Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Berlin Station 3x04 – Make your country great again?

2018. december 31. 13:00 - szde

Eredeti cím: If You Swear, You'll Catch No Fish

Finn-öböl, 60 mérföldre Észtországtól. Nem, nem Torres száguldozott bele az ezredforduló előtt készült kocsijával a tengerbe, hanem három illegális halász veszekszik éppen a napi fogáson, amikor is a vezér észrevesz valamit. A víz alatt jön Dove apjának szerkezete, aminek következtében jól felrobbannak. Főcím, Daniel még mindig nem lesz látható a részben.

vlcsnap-2018-12-28-16h24m24s015.png

vlcsnap-2018-12-28-16h27m45s534.png

Torres már hajnalban száguldozik a földúton, jól összevágták a jeleneteket, legalább egy n órával korábban/később odaírhattak volna. Sergei és emberei követik, majd valamiért leszállnak a kocsikról, súgott a rendezőasszisztens, hogy Torres mindjárt nekihajt egy fának, és a hullával a vállán nekiindul az erdőnek. Aminek a végén pont van egy NATO bázis, ezt nevezem nagyon nagy szerencsének, meg azt, hogy a kiképzett orosz keménylegények egy szál gépfegyverrel nem voltak képesek utolérni Torrest meg a 40-50 kilós hulláját, mire meg beérik, máris halljuk a jól ismert brit angolt, hogy térdeljen le. Torres az őrnaggyal akar beszélni, Sergeinek problémája van.

Valerie a lakásán alszik a nappali közepén, a nővére és unokahúga keltik. A kislány majdnem meglátja a Dávid-hulla képeit, Nővér számon is kéri, hát most ennél csúnyábbakat a tévében is lát. Valerie már vásárol, a zöld teás pultnál beszélget Roberttel, akinek a hangja szarul hangzik, de nem vett be rá semmit. Káromkodósunk éppen készülődik, nem kedveli Jasont, a háza előtt meg belefut Ninába, aki partizni volt. Reggelizni hívja a férfit, aki menne, de hát sietnie kell, mert egy óra múlva a konferenciateremben lesz randija a főnökével. Nina szerint Robert fura fazon, és ő szereti a fura fazonokat.

vlcsnap-2018-12-28-16h33m39s988.png

vlcsnap-2018-12-28-16h34m49s616.png

vlcsnap-2018-12-28-16h35m57s912.png

April a CIA védett házába tart, ahol már Sofia várja, Dove támadójáról meg egyelőre még nincsen semmi. Sofia egy csodásan berendezett napsütéses lakásban van, három monitorral, de legalább azt megtudta, hogy a támadói képzettek volna. Azaz az oroszok, ezt már April mondja, és ő megérti a nőt. Sofia vissza akar menni, mert akkor le tudná nyugtatni az embereket. Ez nettó baromság, ráadásul Henrik gyilkosai is készen állnak arra, hogy kinyírják a nőt, az meg még jobb, ha a dühös tömeg teszi meg helyettük.

Robert Mr Shit finn EPA-ügynököt keresi az orosz tengerészet ügyében a SUPO helyett, ugye ők még mindig nem állnak szóba vele, így meg kell elégednie az almát hámozó finn Roberttel. A reggel történtekről van szó, volt kint egy halászhajó, de csak lekapcsolták a GPS-t, nehogy elfogják őket. Még elmondja, hogy hol volt az utolsó ismert helyük, és volt ott egy rengés, ami kicsi ahhoz, hogy földrengés legyen, de kellenek a radarképeket, hogy be tudják bizonyítani az orosz ténykedést. Jason Danielről érdeklődik, meg nem érti, minek kell egy balti államot védeni, amikor ott van az ISIS, Irán, Észak-Korea, akikkel az USA-nak mind-mind szembe kell szállnia. Jason pedig nem akar az az ember lenni, aki megakadályozhatta volna az újabb Vasfüggönyt vagy III. Világháborút. Valerie így kénytelen Kolya-hoz menni, aki régen az USA-ban tevékenykedett, majd onnan kiutasítva egészen az orosz hírszerzési élelmiszerlánc legtetejére pottyant.

vlcsnap-2018-12-28-16h39m46s096.png

vlcsnap-2018-12-28-16h42m37s704.png

vlcsnap-2018-12-28-16h43m03s706.png

vlcsnap-2018-12-28-16h47m58s848.png

Torrest dzsipen viszik az őrnagyhoz, akivel Szíriában együtt szolgáltak, és ismeri Sergeit, sajnos. Most meg itt van, 100 másik faszagyerekkel együtt. Az őrnagy emberei meg maximum 48 óráig bírnák a felfegyverezett oroszok ellen. Westernhős orosz jön cipészhez a csizmájáért, patent akar lenni a randijára egy gyönyörű amerikai nővel, tehát ő Kolya. A cipész még bepoloskázott egy lakást, és úgy néz ki, hogy a tag mindkét oldalnak dolgozik. A kávézóba megérkezve Valerie azt a bókot kapja, hogy olyan, mint egy igazi amerikai szépség: Amelia Earhart energiájával és Audrey Hepburn rangjával, bár mondjuk utóbbi belga-holland volt, de ki foglalkozik ezzel. Kolya szerint az oroszoknak semmi köze nincsen az Észtországban történtekhez. Meg hát lehet, hogy ez az egész csak jobb színben fogja feltüntetni az országot, ha vége lesz. Make Russia the SU again. Kolya még egyszer elmondja nekünk, hogy az orosz kormánynak nincsen ehhez semmi köze, de utánajár a dolgoknak. Következő alkalommal pedig vacsorázni mennek, de ha nem sikerül ezt megoldani, lehet, nem lesz ebből semmi.

Esther hívja Valerie-t, Danielt szeretné elérni, mert talált valamit, de a nő lerázza. Torrest felrakják egy katonai gépre, a frankfurti katonai kórházba viszik, mert hát elhozta a hullát, és ha leszállt, megint belejelentkezik. Robert és Valerie egyetértenek abban, hogy ez most nem volt akkora nagy hülyeség, és most Bobby megy Frankfurtba. Valerie pedig hisz Kolyának, hogy nem az oroszok voltak. Gil jön egy vendéglőbe, ahol Esther akarja becserkészni, de Gil úgy van vele, mint Puskás Öcsi a vízipólósokkal kártyázás alatt, hogy a borotválkozó tükörből nézi a lapokat, jelen esetben a lassan közeledő német kémet. Gil tudja, hogy kicsoda Esther, így a nő egyenesen rákérdez arra, hogy a férfi-e Diver. Haha. Diver egy szellem, sosem létezett. Majd kirakja a nőt, bármennyire is szép.

vlcsnap-2018-12-28-16h49m58s704.png

vlcsnap-2018-12-28-16h56m02s206.png

Valerie ajándékot kap Kolyától, aminek következtében a védett házban lekapcsolja az internetet, hogy Sofia ne tudjon semmit se csinálni. Ennek oda egyszerű: a nő kamaszként az oroszoknak hackelt. Hoppá. Sofia anyukája 17 éves korában meghalt, észt volt, az apja orosz, egyik oldal sem akarta, így dühös volt. Majd találkozott egy csapat orosz hackerrel, akit beszervezték, mert könnyű préda volt. De ez vezetett a fehér útlevél-sztorihoz. Valerie és April kint tanácskoznak, hogy most mi legyen, mégpedig az, hogy most már nem kell tovább vigyázni a nőre, úgyhogy mehet Dove-hoz, aki találkozni akar vele.

Dove végre beavatja Aprilt a titkos fegyverbe, mert könnyebb megmutatni, mint elmagyarázni. Így hát lejátssza neki a promóvideót, amit azért rakott össze, hogy PR-szempontból is a topon legyenek. A cucc pedig nem más, mint egy távérzékelős ultrahang, azaz a hanghullámok alapján detektálja a beteg sejteket, azaz bármilyen rákos sejtet vagy Parkinsont. April jól videóra is veszi a filmet, és a lényege annyi, hogy a környező szövetek és sejtek nem sérülnek. Az USA persze az orvosi felhasználás miatt akarja a cuccot, de mivel az ultrahang nem hagy nyomot, rossz kezekben fegyver is lehet. April dolga a cucc biztosítása és az, hogy az USA legyen az első, aki megveszi a terméket.

vlcsnap-2018-12-28-16h57m58s693.png

vlcsnap-2018-12-28-17h00m17s998.png

vlcsnap-2018-12-28-17h05m02s502.png

Torres a váróban alszik, amikor is érkezik Robert, de még nincsen semmi hír a boncolás eredményéről, viszont vannak csodás tengerpartos fürdőruhás képek a nyaralásról, elkeverve pár bérgyilkos portréval meg fegyverarzenállal. A fegyverek meg mindenfelől vannak, az oroszok pedig csak egy tipikus típust használnak. Kolya biztosítja Valerie-t, hogy nem az orosz kormány áll a dolgok mögött, de hiba lenne letagadni, hogy nem örülnének neki, ha a dominók továbbra is ebbe az irányba dőlnének. Megvan a boncolás eredménye, na vajon kinyírták a főszereplőt? Nyilván nem, valami orosz tag az, ráadásul ugyanúgy faszagyerek, mert rendes térdprotézise volt, valószínűleg volt katona. Jason végre beadja a derekát, keresni kell valakit, aki eléggé menő ahhoz, hogy bírja a nyomást. Lécci, lécci, Hector legyen az! Nem jött be, BB fog visszajönni.

April és Sofia egy étteremben esznek, az észt nő meg megpattan, miután lenyúlta valakinek a mobilját. April rohan utána, majd amikor Sofia taxiba száll, ő az előtte hárommal parkoló BMW-jével indul utána. Közben megjött Dove támadójának azonosítása, de ezt már csak jövő héten fogjuk megtudni. A parti kellős közepére még Sergei is megérkezik, fegyvert is kapott meg egy menő kocsit, ami a reptéren várja.

vlcsnap-2018-12-28-17h10m31s148.png

Valerie is megtudja a jó hírt, a srácok meg azt, hogy lehet, egy orosz oligarcha van az észt küldetés mögött. A fegyvereket kell követni, Torres pont ismer is egy ilyen embert, aki pontosan ilyen fegyvereket ad el, egyszerre. Birdman a neve, még szerencse, hogy volt egy napom kiröhögni magam ezen a néven. Robert és Torres lá Birdman, de elsőként találják meg Danielt. A végére pedig megkapjuk, hogy mit látott szerencsétlen halász a robbanás előtt: három hajót meg a közeledő cirkálót.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SOIL 2019.01.15. 22:42:33

Én is Hectort akarom!

szde 2019.01.16. 14:58:59

@SOIL: Az 5. rész végén megjelent :))
süti beállítások módosítása