Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csak együtt ne kellejen élni ezekkel

2018. december 24. 18:00 - sixx

paulius-zakarauskas-pauzak-gonegirl-08s.jpg

Mi jöhet ki abból, ha korunk egyik legtehetségesebb rendezője összetalálkozik az újhullámos krimiszerzők egyik legjobbikának tartott szerző kismillió példányban eladott sikerkönyvével, amit olyan hisztéria övezett, mint egy Grisham-regényt annak idején, amikor a jogi thriller felkent pápáját még érdekelte az írás, és nem szöveggenerátorral írta a könyveit?

Egy remek krimi, az.

Jó, a Holtodiglan nem olyan klasszikus thriller, mint a Hetedik, a Psycho, a Memento vagy A bárányok hallgatnak, de 2018-at írunk, abban a korban élük, amiben minden hétre jut egy színes pizsamás szuperhős vagy folytatás, esetleg előzményfilm, szóval meg kell becsülni egy amúgy közepesnél csak kicsivel jobb krimit is. Ez a fim ráadásul legalább annyira párkapcsolati dráma, mint fordulatos krimi, szóval egy szavunk sem lehet.

Nick és Amy ötödik éve házasok, kívülről minden rendben, belülről nagyon nem, így amikor Amy az ötödik házassági évfordulón eltűnik, istenigazából a férje sem tudja, mit érezzen- úgy meg pláne, hogy a eltűnés előtt két órával még másik nő ölében motoszkált lelkesen. Jóhogy ő lesz a gyanúsított, de Gillian Flynn saját regényéből írt forgatókönyve nem annyira egyszerű, mint látszik - Fincher olyan filmeket nem szokott rendezni. A pár viszonyát nem az unalom tette tönkre, hanem a világválság és egy rákos családtag - előbbi vitte a pénzt, a másik miatt meg vidékre kell költözni, ahol Amy lassan becsavarodik, és egyszer elpattan valami, ahogy el szokott, ugye.

A két főszereplő, Ben Affleck és Rosamund Pike közül az utóbbi játéka hitelesebb, Affleck kicsit mintha unta volna a melót, de van egy olyan félmosolya, ami megcsinálja az egész fimet és a karaktert, az meg úgy elég, ha olyan mellékszereplők dolgoznak mellettük, mint Neil Patrick Harris, Tyler Perry, Kim Dickens, Casey Wilson vagy Carrie Coon.

A történetről többet  elárulni vétek lenne, a fordulatokon kellemesen meg lehet lepődni, Affleck és Pike meg jó együtt, de hogy társnak egyikük sem kellene, a tuti.

Tetszik, amit olvasol? Nézd meg a filmet a UPC Filmtárban, és egy 4K-s Thomson TV is a tiéd lehet! Regisztrálj itt, filmezz a Filmtárban!
(x)

Címkék: upc advent
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása