Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Stranger Things 2x08 - The Mind Flayer

2018. december 21. 09:00 - Ancsinszka

A laborban közben elszabadulnak az indulatok, és a demogorgonok kirajzanak a labor alján keletkezett lyukon. Dr. Sunyi egy kicsit megpróbálja hitegetni magukat a biztonság látszatával, és bízik a polikarbonát üvegben még egy pár másodpercig. A doki benyomja a vészcsengőt, és mindenki esztelen rohanásba kezd, legalább olyan összeszedetten, mint Lord Helmeték az Űrgolyhók végén.  Közben Mike-ék el akarják altatni Willt, hogy ne tudjon kémkedni. Joyce nem tudja eldönteni, hogy ez jó ötlet-e, ezért megkérdezi a fiától tudja-e, hogy ki ő. A válasz késve érkezik, úgyhogy Willbe a saját anyja döfi bele a nyugtatót, majd megérkezik Hopper és Dr. Suyni, és megpróbálnak elmenekülni, de elég kevés az esélyük a túlélésre, mert a demogorgonok már javában lakomázzák a biztonságiakat és a többi laborost.   

vlcsnap-00005.jpg

Séróbáró éppen kedélyesen cigarettázva lövi be a haját, valószínűleg Wham videóklipekből merítette az ihletet a kinézetéhez. De sajnos hiába kacsintgat magára nagy önbizalommal a tükörbe, a szülők kopogtatnak nem túl rózsás hangulatban, és Max holléte felől érdeklődnek. Mivel Billy gyerek nem tudja és nem is érdekli mostohahúga jelenlegi állapota, ezért kap az apjától egy kis leckét tiszteletből és felelősségből, azaz a randit le kell mondania, és mehet megkeresni Maxot. Séróbáró kőkemény stílusa és zenei ízlése mögött igazából egy megbántott kisgyerek van, aki most könnycseppek formájában tör elő belőle az apja szigora miatt.

vlcsnap-00006.jpg

Steve és kis alakulata a sínek mentén bandukolnak, aztán egyszer csak kiderül, hogy Dustin nevelgette ilyen szép nagy vérszomjasra Dartot. Dustin és Lucas összekapnak, majd Steve meghall valamit a távolban és mind elindulnak a hang irányába, amiről kiderül, hogy a labor irányában van. A laborban közben Hopperék a menekülésen dolgoznak, nézegetik az épület tervrajzát. A meneküléshez újra kell indítani a rendszert, de azt csak számítógéppel lehet. Persze Hopper hozná a hős seriff szerepkört, de sajnos nem beszél BASIC programnyelven, és a felnőttek közül is csak Bob, úgyhogy rá hárul a szuperhősi feladat.

vlcsnap-00008.jpg

Nancy és Jonathan is megérkeznek a helyszínre, pont akkor, mikor Steve és az ifjúság kilép az erdőből. Jól egymásra csodálkoznak, de ekkor meghallják a demogorgonok hangját. Bobnak közben sikerül visszakapcsolnia az áramot sérülés nélkül, majd a biztonsági rendszert is sikerül meghekkelnie, és visszaállítania. Sajnos a visszaút már nem lesz ennyire zökkenőmentes. Bob megpróbálja elterelni a demogorgon figyelmét, de valakinek a vezérlőben kell maradnia segíteni neki tájékozódni, hogy elkerülje a szörnyeket. Dr. Sunyi vállalja a feladatot és előreküldi Hopperéket, hogy meneküljenek. Sajnos a művelet nem lesz sikeres, és szegény Bob hiába menekül meg majdnem, a demogorgonok Joyce szeme láttára támadják meg a bátor komputerzsenit. Hopper sem rest, szórja a naftát, de sajnos annyi demogorgon érkezik a helyszínre, hogy kénytelenek elmenekülni.

vlcsnap-00009.jpg

Byerséknál gyűlik össze társaság, hogy megbeszéljék a továbbiakat. Sajnos Hoppernek nem valószínű, hogy hisznek a felettesei, úgyhogy egyelőre kénytelen a maradást választani. Míg a felnőttek gyászolnak, az AV klubnak beindul a szürkeállománya. Az a nagy ötlet, hogy az egész Upside down a demogorgon alakulattal, és persze Will-lel együtt egy tudaton működik, mindent egyformán éreznek. Dustin gyorsan megtalálja a Dungeons and Dragonsben a Mind Flayert, mint megfelelő karaktert az ötlet modellezéséhez. Szóval a fő agyat kell elpusztítani, és akkor elpusztul minden, ami hozzákötődik. Szóval megy a nácizás, meg a zombizás, de igaziból hiába várnak a hadseregre is, mert puskával nem igazán lehet elpusztítani ezeket a lényeket.

vlcsnap-00010.jpg

Aztán persze mind rájönnek, hogy egyedül talán Will képest szembeszállni az őt megszálló szörnnyel, viszont ha a szörny nem tudja, hogy hol van Will, akkor nem is tud rajta keresztül kémkedni utánuk. Míg előkészítik a terepet Will elbújtatásához, Nancy megköszöni Steve-nek, hogy vigyázott a gyerekekre, Dustin pedig Lucastól kér bocsánatot Dart miatt. Persze azért hozzáteszi, hogy tudja ám mi megy Lucas és Max között, és persze végre Lucas is tisztába jön az érzéseivel. Max valamiért Mike mellé került segítőtársnak, és szegény lány megint megkapja Mike-tól, hogy attól még, hogy tud mindent, nem jelenti azt, hogy benne van a bandában. Mi a jó életet csináljon még szegény csaj, de komolyan?

vlcsnap-00007.jpg

Szépen körbetapétázták a fészert, Willt kikötözték egy székhez, és óriási reflektorokkal világítanak az arcába. A hipós flakonnal magához térítik, hogy ki tudják kérdezni. Will persze őrjöng, hogy miért van kikötözve, és kiabál, hogy engedjék el. Persze közben a világítás szakadozni kezd, majd Will egyszer csak megnyugszik. Joyce elmesél egy kedves történetet Will 8. születésnapjáról, amikor kapott egy nagy doboz zsírkrétát, és az volt a kedvenc ajándéka nem a Star Wars kütyük. Rajzolt is egy szép nagy űrhajót a zsírkrétákkal a saját elképzelései alapján, és Joyce olyan büszke volt rá emiatt. Jonathan is elmeséli, hogyan építették fel a Byers kastélyt a kertben, Mike pedig az óvodai emlékeiket idézi fel, de hiába sajnos. Ám ekkor Hopper észreveszi, hogy Will ütemben kopogtatja az ujjait a szék lábához, azaz morzéval próbál kommunikálni velük.

vlcsnap-00012.jpg

Jonathan benyomja a Clash nótát, és mindenki sorban sorolja az emlékeket Willnek, aki közben tovább morzézik. A megfejtés a kapu bezárása lesz, ám ekkor megcsörren a telefon, amit Nancyék gyorsan leszednek a falról. Will Árnyékszörnye viszont ebből rájött, hogy hol vannak, úgyhogy Joyce újra leszedálja fiát. Sajnos késő, mert a demogorgonok már feléjük tartanak. A házban tömörülve várja a kis csapat a támadást, ám az első demogorgon nem önmagától repül be az ablakon, hanem valami konkrétan belöki a közben megdöglő állatot. És tádám, Eleven antrézik, hogy megmentse a barátait.

Címkék: 2 stranger things
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása