Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 2x17 - A vérfarkas

2018. december 20. 11:00 - Szencsike

San Franciscoban vagyunk, és egy vidám csajos estén kezdünk. A hölgyek már jó pár koktélon túl vannak, de egyiküket egy nagyon átlátszó ürüggyel a főnöke elhívja, hogy iktassanak még pár doksit az irodában. Nate, a főnök tudja, hogy ez bizony nem fog beválni, a csaj, a titkárnő, Maddie is jókat mosolyog rajta, nem bizony, így megegyeznek, hogy Nate hazamegy, Maddie már rég hívott neki taxit, szépen lerázta őt. A csajok is vigyorognak, igen, egész nap ugyanígy nyomul rá. Maddie vidám hangulatának hamar vége lesz, ugyanis egy rosszarcú pasas figyeli őt az egyik asztalnál, de mire Maddie visszanéz, már ott sincs. A lánynak "semmi baja" de inkább haza megy. Maddie olyan gyorsan szedi a lábait a parkolóban, ahogy csak tudja, igaz sikerült ráijeszteni egy kukák közt járkáló kóbor kutyával, de épségben eljutott a kocsijáig és elhajtott, ám a rosszarcú pasas a parkolóig követte őt. Másnap reggel az irodában Maddie a napindító kávét készíti a főnökének, de Nate irodája túl csendes és egy jókora véres kéznyom virít az ajtón. Maddie belép az irodába, és ott még több vért és Nate csúnyán szétmarcangolt holttestét találja.

1.png

Később Nate hulláját már Sammy ellenőrzi a hullaházban, a boncorvos nagyon nem hivatalos véleménye szerint egy farkas támadta meg, ami nem túl valószínű, hacsak nem szökött ki egy az állatkertből, de akár lehetett egy pitbull is. A "nyomozó" rákérdez, hogy hiányzik-e a hulla szíve, és igen, bár a doktornő még be se írta a jelentésébe ezt, honnan tudta?! A szállodában az urak szerint hosszú évek óta ez az első férfi szívtelen hulla a környéken, korábban csak nők haltak meg így a városban, de a hullájukat az öbölben találták meg, már szinte alig maradt belőlük valami, de egyiknek se volt meg a szíve. Mindegyik nő prosti volt, a zsaruk titkolóznak, de sorozatgyilkost keresnek. A gyilkosságok összefüggenek a Hold-ciklussal is, holdtölte előtti héten történtek mindig. Véletlenül most is épp ez a hét van. Deannek nagyon bejön a dolog, egy nappal ember-éjjel vadállatot keresnek, vagyis egy vérfarkast, utoljára gyerekként láttak ilyet. Sammy egy disneylandi kirándulást is javasol, Dean tök lelkes, azt is tudják, hogy kell megölni őket, csak egy ezüstgolyó a szívbe. A következő lépésük szerint felkeresik a lányt, aki rátalált Nate hullájára.

Maddie nem is érti, hogy mit keres nála Landis és Dante nyomozó (mindkettő híres farkasemberes filmeket rendezett), hiszen már vallomást tett. Ott van nála a szomszédja is, Glenn, ártatlan fickónak tűnik, a pólója szerint templomba is jár és most itt volt vigasztalni Maddie-t, jön máskor is, ha kell a lelki támasz. Egyedül hagyja Maddiet a nyomozókkal, akik elkezdik kérdezgetni őt a főnökéről. 2 éve dolgozik mellette, jó arc, de ha iszik, bárkire ráhajt, tipikus Dean. Ellenségek esetleg, állattámadás ide vagy oda, minden lehetőséget át kell gondolni. Talán Kurt Mueller, Maddie exe, a szakításuk óta állandóan követi Maddie-t (vagyis ő volt a pasas az epizód elején) és azt hiszi, hogy Maddie összeállt Nate-tel. Egyszer még az irodába is utánuk jött, és csúnya verekedés lett a vége. Aznap este is látta, amikor a bárban voltak, nem tett vele semmit, de eléggé ijesztő élmény volt. A srácok távozóban átbeszélik, hogy Kurt lehet a szőrös támadó, őt látogatják meg. Maddie viszont ismét aggódhat, mosogatás közben kinéz az ablakon, és lám, ott ácsorog Kurt.

4.png

A srácok betörtek Kurt lakásába, első látásra egyedül vannak, de valaki figyeli őket. Semmi gyanúsat nem találtak, Sammy a fagyasztóra tippel, lehet ott dugdossa a kitépett szíveket a jégkrémek között. A srácok kintről fura zajokat hallanak, Dean kimegy az erkélyre, és a falon jókora karom nyomokat talál. Az utcán egy járőröző rendőr lesz az áldozata a karmok gazdájának, lead egy lövést is, mert a fenevad rátámadt, a srácok meghallják ezt, mennek is az utcára. Ott azonban már csak a rendőr szétmarcangolt hulláját találják meg. Ha Kurt kint van az utcán, Maddie lesz a következő áldozata. Reggel a srácok elmennek hozzá, Glenn, a szomszéd is kijön, de a srácok nem avatják be a rendőrségi ügybe. Maddie elmeséli, hogy Kurt járt errefelé, de csak a házat figyelte. Jobb lenne, ha valaki itt maradna vele, nehogy baj legyen. Maddie megadja nekik Kurt munkahelyének a címét, van egy boltja, de ki megy oda? A lány elmegy átöltözni, addig Dean kész tényként közli, hogy ő marad Maddie-vel, talán összejön köztük valami. Sammy tiltakozik, mindig Dean kapja a jócsajokat, nem igazságos! Döntsék el a régi módszerrel, kő-papír-olló, Sammy volt az ügyesebb, most ő maradhat a csajjal.

5.png

Sammy hozza a szokásos formáját, megkukulva üldögél az asztalnál. Maddie nem zavartatja magát, a frissen mosott fehérneműit kezdi válogatni a jóképű vendége orra előtt, aki nagy zavarában inkább átül a kanapéra. Végre megszólal Sammy telefonja, de abban sem lesz köszönet, mert Dean tudja, hogy az öcsi csak ücsörög és várja, hogy sikerüljön egy értelmes mondatot kinyögnie. Kurt amúgy nem volt a boltban, de tudja hol lehet. Sammy szenved tovább a kanapén, majd Maddie egyszerűen lehuppan mellé és bekapcsolja a tévét, hogy megnézze a kedvenc sorozatát. Ez megtöri végre a jeget, Sammynek bejött a sorozat, és ha már megtalálta a hangját, akkor rákérdez, hogy egy ilyen értelmes lány mit akart Kurttől? Kurt régen nem ilyen volt, de jobban átgondolva, Maddie egyszerűen csak félt a szakítástól, mert túl bizonytalan volt saját magában. Aztán egy napon kirabolták őt, és rájött, hogy muszáj a kezébe vennie az irányítást és változtatott az életén, kezdésképp kirúgta Kurt-öt és szép lassan minden jobb lett az életében. Sammynek nagyon bejön a lány, de a bensőséges pillanatot Dean hívása zavarja meg, megtalálta Kurt-öt. Egy sztriptízbárban iszogat a pasas, Dean pedig épp borravalót ad egy táncoslánynak, mindezt nem köti az öcsi orra alá, de azt megígéri, hogy le se veszi róla a szemét. Hogy a táncoslányról vagy Kurtről beszélt, az jó kérdés...

Telihold estéje van, Maddie már pizsiben van, de elég sokat mutat, hogy kétértelműen hangozzon a "megyek lefeküdni" mondat a zavarban lévő Sammy számára. Oké, csak nyugodtan, ha baj van, szóljon, Maddie mintha csalódott lenne a választól. Sammyre pedig hosszú éjszaka vár, tévézéssel fogja eltölteni az időt. Ugyanekkor Dean épp Kurt lakása előtt posztol, és hamarosan mehet is fel, ugyanis odafentről dulakodás hangjait hallja. Dean megtalálta a vérfarkast, de az nem Kurt, hanem Maddie. Épp Kurt-ot marcangolja, mikor Dean megzavarja, a lány megüti őt, de Deannek is sikerül megsebesítenie a lányt, aki az ablakon keresztül távozik. Dean csak reggel tért magához, azonnal Sammyt hívja, a vérfarkas Maddie! Hogy lehetne ő, egész éjjel itt volt, a lány meg aludt. Ha nem hisz neki, keresse a vágást a karján, ezüst késsel vágta meg, látnia kell a sebet. Sammy hitetlenkedve szemléli az ébredező Maddiet, akinek ott a karján a vágás, viszont a lánynak fogalma sincsen, hogy került le róla a pizsije. Sammy bezárja az ajtókat, egyikük se megy sehová.

10.png

Maddie megkötözve ül a széken, még Sammyre haragszik, hogy átverte a zsaru-dologgal. Sőt, azt is tudja, hogy nem vérfarkas, mert vérfarkasok nem léteznek! Vagyis Sammy elmondott neki mindent, szegény lány már sír, nem is érti Sammyt, hogy hordhat össze ennyi őrültséget. Megjött Dean, már jobban van a feje, mielőtt még valami csúnyábbat mondana, Sammy beszélni akar vele. Sammy szerint a lány nem tudja, hogy vérfarkas, hisz neki, lehet nem is tudja kontroll alatt tartania az átváltozását. Talán akkor változik át, amikor nincs magánál, alvás közben például. Dean szerint hazudhat is erről, de akkor sem számít, akár tudja irányítani, akár nem, a lány egy szörnyeteg, aki már 3 embert megölt, Sammy csak ne sajnálja őt. Nem is, csak tudja, hogy min megy keresztül, biztos van rá megoldás, hogy ne kelljen megölni őt. Az apjuknak volt egy elmélete, talán gyógyítható a farkaskór azzal, ha megölik azt a vérfarkast, aki megharapta az áldozatot, vagyis Maddie-t. Dean a talánra helyezi a hangsúlyt, azt se tudják ki volt az, most hol van, lehet a harapás évekkel ezelőtt volt. Sammy gondolkodóba esik, vissza megy Maddie-hez, mikor és hogyan rabolták ki? Kb. egy hónapja történt, nagyjából azon a környéken, ahol a korábbi gyilkosságok is megtörténtek. Nem látta a támadóját, de az megharapta és igen, ott van a nyoma a tarkóján.

11.png

A srácok négyszemközt átbeszélik, hogy megtalálhatják a vérfarkast, Dean megy vadászni, Sammy marad Maddie-vel, de ha baj lesz, Sammynek meg kell ölnie a lányt. Később Sammy megpróbálkozik Maddie lelkére hatni, ha minden jól megy, akkor minden rendben lesz vele, Sammy pedig örökre eltűnik az életéből. Késő este egy prostit követünk a városban, ő lesz a várfarkasunk áldozata. Sammynek is fel kell kötnie a gatyáját, ugyanis telihold van és Maddie átalakult, könnyedén kiszabadul és rátámad Sammyre, megkarmolja őt az arcán. Sammy még mindig nem lő, egy ügyes csellel bezárja Maddiet egy szekrénybe és biztos ami biztos, egy polcot is az ajtó elé tol. A prostit eközben elkapta a vérfarkas, és Dean pont jókor találja meg őket, lelövi a férfit, aki nem más mint a szomszéd, templomba járó Glenn. A prosti elszalad, meg se köszönte Dean segítségét. Glenn közben nagyokat nyöszörögve szenved, majd visszanyeri az emberi formáját, de mintha ő maga se tudná, hogy mi történt vele. Ám ezt már nem is fogja megtudni, ugyanis meghalt.

Reggel Maddie a szekrényben ébred, alaposan összekarmolta a falakat. Sammy szerint minden megoldódott, őt pedig sose látja többé. Maddie körbenéz a szekrényben, de mire visszafordul, Sammy már nincs a lakásban. Később a srácok megbeszélik mi történt, Dean elmeséli, hogy halt meg Glenn. Talán azért változtatta át a lányt, mert szaporodni akart... Ha már szaporodás, most, hogy minden oké a lánnyal, Sammy is bevetheti magát, működik a kémia. Ugyan már, szegénykém túl se tette magát azon, hogy mi történt, meg különben is, őrültnek tartja. És ha már Maddie, a lány megtalálta őket, kint őrködnek az utcán, ennyit arról, hogy sose látja őket. Csak biztosra akarnak menni, hogy nem fog átváltozni, ezért maradtak. Ha már várakozni kell, akkor megtehetik együtt is, így visszamennek Maddie lakásába. A lány már megemésztette a történteket, Sammy tényleg csak segíteni akart neki. Igen, de Maddie nem volt magánál, amikor ezt tette... Nagyon érzékeny pillanatok ezek, még Dean sem kotyog közbe, de hosszú várakozásra kell készülni. Eljött az újabb este, Dean már kikészítette az ezüstgolyókat lövő pisztolyát, Sammy és Maddie csak beszélgessenek a kanapén. Eljött a reggel is, a galambocskák végigbeszélgették az éjszakát és nem történt semmi, Maddie nem változott át. Ennek örömére megöleli Sammyt, Deant csak akkor veszi észre mikor zavarában köhécselni kezd, neki csak egy sima köszönöm jár. Ugyan már, mit se számít, visszamegy a hotelba fizetős csatornákat nézni, az öcsiék csak maradjanak kettesben.

A fiatalok nagy zavarban megbeszélik, hogy megvolt a székhez kötözés, az arcon karmolás, nem épp az ideális kezdés egy kapcsolathoz, de üsse kő, irány az ágy! Csak összejött Sammynek a csaj, ügyes vagy fiam. Viszont hiába minden, újra este lett és Maddie elaludt, átváltozott és lelépett, Sammy nem tudta elkapni. Rohan vissza a szállodába, teljesen összetört a srác, elmondja Deannek mi történt, el fogják kapni! Később a srácok azon veszekednek, hogy a vérvonal-megszakítás nem jött be, felhívták Bobbyt is, még ő is azt mondta, hogy ez nem járható út. De akkor mégis mi történt, lehet önkéntelenül változik át, de Sammy hiába keres mentségeket, ennek már nincs értelme. Dean szerint hiába oké a csaj, ha egy szörnyeteg. Tényleg, Sammy is pont ilyen, akkor őt miért nem öli meg? Szerencsére nem tudnak tovább veszekedni, mert Maddie felhívja Sammyt, a lány egy fülkéből telefonál, a srácok elmennek érte. Később már Maddie otthonában próbálnak valami mást kitalálni, de Dean kénytelen kimondani a kellemetlen igazságot, nincsen megoldás a farkaskórra. Még ha be is zárnák őt, előbb-utóbb kitörne és megint ölne. Ez ellen már Maddie sem tud mit tenni, de az biztos, hogy nem fog így élni. Felkapja Dean pisztolyát és sírva könyörög Sammynek, hogy ölje meg. Ez az egyetlen módja, hogy megmentse, ám Sammy ezt képtelen megtenni. Dean kiveszi a lány kezéből a pisztolyt, Sammy pedig tudja, hogy mi következik, kimegy inkább a konyhába. Dean az öccse után megy, teljesen szétesett az öcsi, Dean ha kell, átvállalja helyette a feladatot, de ezt Sammynek kell megtennie, őt kérte meg. A zokogó Sammy elveszi a pisztolyt, visszamegy a szobába, mi csak Deant látjuk, ő is összetört, egy apró könnycsepp gördül le az arcán, mikor meghallja a lövést...  

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása