Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

SURVIVOR 37X11 – Nincs hova bújni…

2018. december 08. 15:00 - Laura Ingalls

Mikulás reggelén egy kis helyreigazítással kell kezdenem, mert az előző heti dupla rész hivatalosan nem a 10-11. epizód volt, hanem csak a 10., így most ezért tartok még mindig 37X11-nél. Pardon.

Kis hogyvoltozással indítanak a túlélők Carl kiszavazása után este a táborban. Gabby harsány és örül, Nick azt mondja „szólhattatok volna, de nem gáz”. Persze teljesen be van gőzölve. Négyszemközt Christiannek elmondja, hogy nem sok hiányzott hozzá, hogy egy forgó-pörgővel földre „kűggye” őt Gabbyvel együtt. Annyira okosak, hogy már hülyék. Három, vagyis h á r o m előnyt használtak fel együtt, hogy megmentsék Christiant, végre megvolt a Dávidok többsége, erre elküldik maguk közül Carlt. Hát Nooormális? Mi az, hogy nem fordult hozzá ezzel az ötlettel? Christian nyugtatja, de Nick úgy gondolja elcseszték, most veszélyben vannak. Christian Gabbyvel példálózik, hogy a megfelelő számú szavazat az ő oldalukon van, Nick meg azt mondja „Hülye vagy, Gabby velük van, nem igaz, hogy nem látod.” Christian meggyőződése, hogy mindenki Dr. Alisont akarja kiszavazni. Nick meggyőződése viszont, hogy a Mason-Dixon ezennel halott és amint lehetősége nyílik rá, küldi Christiant vissza robotikát kutatni.

nyito_28_29_capak.jpg

Jutalomjáték. Ám előtte itt az ideje egy kis szeretetnek. Több, mint egy hónap után a játékosok végre valaki olyat ölelhetnek, akiben megbíznak és feltétel nélkül szereti őket.
Davie-hez az anyukája jött el, Hazel. Nagyon cuki néni, Davie úgy örül, mint egy kisfiú. Hazel elmond egy aranyos sztorit, hogy Davie mindig is felfedező volt, békákkal és kígyókkal tért haza, ezzel ijesztgetve anyukáját. Ő volt mindig is a legszeretetre méltóbb a gyerekei közül. Dr. Alisonhoz is az anyukája jött, Willa. Dr. Alison csak annak hallatán, hogy „your mom” könnyekben tör ki. Kiderül, hogy az anyukája unszolására jelentkezett a játékra, otthon mindenki nézi a műsort. Karához a bátyja jött, Eric. Nagy ölelés itt is, jó testvérek. Kara pont azt mondja el, amivel felvezettem ezt a részt, hogy annyira boldog, hogy itt áll mellette valaki, akiben 100%-ig megbízhat és szereti. Nickhez az édesapja Jim jött, olyan a hatalmas ember mellett, mintha gyerek lenne. Nick nem mindig értékelte az apukáját. Csak azt látta, hogy nincs autója, mint az évfolyamtársainak és nem használhatja az apja kártyáját, mint ők. Meg kellett érnie ahhoz, hogy rájöjjön, mi mindent tett érte és a testvéreiért (például vért adott, hogy tejet tudjon venni az öt gyermeknek). Jim annyit tesz hozzá „Nem az a lényeg, hogy mid van, vagy mid nincs, hanem az amit adsz. A szeretetről szól.”

Gabbyhez az anyukája érkezik, Encarnita. Encarnita jó anyukához illően azzal indít „Annyira vékony vagy!” és ha nem a survivorben lennénk elő is kapná az oldalast a szoknya alól, hogy „egyél gyermekem, nagyon rosszul nézel ki, hát nem etetnek itt rendesen???”. Kiderül, hogy Gabby olyan, mint az apukája, mindent túlaggógik és túlkombinál és ilyenkor felhívja Encarnitát, aki megnyugtatja és azután helyre áll a világ rendje. Princesshez az anyukája Anna szalad oda, akinek ölelés közben Princess azt mondja, hogy ma küzdenie kell, hogy nyerjen, ahogy azt Anna tanította neki. Miután szívhez szólóan megdicséri az édesanyját és a szimpátia szikrája megindulna bennem, egyből szétcsapja egy „tegnap rizset szereztem az egész törzsnek azzal, hogy nem játszottam a védettségért, mert itt is úgy játszom amilyen ember vagyok és mert hű maradtam önmagamhoz! Olyan vagyok, amilyennek neveltél!” dumával. Az én gyomrom ezt nem veszi be. Princess egy pillanatra meghatódott, de megint a szavazatokért pedálozik, Egy kretén, de ilyen is kell a műsorba.
Filmes Mike-hoz a párja Josh érkezett. Hat éve alkotnak egy párt, olyan nagyon különbözőek, mégis nagyon jól működik a kapcsolatuk. Filmes Mike most realizálja, hogy itt mindenki emberi lény, mindenkit szeret valaki, senki sincs egyedül, s miután végre emberinek látja őket, viccesen megjegyzi, hogy késztetést érez, hogy mindenkitől elnézést kérjen mindenért.
RKT Christianhöz a barátnője érkezik, Emily. Jeff megkérdezi milyen Emily: Ő a legönfeláldozóbb, legkedvesebb, legviccesebb, legokosabb nő, akivel valaha találkoztam. A kamera sűrűn mutatja Gabbyt. Emily olyan nő aki megérti Christiant és megérti az érzéseit, még akkor is ha Christian sem érti épp. Utolsó ölelés, miközben Christian végül sírva fakad és könnyek között kér elnézést, mert hosszú a játék, de hamarosan találkoznak.

A mai jutalomjátékon a feladat a következő: a játékosok párokba osztva átkúsznak egy akadály alatt, majd a homokból ki kell ásniuk egy kulcscsomót, aminek a segítségével kiszabadítanak két labdát, amiket fel kell dobniuk egy állvány tetejére. A leggyorsabb páros egy BBQ délutánt nyer a szeretteivel. Filmes Mike és Davie, RKT Christian és Gabby, Kara és Dr. Alison, valamint Princess és Nick alkotnak egy párt.
Jeff jelére indulnak. Az első rész után Filmes Mike és Davie kezd leghamarabb ásni, majd Christianék, Karáék és leghátul van Princess és Nick. Davie-ék találják meg először a kulcsokat, majd Princess is előhúzza az övéket. Ezután Gabbyék is Karáék is megtalálják.

Az utolsó szakaszt, a dobálást Dr. Alison kezdi el, de a többi csapat is követi őket gyorsan. Mindannyian erősen próbálnak nyerni. Sok lepattanó labda után, végül Davie-nek sikerül feldobnia az első labdát az állványra, amit Nick találata követ. Egy-egyre állnak, még egy pont kell. Filmes Mike-nak nem jön össze, lepattan a labda, ám csodák csodájára Princessnek sikerül, ő nyeri Nickkel a jutalmat. Princess muterja az egész versenyt végig visította és ez most sincs másképp, önkívületi állapotban, fejhangon sikít. Mit lehet tenni, hát büszke a lányra. A győztes pár választhat maguk mellé valakit, aki szintén részt fog venni a BBQ-n. Nick és Davie régen megbeszélték, ha ilyen lesz egymást választják és mivel most Princess is áldását adta, Davie és Hazel csatlakoznak. Még egy embert választhatnak. A játékosok zokognak, RKT Christian és Filmes Mike oda sem néz. Princess úgy dönt azt az embert választja aki végig támasza volt és mellette állt. O.o. Hogy tetszik mondani? Nagyon szuperül eltüntették akkor ezt a borsó meg a héja kapcsolatot a vágók, mert nekem nem tűnt fel, sőt Filmes Mike folyton cikizi Princesst és az előző hogyvoltban utaltam is rá, hogy többeket idegesít, na pont Mike az aki a riportokban nem egyszer nevezte idegesítőnek és szükséges rossznak. Mindenesetre Filmes Mike könnyek között meghatódva köszöni meg a lehetőséget és még egy „Szeretlek!”-et is kap Princesstől.

A BBQ nagyon vidáman telik, Davie egyből elújságolja anyukájának „Találd ki mit fogtam anya! - Egy angolnát? – Egy polipot!”. Emlékszem, hogy örült: „an octoPus, a freaking octoPUS” - most is legalább annyira vicces volt. Nick azt mondja a faternak, ez a négyes lehet a végső négy. Filmes Mike ugyanezt mondja Josh-nak, hogy akár ez lehet A Négyes. Princess is ugyanezt mondja Davie-nek és a szüleiknek. Koccintanak mindannyian a legjobb négyre, de Davie elriportozza, hogy mindez szép és jó, de neki nem annyira pálya ezzel a három emberrel összeállni, mert ők hárman együtt voltak sokáig (Jabeni- a Lila törzsben) és nem akar ennek a szövetségnek az alján kikötni.

A táborban Christian Karának mesél Emilyről. Christian majdnem sír, Kara pedig a könnyeit törölgeti, érzékeny hangulatban van mindenki. Közben Gabby arcát vágják be többször. Nem véletlenül. Gabby rájött, hogy Christian itt a szigeten őt nyugtatta, vigyázott rá, biztonságot adott neki és ez így nincs jól, mert Gabbynek a saját játékát kell játszania és nem arra várni, hogy valaki babusgassa és valaki védelmezze. Ennek tehát a legjobb módja - mármint a saját játéknak, ha kibaszarintja RKT Christiant a következő tanácson a törzsből. Dr. Alison támogatja a javaslatot, mert szerinte senki nem tudja legyőzni Christiant. Gabby úgy gondolja, minden döntést együtt hoztak Christiannel, de amíg Christian játékban van, Gabbynek senki nem ad pontot. A két lány Karát is beavatja, aki alig tudja leplezni mennyire izgatott, mert ezen gondolkozik már jó ideje, hogyan lehetne kiszavazni a RobotikaKutatóTudóst.

20_21_harman.jpg

Védettségi játék. A feladat: egy lécen tyúklépésben állva kell egyensúlyozni egy függőleges botot tartva a tenyerükön, ami össze van kötve egy vödör vízzel. Ha túlságosan megmozdítják a botot fel vagy le, a vödör víz a fejükre ömlik és kiestek, ha elveszítik az egyensúlyukat és lelépnek, kiesnek. Jeff jelére indul a challange. Úgy egy perc telik el és Filmes Mike meginog picit, magára is rántja a vödröt. Öt perc elteltével Jeff szól a játékosoknak, hogy az elöl lévő lábukat a hátsó mögé kell tenni, ezzel kicsit többet kell nekik tartani karból, kevesebbet tudnak segíteni a testükkel. Gabby még a mondat közben megbillenti a botját, ő is kiesik. A többiek meg tudják csinálni a mozdulatot. Princess fújtat, Dr. Alison remeg. Mindenkiről szakad a víz. Dr. Alisonra meg rászakad, mert nem tudta tovább tartani a botját.

Princess is kiesik. Négyen maradtak: Davie, Kara, Christian és Nick. A 15. perc elteltével újabb lépést kell tenniük, az első láb a hátsó mögé kerül, még nagyobb terhelés a karnak. Mindannyian teljesítik. Princess hirtelen elkezdi instruálni Nicket, hogyan tartsa a kezét, kicsit feljebb, kicsit így, kicsit úgy. Jeff is megjegyzi mennyi támogatást kap. Christian keze hirtelen remegni kezd, de visszahozza. Pedig a padon a lányok azt remélték kiesik. Ehelyett Nickre borul rá a vödörnyi víz. Davie arcára rászáll egy légy. Lefújja. Mutatják Kara kezét, billeg, a zene drámai, majd hirtelen Christianre vált a kamera, lelép a lécről, elengedi a botot, a lányok a kispadon megnyugodnak. A légy visszaszáll Davie-re, megint lefújja. Hatástalan. Csiklandozza, mászkál a szemöldökén, orrán, arcán. Davie nem bírja tovább, elengedi a botot. Ezzel Karáé a védettség.

A táborba visszaérve Christian és Gabby beszélgetnek arról, hogy este Dr. Alisonra szavaznak. Gabby a riportban először határozottan, majd sírdogálva, majd újra magabiztosan elmondja, hogy ki kell szavazni Christiant, mert ad 1. ez egy nagy dobás ha sikerül véghez vinni, ad. 2. Christian azt akarja, hogy Christian nyerje meg a végén a lóvékát, nem pedig azt, hogy Gabby vigye el. Tehát saját magát kell előtérbe helyeznie és bármilyen fájdalmas kiszavazni a barátját, aki hozzá legközelebb állt egészen eddig, meg fogja tenni. Nickkel és Davie-vel is megbeszéli. Ha a fiúk benne vannak, Dr. Alison és Kara is velük szavaz, annyi elég lesz. Nick benne van. Kétszer mentette meg Christiant a kieséstől, ő meg elárulta „as a gesture of goodwill”. Nicknek ez egy big no-no, szóval nem is kérdés, hogy nem akarja tovább a táborban látni.

Nick és Davie a táborban sziesztáznak és hozzájuk csapódik Filmes Mike és Princess. Nick elmondja nekik mire készülnek Gabbyvel. Filmes Mike felveti, mi van akkor ha van egy rejtett védettsége? Nick kinyögi, hogy van, látta. Erre kitalálják, hogy Gabbyre is küldenek szavazatot, ha Christian kijátszaná a rejtett védettségét, akkor Gabbynek reszeltek, win-win. Büszkék a zsenialitásukra.
Davie minden beszélgetés alatt hallgatott. Nem véletlenül. Nem ért egyet. Azt mondja ő nem vette személyesnek (mint Nick), hogy Christian kétszer sem avatta be a döntéseibe, mert ilyen a játék. Plusz azt se felejtsük el, hogy mi lesz akkor Davie-vel, ha Christiant kiszavazzák? Ő lesz a következő. Kell, hogy legyen egy nála nagyobb fenyegetés a játékban. Igaza van.

31_17_doesnt_feel_right.jpg

Megkeresi Christiant és figyelmezteti, hogy Gabby őt célozta meg és a többiek is benne vannak. Christian nehezen hiszi el. Megpróbálja Nickkel megbeszélni az előző tanácsot, kiköszörülni a csorbát. Nick úgy csinál, mintha elfogadná Christian bocsánatkérését és minden rendben lenne közöttük, de nem bízik többé Christianben és esze ágában sincs megmásítani az esti szavazatát. Ezzel ellentétben Christian úgy érzi sikerült megbeszélni a történteket, Nick vele van. Tudja, hogy fog kapni szavazatokat este, de nem szeretné felhasználni a rejtett védettségét. Azzal zár, hogy azért magával viszi a tanácsra, biztos ami tuti. Túl magabiztosnak tűnik, mint ahogy minden játékos akinek rejtett védettség lapul a zsebében. Csak aztán nehogy koppanjon.

34_10_that_is_fine.jpg

32_18_theyaregunningforc.jpg

Tanács. Érkeznek a játékosok, majd a zsűri. Ha Carl szemével ölni lehetne, Christian bajban lenne. Jeff rá is fűz erre, mi volt a legutóbbi tanács után? Nick azt mondja, hogy csak azért, mert valami nagy húzás, még nem jelenti azt, hogy jó döntés is. Elmondja, hogy haragudott Christianre, aki reagál, hogy megbeszélték végül. Gabbyt a nagy lépésekről kérdezi Jeff és Gabby mondandójából kiderül, hogy most Christian a célpontja, ez lesz Gabby nagy húzása. A nézőknek nyilván azért derül ki, mert az elmúlt durván fél órában másról sem beszélt.
Princess arra fog ma szavazni, akivel nem tudja elképzelni a további játékot. Nick arra fog szavazni akivel nem szeretne a döntőbe kerülni. Filmes Mike pedig azt szögezi le, hogy ez a játék másról sem szól csak megtévesztésről, így a szavazásoknál ezt kell szem előtt tartaniuk. Ezzel a felütéssel kezdik a szavazást.

A szavazás közben Christian zavarba ejtően nézi Gabbyt, aki láthatóan zavarba is jön. Jeff megszámlálta a szavazatokat és a rejtett védettség léte felől érdeklődik. Feszült csend, nem szól senki. Oké - mondja Jeff, erre Christian jelentkezik. Várj picit Jeff, még nem döntöttem! Körülnéz. Egyik oldalra, másik oldalra, Gabbyre. Szörprááájz! Kijátszom! – mondja Christian és kiveszi a cipőjéből a rejtett védettséget, mert ahogy mondja, az elmúlt négy tanács óta ott hordja és már elég kényelmetlen. Jeff megerősíti, hogy a nyaklánc valódi, a Christianre esetlegesen leadott szavazatok nem számítanak. Az első szavazat: Christian. Az érintett fúj egyet, a többiek mosolyognak. A második is ő. A zsűri felhördül, dicséri. A harmadik is Christian, közben Gabby folyamatosan dicséri Christiant, hogy milyen okos. A negyedik és az ötödik szavazat is Christiané. Nagyon úgy néz ki elkerülte a lövést. Vajh ki esik most ki? A következő szavazat: Dr. Alison. Gabby odaszól Dr. Alisonnak, hogy nagyon sajnálja. A hetedik szavazat: Gabby. Gabby mosolyogva fogja a fejét, már mindenki arcán mosoly. Hogy kínjukban, zavarukban, örömükben vagy meglepődésükben, ki tudja? A nyolcadik szavazat: Gabby.

A survivor 13. kiesője és a zsűri 6. tagja: Gabby. Mikor feláll elnézést kér Christiantől, aki egy „semmi gond, hiányozni fogsz”-szal válaszol. Gabby nem csalódott, mosolyogva távozik és a többiek is mosolyognak. Jó terv volt és jó blindside volt. Egyébként a legviccesebb, hogy Davie is Christianre szavazott, Filmes Mike és Princess szavaztak Gabbyre, Christian pedig Dr. Alisonra. Jövő héten „paranoia is on”, nem tudni ki kivel van, négy név is elhangzik a teaserben. Senki sincs biztonságban.

7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2018.12.08. 16:40:12

(ebbe a kinti számozásba mindig bele lehet keveredni, én is 10-11-nek vettem az előzőt)

Asszem jobban megbotránkozom ezen a részen, hogyha nem nézem meg múlt héten az előzetest…
Na de először awwww, családi rész, itt az idő az elérzékenyülésre :) Már akartam írni, hogy mindenkinek anyu meg tesó jön, sehol egy barátnő/pasi/férj/feleség (van erre normális magyar egyszavas összefoglaló kifejezés?), erre belépett Mike pasija (nem is rémlett, hogy Mike meleg, semennyire nem volt ez előtérbe citálva meglepő módon), és amire abszolút nem számítottam: Christian loved one-ja a barátnője. Ironikus, hogy Gabby ugyan közvetve, de ezzel indokolva fordult a srác ellen…amire nem tudom mit mondjak. Ebben az évadban ez jár a power couple-öknek, úgy néz ki – ugye Kara is Dan ellen fordult, jegyzem meg halkan, ehhez képest pont ő akad ki Gabbyn?

Darabkák:
1. Random műsorfejlesztési 5let #23824065: párokban versenyzés, aztán azok a párok egymás ellen fordulnak kieséses rendszerben.
2. Vicces, hogy a rewardon Christian és Gabby került párba, már-már ironikus.
3. Kicsit feltűnő volt, hogy az immunity alatt Nicknek segítettek, Christiannek meg valami bullshit szöveggel nem :D
4. Ha már immunity, most kellett volna Karát győztesnek tippelnem a múltkori helyett, most bejött volna.
5. Örültem, hogy Davie leadta a drótot – valamit azért jól csinál Christian, mert nem először mentik meg így. Megijedtem, hogy nem játssza ki az idolt, mert annyira egyértelműnek tűnt a szitu, de aztán némi WTF körbenézegetés után csak elővette a cipőjéből :D
(Ilyenkor amúgy szerintem Jeff újrarendezi az urnát, csak nem mutatják. Mert ugye ha Christian nem játszik ki idolt, akkor nem az ő szavazataival kezdte volna, hanem az Alison és Gabby feliratú papírokkal.)
6. Meglepődtem, hogy Gabby megy haza, ezek után mondjuk csak kicsit fog hiányozni. Azt hittem, hogy Alisontól búcsúzunk, de aztán értelmet nyert a dolog, amikor mutatták a végén a szavazatokat: nem Davie állt mégse Christian mellé, hanem az idol miatti mini-split áldozatául esett a lány. Mike-ék talán úgy gondolkodtak, hogy ha már ő hozta a tervet, legyen a kockázatviselője is, addig se ők vannak a chopping blockon (pláne Angelina, ő már unalmas vésztervnek :D)

tar 2018.12.08. 17:05:41

Rá kellett jönnöm, hogy Carl kiszavazását illetően Nick-kel értek egyet: ez még sztem is túl korai volt, előtte a biztonság kedvéért minimum még egy ex-Góliátot ki kellett volna szavazni, hogy megmaradjon a biztos Dávid-többség, ha már tényleg jó pár előnyt felhasználtak hozzá (és ezzel együtt mellékesen Christian megmentésére).
Van egy olyan érzésem, hogy Filmes Mike és Angelina nem véletlenül szavazott Gabby-re (egy Dávid-ra), hanem bizony már újra formálódik a "Goliath-strong", amely így újra 4:3 fölényben van. Ha ez tényleg így van (mert persze egyáltalán nem biztos), akkor Nicknek van igaza és Christian és Gabby tényleg stratégiai szarvashibát követett el Carl az előtti kiszavazásával, hogy véglegesen meggyengítették volna az ex-Góliátokat.
Kis gondolatkísérlet Christian és Gabby helyzetéről:
- az általuk Carl idő előtti kiszavazásával kialakult helyzet: 1 tanáccsal Carl kiszavazása után úgy, hogy még 7 játékos van játékban Gabby kiesett, az ex-Góliátok 4:3 fölényben vannak, Christian felhasználta a rejtett védettséget és ráadásul az egyik első számú célpont . Ez eddig szarul hangzik
- ha Alisont szavazzák ki, akkor 1 tanáccsal a kiszavazás után még minimum 1 Góliátot kiszavaznak (7 ember játékban 5:2 Dávid fölény) , utána szállnak rá Carl-ra (6 ember játékban 4:2 Dávid fölény) és Christiannak max. az ezutáni szavazáson kellett volna felhasználnia a védettségi totemet, ami után már csak 5 játékos marad játékban, azaz a döntő előtt max. 2 szavazás lett volna hátra és abból az utolsón - ha jól rémlik - már nem is lehet rejtett védettséget felhasználni -> ergo szinte az utolsó pillanatig biztonságban lett volna. Ha esetleg még 1 szavazással tovább tartják a "Dávid-strong"-ot (Angelinát benntartva), akkor gyakorlatilag csak az utolsó szavazáson (amin 5 ember van játékban) amikor még fel lehet használni a rejtett védettséget kellett volna bebiztosítania magát.
Én a magam részéről (annak ellenére, hogy abszolút megértem a dúló érzelmeket) nem szeretem az ilyen családtag-látogatós, könnytől és nyáltól csepegő részeket (szerencsére már nem húzzák sokáig), de ezt most erősen tetézi az a meggyőződésem, hogy ha Gabby nem látja Christiant a barátnőjével, akkor esze ágában sem, lett volna ellene fordulni (némi női féltékenységet, csalódást és "elárultság érzést" érzek belőle)

tar 2018.12.08. 17:22:44

@enzo23: ez volt aztán az egyszerre reagálás - mikor elkezdtem írni a hozzászólást még nem volt itt semmi :)

" Davie állt mégse Christian mellé" : de, igazából mellé állt. Azért szavazott rá, mert:
- egyrészt mert szólt neki arról, hogy ő a köv. célpont és játssza ki a totemet, tehát tökmindegy, hogy eggyel több szavazat megy rá, úgysem számít
- másrészt, ha a szólás ellenére nem játssza ki a totemet, akkor az ő egyetlen másvalakire leadott szavazata sem menti meg C-t, viszont leleplezi magát a többiek előtt.
Tehát nagyon okosan fenntartotta a látszatot, hogy a többiekkel tart és nem leplezte le magát feleslegesen.

enzo23 2018.12.08. 19:08:46

@tar: hehe, nem csak én csekkolom naponta, hogy kijött-e a hogyvolt? :D

amúgy igen, ebben a Davie-s dologban igazad van, már leesett, csak nem fogalmaztam át a hsz-t...meg egyébként (lehet h csak a vágás miatt) a Gabby-Christian-Emily elmélkedés mögött is lehet valami. a gondolatkísérlet is jó, előző részben annyira tisztán egyértelműnek tűnt Carl kiszavazása, nem is gondoltam rá, hogy ilyen rossz utóhatása lehet...

tar 2018.12.08. 21:00:36

@enzo23: "hehe, nem csak én csekkolom naponta, hogy kijött-e a hogyvolt? :D"

Jaja - nekem komoly hiánypótló egy olyan felület, ahol a Survivor aktuális történéseit meg lehet beszélni ill. a Survivorban aktuálisan fennálló helyzetet elemezgetni, jósolgatni, tippelni, stb :)

Laura Ingalls 2018.12.08. 21:37:13

@enzo23: mondjuk ezek közül valamelyik "senkihez sem érkezik a társa/párja/szerelme" ? :p
Jeff és/vagy kreatívok tuti elolvassák és sorrendbe teszik a szavazatokat, hogy kijöjjön a dramaturgia rendesen.

Én a védettségi játéknál arra gondoltam, hogy hogy nem esett le Christiannek már akkor, hogy valami nem smakkol?

@tar: egyértelműen puszta féltékenységre gondolok Gabby esetében. Rá kellett jönnie, hogy Christian közeledése csak baráti volt. Ugyanakkor teljesen logikus, hogy meg akart szabadulni Christiantől, mert azt jól látta, hogy nem lenne esélye ellene a döntőben. Egyik döntést sem írták volna a neve mellé még akkor sem, ha tényleg ő volt az ötletgazda. Megpróbálta, nem jött be.
Igazad van szerintem is Carl kiszavazását illetően. Érzelmi döntést hoztak és ez a játék ezen szakaszában nem mindig jó. Most pont nem, mert a számok nincsenek velük. Gabby is itt szúrta el, hogy hamar akarta Christiant kirakni. Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz ebből, mert abban is igazad van, hogy nem véletlen, hogy nem egy Góliát, hanem egy Dávid volt a "B" terv. Ebben meg Nick hibázott, hogy annyira haragudott mindekettőre, hogy neki mindegy volt ki esik ki. Visszatalált Filmes Mike-hoz, aztán megint Rockstars van... Nem tudom meddig fog ez tartani.

Egyébként két forintot nem tettem volna rá, hogy Mike eddig jut. Ahhoz képest jól helyezkedik és pusztán a social game-mel sokáig jutott. Érdekel, hogy kinek fog hamarabb leesni, hogy Mike-kal nem biztos, hogy jó ötlet döntőzni, mert a zsűriben senkit nem haragított magára, sőt mindenkivel jó a kapcsolata. :p

enzo23 2018.12.09. 02:39:51

@tar: én meg Sorozatjunkie mellett itt is ki tudom beszélni, úgyhogy 2 is van :P

@Laura Ingalls: hm, ezek jó magyarítások végülis :) a "spouse" szó megfelelőjét kerestem igazán, bár abban se vagyok biztos, hogy azt nemházas-társra is használják-e...
a szavazatsorrendezésről meg hosszasan lehet vitatkozni, de biztos, hogy taktikusan sorba rakják, sőt Jeff már megfelelő sorrendben küldi el az embereket...illetve amit bevágnak h feltartja az illető, az mindig az első egy(,kettő,stb.), amit végül Jeff kihúz, ha megfigyelitek :)
süti beállítások módosítása