Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 2x16 - Halálút

2018. december 10. 15:00 - Szencsike

Este van, egy kihalt mellékúton vagyunk és egy házaspárt ismerünk meg. A feleséget, Mollyt, a bűbájos Tricia Helfer alakítja, ő ül a volán mögött, a férje az anyósülésen a térképen próbál kiigazodni. A rádióból a The House of the Rising Sun szól a The Animals-tól. Sajnos nincs értelme tagadni, a pár eltévedt, David, a férj képtelen beismerni, hogy tévedhet ő is. Mint tipikus férfi, nem fog útbaigazítást kérni, akkor se, ha ehhez vissza kéne fordulni a majdnem 40 percnyi útra lévő benzinkúthoz. Szegény Molly meg van áldva egy makacs férjjel, és az évfordulójukat így az úton tölthetik. David próbálja puszikkal és édes bazsajgással kiengesztelni a feleségét, de vezetés közben ilyet nem lehet csinálni és jön is a baj. Az úton feltűnik egy férfi, Molly félrerántja a kormányt, de az ütközés így is meglesz, majd lesodródnak az útról, be egyenesen a fák közé. Kicsivel később Molly felébred az összetört kocsiban, David nincs mellette. Kikászálódik a kocsiból, Davidet keresi az erdőben bolyongva. Meglát egy kunyhót, bemegy, sok berendezés nincsen odabent, csak jó sok kés, és minden más, ami a vadászathoz kell. Molly nincs egyedül, ott van vele ugyanaz a férfi, aki feltűnt az úton. Molly örül, hogy semmi baja sincsen, de a férfi megmutatja a valódi énjét. A hasán egy jókora lyuk tátong, lógnak a belei, ő maga pedig egy szörnyeteggé változik.

1.png

Molly szerencsére túlélte ezt a kalandot és az út felé futott, ahol feltűnik az Impala és Dean óriásit fékezve áll meg közvetlenül Molly előtt, aki segítséget kér. Molly elmeséli mi történt, az ütközést, David eltűnését és a veszélyes férfit. A srácok azt kérik tőle, hogy jöjjön el velük a városba, de Molly addig nem megy el innen, amíg meg nem találják a férjét. Legyen, a kis csapat visszamegy a baleset helyszínére, érdekes, de onnan a kocsi eltűnt, Molly nem is érti mi történt és lesétál a fához, aminek nekiütköztek. Sam valami Greeley miatt aggódik, el kéne innen menniük, és Mollynak is meg kell mondaniuk az igazat. Menekülni fog a nő ha meghallja, de más megoldás most nincs. Mollyt sikerül meggyőzniük, hogy segítenek megkeresni Davidet, együtt elmennek a rendőrségre. Útközben Molly szembenéz a veszteségével: 5. évfordulójukat ünnepelték volna, de útközben ők állandóan csak veszekednek. Samnek ismerős a helyzet, Deantől kap ezért egy csúnya pillantást. Szegény Molly rájön arra is, hogy utoljára baromnak nevezte a férjét, talán ez volt az utolsó beszélgetésük... Megtalálják őt, erősködik Sammy, majd a rádió magától bekapcsol. Ugyanaz a dal szól most is, mint ami a baleset előtt, The House of the Rising Sun, majd magától váltakoznak az állomások és egy férfihang azt mondja: a lány az enyém. Az úton feltűnik a férfi, Dean egyenesen nekihajt és meglátjuk, hogy mi ő: egy szellem. Molly alig hiszi, amit lát, majd Baby néhány méter után furán kattogni kezd és leáll. A srácok összenéznek, nem, a rejtélyes férfi nem fogja elengedni a nőt.

2.png

Ideje előszedni a fegyvereket, Molly mikor meglátja a csomagtartós arzenált, megköszöni a segítséget, majd egyedül intézi tovább a dolgokat, nem ezekkel a fura alakokkal. A srácok nem akarják, hogy elmenjen, meg tudják magyarázni! Sammy a szépítsük a dolgokat verzió híve lenne, finoman kell beadagolni, hogy szellemvadászok. De mit számít, ha Dean rögtön megmondja az igazat, szellemvadászok. Molly is látta a lógó belű pasast, nem tagadhatja ezt ő se. Sammy elmeséli ki is a pasas: Jonah Greeley, helyi farmer, aki 15 éve meghalt, de a halálának évfordulóján ezen az úton kísért, a srácok őt akarják megállítani. Molly nehezen hiszi, akkor az ő kocsija is emiatt tűnt el, ugyan már... pedig így van, a srácok cifrábbakat is láttak. Na ne tovább, Molly elmegy a rendőrségre, de a srácok szerint nem jut el odáig, mert ezt a mentőakciót a farmer nem fogadta túl jól. Ezek után már Molly is kénytelen átgondolni a dolgokat, Sammy szerint Greeley minden évben keres valakit, akin leverheti a gondjait, most ez lenne Molly. Akkor lehet David is ott van vele?! A srácok segítenek neki, csak Molly is segítsen nekik.

3.png

Molly elvezeti őket Greeley kunyhójához, bent ugyanaz a barátságos környezet fogadja őket, amit a rész elején is láttunk. Sammy rossz hírt hoz, nincsen meg Greeley sírja, Molly pedig nagyot néz, amikor megtudja, hogy a holttesteket be kell sózni és elégetni, hogy a hátramaradt szellem ne kísértsen többé, mindennapos dolog ez náluk. Greeley holttestét a felesége hozta ide, a birtok hatalmas, bárhol lehet és mivel a pasas csak évente egyszer kísért, jó lenne, ha még hajnal előtt megtalálnák, Dean pont ezért nem csevegne többet. Parancs kiadva, mehetnek megkeresni Greeley-ék házát, Molly maradjon csak Sammy mellett. Hiába a figyelmeztetés, Molly hamarosan David hangját hallja, a hangok után megy, majd belefut Greeley-be, de jön Dean és lelövi a szellemet sóval megtöltött tölténnyel. Szerencsére felfedezik a Greeley-házhoz vezető ösvényt, Molly új dolgot tanul: a puskából Dean sóval lőtte le a szellemet, a só távol tartja őket, hiszen ez a tisztaságot jelképezi. Megvan a házikó, elég lepukkant, Dean szíve szerint egyszer majd egy szebb épületben is vadászna. Ebben a házban sem lakik már régóta senki, Dean marad a földszinten, Sammy és Molly az emeleten keresgélnek. Az egyik hálószobában találnak egy csomó újságcikket, régi fotókat, leveleket, a Greeley-házaspár egy igazán boldog pár lehetett a levelek és képek alapján, Molly sem érti, hogy válhat valaki szörnyeteggé ezek után. A Greeley-féle szellem olyan, mint a sebzett vad, nagy fájdalmukban kitörtek, és itt maradtak, mert valami még ideköti őket, maradványok, befejezetlen ügyek... Molly ez utóbbin elgondolkodik, Sammy szerint ez lehet: bosszú, szerelem, gyűlölet, valami, amihez ragaszkodnak, amit nem tudnak elengedni és állandóan újraélik a tragédiát. Talán nem is voltak gonosz emberek, csak valami szörnyű dolog történt velük, és talán túlságosan is ragaszkodóak. Molly úgy érzi, hogy Sammy sajnálja őket, a hallgatózó Dean megerősíti ezt, igazi Jennifer Love Hewitt az öccse, ő viszont nem ilyen együttérző velük.

A kutatás odalent se hozott semmit, idefent is csak régi okiratok, levelek. Viszont Dean szimatot fogott, talált a hálóban egy titkos átjárót, ami a padlásra vezet, és ott megtalálják Mrs. Greeley holttestét. Felakasztotta magát, talán nem akart a férje nélkül élni. Sammy lelkiismerete nem viseli el, hogy a nő csak ott lógjon, le kell szedni, hogy eltemessék, Dean morog, de segít. Odakint megásták a sírt, Molly azt kérdi, hogy mi lesz a szellemekkel, ha már nem kísértenek tovább? Dean nem tudja, neki csak az a lényeg, hogy  ne jöjjenek  vissza újabb bajt okozni. Sammy az apjuk szavait idézi, ha elégetik a csontokat, az a szellem halálát idézi elő, remélhetőleg egy jobb helyre kerülnek, de ezt már ők se tudják megmondani. Talán ezért ragaszkodnak a halál után is az élethez, mert félnek az ismeretlentől. Molly attól fél, hogy elveszítheti a férjét, mindenképpen újra akarja őt látni. Később Sammy és Dean, tisztes távolságban Mollytól, Davidről sutyorognak. El kellene mondaniuk Mollynak az igazat, ám Dean a terv szerint akar haladni, Sammy bűntudata ide vagy oda. Sajnos Molly meghallja, hogy valamit eltitkolnának előle, nagyon kiakad, hogy a srácok csak felhasználják őt. A szobában van egy rádió, magától bekapcsol és megszólal a The House of the Rising Sun. A rádiónak működnie se kéne, hiszen a kábelt elvágták. És hamarosan egyre hidegebb lesz, deresedik a bejárati ajtó ablaka, rajta ott a felirat: a lány az enyém.

Molly ott ácsorog az ablak előtt és egy váratlan pillanatban felbukkan Greeley szelleme és elrabolja őt. A srácok az ösvényen üldözni kezdik őket, de semmi, eltűntek. Visszamennek a házba, mindenképpen meg kell találniuk Greeley maradványait. Sammy újra megnézi a fotóalbumot, a vadászkunyhós képen feltűnik, hogy ott ahol a pár áll, ma már egy fa van. Vagyis a vidéki hagyományok szerint a feleség egy fával jelölte meg a sírhelyet. Dean szerint Sammy egyszerűen olyan, mint a furcsaságok Wikipédiája. A kunyhóban Greeley megkötözte Mollyt, és örökös kínzást tervez a rémült nő számára, akiknek a bőrét a körmeivel karcolja fel. Megérkeztek a tesók is, Sammy a sírt fogja kiásni, Dean Mollyt menti. Dean lelövi Greeleyt, de hiába, ez ide kevés és hamarosan Dean is a földön találja magát, Greeley pedig egy vadászkéssel akarja megölni őt. Sammy közben kint ás, végre megvannak a csontok, só, olaj, jöhet a tűz is, és ahogy a csontok elégnek, úgy ég el odabent Greeley szelleme is. Hát ez nagyon nagyon közel volt. A csapat visszasétál Babyhez, ideje eltűnni, de ehhez Mollynak is lesz egy-két szava. Addig nem mennek sehova, amíg el nem mondják neki, hogy mi történt Daviddel? Greeley ölte meg, és ők tudták, és hagyták, hogy hiába keresse? Nem, David él, és el is viszik hozzá, Molly megkönnyebbülten száll be a kocsiba.

Megérkeztek David otthonához, Molly boldogan rohanna befelé, de a kertnél megtorpan. Ott az ablakból látja Davidet, aki szó se róla, megöregedett, az epizód elején még kb. a 30-as évei elején járt, most bőven 40-es, és hamarosan felbukkan mellette egy barna hajú hölgy is, akivel boldogan csókolják meg egymást kora reggel, ő David felesége. 15 évvel ezelőtt, 1992-ben, ők ütötték el Jonah Greeley-t, David túlélte a balesetet. Azon az úton két szellem is kísértett, Greeley és Molly. Molly is megjelenik minden évben február 22-én, az évfordulójukon Davidet keresve, és most már 2007 van. Nézzünk egy kicsit a múltba, ezúttal a tesók szemszögéből látjuk az eseményeket. A hírhedt úton 15 év alatt 12 baleset történt, köztük öt halálos és mindig ugyanakkor. A történetek szerint minden balesetező ugyanazt látta, egy férfi üldözött egy nőt. A srácok elmentek a helyi könyvtárba, ott a régi folyóiratok között megtalálták a balesetről szóló cikket. Elmentek Davidhez, aki elmondta, hogy Mollyt elhamvasztották de akkor mi tartja itt? A srácok is összetalálkoznak az úton Mollyval, Sammy még a kocsiban rájön, hogy Molly talán nem is tudja magáról, hogy halott. Felidézzük azokat a pillanatokat, amikor a srácok Mollyról beszélgettek, mit mondjanak egyáltalán neki. A jelenben elmondják, hogy Greeley is minden évben előjön és, valakit megbüntet a haláláért, ez a valaki pedig Molly. Molly azért nem emlékszik erre, mert nem hajlandó szembenézni az igazsággal, ezért tartja őt ott az út. Megölte őt és saját maga is meghalt a balesetkor. Az igazságot nehéz lett volna a srácoknak is elmondani, meg hát csalinak is kellett. Molly mindenképpen beszélni akar Daviddel, de hát mind mondana? Szereti, sajnálja ami történt, ezt David mind tudja Sammy szerint. A srácok nem állítják meg, ha be akar menni, de Davidre ráhozza a frászt, ez tuti. David lezárta magában a múltat, most Mollyn a sor, hogy lezárja ezt a befejezetlen ügyet. Szegény nő nem is tudja, hogy mit tegyen, Sammy az engedje el/lépjen továbbot javasolja, igaz, Molly most jön rá, hogy fogalmuk sincs, hogy hova fog kerülni. Ide sem tartozik és már eleget szenvedett, itt az idő, hogy békére leljen. Molly összeszedi minden bátorságát, és a hajnali nap első sugarai mutatják számára az utat. Szomorú pillanatok ezek, Dean szerint Molly egész rendes szellem volt, nála ez országos dícséret és remélhetőleg Sammynek is igaza lesz, hogy egy jobb helyre került. De ezt ők is csak akkor fogják megtudni, ha meghalnak. Lehet, de addig hinniük kell ebben. Dean hátba veregeti saját Haley Joel Osment-jét, ideje újra úton lenni.

6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pinky A Máffin 2018.12.14. 08:13:50

Tök jó hogy újra élednek a hv-k, de a második évad végig le van hogyvoltozva, miért nem a harmadiktól folytatod? :)

Szencsike 2018.12.14. 09:58:17

@Pinky A Máffin: A hogyvolt admin felülete szerint a régi író csak a 2x12-ig csinálta meg. Írsz nekem egy linket, hogy hol találtad meg a többit? :)

Pinky A Máffin 2018.12.19. 11:44:58

Jajj módosítok, a 2x13 valóban nincs megírva :D

Szencsike 2018.12.19. 16:58:06

@Pinky A Máffin:
Köszönöm szépen :) Jó tudni, hogy ezek is megvannak, csak tényleg az a fura, hogy ezeket nem hozta ki a szerkesztő felület keresője. De akkor megvannak :) Akkor megy a harmadik évadtól tovább a történet :)

Pinky A Máffin 2018.12.20. 08:21:48

@Szencsike: Jajj de jó :D most hogy újra szembe jöttek velem a hv-k elkezdtem újra nézni a tesók kalandjait és pont a harmadik évadnál járok izgatottan várom majd az írásaid *-*
süti beállítások módosítása