Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Tom Hanks a hidegháborút is elintézi

2018. december 11. 18:00 - sixx

73d616587b66b49084e397f84806cdb1.jpg

Ha az ember úgy ül be a moziba, hogy a stáblistát ismeri, na jó, nem a villanyszerelőt vagy a berendezőt név szerint, hanem mondjuk az írót, a rendező, a főhőst, akkor az esetek nagy százalékában előre kiszámíthatja, mit fog kapni az adott filmtől. Éppen ezért az a jó a Tom Hanks-filmekben (és egyben valahol a bajuk is), hogy az ember abban a percben pontosan tudja, hogy minden rendben lesz, amint Hanks feltűnik a képen. A kémek hídja ráadásul igaz történetre alapul, szóval aki veszi a fáradságot és utánanéz egy kicsit, tudja, mi lesz a sztori vége, de ez semmit nem von le a film élvezeti értékéből.

A kémek hídja ugyanis egy kifejezetten jó film, amit olyan nagyszerű szakemberek készítettek, mint a forgatókönyvet (át)író Joel és Ethan Coen, a főszereplő Tom Hanks, az operatőr Janusz Kaminski vagy a rendező Steven Spielberg. Róluk aztán nem lehet azt mondani, hogy megélhetési filmesek, ha egyikük sem dolgozik mostantól egy percet sem, az unokáik is boldogan élnek majd az örökségből. Irigylésre méltó ez a szint, az, amire eljutva az ember csak azt csinálja, amihez kedve van, olyan filmtervekre bólint rá, amikben hisz, amik fontosak számára. Spielberg nem azért vállalta el A kémek hídját, mert hiányzott neki a rendezés, hanem azért, mert a film főszereplője egy olyan történelmi alak, akinek nagyon sokat köszönhetett a hazája.

A film egy ügyvédről szól, aki legendásan jó tárgyaló szemtől szemben, bár a tárgyalóteremben elég idegenül mozog. Esze viszont van, és mint kiderül szíve is, hisz az igazságszolgáltatásban és az amerikai jogrendben, abban, hogy mindenkit, még az állam ellenségeit is megilleti a fair tárgyalás, és az, hogy a lehető legjobb ügyvédi képviselet mellett álljanak a bíró elé.

James Donovannek erre a hitére nagy szüksége van, amikor rálőcsölik egy szovjet kém védelmét: a legendás Abel ezredesét, aki hosszú éveken át kémkedett Szovjetuniónak, és amikor lebukott, olyan sztoikus nyugalommal fogadta a lakásába rátörő FBI-ügynöket mintha az lenne a világ legtermészetesebb dolga, hogy miközben egy szál gatyában mos fogat, hatan nyomnak fegyvert az arcába. Az orosz kémet védő ügyvéd persze első számú közellenség lesz, de hajthatatlan, és a szépen lassan megismert kémet pont úgy védi, ahogy egy amerikait védett volna.

Tetszik, amit olvasol? Nézd meg a filmet a UPC Filmtárban, és egy 4K-s Thomson TV is a tiéd lehet! Regisztrálj itt, filmezz a Filmtárban!
(x)

Címkék: upc advent
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása