helyszínére, de ott csak kommandósok várják, illetve a nővérke, akit Abbyvel együtt raboltak el. A rablók ugyanis megsejtették, hogy csapda várja majd őket, amit a kabinetfőnök rendezett meg, elég balfasz módon, mivel ezzel a különakciójával az ár felment 10 millióra, és ha 3 órán belül nem perkálnak, megölik Abbyt. Az emberrablásoknál ezt egyébként nem értem, miért fenyegetőznek azzal, hogy megölik az elrabolt személyt, utána már tuti nincs lóvé, cserébe emberrablásért és emberölésért kell felelniük, ha elkapják őket.

ke_pernyo_foto_2018-12-08_17_10_12.png

Na mindegy, vissza a tárgyhoz. Oliver és Zara időközben egy másik szálon indulnak el, így jutnak el egy újságíróhoz, aki szerint az ügy mögött talán nem is igazán politika, hanem személyes szálak húzódnak, egy családot ugyanis 20 éve elraboltak, és a holland állam Lana döntése miatt nem fizetett értük. A családot megölték, és elképzelhető, hogy Abby elrablásával most akarnak bosszút állni érte. Oliver és Eric kihallgatják az ápolónőt, aki alátámasztani látszik ezt az elméletet, szerinte az emberrablók megnyilvánulásaiból egyértelműen kiderült, hogy gyűlölik Lanát, és az emberrablás színtiszta vendetta, azonban Oliver szerint az ápolónő sem tiszta, mert úgy tűnik, minden alkalommal nagyon ideges lett, amikor Lana neve elhangzott. A kabinetfőnök végül meggyőzi Lanát, hogy fizessenek, Lana pedig ellátogat az ápolónőhöz, hogy köszönetet mondjon neki. Ezzel párhuzamosan Oliver, Zara, a kabinetfőnök és Eric kezdik összerakni a puzzle-t, lehet, hogy a meggyilkolt családból nem haltak meg mégsem mindannyian, és ezzel vissza is kanyarodunk a kedves nővérkéhez. A nővérke ezalatt már el is tűnik Lanaval, Eric és a többiek a nyomukba erednek, attól tartanak, hogy az ápolónő úgy kíván bosszút állni, hogy Abbyt Lana előtt öli meg. Igazuk is van, ápolónőre, Abbyre és Lanara már éles helyzetben találnak, de Eric és a kabinetfőnök végül lebeszélik a gyilkosságról, szóval megint minden jó, ha jó a vége. A végén Eric ellátogat a kabinetfőnökhöz, akinek állást ajánl, így azt joszem mostantól már jobb lesz, ha nem kabinetfőnökként, hanem Cynthiaként emlegetjük majd.

ke_pernyo_foto_2018-12-08_17_15_01.png

Címkék: axn ransom
2 komment