Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

200 első randi – 56-60. rész

2018. december 26. 11:00 - Gillotte

Szomorúan nézek szembe a ténnyel, hogy ez a 200 első randi utolsó hete. Még a végére rendesen megkeverték a szálakat, s hogy elvarrják-e őket? A végére ígérem, kiderül. Elsőként hadd említsem meg az eseményt, ami rögtön hétfőn történik. Lucáék babavárót szerveznek a terhes barátnőjüknek, akire a babaváró helyszínén – Luca lakásában – tör rá a szülés. A lányok hívnák a mentőket, ám a majdani anya otthonszülést tervez, bár nem feltétlenül Luca otthonában, de így alakult. Riasztják Barnabást, a nőgyógyászt, és Márk is épp arra jár, úgyhogy Luca kádjában Barnabással együtt levezetik a szülést, így a kisfiú neve Márk lesz. Megannyi kérdésem lenne ezt az egészet illetően, de a lényeg mégis az, hogy Luca és Barnabás eléggé szimpatizálnak egymással. A nőgyógyász kedvesnek tűnik, nem is csúnya, elvált és van három gyereke, akik kéthetente vannak nála. Luca ezen hamar túllép, sőt, még jól is jön Barnabás apasága, hiszen Luca a lakásában történt szülés hatására elkezdi meghallani biológiai órájának ketyegését.

12_1.jpg 

Bence szerelmi élete is zajlik, ugyanis Lali beismeri magának, hogy szerelmes Bencébe, s ezt most már képes mindenkinek elmondani. Néhány feles után betelefonál Lucáék műsorába - ahol épp Bence is a mikrofonnál van – és elmondja: ő Lali, aki szerelmes és nem fél attól, ha megtudja az anyukája, vagy a barátai. Könnyek a stúdióban, Bence kirohan Lalihoz, és boldogan ölelkeznek. E szívmelengető jelenet után Lali végre bemutatja szerelmét az anyukájának, s ezt Bence kicsit túlstresszeli. Felhívja ugyanis Bíborkát, Lali volt barátnőjét, és tippeket kér arra nézvést, hogy hogyan lehetne lenyűgözni az anyóst. A hallottak alapján étteremből rendeli kaszinó-tojást, ami állítólag a hölgy kedvence. Az anyóst a tüneményes Vándor Éva játssza, de jó! Nagyon kedves nő, ideális anyósjelölt, de Bence hamar beleroppan abba, hogy még a hobbijait is Bíborkáéhoz igazítja csak az imponálás miatt, így Lali nyomására beismeri, hogy valójában egyáltalán nem olyan, amilyennek előadta magát. Szerencséjére az anyóst ez egyáltalán nem zavarja, sőt, szívesen megkóstolja a Bence által preferált japán desszertet.

12_2.jpg

Márk az egyik régi kollégájával beszél telefonon, aki lelkesen meséli, hogy munkát ajánlott neki Gyuri a rádiónál, mégpedig a kultúra-rovat vezetőjének pozícióját. Az indok szerint a fél csapat le akar lépni, ezért új emberek kellenek. Márk döbbenten hallgatja a történetet, s nem tudja hova tenni, hogy Gyuri se szó, se beszéd embereket keres. A kisfőnök tehát továbbra is keveri a szart – sejti. Lucát is beavatja, s kiderül számukra, hogy a nagy reklámszerződés, amit Gyuri szerzett, az is csak kamu volt, nem is beszélve a Bruce Springsteen interjúról, ami ,,Adél miatt” hiúsult meg, mert nekiment a kiadó emberének. Ehhez azonban bizonyíték kéne, mondjuk egy biztonsági kamera felvételen, amin a fickó rajta van. Egy a gond: Pepe nem hajlandó odaadni a felvételt.

12_3.jpg

Félix eléggé üresnek érzi az életét Karolina nélkül, s ezt az ürességet egy rögtönzött kanbulival próbálja betölteni. Ezen bulihoz Pepe és Karesz csatlakozik, s az este hamar átmegy röhögésből sírásba, majd megint röhögésbe. Pepe egyébként a nagy részegségben beismeri, hogy anno ő zárta be Félixet a liftbe, de nyilván van az a pia-mennyiség, ami előnyt jelent a megbocsátás felé vezető úton, úgyhogy Félix nem csinál belőle problémát. Az este tehát jól telik, de a másnap reggel tartogat meglepetéseket. A srácok a rádió mosdójában másnapoznak, s mindannyian fájnak valahol: Pepe az oldalán, Félix a hasán, Karesz a karján. Ruháik alá nézve látják meg, mit is tettek előző este, ugyanis mindannyijukon egy-egy tetoválás díszeleg, különböző feliratokkal: Szeretlek Kareszkám, Szeretlek Pepe, Szeretlek Félix – ez utóbbi Pepének jutott, míg Kareszért Félix rajong a felirat alapján.

12_4.jpg

A rádiós napközben is cseréli a kötést, s egyik alkalommal Luca látja a fájdalmait, ezért Félix kénytelen színt vallani a történtekről. Luca nagyon jót nevet a ,,szeretlek Kareszkám” feliraton, ám később jól jön neki a dolog, hiszen tudván, hogy Pepén is van tetkó, a férfira nyomást gyakorolva sikerül megszereznie a kamerák felvételeit, amin a Bruce Springsteen kiadójától érkezett fickó van. A kamerán látszik az ürge arca, úgyhogy Gyuri telefonját megszerezve beazonosítják a telefonon található képpel, ami pont ugyanaz. Ekkora már Félixet is beavatják, mert ha nem rögtönözne, Luca lebukna Gyuri telefonjának csekkolása közben. A terv következő része: felvenni a kapcsolatot az ürgével, és átcsábítani a saját oldalukra. A csábítás sikerül, úgyhogy a fickó Gyuri szeme láttára bocsánatot kér Adéltól, s ígéri, hogy megpróbálja elintézni a Springsteen interjút. Gyuri magyarázatot vár, úgyhogy másnap találkoznak, amikor is az ürge még kér pénzt a múltkori alakításán felül, különben Adél és az apjuk megtud mindent Gyuri korábbi ügyeiről. Márk és Félix nagyon várják a fejleményeket, ugyanis fel akarják venni azt, ahogy Gyuri pénzt ad ennek a faszinak. Csak azt nem tudják, hogy erre sajnos nem fog sor kerülni, mert a fickót Gyuri és egy zeneszekrény haverja péppé verik.

12_5.jpg

Ildikó idegei ezen utolsó héten végleg felmondják a szolgálatot, ugyanis teljesen ki van akadva erre a Rudira, amiért folyton nélküle csinálnak programot Dénessel, arról nem is beszélve, hogy férje még oda is költözteti a férfit, aki ó jaj, nem szeret egyedül lenni a szállodában. Sziklamászás a terv, de végül részegen térnek haza a férfiak, mert a mászás elmaradt. A részegség otthon is folytatódik, és még Olga is beszáll – bár nyilván nem kell sokáig győzködni. Egyedül Géza marad Ildikónak, aki szintén nem szimpatizál Rudival, de hamar elveszítjük őt is, mert Rudi ajánl Gézának egy jó ügyvédet, aki segíthet megszerezni a pénzt, amit nem fizettek ki anno a munkájáért. A szobafestő ettől változtat a véleményén, így Ildikó tényleg egyedül marad azzal az ideájával, hogy Rudival valami nem stimmel. Utolsó lehetőségként lefoglal egy wellness-hétvégét, de Dénes inkább barátjával tölti azt a két napot, hiszen ő nemsokára elmegy, így ki kell használni az időt, amit együtt tölthetnek. Ildikó ezután elmondja Rudinak, mit gondol róla, amit Dénes meghall, és életében először a sarkára áll, s megmondja Ildikónak a magáét. Felesége ellenvetései ellenére másnap nekiindulnak egy motoros túrára Rudival. Ildikó rossz megérzéseire hivatkozva megkéri Gézát, hogy csatlakozzon a fiúkhoz a robogóján. Igen ám, csakhogy a fiúk a Balatonra mennek, ami robogóval kész öngyilkosság. Ildikó ennek ellenére kéri Gézát, hogy menjen, derítse ki, mi van ott…

12_6.jpg

Adél a széria talán legmélyebb hetét éli; úgy érzi, nem ura a saját életének. Mivel segítségre van szüksége, hosszú kihagyás után újra elmegy Artúrhoz, aki szerint vissza kéne térnie a lovagláshoz, ahogy régebben tette, és akkor újra a kezében lesz a gyeplő. A búcsújuk érdekes, nem akarok kombinálni, de még az is lehet, hogy valami szövődik majd köztük (vagy majd kiderül, hogy már volt valami régebben). Erre mondjuk biztos várni kell, mert Adélnak most más problémái vannak. Nem elég a stressz, még nem is jön meg neki, és úgy alakul, hogy Luca is meglátja a terhességi tesztet, így beavatottá válik. Adélnak nagy segítséget jelent Luca jelenléte amikor megcsinálja a tesztet, s kéri a lányt, segítsen neki megnézni az eredményt. A teszt szerint szó sincs terhességről, így felesleges volt az aggódás, Adél mégis elpityergi magát a negatív eredményen.

12_7.jpg

Folytatódik Kriszti, Simon és Viki, a takarítócsaj kalandja is. Viki ugyebár kicsikart egy dalt Krisztiből, s ezt fel kéne énekelni. Mivel együtt vannak Simonnal, ezért nincs akadály, s egyik este felveszik a dalt Viki előadásában. Kriszti baromi féltékeny, és biztos benne, hogy Viki csak azért nyomul Simonra, mert híres zeneszerző az apja, és mert Simonon keresztül könnyebb eladni a dalát. Ugyan Viki szerint igazak az érzelmek, mégis ráveszi Simont, hogy adja le a dalát a rádióban. Simon ugyan az állását kockáztatja ezzel a lépéssel, de megteszi. Karesz nagyon letolja, de nagyobb baj nem történik, és Viki örülhet, hiszen lement a dala a rádióban. Kriszti hamar lehűti az örömét, és emlékezteti, hogy a dal szerzőjeként bármikor letiltathatja a nótát.

12_8.jpg

Zita ugyebár múlt héten kapott egy ajánlatot egy fotóstól, aki szívesen alkalmazná őt modellként. (Ez a fotósnő egyébként alkalmi szexpartnere lesz Rolandnak, de ne térjek el a tárgytól.) Zita rágja magát, de mivel nagyon szeretnének egy szép lakást kivenni Erikkel eléggé kell a pénz, úgyhogy belevág. A próbafotózás külső szemmel nézve elég rettenetesen megy Zitának, a fotós mégis ad neki egy szerződést Dolmányi Melindától, aki múlt héten Lucát akarta felkérni a menyasszonyi kampánya modelljének. A nő egyébként még ezen a héten is megemlíti, de Luca továbbra sem akar kötélnek állni. Később kiderül, hogy Zita valószínűleg csak az út Lucáig, hiszen ez a Melinda mindenképp a rádiós lányt akarja. Vissza Zitához: a modell munka ellenére továbbra is kéne pénz, ugyanis háromhavi kauciót kérnek a tulajok a lakásért, de még jó, hogy ott van Zita szeretett keresztanyja, Olga, aki szíves-örömest finanszírozza keresztlánya kirepülését a fészekből. Ildikónak ez rendkívül rosszul esik, hisz úgy érzi, sem a férjének, sem a lányának nincs már szüksége rá.

12_9.jpg

Lucának továbbra is nagyon tetszik a nődoki, és együtt töltenek egy csodás éjszakát. Reggelre minden megváltozik, és az eddig kedvesnek hitt doki egyszer csak közli, hogy ez most itt ennyi volt, mert ,,nagyon szimpi vagy, de nincs meg köztünk a tűz”. Hát ezt szex előtt is mondhattad volna, cseszed alássan… szegény Luca. Este Márk érkezik hozzá, hiszen ünnepelni kell, sikerült tőrbe csalni Gyurit. Luca most nagyon nincs jó kedvében, meg ez a biológiai óra dolog is kísértette egész héten. Emiatt egyébként már Félix felajánlotta, hogy lesz gyermekei apja, de újabb jelentkező van: Márk. A férfi azt mondja, szívesen vállalna gyereket Lucával, mert szerinte menne ez a dolog nekik. Mielőtt Luca köpni vagy nyelni tudna, telefon érkezik hozzá, s rohan a kórházba. Letargikus zene, a kórházban ott van Ildikó, Olga, és Zita is… magyarán valami történt Dénessel és Gézával. Nyilván Rudival is, de ettől még tudnék aludni. És itt a vége, fuss el vége.

Rengeteg kérdés megválaszolatlan maradt, de leginkább az aggaszt, hogy nem tudjuk, mi van Dénessel és Gézával. Remélem, a következő évadban Ildikó folyó víz hangjára ébred, és a zuhanyzóban pillantja meg Dénest, aki biztosítja róla: csak álmodtad. Viszont egy ilyen letargikus befejezéshez társul jó hír is: lesz második évad!

Címkék: 200 elso randi
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Androido 2018.12.27. 13:57:49

Én egy kicsit csalódott vagyok. Azt hittem a 60 részben le is zárják a sztorit. Bár attól örülök, hogy lesz 2. évad :) jó kis limonádé volt ez esténként.

Artúrt és Adélt nem igazán tudom mire vélni. Az is kicsit derült égből jött.

Gillotte 2018.12.27. 20:09:56

@Androido: Ez olyan volt nekem, mint egy erős félévad-záró. Évadzárónak túl durva, és nagyon messze van még a jövő szeptember a második évadig... (már ha akkor kezdik).

Lehet, hogy csak kombináltam ám Artúrral és Adéllal...

KapitányG 2018.12.28. 09:50:13

@Gillotte: Nemcsak durva, hanem érthetetlen. Aki szereti a sorozatot, az nézni fogja a folytatást, akármilyen soká jönnek ki vele, és nem csak azért, mert kíváncsi, hogy mi történik a szereplőkkel. Aki viszont eddig is fanyalgott, vagy csak jobb híján nézte, annak biztos, hogy nem ezek az elvarratlan szálak fogják felkelteni-fenntartani az érdeklődését. Szerintem nem igazán tisztességes így zárni egy sorozatot akkor sem, ha tudván tudják az alkotók, hogy lesz következő évad.

Androido 2018.12.29. 01:11:36

@Gillotte: Nem, nekem is ez volt a benyomásom róluk.

Gillotte 2018.12.30. 10:23:06

@KapitányG: Az is lehet, hogy februárban már folytatják is, és nem kell jövő őszig várni. Ebben az esetben el tudnám fogadni ezt a lezárást, vagy inkább félbehagyást...

KapitányG 2018.12.30. 11:06:53

@Gillotte: Nem nagyon hiszem. Azt mondja a Viasat3, hogy tavasszal indítja az A la carte című, szintén saját fejlesztésű, 10 epizódos heti sorozatát. És ez már készen van. A kezdésig beleférne egy újabb évad a 200 első randiból, pláne, hogy állítólag még csak az előkészületeket kezdték meg?
Persze, elképzelhető, hogy hétköznapokon megy az új évad, szombaton vagy vasárnap meg a heti sorozat aktuális darabja. Gyanús, hogy azzal ajánlgatják az ismétlést (amit január 21-től lehet nézni a Sony Maxon): a sorozat rajongóinak az új epizódok bemutatásáig sem kell unatkozniuk, hiszen...
Hát majd meglátjuk...

ohgodohman 2018.12.31. 15:04:48

Ahoy mateys!
Mint lelkes 200 első randis (vagy ahogy én hívom, A Szinkronszínészek Találkozója) HV olvasó a sötétségből, jöttem az évadzáró részhez (juhúúú) véleményt nyilvánítani! :D
Hát... én nagy lelkesedéssel estem neki ennek a sorozatnak (köszi köszi hármasmetró!), Gáspár Kata nálam lélegző meme az Apám beájulna óta (köszi köszi Dancsó) :D

Az elején tetszett, a 25. részig esküszöm imádtam is. Aztán a közepe felé valami eltörött, és fordított arányba fordult a vasalás-sorozatnézés egyensúlya. Többet hallgattam, mint néztem, a végén pedig már-már rekordokat döntögettem a "hogyan nézzünk meg a leggyorsabban egy sorozatrészt" kategóriában.

Ildikóék nettó idegesítőek, ő már a legkevésbé sem érdekel, skip. Dénes egy balfasz papucs, engem az ilyen "férfi" idegesít, Ildikót jól pofán kellett volna ver.... najó, ez egyáltalán nem píszí.
Szerednyey Béla színházbajárós karrierem kezdete óta imádás tárgya, róla minden percet meg kellett nézni mert aranyat ér :D (mai napig emlegetjük párommal az "Ildikó... nem muszáj itt lenned" felszólalását) Viszont vele egy idő után már nem tudtak mit kezdeni, beállt biodíszletnek.
Olga szerepe szép lassan a kevésről evolválódott a nullára, köszönjük, skip.
Zita túl nagy figyelmet kapott, jelentéktelen ő ehhez, skip. A pasijáról végig azt vártam, mikor derül ki, hogy pszichopata, nem történt meg :(
Félix hmm, a színész not bad viszont a karakter ide-oda csapongott, ezt az apás dolgot sem tudtam mire vélni... én el tudtam volna képzelni egy titkon sorozatgyilkos, de minimum szociopata állatnak, Kékesinek voltak bőven fejei hozzá:D
Márk volt nekem a legszimpibb az elejétől kezdve (szurkoltam is hogy behoznak valami női lényt akivel összejön mindegy ki csak NE Luca), viszont a végére sikerült belőle egy is tuja papucsot csinálni; emlékszem az utolsó 10-12 részben szabályosan veszekedtem a laptopommal: a Luca naaaagy all high and mighty oltogatásait wannabe ázott kiskutya tekintettel tűrte és ment a beakadt "Luca szeress olyan aranyos vagyok fontos vagy nekem pliiiiiiz" lemez. El kellett volna küldeni Lucácskát a világ hidegebbik felére egy angol úriember hidegvérével, aztán szarni a vinnyogásaira:D
Luca fiúcskái közül a kedvencem Miller Dávid karaktere volt (a többire mondjuk nem is igazán emlékszem), bájdövéj én viccesebbre vettem volna ezt a randizgatást, ha már nem lehet valósághűen ábrázolni a mai randizást (Tinder-tali-teccölribancdugunk-igen-neveragain)...
A rádió működését meg inkább hagyjuk, párom évekig rádiózott. Az elején még nevettünk a bugyutaságokon, a végén meg inkább kiment a szobából mikor elérkezett a pillanat :D
Abszolút kedvenc lett Járai Máté. Bence karaktere kellőképpen lett túltolva, az igényesség határait kellemesen súrolva. A Lali-szál tetszett is.
Adél szintén szimpatikus karakterré nőtte ki magát, Rolival együtt. Ahogy ölelgette a fikuszt, imádom. A beszólásai is helyén vannak, na, őket többet lehetett volna mutogatni.
Karesz! Mit Karesz, FEDERICO! Láng Balázst alkalmazni csodálatos ötlet volt, mármint nézni borzasztó, Karesz karaktere borzasztó, de az a hang! Aaaaah, Csacska angyal flashback...

A többi mellékkarakter nem jut eszembe, pedig biztosan voltak szép számmal.
Lucára áttérve: hát, nekem nagyon változó. Főként Szarka színészi játékával (""""játékával""""") voltak problémák, főleg a vége felé, mintha már senkit sem érdekelt volna a végeredmény csak haladjunk legyünk túl rajta oszt jómunkásemberként menjünk haza. A fejek amiket vágott az ereimbe vágtak... ennyire rosszul színészkedni nem nagyon láttam embert szappanoperában, és ő a freakin' FŐSZEREPLŐ! Mindenen megsértődött, az ő lelki világához nem nyúlhat VALAMI FÉRFI! Micsoda dolog ez! Őszintén csodálkozom, hogy nem nyomta fel egyik hím munkatársát sem a metoo és a píszí jegyében zaklatással... Annyira köré épült az egész, fojtogató volt. Ha lenne egy ilyen ember a környezetemben, már rég nem lenne... ráfért volna hogy valaki rendesen elküldje melegebb éghajlatra (hahó, szia Márk!) aztán hagyja megpukkadni. Mindenkinek valahogy az ő értékrendje szerint kellett élnie, ha nem, akkor az egy rossz ember és fújfúj. Egyfolytában tolta az irritáló bitchfacet, teli szájjal pofázott és csokit ZABÁLT (az nem evés mikor rágás nélkül tömi a pofazacskójába a milkát) - ja igen persze, mert ettől lesz egy nő laza meg fasza meg független és erős. Abba ne is menjünk bele, hogy a sorozat készítőinek mennyire elbaszott képe van egy mai laza 30 feletti nőről....
Szóval Luca mint karakter egy rendes színésznővel (aki ért is a színészkedéshez) biztosan jobb is lehetett volna, az elképzelés mindenesetre nem volt rossz. Lehettek volna sokáig tematikus napok/részek, ahol mindannyian tanulunk valamit, de ezt a koncepciót hamar elengedték.

A vége vérlázító, legalább egy valamiben varrták volna el a szálakat.

Összességben nem volt rossz, de második évadra nem térek vissza. Majd olvasom az öfiket itt a HV-on, elég lesz ahhoz, hogy meglegyen a napi idegfasz. :)

Thanks mateys! Adios!

Gillotte 2019.01.02. 22:04:12

@ohgodohman: Köszi, hogy benéztél! :)
Apám beájulna - ó, régi szép idők, mikor Dancsó még jó videókat csinált...
Szerintem egy évadnak indult, de a közepe táján derülhetett ki, hogy lehet ebből két (vagy több évad is) ezért meg kellett változtatni a terveket, és nem úgy befejezni, hogy Lucának Márk lesz a nagy ő, hanem még variálni a dolgon, hogy nehogy le lehessen zárni. Ezért lehetett Márk ilyen papucs, és ezért volt Luca olyan utálatos néha, meg túlontúl sértődékeny, mert nem jöhettek össze. De nekem Gáspár Kata játéka nagyon tetszett, többször bőgtünk mi is, ha Luca bőgött.
Egyedül ezzel a befejezéssel nem lehet mit kezdeni - és hát igen, Ildikóék is kicsit nyögvenyelősek néha, de ha másra nem, arra mindenképpen jók a jelenetek, hogy ilyen jó színészeket láthat az ember még 2018-ban is!

KapitányG 2019.01.03. 09:16:40

@Gillotte: Nem tudom, így volt-e, mindenesetre az IMDb szerint az argentin változat 120, a spanyol pedig 140 epizódból áll.
Én várom a következő évadot, jó ez a sorozat, még akkor is, ha az első évad második fele egy kicsit félrement.

KapitányG 2019.01.03. 09:29:34

@ohgodohman: Nem tudom, szerencsés vagyok-e, avagy inkább peches, hogy tökéletesen el tudom választani a színészt és a szerepet. A szinkronszerepet is. Illetve nem. Ha Mihályi Győző hangját meghallom (és sokat hallom, reklámban is, ismeretterjesztő filmekben is), hiába minden, Gibbs ügynököt látom...
De nem ez a lényeg :)
Vajon Gáspár Kata játékában mennyi lehet az, ami ő maga, ami az ő szerepfelfogása, és mennyi a rendezői utasítás?

benőjenő 2019.01.09. 11:27:51

@ohgodohman: wow, bocs, de régen olvastam ennyire modoros kommentet. egy az egyben raknám be a modoros blogba :D

"Abba ne is menjünk bele, hogy a sorozat készítőinek mennyire elbaszott képe van egy mai laza 30 feletti nőről.... "

Luca karaktere eltúlzott, karikírozott (remélem szándékosan) és szerintem még véletlenül sem akar laza lenni, ez nem alkotói szándék. Luca minden, csak nem laza.
Járai Mátét én is imádom, zseniálisan alakítja a meleg pasit, kicsit karikírozva ő is., simán elhinném, hogy a valóságban is meleg. Kicsit az zavar, hogy azon kívül, hogy ő a meleg karakter, semmi egyéb szerepe nincs, nem tesz hozzá...
A másik kedvencem pedig Roland. Keveset szól, de az akkor ül. Nem tudom megmondani, hogy miért, de imádom a stílusát
süti beállítások módosítása