Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Berlin Station 3x03 – Cáfol, nyugtalanít, támad

2018. december 25. 13:00 - szde

Eredeti cím: The Old Lie

Remélem, hogy senki sem rágta le a körmét aggodalmában az elmúlt két hétben, amíg nem volt új rész a kémdrámából, de akik hiányolták volna Stevie-t, azok megnyugodhatnak, az öreg él és virul, éppen a dél-francia nyaraló medencéjében úszik, amikor egy hungarocel fejet lát meg maga mellett, és a víz is elkezdi beszippantani. Mindez csak egy rémálom, a berlini otthonában ébred, ahogy látom, egyedül lakik itt. Főcím, nagyon tetszik, hogy mindig csak azokat írják ki, akik ténylegesen szerepelnek a részben, így akár lehetne az is egy sejtés, hogy tényleg Danielt gyújtották fel az előző rész végén.

vlcsnap-2018-12-20-14h51m36s536.png

vlcsnap-2018-12-20-14h56m01s790.png

Torres viszi ki Sofiát a reptérre, aki Berlinbe fog menni, és nincsen veszélyben, csak a fake news-balhé miatt jobb, ha nem marad az országban. Amúgy is digitális nomád, tehát bárhonnan harcolhat. April ideges, még mindig nem hallott semmit Danielről, még van 58 perce főhősünknek, hogy életjelet adjon magáról. Addig a protokoll szerint kell haladni, és várni, mondja Robert az aggódó kapcsolattartónak. Robert a lakása előtt egy nővel találja szemben magát, aki most költözött be, Ninának hívják, káromkodósunk meg gyanúsan méregeti. Az utcán már Torres-szel konzultál az előző esti történtekről, a mesterlövész direkt hibázott, hogy forradalmat robbantson ki. Ráadásul új kedvenc szereplőm Hector után arra is rájött, hogy Maret lakásán volt a lila virág, ami kinyírta Henriket, addig pedig követi, hátha össze tudják kapcsolni az oroszokról.

Valerie balett órán szed fel egy kislányt, aki az unokahúga, és jelenleg Németországban csövezek az anyukájával az állomásvezetőnél, hogy pénzt spóroljanak. Valerie amúgy balettozni is tud, de mit nem, kérdezi a nővér. A híradóban közben az észt fejleményeket ismertetik, és máris 10 óra van, így April megy, és közli Roberttel és a már meetingteremben lévő Valerie-vel, hogy 10 óra, semmi Daniel. És a pasas nem szokott késni, tehát hivatalosan is eltűntnek van nyilvánítva, de két órát még várni kell, mert ez a protokoll. April szerint valami van, valami rossz, mert ő végigkövette az egész küldetést, tehát zöld utat kap. Este meg Dove-val, a néger sráccal lesz randija, és most fog eldőlni, hogy a tudós papa bízik-e benne.

vlcsnap-2018-12-20-14h59m07s128.png

vlcsnap-2018-12-20-15h01m46s174.png

vlcsnap-2018-12-20-15h04m09s907.png

vlcsnap-2018-12-20-15h07m45s716.png

Robert Stevie-vel találkozik, vett valami szőlőst, mert hát a privát szektor ennyit fizet, és be akarja szervezni káromkodósunkat is. Észtországról is tud dolgokat – meg azt is, hogy Bobby nemrég tért vissza onnan, igaz, Daniel ottmaradásáról még nem értesült – mégpedig azt, hogy a politikai és gazdasági helyzetet figyelembe véve nincsen ennél jobb pillanat, hogy újra feltámasztják a Szovjet Birodalmat. A finn CIA – SUPO – nem éppen támogató, nem hívják vissza Robertet. Mondjuk, ha nekik is három fuck/mondatos átlagot produkál, nem csodálom, hogy mindig mindenki ebédszüneten van. Valerie Jasonnel beszél, ismereti az eseményeket, majd kap még egy megbízást, Gilbert tökmindegykiről, aki volt CIA-s, Berlinben állomásozott, majd itt is ment nyugdíjba. Most pedig podcastelésbe kezdett könyvírás helyett. Erről pedig figyelmeztetni kéne, hogy azért ezt mégse kéne.

Valerie-nek mozgalmas a napja, egy árverésen találkozik Estherrel, és itt is az észt helyzet a téma, ami pedig Tallinban történik, az 5. cikkely gyanús. Németországot pedig például az energiával sakkban tudja tartani Oroszország, de Esther mindent megtesz, amit akar. Daniel pedig este hagyott neki egy üzit, de még mielőtt eltűnt volna, így nem érdekes Valerie számára, hogy mi az a személyes ügy. Maret és Sergei az észt-orosz tüntetést nézik, a lány bajba kerül a lila virág miatt, majd amikor Sergei beül a kamion volánja mögé, ami a szobrot dönti le a helyről, és Maret az első sorban alkot láncot, hogy visszatartsák az embereket, ki lehet találni, hogy mi történik. Igen. Sergei áthajt a lányon, meg még a több tíz tüntetőn, hogy így varrja el a forrásokat.

vlcsnap-2018-12-20-15h10m00s676.png

vlcsnap-2018-12-20-15h12m16s596.png

vlcsnap-2018-12-21-15h20m32s588.png

A konferenciateremben nézik a híradót a berlini állomáson, Robert felfedezi Maret holttestét, szívás, az oroszok még mindig egy lépéssel előttük járnak. Valerie-nek most van elege a protokollból, haza akarja hozni Danielt. Robert 3 óra alatt ott lehet, mert az FBI különleges csapata is el van foglalva, az egyik SEAL csapat pedig bár odaérne 10 óra alatt, két napot papírozni kéne. Így marad Torres, mert ő már a helyszínen van, meg ismeri is a terepet. Közben Gil Akárki podcastel, Diver delfinekkel fizetett az oroszoknak. A podcastet Stevie is hallgatja, Valerie mutatta meg neki. Gil amúgy Stevie mentora, főnöke és barátja is, de évek óta nem találkoztak, de persze megteszi ezt a szívességet a cégnek. Stevie amúgy gratulál a nőnek, és apai büszkeséget érez, amiért ilyen jó állomásvezető lett Valerie-ből.

Torres Turbába jön, ahol Daniel utolsó ismert tartózkodási helye volt, majd jól eltűnik az erdőben, mert arra van a rövidebb út. Közben Stevie jön a mentorához, Gil-hez, egy üveg piával, és udvariasan megkéri, hogy fogja be a száját. Mert ha nem teszi, a következő embert nem fogják érdekelni a lakásban található relikviák, és még kopogni sem fog, piát meg pláne nem fog hozni. Az öreget amúgy az bántja, hogy sosem köszönték meg neki a szolgálatait, majd amikor Stevie megteszi, nem tetszik. Gil még idéz egyet a Dulce et Decorum Est c. versből, majd becipzárazza a száját, a kulcsot pedig eldobja. Küldetés teljesítve, Stevie már megy is.

vlcsnap-2018-12-21-15h23m50s916.png

vlcsnap-2018-12-21-15h28m11s399.png

vlcsnap-2018-12-21-15h30m34s247.png

vlcsnap-2018-12-21-15h31m08s782.png

Torres végre megtalálja a hullát, elmormol érte egy imát, a tag annyira össze van égve, hogy ujjlenyomatot nem lehet venni, a fogait meg összetörték az azonosítás megakadályozása érdekében. De ott van mellette a félig elégett amerikai útlevél. Robert és Valerie megkapják a képet, több pro és kontra érv is van amellett, hogy ez a hulla Daniel. Küldjék el a Bones csapatának, Angela simán összerakja a koponyamaradványokból a képet, de simán egy combcsont méretvétellel is ki lehet zárni, hogy ki az – Dávid vagy 10 centivel alacsonyabb, mint Daniel. Torres feladata, hogy otthagyja a hullát, és tűzzön a helyszínről, de ki lehet találni, hogy mit csinál. Elviszi a hullát.

Robert nekiáll a papírmunkának, de nem tudja Daniel második keresztnevét (Adam), így Valerie-hez megy át, aki az irodájában ül, és néz maga elé. April Dove-val jönnek a laborba, a srác kártyája nem nyitja az ajtót. A papa nem kéri a sört meg a vacsorát, mert éppen el van foglalva valamivel, de a hétvégén sakkozhatnának a lánnyal. April még átgondolja. A labor előtt eszik meg a vacsorát, Dove családjának második fele Amerikába ment, és amit az apa csinál, az csodálatos lesz. Megint megjelenik a néger tag a kávézóból, a két srác nekiáll verekedni, April akadályozza meg, hogy ne verje halálra a másik tag Dove-ot, majd visszaviszi a laborba, hogy a kedves papa lássa el a sérüléseit. Így April is meglátja, min dolgozik – így bombának tűnik. A folyosón még egy véres kukászsák is van.

vlcsnap-2018-12-21-15h39m54s712.png

Torres lemegy a silóba, ami eléggé kihalt, a készítőknek meg innen üzenem, hogy kábé semmit se lehet látni a történésekből, úgyhogy csak így tovább. Van itt minden, ami kell egy titkos táborhoz, fegyverek, barakkok, amikben emberek alszanak, és nem érzékelik, hogy valaki járkál köztük. Még egy cigiző őr mellett is simán eloson, de egy másik mellett már nem tud, így muszáj lecsapnia. A tetőn menekül a kocsija felé, miközben lőnek rá, majd terepjárókkal követik a kicsi kocsiját. Rodion városbamenő haverja a vezér, Torres meg nyomja a gázt, de hogy megmenekül-e, arra majd csak a jövőhéten kapunk választ.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása