Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Elképesztően hihetetlen kalandok

2018. december 19. 18:00 - sixx

2.jpeg

Kasszasiker animációs filmet folytatni, mármint jól folytatni, nem olyan egyszerű, mint gondolnánk. Mert hiába van meg a sikerrecept, az esetek nagy többségében a folytatásból világosan kiderül, hogy a legjobb ötleteket az első rész már rég elsütötte, és marad a nosztalgia. A lendület és a kiskölykök lelkesedése persze elviszi a filmeket, de a harmadik körök már anyagilag sem mindig kifizetődők, ha pedig színtisztán csak a moziélményt nézük, minden Toy Story 2-re jut egy Gru2, egy Verdák 2, egy Madagaszkár 2-3, egy Shrek 2-3 és így tovább. Márpedig a Hihetetlen család első része állat jó film volt, amin csak rontani lehetett, gondoltam én.

Hát nem, sőt.

Brad Bird rendező az első filmet úgy rakta össze, hogy a szuperhősfilm-parafrázist egyformán, de tök másért élvezte a hatéves kisgyerek és a 43 éves felnőtt férfi, mindezt úgy, hogy közben annyira jól összerakott akciófilm volt, hogy cseppet sem csodálkoztam, amikor a rendez megkapta a Mission: Impossible - Fantom protokollt, és nem is vallott vele szégyent. De Bird alapvetően animációs filmes, ő csinálta a dettó remek L'ecsót is, szóval amikor a második részre felkérték, elvállata, de csak úgy, ha ő írhatta a forgatókönyvet, és ha szabad kezet kaphatott. És az új rész úgy kezdődik ahogy az esőnek vége lett, de PONTOSAN, másodpercekkel a 14 évvel ezelőtti események után.

A második részek az adott világot építve, a tétet emelve tesznek rá az elsőre, és itt sincs másképp a full illegálisban nyomott szuperhősködés mellett a Parr család szépen éli a mindennapokat, és keveredik kalandokba, melyek veszélyesebbek mint az első filmben, de pont olyan nyaktörően vicces akciójelenetekben dolgozzák fel őket, mint akkor. Egy biztos: ha összevetek egy 2004-es szuperhősflmet egy 2018-assal, a CGI és úgy általánosságban a vizualitás terén nem nagyon lehetne egy lapon emlegetni őket, a Halle Berry féle Catwomant egyszerűen nem lehet odatenni egy Aquaman mellé, mert kiröhögöd. Az animációs filmek esetében a fejlődés közel sem ilyen ugrásszerű, de ettől még a második rész is remekül néz ki.

Tetszik, amit olvasol? Nézd meg a filmet a UPC Filmtárban, és egy 4K-s Thomson TV is a tiéd lehet! Regisztrálj itt, filmezz a Filmtárban!
(x)

Címkék: upc advent
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása