Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 3x01 - A hét halálos bűn

2018. december 28. 13:00 - Szencsike

Kezdjünk neki a 3. évadnak, az átívelő szál a "Mentsük ki Deant a Pokol karmai közül!" lesz. Ugyanis a kedvencünk az előző évad végén alkut kötött egy démonnal, hogy megmentse Sammyt. Pinky A Máffin megtalálta a második évad befejezését  (Köszönöm! :) ) a technika ördöge tréfás kedvében volt, annyira elbújtatta őket a blogon, de itt meg tudjátok nézni ezeket: 2. évad 18-20. és 2. évad 21-22, csak görgesstek lentre, így a hogyvoltok a 3. évadtól folytatódnak.

Az alku szerint Deannek egyetlen egy éve van hátra és irány a Pokol, hacsak a tesók és a segítők ki nem találnak valamit, bármit a probléma megoldására. És azt mindnyájan jól tudjuk, hogy a Winchester tesók probléma megoldásban -vagy épp probléma okozásban- mindig kiváló munkát végeznek. Az illinoisi Oak Park kedves, nyugis kertvárosában járunk. Egy teljesen átlagos lakója a szemetet viszi ki, amikor ránéz Szomszéd menő kocsijára, neki csak egy tragacsa van a másik csili-vili autójához képest. A kukák rezegni kezdenek, a fények villódzanak, majd az égbolton megjelenik egy hatalmas fekete felhő, ami pontosan úgy néz ki, mint az a démoni felleg, amit a hőseink egy másik államban szabadon eresztettek. Ez a kedves pasas lesz a fellegből kiszökő egyik démon gazdateste, aki az új testében azt látja, hogy a démonok fekete fellege a nagyvároshoz, Chicago-hoz közelít.

1.png

Egy héttel később járunk, Sammy a könyveket bújja a démonokról, a Pokolról, csak a szokásos könnyű esti olvasmányok. Sammy kint ül a Babyben, ugyanis a szállodai szobájukat Dean használja, igyekszik kiélvezni az utolsó évét, úgyhogy összeszedett egy csajt magának. Sammyt Bobby hívja, minden oké a tesókkal, Sammy a szakirodalmat böngészi, de Bobby szerint ne ezzel fecsérelje az idejét, de a megoldást sajnos ő se tudja, hogy húzhatná ki Deant az alku alól. Viszont esemény van, kapják össze magukat és jöjjenek. Sammy ugrik a hívó szóra, be is kopog a szobába, ám látvány örökké kísérteni fogja, hiszen a cowboyunkat esemény közben látta. A fiúk végre úton vannak, Sammy képes lenne egy késsel kivágni a szemét, hiszen Dean és a csajok -igen, két lánnyal volt együtt a beszámoló alapján- örökre beleégett a tudatába. De hát ennyi jár a drága Deannek. Sammy szerint Bobby se sok mindent talált, egy adott területen vagy démoni ómenek jelentkeztek, miszerint pusztul a gabona és sok a bogár, vagy csak egy szerűen beteg a termés és sok a bogár. Furcsa halálesetek sincsenek, azt hinné az ember, dajdajoznak a démonok, ha már szabadon engedték őket. 17 város felett látták a felleget, de minden csendes, Dean már a háborút várja.

2.png

Bobbyval a nebraskai Lincoln mellett egy tanyán találkoznak a srácok, kabócák hangja az uralkodó zaj, ez se jó jel. Dean reggelije egy jókora burger, mit aggódjon már a koleszterin miatt. A csapat bekopog a házba, senki se reagál, hát betörnek, odabent csend és hullaszag fogadja őket. Egyik szobában egy nő fojtott sikolyait hallják, ám amikor bemennek, megtalálják a díványon üldögélő holttesteket és a bekapcsolt tévét, onnan jött a sikoly. Kén után kezdenek kutatni, hátha démonok jártak itt, és lehet találnak is valakit, mert odakint járkál valaki. Dean megy ki körülnézni és hamarosan egy néger fickó üti le, aki mellett ott áll a társnője is. Bobby mindkettőt ismeri, Isaac és Tamara, ők is vadászok. Később az új barátainknál van a csapat, már 8 éve házasok, együtt vadásznak, a szokásos sztori lehet náluk is, valami történt, de Bobby javaslatára Sammy inkább nem firtatja a miértet. Van egy különleges karójuk, a Palo Santo, olyan mint a szentelt víz, csak karóban. Deannek hírei vannak, telefonált a helyi halottkémirodába, a halottakon nem találtak fizikai erőszak nyomát, leginkább mintha csak leültek volna a díványra, majd sose keltek fel. Megy a fejvakarás, ez új mindenkinek. Isaac és Tamara viszont nem fog közösködni a srácokkal, leginkább azért, mert ők voltak azok, akik kinyitották a Pokol Kapuját. Tamara lehet a józanabb kettejük közül, de Isaac nem enged, túl sok démon szabadult el, akik bárhol lehetnek és bármikor lecsaphatnak. Tamara a további veszekedést megelőzendő elviszi a férjét végre aludni. A ház lassan elcsendesedik, ám odakintről valaki, egy fiatal szőke lány figyel.

Új nap kezdődik, és a városka ruhaboltjába a rész elején látott megszállt pasas sétál be és beszédbe elegyedik egy hölggyel, legyen ő a Szőke. Egy másik nő, legyen Barna, a közelükben épp cipőket nézeget, a pasas megérinti Szőkét, igazán szép cipőket nézeget Barna, ugye?! De még mennyire, Szőke odamegy Barnához, szép a cipő, kellene. Nem, ezt már lestoppolta, Barna otthagyja őt, fizet és távozik. Szőke követi őt a kocsijához, neki kellenek azok a cipők, Barna nem adja, erre Szőke agyonveri őt és elsétál a cipőkkel. Később már zajlik is a helyszínelés, az üzletben Dean egy csinos hölgyet vigasztal épp. Sammy persze Dean szemére hányja, hogy most is ő dolgozik kettejük helyett. Dean beveti a kiskutyaszemeket, neki már csak egy éve van hátra, minden pillanatot ki kell használni, Sammy fáradtan elnézést kér tőle, minden megvan bocsájtva, mondja Dean hatalmas vigyorral az arcán. Bobby is megjött, vett magára egy öltönyt és megmosakodott, ő most a kerületi ügyészség képviselője, épp a gyanúsítottól jön. Nincsen jele démoni megszállásnak, még szentelt vízzel is meglocsolta, de semmi, Szőkének egyszerűen csak a cipő kellett. Dean szerint simán őrült, de Bobby szerint a halott család és ez az eset összefügg. A boltban sem voltak démonok, Dean is dolgozott amúgy, megtalálta a biztonsági kamerát. A felvételen egy ponton megakad, de jól látszik, ahogy a pasas odasétál Szőkéhez és megérinti.

7.png

Később az urak szétválnak, Sammy egyedül kutat tovább, ám ott sétál mögötte a Titokzatos Szőke Lány is. Sammy érzékeli, hogy követik, de mire hátranéz a Lány eltűnt. Dean és Bobby egy kocsma előtt várakozik, a pasas itt szokott iszogatni esténként. Sammy is megérkezett, a pasast Walter Rosennek hívják, Oak Parkból tűnt el már egy hete, vagyis a Kapu kinyitása óta. Nagy eséllyel megszállták, de akkor a démonok között is szuperképességei vannak, ha érintéssel tudja az őrületbe kergetni az áldozatait. Szerencsére Walter megérkezett a kocsmához, Dean menne démont ölni, ám Bobby leinti, élve többet ér! Sajnos azonban lesz nagyobb gondjuk is, a házaspár, Isaac és Tamara megérkeztek a kocsmához, Waltert követték. Odabent Walter kimegy a mosdóba, Isaac fogja a szentelt vizes flaskát és utasítja az asszonyt, hogy a kocsival álljon a hátsó bejárathoz, mindjárt kint lesznek. Sajnos a tervüket keresztül húzza egy másik démon, sőt igazából az egész kocsma tele van démonokkal, akik nem tűrik meg a vadászokat. A kapukat is bezárták, jöhet a leszámolás, de kint a triónk már a bejutáson dolgozik, vagyis igyekeznek betörni az ajtót.

8.png

Bent a démonok mindenféle mocskos dolgot akarnak Tamarával megtenni, de ezt Isaac nem engedheti meg. Nem, legyen hát, egyik démon javaslatára igyon meg egy kanna lefolyótisztítót, hogyha fontos az asszony élete. Isaac nem tétovázik, Tamara hiába könyörög, alaposan meghúzza a vegyszert, de ezzel csak a saját halálát gyorsította fel. Isaacnek vége, Tamara még kaphat egy esélyt, ugyanis Bobbyék kocsival törték fel az ajtót. A démonokat alaposan megfürdetik szentelt vízben, Sammy Tamarát tuszkolja be a kocsiba, Deannek sikerült a csomagtartóba zsuppolnia Waltert, a ráfestett démoncsapda miatt onnan nem szabadul ki egykönnyen. Tamaráék otthonában Walter már megkötözve üldögél a démoncsapda alatt, a többiek meg azon veszekednek, hogy visszamenjenek-e vagy sem Isaac holttestéért. Tamara mindenképp visszamegy, Dean minden mindegy alapon vele tart, Sammy marad, hiszen azt se tudják hányan vannak ott. Bobby számolt és figyelt, a kocsmában 7 démon volt, ők a 7 főbűn, immár saját testbe bújva. Dean egy Brad Pitt filmet emleget, a Hetediket, de a többieknek nem esik le az utalás. Bobby a kezébe nyomja Binsfeld 1589-ben készült könyvét, az író azonosította a hét főbűnt mint létező démonokat. A családot a Restség kapta el, a boltban az Irigység működött, ez lenne Walter. Isaacet a Torkosság kapta el, de Tamarának ez már mit se számít, mindegyiket meg fogja ölni! Azt már nem, Bobby észnél van, a "berontunk és rájuk rontunk" terv nem jött be, ezek a démonok a középkor óta nem jártak a Földön, úgyhogy alaposan átgondolják minden lépésüket. A részvétnyilvánítás sem marad el, de Tamara nem reagál semmit.

9.png

Walter eközben nagyot kacag, rájöttek végre kivel van dolguk. Szerencsére készséges rabnak bizonyul, sokat és szívesen beszél. Jelenleg csak ünnepelni akarnak, hiszen végre kiszabadultak, ő személy szerint szívesen fogja végignézni, ahogy az emberek kifordulnak önmagukból. Tamara megölné őt, de ugyan már, azt hiszik hogy jobbak nála?! Dean a torkosság és a bujaság reklámarca, Tamarát a düh vezérli, hiszen képtelen szembenézni a múltjával, ezért is menekült a vadászatba. Tamarától megkapja ezért a neki járó pofonokat, de tök mindegy, mert ezzel csak bebizonyította, hogy Walternak igaza van. Ők valójában az ember legtermészetesebb ösztönei, amit letagadhatnak, de felesleges, mert az emberek is csak állatok, akiket az ösztöneik vezérelnek és állatként fognak meghalni. Hamarosan eljönnek érte a többiek, megmentik őt, ám a csapatnak más tervei vannak, Irigységet visszaküldik a Pokolba, Tamara végzi a kiűzést. Az urak átbeszélik a terv többi részét, Dean itt marad, és egymaga száll szembe a hat démonnal, vigyék Tamarát és meneküljenek. Ugyan hová mehetnének, bárhol megtalálják őket, maradjanak együtt és nehezítsék meg a dolgukat. Tamara is végzett a kiűzéssel, Walter, a gazdatest, sajnos meghalt.

10.png

Sammy és Dean a fegyvereket szedik össze, Sammy érzi, hogy Dean nem fogja könnyen adni magát. A démonok megjelentek a ház körül, egyikük Isaac testébe bújt, aki Tamarának kiabál, hogy segítsen rajta. Bobby figyelmezteti őt, hogy ez egy démon, ne higgyen neki. A nő szétesett, ahogy hallja a démont beszélni, aki feleleveníti az esküvőjüket is. De mivel a szép emlék nem jött be, hát jön a mocskolódás, "Isaac" őt hibáztatja, hogy hagyta a kislányukat meghalni. Ez az a sztori, amit nem kéne feleleveníteni, Tamara se bírja tovább, feltépi az ajtót, ezzel megszakítva a só védelmét is, a férfira veti magát. A Palo Santo karóját a démonba döfi, tudja, hogy ez nem a férje. Megjött a többi démon is, egyiküket, egy nagydarab fickót Bobbynak sikerült a démoncsapda alá csalnia és elkezdte a kiűzési rituálét. Deant stílusosan a Bujaság kapta el egy csinos szőkeség személyében, nem lesz egyszerű menet. Sammyvel hárman próbálkoznak, egyikük Kevélység, aki tönkreteszi a felfestett démoncsapdát. Ismerik Sammyt is, hiszen sok mesét hallottak róla odalent, de most, hogy nincs a Sárgaszemű, szabad préda lett a vadászaton. Dean alaposan megfürdeti Bujaságot egy szentelt vízzel teli kádban, a nő már füstöl. Sammynek akad egy megmentője, a leselkedős lány, van egy saját démonölő tőre, egykettőre kivégzi az ellenséget, a nevét nem tudjuk meg, de Sammy biztosra veheti, hogy fognak még találkozni.

Reggel a holttesteket égetik el, Tamara pedig a férjének rendez vadásztemetést. Érkezik Bobby is, nagyon nyúzott szegény, egész éjszaka a kiűzéssel foglalkozott. A lány, akit Bujaság szállt meg, illetve az a nagydarab fickó, akivel ő foglalkozott, belőlük sikerült kiűzni a démonokat. Túlélték az estét, habár kinéz nekik egy hosszan tartó terápia. Sammy a tőrről érdeklődik, Bobbynak fogalma sincsen milyen tőr képes démont ölni, Dean inkább arra kíváncsi, hogy ki volt az a csaj, aki jobban bunyózik mint Sammy... Sammy inkább azzal foglalkozna, hogyha a 7 főbűn kiszabadult, ki más jött még ki? Igen, ez fogós kérdés, Dean majd töprenghet rajta. Érzékeny búcsút veszünk Tamarától, legyen óvatos. Bobby is indul, sajnos ő se tudja megnyugtatni a srácokat, hogy megnyerhetik-e ezt a háborút. Sammy és Dean útra kelnek, Sammy a louisianai Shreveportot javasolja, egy hoodoo papnő él arrafelé, segíthetne Deannek az alku ügyében. Deannek nem kell a segítség, menjenek Reno-ba, szórakozzanak inkább. Sammynél elszakadt a cérna, segíteni akar rajta, de ő folyton elutasítja, MIÉRT?! Ha tudni akarja, ebből az alkuból nincsen kihátrálás, vagy bármilyen más megoldás, ugyanis, ha átverik a démont, aki Sammy drágát visszahozta, akkor Sammy azonnal meghal. Kösz, de tényleg nem kellett volna, képmutatás királya. Apuka is eladta Deanért a lelkét, meg is fizette az árát, most meg pont ő az, aki ugyanezt teszi. Igen, mert azt akarta, hogy a tesó éljen, ha Sammyt ez zavarja, hát akkor így járt. Sőt, igazából annyi mindent megtett már ezért a családért, hogy joga van ehhez. Bele is fáradt már, a fényt már látja az alagút végén, de Sammy szerint ez a Pokol tüze lesz. Legyen, de Sammy él, ő maga pedig kiválóan érzi magát, és ha már csak egy éve van hátra, akkor abból a lehető legtöbbet akarja kihozni. Elsőként seggbe rúghatnának pár démont. Sammy szinte el se hiszi amit hall, de hát ez Dean, mosolyogva áll a kivégző osztag elé.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pinky A Máffin 2019.01.04. 12:01:07

Nagyon kösziiiiii :D Annyira jó hogy folytatod a hv írást, amúgy feliratosan vagy szinkronnal nézed a részeket? Bevallom nekem ez az a sorozat, ami jobban tetszik szinkronnal, de lehet csak azért mert évekkel ezelőtt még csak a tv-ben tudtam követni és nagyon ráállt a fülem a szinkronos verzióra :D

Szencsike 2019.01.04. 16:25:58

@Pinky A Máffin:
Nagyon szívesen :D Hogyvolthoz felirattal nézem, amúgy angolul. Belehallgattam néha-néha a szinkronba, annyira az angol eredetihez szokott a fülem, hogy fura sokszor szinkronosan hallgatni őket (vagy épp nem feltétlenül azt a magyar hangot adtam volna, akit épp hallunk), de ez legyen a legkevesebb :)
süti beállítások módosítása