Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Berlin Station 3x02 – Torres megmondta, de nem hittek neki

2018. december 17. 15:00 - szde

Eredeti cím: Fire Knows Nothing of Mercy

Még szerencse, hogy az első két részt egymás után vetítették le, mert így Danielünk csak egy éjszakát töltött a magyar észt dzsindzsásban, nem egy teljes hetet. Éjjel viszont álmodott, mégpedig azt, hogy látta anyut felrobbanni. Az ablakból nézte végig az egészet, azzal a kiegészítéssel, hogy most Diver is ott állt a kertben, onnan irányította az eseményeket. Diver meg nyilván abban a ruhában volt, amiben a fotón Henrikkel. Vonatzajra kel immár 2018-ban, a tehervonat tele van emberekkel, viszont egy nemlétező vasútvonalon halad. Most tekintsünk el attól az apró ténytől, hogy a Tallinn-Varsó vasútvonal építkezései csak jövőre fognak elkezdődni, legkorábban 2026-os átadással.

vlcsnap-2018-12-08-18h39m34s166.png

vlcsnap-2018-12-08-18h44m08s251.png

Robert egyben visszaérkezett Berlinbe, Valerie meg reméli, hogy nem teszi nehezebbé a munkáját azzal, hogy összeesik egy sikátorban. Sofiát kell megkeresnie, de igazából erre ott van Torres, ha haza akarna menni… Robert közben fürdik, és furcsa zajra lesz figyelmes. A nappalija ablaka nyitva, a gépe be van kapcsolva, de gondolom ez nem fura. A telefon zörgése zavarja meg, Valerie hívja, hogy 20 perc múlva tali. Robert aztán természetesen megosztja Aprillel, hogy valaki betörhetett a lakásába. April csinos, mondjuk a blézer-melegítőnaci kombó nem éppen a legcsinosabb, Robert meg szarul fest. Kicseszett alvás.

A konferenciateremben Torressel Skype-olnak, Sofia befolyása pedig nem kamu – 10 millió Twitter követőjével még Beyoncét is lealázza. Ma jön ki a Sama Kaart-program, ami a fehér útlevél programja a nőnek. Az orosz lakosságnak, akik Észtország 24%-át teszik ki, ugyanis még mindig szürke útleve van, amióta a szovjetek kimentek az országból, kevesebb jog, másodosztályú emberek. A program viszont minden oldalt egyenlővé tesz. A dühös tömeget pedig nem tudja úgy manipulálni az orosz hírszerzés, ha nem is dühösek, tehát még ma kell lépniük. Ha Észtország megy, akkor megy az egész Baltikum is, ezt pedig nem engedhetik meg magunknak az amerikaiaknak.

vlcsnap-2018-12-08-18h47m08s086.png

vlcsnap-2018-12-08-18h49m48s087.png

Daniel beállít Sofiához, aki a megbízható hangja miatt beengedte, majd mentőt is hívna neki, de Danielnek elég egy fürdő. Miután van egy csúnya vágott sebe, Sofia marharagasztóval oldja meg a helyzetet. Ezt az exétől tanulta, aki séf akart lenni. Daniel végül elmondja, miért jött Észtországba, de a nő nem hiszi el, hogy szívroham vitte el a barátját. Henrik ugyanis meggyőzte a parlamentet, hogy bízzanak a technológiájába, ma este meg a téren fog beszédet mondani Henrik emlékére. Naponta több ezer halálos fenyegetést kap, de nem izgatja.

Torres jön a kávézóba, a pincérlányt, Maretet keresi, akinek sajnos szabadnapja van. Így hátul besurran a „Csak személyzet” feliratú ajtón, hogy a nyilvánvalóan trivi helyre elhelyezett személyzeti akták közül előrekeresse a lányét, és lefotózza azt, miközben senkinek sem tűnik fel, hogy legalább tíz ÁNTSZ-es szabályt megszegett a belépésével. A téren már megy a készülődés az esti beszédekre, mialatt Daniel és Sofia beérnek a nő munkahelyére. A pasas rögtön segítséget kér, hogy beazonosítsa a vonatot, mert a program geomapping alapon működik. Paavo és Jan is itt van, előbbi a szerverekért felel, utóbbival meg a nő lakásán találkoztunk. PR osztály már várja a nőt, így Jan gondjaira bízza a pasast, aki nekiáll a program segítségével keresni.

vlcsnap-2018-12-08-18h54m06s092.png

vlcsnap-2018-12-08-18h54m49s082.png

vlcsnap-2018-12-08-18h56m00s080.png

Torres a sávházhoz ér, ahol Maret lakik, amerikai újságírónak adja ki magát, aki Henrikről ír cikket, és pár idézetet szeretne, hogy mit jelentett az átlagembernek, mint például a kedvenc pincérnőjének. Maret zavarban van, csak a nagymamája beteg, ezért nem ér rá, közben persze Sergei kést fog az oldalának az ajtó mögül, ezért akar túllenni a miniinterjún. Közben azért Torresnek feltűnik a Szent György szalag a lakásban, köszöni a rá szánt időt. A térre visszaérve észreveszi, hogy Maret lakásából pont tökéletesen rálátni a pódiumra.

Daniel Aprillel közösen keresi a vasútvonalat, amúgy Daniel a BME-vel szemben ül, pedig annyira reméltem, hogy most másfél hétig látnom se kell az egyetemet, na, mindegy. Megvan a vasútvonal, Daniel menne is, de April várna az erősítésre. Robert szeretné látni Torres aktáját, Valerie viszont nem fogja megtenni neki ezt. És ez nem arról szól, hogy ki a főnök meg ki nem, hiszen Robert akar Tokióba menni, ahová még mindig menni akar, csak nem kellett volna otthagynia Danielt. Aki tök jól van, Sofiát update-eli a történésekről, a NATO közbe fog lépni, ha háború lesz.

vlcsnap-2018-12-08-18h58m29s116.png

vlcsnap-2018-12-08-18h59m24s726.png

vlcsnap-2018-12-08-19h05m21s223.png

vlcsnap-2018-12-08-19h06m30s379.png

Robert mégis megszerezte Torres aktáját, csak sok a kihúzás. Afganisztán, Irak, Yemen, Szíria – Tallinn akkor terápia vagy büntetés? Henrik toxikológiai jelentése is megjött, Daniel meg visszaért a vonathoz, Aprilnek meg este randija lesz egy nigériai tudós dögös fiával. Megvan a vasút, a gaz le van taposva, a magyar közmunkások még mindig nem jártak arra, nem messze pedig van egy régi orosz épületkomplexum, azt érdemes megnézni. April szeretne ott lenni a helyszínen, de inkább benéz Valerie-hez és Roberthez. Henrik toxikológiája negatív, vagyis nem egészen, mert fura fényeket látott Henrik az összeesése előtt, ami egy lila virág mellékhatása is lehet. Ez pedig azért nincsen benne a jelentésben, mert ugyanazok a makrói, mint Henrik szívgyógyszerének. Tehát bizonyíték van arra, hogy megmérgezték, de fizikai bizonyíték erre nincsen.

Daniel megérkezik, kerítéssel elzárt hely, de már van rajta egy lyuk, szóval bemegy – persze előtte lefotózza a kapun lévő feliratot, meg megnézi a Diver-Henrik fotót. Kábé az Amerika kapitányban is ilyen helyen garázdálkodtak a németek a II. világháborúban, de nem nyílik sajnos az egyik ajtó, amit Daniel megpróbált, helyette viszont felhívja Esthert, és üzenetet hagy neki. Miszerint: ki kell töltenie egy formot, hogy tisztázzák egymást meg a kapcsolatukat, meg anyuról álmondott, és tudja, hogy kicsoda Diver. Azt meg persze nem mondja el, hogy ténylegesen ki az, mert akkor a jövőheti részt senki sem nézné. Inkább postára adja a képet, majd vesz egy doboz cigit, és tüzet kér a helyi kocsmatöltelékektől, majd beléjük köt oroszul és angolul is, mert miért ne. Kicsit halálvágya van emberünknek, de mindegy.

vlcsnap-2018-12-08-19h07m58s143.png

vlcsnap-2018-12-08-19h08m54s643.png

vlcsnap-2018-12-08-19h10m07s662.png

Sofia a cégénél beszédet mond – orosz nagypapa, aki pék volt, és egyszer csak megvonták a működési engedélyét, mert alien útlevele volt. Ami a másság jele – Sama Kaart viszot nem csak egy útlevél, hanem az elfogadás, hogy mindenki otthon érezze magát. Mindenkinek egyforma jogai lesznek, egy Észtországként. Közben Rodion jön, és kinyírja a szerverszobában Paavo-t, majd jól meghackeli a rendszert, végül beindítja a tűzjelzőt, hogy a fulladást ne fedezzék fel a hullán, vagyis az idegenkezűséget kizárják.

Daniel dorgos fiatalokba botlik, élükön Miller Dáviddal meg „is your country great yet?” kérdésével, amin mindannyian jót röhögnek. Rodion nevetve tárvozik, Sofia meg nem érti, mi történt, hiszen Paavo csak a rendszer kezelte. A tűzjelző rendszer viszont elszívja az oxigént a teremből, így megfulladt a csávó. A rendszer is tönkrement, nem engedi belépni a nőt, a Twitter-profilja is tele van mindenféle poszttal meg cikkekkel róla az internet. Szabotázs, állapítja meg. April szerint is, ő évek óta követi a nőt, és a hackerek rasszistának akarják beállítani. Valerie szerint lehet nem az, akinek mutatja magát, April viszont ismétlődéseket fedezett fel a szövegekben. Sofiát ráadásul nem akarják, hogy beszéljen a téren, ő viszont megy. Mert ha az emberek szemébe néz, akkor hinni fognak neki. Anyám, ha eléred a színpadot.

vlcsnap-2018-12-08-19h13m58s083.png

vlcsnap-2018-12-08-19h15m39s128.png

vlcsnap-2018-12-08-19h16m10s664.png

April és a srác a randin, egy fekete tag nagyon nézi, de nyilván az apját ismeri, aki személyesen nem ugyanaz az ember, aki az előadókban. Ha pedig bejön az új kutatás, akkor állampolgárságot is fognak kapni. Valerie a híreket nézi, az emberek szerint a Sama Kaart program csak arra volt jó, hogy az orosz lakosságról adatokat tudjon meg. Torres a helyszínen van, Sofiát kell megkeresnie, de ő inkább Sergeit keresné. Előbb helyezze biztonságba a nőt, utána keresse csak a fantomot, aki lehet, nem is létezik.

Dávid közben sztorizik a vonatról, embereket akarnak beszervezni a milíciákba, és vonaton jönnek, amit nem hallhatnak, de hát egy kibaszott vonat az, ráadásul magyar régi, szóval jóhogy hallják. Egy rakat benzin is van, Dávid meg megmutatja Danielnek, merre. Tallinnban Torres épphogy megakadályozza, hogy a tömeg nem szedte széjjel Sofiát, majd visszaülteti a kocsiba, hogy maradjon kussban és zárja be az ajtót, amíg vissza nem jön. Torres meg rohan a sávház felé.

vlcsnap-2018-12-08-19h26m18s997.png

vlcsnap-2018-12-08-19h26m48s016.png

Danielék visszajönnek az Amerika kapitányos náci laborhelyszínre, Torres meg tudja, hogy a magyar liftekkel nem érdemes szórakozni, így lépcsőzik. Sergei közben bemérte a terepet, de nem Maret lakásának egyik szobájában van, hanem gondolom egy szinttel feljebb, ahol felújítás folyik. 3 lövést ad le, és mire Torres felér, addigra már hűlt helye van. Rohan vissza Sofiához, közben meg örül, mint majom a farkának, hogy ő megmondta, de senki sem hitt neki. Aztán tessék nézni, mi lett belőle, ez még csak a kezdet, ő pedig figyelmeztetett mindenkit.

Daniel vakon követi Dávidot, aki tudja, melyik ajtó nyílik, és elsőként bemászik. Daniel még a süllyedés előtt felhívja Aprilt, hogy megvan a silóba való bejutás helye, és valószínűleg nem lesz térerő. Meg aludjon. Az a kibaszott alvás, mondja April. Lent a mélyben sötét van, vannak fegyveresek meg egy számítógépes is, akit Daniel egy vasrúddal csap le, majd amikor rájön, hogyan töltik meg benzinnel a vonatokat, azaz megtalálja a kiutat a sínekre, a kocsmatöltelék társaság várja, jól megdolgozzák, végül Rodion is megjelenik és egy kannával lelocsolja. Majd meg is gyújtja. De hogy Daniel az-e vagy Dávid, nem tudni, mert az arcát nem mutatják.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása